Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Blagor tistim, ki imajo počitniške prikolice…

Blagor tistim, ki imajo počitniške prikolice…

Tvojim zgoraj naštetim izkušnjam ne bi oporekala. Kakor komu paše.
Moram pa komentirati zadnji odstavek. Za reveže kampi niso poceni,sploh taki malo boljši. Ceneje pridejo skozi v povprečnem hotelu . Tako, da se ne bi moglo reči, da so kampi za reveže.[/quote]

Saj ravno to govorim, da kamp ni za reveže.

Miselnost ” revežev” je pač taka, da oni v kamp ne gredo, ker si pač za dopust bodo pa ja privoščili vsaj apartma, ne pa ene ” usrane” prikolice…..

In potem se stiskajo v nekem utesnjenem apartmanu, sredi betonskega naselja, ter tovorijo če ob 6.00 zjutraj blazine na plažo, da si zagotovijo svoja 2 m2…. 🙂

Tako dobr si napisal-a, da sem se kar namuznila! Super!

Tvojim zgoraj naštetim izkušnjam ne bi oporekala. Kakor komu paše.
Moram pa komentirati zadnji odstavek. Za reveže kampi niso poceni,sploh taki malo boljši. Ceneje pridejo skozi v povprečnem hotelu . Tako, da se ne bi moglo reči, da so kampi za reveže.[/quote]

Miselnost ” revežev” je pač taka, da oni v kamp ne gredo, ker si pač za dopust bodo pa ja privoščili vsaj apartma, ne pa ene ” usrane” prikolice…..

In potem se stiskajo v nekem utesnjenem apartmanu, sredi betonskega naselja, ter tovorijo če ob 6.00 zjutraj blazine na plažo, da si zagotovijo svoja 2 m2…. :)[/quote]

Za kampiranje moraš imeti vsaj šotor, če ne kaj več. Se strinjaš?
Da pa je kampiranje z vsemi pristojbinami enako kot apartma s klimo za isti čas, pa zdrava pamet pove, da nekdo, ki nima prikole pač ne gre kampirat ampak v apartma.

Kaj pa tistim, ki zivijo ob morju tudi zavidas? ^^

no sej, še dobro da si nekateri lahko privoščimo eno in drugo, pa oboje je ok, imamo pač več časa v toplejših mesecih 🙂

Kaj vidva, ki imata 8 000€ prihodkov delata? Kje sta v službi? Imata svoje podjetje? Zanima me kako se pride do takšnega denarja?

Prikolica je zastarela. Vezan si na en kraj, tako kot na hišo, ki jo imaš za vikend.
Ono pravo je bivalnik, avtokamper. V bistvu kot prikolica, samo, da se lahko premikaš. Tak avtokamper je lahko večstranski: za nabiranje gob, borovnic, malin, kostanja, sa smučarijo itd. Več domišljije imaš, več si lahko z njim privoščiš. Je pa res, da te stane.[/quote]

Ja, no, kot za koga. Mi smo dali pluse in minuse enega in drugega in se odločili za prikolico. Ravno tako jo, kot kamper, voziš s sabo in ni res, da si vezan na en kraj. Mi smo z našo obredli kar nekaj držav. Res je, da je kamper na cesti hitrejši, s tem se strinjam, prikolica je bolj okorna za vožnjo, ampak na dopuste se nam ne mudi za tistih nekaj kilometrov na uro.
Kamper je drag, drago je vzdrževanje, gume, oprema, tehnični, kasko, zavarovanje. Pri prikolici lahko nimaš nič od tega, sploh če gre na tretjo tablico. Mi naredimo zavarovanje vsako leto za par 10 eurov, pa še to je bolj zaradi nas, da imamo nek dokument.
S kamperjem sigurno ne boš šel v mesto. Boš kar lepo parkiral pred mestom in se potem cijazil z javnimi prevozi okoli. Greš s kamperjem v kamp, parkiraš, razložiš ven mizo, roštilj, tendo, ležalnike, zboli otrok – kako ga boš s kamperjem vozil k zdravniku, na biciklu? Al boš poleg vseh stroškov in vozila še najel avto za take primere? Če se pa furaš okoli iz kampa, pa moraš vsak kozarec, vsako vilico, vse takoj pospravit na svoje mesto, da ti v primeru odhoda nič ne pada s polic.
To je pri nas prevagalo. In ni res, da je prikolica zastarela, sploh ne veš kakšne vozijo v kampe, prave male luksuze z daljincem za parkiranje. Kamper je zato, da se pred prijatelji pališ da ga imaš, zato da se ti povrne vložek nakupa in vzdrževanja pa moraš biti na poti vsaj tretjino leta.[/quote]

Midva imava tole https://www.tischer-pickup.com/
Nahrbtnik snameva in se z avtom voziva naokoli. Avto je pa itak v uporabi celo leto.

Natančnejši izračun – v uporabi mora biti več kot 45 dni (oz. noči) na leto.

[/b]

In potem se stiskajo v nekem utesnjenem apartmanu, sredi betonskega naselja, ter tovorijo če ob 6.00 zjutraj blazine na plažo, da si zagotovijo svoja 2 m2…. :)[/quote]

Za kampiranje moraš imeti vsaj šotor, če ne kaj več. Se strinjaš?
Da pa je kampiranje z vsemi pristojbinami enako kot apartma s klimo za isti čas, pa zdrava pamet pove, da nekdo, ki nima prikole pač ne gre kampirat ampak v apartma.[/quote]
sploh ne, mi napr nimamo prikole, kampiramo v šotoru po 6 tednov, blizu plaže. Če hočeš apartma v sezoni blizu plaže, ga ne dobiš pod 60 eur/dan, raje 100, gneča, iskanje placa na plaži, ne hvala. Pa še imamo proste roke glede termina, ker gremo takrat ko nam posel dopušča, na začetku sezone postavimo in preživimo par podaljšanih vikendov na morju, potem pa nekaj v kosu. Če rezerviraš apartma, si obvezan it takrat, ne glede na čas, ki ga imaš in ne glede na vreme.
Potujemo pa izven julija in avgusta, ker je takrat prevroče, takrat se samo izležavamo in potapljamo :), počivamo in nabiramo energijo.

Ne vem zakaj se pustite odirati za 60 ali celo 100 eur na dan, v apartmajih na HR. Za 10 dni je potem to 1000 eur + taksa+ prevoz?
Ni šans da dam toliko za dopust na prepolnih in neurejenih plažah.
Za tiste, ki se hvalite o vrhunskih kampih, prosim napišite kateri so to.

Pa ti ločiš svobodo in razliko med mobilnim kontejnerjem ( = kemperjem) in fiksno prikolo na enem mestu s pavšalom? Ker tvoje napisano ni primerno za primerjavo avtorici.

Avtorica bi se vračala na eno in isto mesto, gledat ene in iste obraze, prenašat ene in iste pijane glasneže. Nekaterim to prija, nekaterim nam pa ne. Super, da smo si ljudje različni in da nam dupe rado vidi še kaj več, kot en kemp v hravaško-slovenskem primorju.

Pred leti sem imela prikolico, večkrat povabila kakšno prijateljico s seboj, potem pa mi ni več zneslo saj otroci niso hoteli prispevat, moja pokojnina pa ni zmogla. Najlepši dopust, pogrešam ga ….

Nadaljujem, čeprav sta že minili dve leti od diskusije na to temo. Mogoče bo debata spet zaživela.
Torej, mene pa v zvezi s prikolicami ne zanima pavšal in skoz bit na istem mestu. Imela bi kakšno majhno prikolico, da jo lahko imava doma in kadarkoli nama je, greva nekam. Vikend, prazniki, dopust. Tukaj je link dveh prikolic. Prva je seveda draga, nekdo bo rekel, da se za ta denar dobi že avtodom, a me ne zanima avtodom, ni praktičen in je za vzdrževanje sigurno dražji, kot ena mini prikolica. Ampak objavljam link že zaradi tega, da se vidi, kaj je vse na tako malo prostora in kaj bi si želela.
Druga je verjetno cenejša, še manjša, pa kuhinjo ima zunaj. To je ok, ko je sonce, a po dežju si ne predstavljam. Ampak vseeno, majhna in luštkana, bi prišla v poštev. In kar je najbolj pomembno, obe imata celo tuš in WC. Ok, res miniaturno,a važno, da je. V kampu se itak v skupnih kopalnicah tuširaš, WC pa kdaj ponoči prav pride, da ne rabiš po kampu kolovratit 😉

https://www.youtube.com/watch?v=YWHZqhfLTTs

https://www.youtube.com/watch?v=Ogmp8rs9G-g

Torej, ali kdo ve, če se kje v Sloveniji lahko najdejo takšne prikolice? Mini tuš in WC v prikolici sta obvezna. Hvala!

Seveda,

Adria Action:
http://www.adria-center.si/prikolice/action/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close