Blagor tistim, ki imajo počitniške prikolice…
… in zakupljen pavšal za celo leto … kje ob morju (autocampu) … in potem lahko celo poletje uživate v morskem zraku …. in ste praktično “na svojem” …. verjamem, da taki pavšalisti komaj čakate poletja in vsega lepega, kar vam prinese poletje …
Kakšna radost mora to biti, ko si lahko skoraj pol leta na morju …in to v prikolici in tam spoznate tudi ostale pavšaliste in se med seboj družite in je veselo.
Žal meni finance ne dopuščajo tega luksuza. Sem pa bila enkrat na dopustu v prikolici in moram reči, da je bil to zame najlepši dopust v življenju.
Tako lepo se je zvečer sprehoditi skozi camp in opazovati to večerno – živahno življenje pred prikolicami in to kako domiselno imajo nekateri urejene parcele. Res lepo za pogledati.
Oh, jaz pa lahko samo sanjam o tem …..
Veš kaj, meni lahko pa šenkaš tako prikolico s pavšalom, pa hvala lepa zanjo. Da se bom vsak vikend drenjala na cesti tja in nazaj zato, da bom spoznavala druge pavšaliste, z njimi žurirala in popivala po kampu (kar mnogi počnejo), se valjala celo poletje po isti plaži, gledala večinoma iste face okoli sebe … Da niti ne omenjam, kaj vse si nekateri navlečejo okoli prikolic, kot ciganski tabor kje zgleda.
Saj mislim, da zgornji post zveni malce ironično, ane? Ker jaz pavšalistom nisem čisto nič fouš.
mi sicer imamo prikolico ampak tako mini za 3 osebe. in sva se z mojim že takoj zmenila, da pavšala pa ne. Tako gremo na morje takrat, ko se nam zazdi in vedno drugam.Kolegi imajo pavšal in po eni strani je super po drugi strani pa sami povedo, da čutijo kot, da so pod pritiskom, da morajo vsak vikend na morje in vse proste dni tudi, ker drugače ne bodo izkoristili pavšala.
Enim je, drugim ni všeč. Meni je sanjsko, čeprav nisem ravno pavšalist, ampak se s kamperjem prestavljamo. Smo pa večino vikendov na morju (ali pa kje drugje, v hribih, mestih…), to je res. In tisti, ki uživamo v posebnem vzdušju v kampu, svobodnem življenju, prostosti, naravi… se za tak dopust odločimo. Drugi grejo raje v hotel, v beton.
Brez težav si lahko kupiš/ sposodiš šotor in uživaš v kampu tudi ti. Ni čisto isto, pa tudi dosti drugače ne.
Prikolica je zastarela. Vezan si na en kraj, tako kot na hišo, ki jo imaš za vikend.
Ono pravo je bivalnik, avtokamper. V bistvu kot prikolica, samo, da se lahko premikaš. Tak avtokamper je lahko večstranski: za nabiranje gob, borovnic, malin, kostanja, sa smučarijo itd. Več domišljije imaš, več si lahko z njim privoščiš. Je pa res, da te stane.
no, mi smo pa probali že marsikakšen dopust, trenutno smo pa na pavšalu v kvarnerju in nam je tako super.
kot mlada zaljubljenca sva z možem kampirala z mini šotorom, šotem smo kampirali z mini šotorom družinsko, hodili na razne celine low budget zelo dolge dopuste, pa evropske prestolnice za podaljšan vikend, pa kupili mini prikolico in prevozili večino balkana in italije, na koncu smo vzeli pavšal za eno leto na otoku in nam je bilo tako všeč, da smo zdaj že peto leto tam, otrokom je super, kmalu bodo dol hodili sami, družba je ali je pa ni, kot želimo, ne popivamo … ciganija? ja kaj še … nismo več leta 83, danes je pavšal precej dorečena zadeva kaj lahko imaš in kaj ne na parceli, skratka super je.
avtorica, mi si zdaj delimo pavšal s starši in je teh 2.000€ kolikor nas pride izkoriščenih res v nulo, večino časa je nekdo dol, še vedno pa hodimo tudi na kakšno tedensko potovanje, da si širimo obzorja, ampak dopust je pa na otoku 🙂
Prikolica je zastarela. Vezan si na en kraj, tako kot na hišo, ki jo imaš za vikend.
Ono pravo je bivalnik, avtokamper. V bistvu kot prikolica, samo, da se lahko premikaš. Tak avtokamper je lahko večstranski: za nabiranje gob, borovnic, malin, kostanja, sa smučarijo itd. Več domišljije imaš, več si lahko z njim privoščiš. Je pa res, da te stane.[/quote]
Ja, no, kot za koga. Mi smo dali pluse in minuse enega in drugega in se odločili za prikolico. Ravno tako jo, kot kamper, voziš s sabo in ni res, da si vezan na en kraj. Mi smo z našo obredli kar nekaj držav. Res je, da je kamper na cesti hitrejši, s tem se strinjam, prikolica je bolj okorna za vožnjo, ampak na dopuste se nam ne mudi za tistih nekaj kilometrov na uro.
Kamper je drag, drago je vzdrževanje, gume, oprema, tehnični, kasko, zavarovanje. Pri prikolici lahko nimaš nič od tega, sploh če gre na tretjo tablico. Mi naredimo zavarovanje vsako leto za par 10 eurov, pa še to je bolj zaradi nas, da imamo nek dokument.
S kamperjem sigurno ne boš šel v mesto. Boš kar lepo parkiral pred mestom in se potem cijazil z javnimi prevozi okoli. Greš s kamperjem v kamp, parkiraš, razložiš ven mizo, roštilj, tendo, ležalnike, zboli otrok – kako ga boš s kamperjem vozil k zdravniku, na biciklu? Al boš poleg vseh stroškov in vozila še najel avto za take primere? Če se pa furaš okoli iz kampa, pa moraš vsak kozarec, vsako vilico, vse takoj pospravit na svoje mesto, da ti v primeru odhoda nič ne pada s polic.
To je pri nas prevagalo. In ni res, da je prikolica zastarela, sploh ne veš kakšne vozijo v kampe, prave male luksuze z daljincem za parkiranje. Kamper je zato, da se pred prijatelji pališ da ga imaš, zato da se ti povrne vložek nakupa in vzdrževanja pa moraš biti na poti vsaj tretjino leta.
Zanimivo, največ (seveda negativnega) imajo za povedati tisti, ki so kampirali pred 30 leti v ciganskih kampih, ker jim starši drugega niso mogli privoščiti. Sedaj bodo do smrti jokali o svoji negativni izkušnji. Jaz pa imam prikolico, na morju sem 14 dni letno, grem tja kamor mi paše in tisti trenutek ko mi paše, jo postavim, z avtom pa se lahko fijakam kamor hočem. Z avtodomom žal to ni mogoče, saj imajo (vsaj na pravih turističnih destinacijah) mesta večinoma prepoved vožnje avtodomov. Niti se mi ne ljubi vsakič pospravljat, ko bi nekam šli. Sedaj se pa požrite. Kampiram pa v vrhunskih kampih, kjer ni slovencev s frajtonarico in balonom vina. Če česa ne poznate, oziroma si ne morete privoščiti še ne pomeni, da ni kul. Le vi niste not.
Nisem preveč navdušena nad kampiranjem, s šotorom, prikolico. Mogoče bi bila za mobilno hišico.
Zato tudi nisem nevoščljiva tistim, ki prikolice imajo. Če jim je všeč, lepo, naj uživajo.
Poleg vsega je stvar (pavšal) kar draga. Da jo res izkoristiš, moraš biti skoraj vsak, ali vsaj vsak drug vikend na morju. To je za naše razmere preveč.
Pri najinih prihodkih nekaj čez 8.000 € mesečno in dvema že skoraj odraslima otrokoma bi si lahko z možem privoščila precejšnji luksus za dopust.
Pa sva najbolj in čisto popolnoma srečna z pavšalom in prikolico v enem bolj “divjih ” kampov na Cresu….. 15 km stran od civilizacije.
Nama pač tak dopust odgovarja. Večkrat se že v četrtek popoldan spokava v atvo, ter do ponedeljka ali torka zvečer uživava na morju.
Na srečo obsstaja internet, tako da lahko večino posla opraviva v senčki pred prikolico, vmes se pa še namočiva v morju.
Zraven imamo tudi večji gliser, tako da je severni in osrednji del Jadrana večkrat letno naš…. do Murterja, Kornatov imamo dobri 2 uri glisiranja. Tam prespimo noč ali dve in nazaj na Cres.
Ne menjam za nič.
Je pa res, da je sploh v našem kampu večina pavšalistov, pa tudi samo dopustnikov precej dobro situirana, ogromno jih ima čolne.
O kakšni “raji” ni ne duha ne sluha. Aja, smo pa FKK….. tako da tudi “versko obremenjenih obrekovalcev ” ni pri nas.
Zanimivo mi je to, da večja ko je revščina, bolj taki ljudje rinejo v apartmane in hotele, ker jih je nekako sram, da bi kampirali, ker kamp je itak za največje siromake…. 🙂
joj ta vaš kamp je res super, ampak je daaaleč, tista cesta od Osorja se vleče, če bi imela helikopter, bi verjetno bili tam 🙂
cres je res top[/quote]
mi smo po 5-6 tednov tam, vmes moram it kak dan domov zaradi službe, pa ni daleč, 4 ure pa si v Lj. Tisto cesto od Osorja pa, to je dobre pol ure vožnje, če veš da te čaka čisto more in super družba, se zdrži :). Ljudje tam so res fajn, plaža je zanič, ampak voda je pa božanska.
Joooj tam v Punta Križi smo kampirali vse dokler se nisem poročila. Zanič plaža, dolge vožnje, mah brez veze…
Ko sva šla prvič z možem ven, na tuja morja, nisem mogla verjeti, da so turistični delavci prijazni, da so te dejansko veseli, da ti ob plačilu pijače na plaži pripada ležalnik in marela, da imajo mesta nočno življenje….
Dopust je zame čas, da kaj novega vidim, doživim, se naplešem in kaj dobrega pojem. 2000 € pavšala, + še vse vožnje in cestnine, + še vsi ostali stroški, + kuhanje še na dopustu…sploh ni poceni špas tole…
[/quote]
ste v Baldarinu?[/quote
Ja, Baldarin, itak!! 🙂
Če imaš čoln je ta kamp zakon. Brez njega pa….. si res vezan na 15 km cesto do Osorja.
Mi avtomobila ne vžgemo po cel mesec, do Lošinja je 15 minut s čolnom, prav tako do Nerezin, do Osorja 20 minut, dobre pol ure pa smo na Rabu, 45 minut do Novalje (Pag), itd….
joj ta vaš kamp je res super, ampak je daaaleč, tista cesta od Osorja se vleče, če bi imela helikopter, bi verjetno bili tam 🙂
cres je res top[/quote]
mi smo po 5-6 tednov tam, vmes moram it kak dan domov zaradi službe, pa ni daleč, 4 ure pa si v Lj. Tisto cesto od Osorja pa, to je dobre pol ure vožnje, če veš da te čaka čisto more in super družba, se zdrži :). Ljudje tam so res fajn, plaža je zanič, ampak voda je pa božanska.[/quote]
Potem se pa skoraj sigurno poznamo!! 🙂
Kdorkoli že ste, se vidimo čez 12 dni ?? 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.