Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bili smo v hotelu… Tako so se obnašali Slovenci

Bili smo v hotelu… Tako so se obnašali Slovenci

Še enkrat: mila in šamponi v hotelih so namenjeni PORABI in so všteti v ceno, nič ni ukradenega in nič ne gre v minus hotela. Če nekdo porabi milo iz flaške ali če vzame tisto mini flaško z milom ali z mlekom za telo/zobno pasto/ustno vodico z logotipom hotela s sabo, ni nobene razlike in nikogar ne zanima.
Enako je s pisemskim papirjem, kuliji, bonboni, čokoladami, krekerji in ostalim, kar je pakirano v logotip hotela. Za te zadeve je hotelu v resnici v interesu, da jih folk odnaša in tako nezavedno reklamira hotel, ali pa sam pri sebi podaljšuje pozitivno izkušnjo v tem hotelu.
Vidim da ne razumeš poante reklamiranja…. 🙂
[/quote]
OK.
LOL

Nekatari delamo pridno že 30 let in si pri skoraj 50ih lahko že kaj privoščimo.
Pa ne igrat užaljenca sedaj, ker si v prvem postu vrgel kost za glodanje – “koliko poznavalcev visokih hotelov” nas je na MONu. Smo.. Face it….. Si pač odgovor dobil, kot pritiče.
[/quote]

Zato ker lahko pristop ni poznavalski. Je tisto, čemur rečemo “hohštaplerstvo”. To menda oba veva. V duhu one: “Ima se, može se. Nema se, glumi se.” Zdaj, če upoštevamo, da je soliden (recimo mu zahodni) hotel srednjega ranga z nekaj razvajanja (ne preveč) na ravni 200 evrov in navzgor po glavi na noč… Jaz si ne predstavljam, da si potem tako veliko slehernikov, kot nas odgovarja v tej temi na MON-u, lahko privošči bivanje v hotelih višjega in visokega ranga. Očitno se motim. Le preseneča me. Kot rečeno, si npr. jaz tega še zdaleč ne morem privoščiti. Sploh ne s celo družino. Življenjski slog hotelskih gostov v hotelih višjega razreda je bil v mojih predstavah bistveno drugačen od moje predstave o življenjskem slogu povprečnega uporabnika tu. In potem se ob vseh vaših izkušnjah res počutim kot zadnji kmetavz, ker jaz pa lahko samo sanjam o tem, kar vi pišete.

Vztrajaj! .

Zato ker lahko pristop ni poznavalski. Je tisto, čemur rečemo “hohštaplerstvo”. To menda oba veva. V duhu one: “Ima se, može se. Nema se, glumi se.” Zdaj, če upoštevamo, da je soliden (recimo mu zahodni) hotel srednjega ranga z nekaj razvajanja (ne preveč) na ravni 200 evrov in navzgor po glavi na noč… Jaz si ne predstavljam, da si potem tako veliko slehernikov, kot nas odgovarja v tej temi na MON-u, lahko privošči bivanje v hotelih višjega in visokega ranga. Očitno se motim. Le preseneča me. Kot rečeno, si npr. jaz tega še zdaleč ne morem privoščiti. Sploh ne s celo družino. Življenjski slog hotelskih gostov v hotelih višjega razreda je bil v mojih predstavah bistveno drugačen od moje predstave o življenjskem slogu povprečnega uporabnika tu. In potem se ob vseh vaših izkušnjah res počutim kot zadnji kmetavz, ker jaz pa lahko samo sanjam o tem, kar vi pišete.
[/quote]

Žal ne pomagajo “Južni izrazi”, niti filozofiranje v vašem stilu. Nisem pa iz tega in tistega lonca, to pa lahko zagotovim. Se pa držim načela, da raje da mi “dupe vidi svet”, pa čeprav tudi občasno v prestižnem hotelu ali pa na drugi strani sredi puščave pod šotorom ali pod polarnim sijem na severu, kot da se mažem po obrazu npr. z la Prairie kremco, imam brendirana oblačila, dišave, obutev ali pa štirikotača za na cesto. Ker mi to ne predstavlja osebne satisfakcije. Je pa res, da imam že odrasle otroke, nepresrane, zelo pridne.

Žal ne pomagajo “Južni izrazi”, niti filozofiranje v vašem stilu. Nisem pa iz tega in tistega lonca, to pa lahko zagotovim. Se pa držim načela, da raje da mi “dupe vidi svet”, pa čeprav tudi občasno v prestižnem hotelu ali pa na drugi strani sredi puščave pod šotorom ali pod polarnim sijem na severu, kot da se mažem po obrazu npr. z la Prairie kremco, imam brendirana oblačila, dišave, obutev ali pa štirikotača za na cesto. Ker mi to ne predstavlja osebne satisfakcije. Je pa res, da imam že odrasle otroke, nepresrane, zelo pridne.
[/quote]

Ne sledim. Brendirana oblačila so za reveže oz. hochštaplerje. Tudi navedena kozmetika je daleč od življenjskega sloga nekoga, ki se giblje po hotelih višjega razreda. To je vse nekje okoli povprečja. Ja, tudi jaz sem bil nekajkrat v življenju v takšnem hotelu. A daleč od tega, da bi me to naredilo poznavalca, ki bi tako suvereno delil poglede, kot je zaznati v tej temi. No ja, pa saj ni bistveno. Zgolj presenečen sem in se čudim “na glas”. Nič posebnega.

Vztrajaj! .

Ne sledim. Brendirana oblačila so za reveže oz. hochštaplerje. Tudi navedena kozmetika je daleč od življenjskega sloga nekoga, ki se giblje po hotelih višjega razreda. To je vse nekje okoli povprečja. Ja, tudi jaz sem bil nekajkrat v življenju v takšnem hotelu. A daleč od tega, da bi me to naredilo poznavalca, ki bi tako suvereno delil poglede, kot je zaznati v tej temi. No ja, pa saj ni bistveno. Zgolj presenečen sem in se čudim “na glas”. Nič posebnega.
[/quote]

La Praire kozmetiko si ti slikal in tukaj nalepil kot dokaz; omarico domače kopalnice, da se tvoja ženska maže, pa ti ji tudi malo ukradeš baje. Da ne bo pomote. Busted when crapping. 🙂

Vceraj me je ob branju teme prijelo, da bi namesto teme komentiral sirok spekter komentatorjev, ker vsak pac gleda iz neke svoje perspektive. Namrec, o sami temi raje ne bi, ker iz forumskih izkusenj vem, da bi me popadli ljudje z desetino mojih izkusenj. Pa sem se uspel zadrzati. Vsekakor pa mi je zabavno prebrati kako na neke reci gledajo razlicni ljudje.

Evropa se mi zdi najbolj elitisticni kontinent. “Vsi” se nekako obremenjujejo kako bi moralo biti in kaj komu pritice, od gostov in zaposlenih, pa vse do splosne javnosti, ki to komentira. Zacne se s tipicnim premerjanjem gosta, od glave do cevljev, ce “spada” tja kjer se je pojavil. Nadaljuje z odnosom, ki je “primeren” ocenjeni pojavi gosta. In konca s komentarji, ki jih je tu za zaslediti. Pa s tem ne zelim reci, da v njih ni se pa se resnice. Razumljivo, da je zaradi bonov zabelezena porast pojava “The Beverly Hillbillies”. Delno zaradi neizkusenosti. Delno zaradi vzorcev obnasanja, ki v nekaterih vidikih odstopajo od obnasanja “obicajnih” gostov. Ampak po mojem mnenju marsikdo v komentarjih s kritiko pretirava.

FYI:
– Igralec Jackie Chan je po bogatstvu primerljiv z najbogatejsimi Slovenci pa si v hotelih sam pere zokne, gate, … Sedaj pa si predstavljajte sobarico na minimalcu, ki se nad njim zgraza, kak kmetavz ali skrtuh, da je. Smesno. Vprasanje je le, kdo je komu smesen, on, sobarica ali oba, lol.
– Pred par tedni mi kelner v hotelsko sobo prinese naroceni zrezek in se zacuden nasmeji, ker sem imel na mizi za zraven pripravljen en vecji “krhelj” mojega kruha. Morda se mu ni zdelo “primerno”, lol.
– …
Skratka, vec ko imas opravka s hoteli, bolj trdo kozo moras imeti, ker vedno se najde ljudi, od zaposlenih na dalje, ki imajo svojo predstavo o tem kako bi se naj ta ali oni gost obnasal, zivel, zapravljal. Sledi razno obiranje, natolcevanje, ko te ni blizu. Ampak meni osebno za vecino tega dol visi. V bistvu mi je v uzitek sesuvati stereotipna prepricanja ljudi.

Ce kaj, bi bilo slovenskim hotelijerjem za ocitati, da se niso bolje pripravili na naval natipicnih gostov. Lahko bi na primer izdali podrobnejsa navodila kaj je in kaj ni dovoljeno, kaksne so sankcije in to poslali vsakemu koristniku bonov. Le kot ideja. Tudi osebje bi lahko bolje pripravili na pricakovano obnasanje netipicnih gostov. Pa v sobah bi lahko na vidnih mestih pustili podrobna navodila za neizkusene goste.
Podobno pa velja tudi za turiste na splosno. Eden od kriterijev kje dopustujes je tudi pricakovani “kaliber” drugih gostov. Pac za casa navala “nestandardnih” gostov gres raje kam drugam, ce se zelis izogniti potencijalno problematicnemu obnasanju.

[/quote]
Naredil si napako v sklepanju, ker govoriš in razmišljaš o “povprečnem” sleherniku, ampak pogovarjaš se pa z individualnimi ljudmi. In med temi posamezniki so taki, ki komaj shajajo iz meseca v mesec in tudi tisti drugi, ki so zelo dobro finančno stoječi in si lahko marsikaj privoščijo. Poleg njih je pa seveda še mnogo tistih, ki so finančno nekje vmes.
Tu na MON-u smo ljudje iz vseh vetrov.

Potem imaš pa še tiste, ki poslovno veliko potujejo in jim firma plača hotel oz. vsaj deloma povrne stroške. Predvsem ti so veliki poznavalci hotelov, ker je pogosto bivanje v njih pač del njihovega vsakdana.

Potem imaš pa še take, ki si v vsakdanjem življenju privoščijo zelo malo in doma gledajo na vsak cent; jim na kraj pameti ne pade, da bi si kupili dražji/boljši/novi avto itd., medtem ko jim za dopust ni škoda denarja in gredo vedno le v hotele s 5 zvezdicami.

Sto ljudi, sto čudi.

Vsem, ki ste prepricani, da v 5* hotelih prenocuje zgolj neka kao elita predlagam, da si poblize pogledate razprave na raznih forumih kjer ta “elita” sodeluje. Boste videli, da marsikaj ni tako kot se vam zdi. Taksnih in drugacnih vzorcev obnasanja imate med razno razno klientelo.
Res je sicer, da drazji kot je hotel, visje bo “povprecje”. Vedite pa, da tudi v Mandarin Oriental hotelu v dragem Hong Kong, le kot primer, ne tako zelo redki gost prenoci z rice cooker-jem. Celo kak USD milijonar je med njimi, lol. Sploh pa se je dobro zavedati, da si svoje nocitve ne placa vsak sam. Niti vsak placa enako ceno. Vecina bi vas na rit padla, ce bi vedeli kako malo nekateri placajo. Oz. uvrstili bi jih v kategorijo znanstvene fantastike in prebujne domisljije, lol.

Ampak, majke mi, sem pa frapiran, da se v Sloveniji najde hotel, kjer ti na zeljo zamenjajo madrac. Svasta… lol.

Da ni to tisti madrac kjer si lahko na gumb sam prilagodis “trdoto” oz. ti jo osebje, ce ne znas? Slucajno trenutno spim na takem. V hotelu, ja, lol.

Midva sva bila v hotelu s 3 zvezdicami in sva bila sicer na vavčarje ampak razočarana nad njihovo ponudbo in čistočo.
Sobo dsva vedno imela urejeno, sobarica pa ni delala kaj dosti. Odnesla je smeti in pobrisala mizico na valkonu ter na hitro površinsko očistila kopalnico. Ja, ni postiljala postelj, ni ji bilo treba menjati brisač, enostavno ni imela nekega hudega dela z nama.
Nisva kradla brisač (imava popolnoma dovolj svojih) ne posteljnine, ničesar. Vzela sem le tisti 2 tuš kapici za enkratno uporabo.
Na zajutku sva bila toliko časa, da sva se najedla. Zajtrk je bil samopostrežen in sva si vzela natanko toliko kot sva potem pojedla. Ničesar nisva puščala, ničesar nisva vzela s seboj.
Morda sva res prišla malo manj urejena, morda je bil moj v kroksih, ne vem. Vem pa, da sva se vsekakor lepo obnašala, nisva zganjala cirkusa, nisva svinjala in puščala hrane. Nisva je niti odnašala iz jedilnice.
In ja, sva se umivala, jaz se ne pudram, pojsteljo sva imela čisto.
Hladilnik v sobi je bil pa čisti pobruh. Bil je umazan in smrdel kot 100 hudičev. Ja, sva ga uporabljala za hlajenje radlerjev in zaprte hrane. Od naju ni bil popolnoma nič umazan. Ne vem pa kaj so v njem hranili prej.
Tapison po tleh je bil ogaben. Star, zapacan in umazan.
Skratka, mislim, da sva se obnašala veliko lepše od večine slovenskih gostov, mogoče tudi lepše od kakšnih tujcev.

Seveda je dovoljen samopostrežni zajtrk, upoštevati je treba pravila glede mask in rokavic. Letos sem dopustovala v 5 hotelih v Sloveniji. Samo v enem v Kranjski gori so zajtrk stregli natakarji za zaščitnimi stekli. Drugod je bilo samopostrežno, razen seveda pri natakarju, ki ti sproti pripravlja jajčka, omlete….

La Praire kozmetiko si ti slikal in tukaj nalepil kot dokaz; omarico domače kopalnice, da se tvoja ženska maže, pa ti ji tudi malo ukradeš baje. Da ne bo pomote. Busted when crapping. 🙂
[/quote]

Ja, to je res. Ampak to ni kozmetika, ki bi dosegala raven uporabnikov poznavalcev, oz. ljudi z življenjskim slogom, ki vključuje redno obiskovanje hotelov višjega in/ali visokega ranga. Niti ne razumem, kaj ima kozmetika s tem.

Vztrajaj! .

Naredil si napako v sklepanju, ker govoriš in razmišljaš o “povprečnem” sleherniku, ampak pogovarjaš se pa z individualnimi ljudmi. In med temi posamezniki so taki, ki komaj shajajo iz meseca v mesec in tudi tisti drugi, ki so zelo dobro finančno stoječi in si lahko marsikaj privoščijo. Poleg njih je pa seveda še mnogo tistih, ki so finančno nekje vmes.
Tu na MON-u smo ljudje iz vseh vetrov.

Potem imaš pa še tiste, ki poslovno veliko potujejo in jim firma plača hotel oz. vsaj deloma povrne stroške. Predvsem ti so veliki poznavalci hotelov, ker je pogosto bivanje v njih pač del njihovega vsakdana.

Potem imaš pa še take, ki si v vsakdanjem življenju privoščijo zelo malo in doma gledajo na vsak cent; jim na kraj pameti ne pade, da bi si kupili dražji/boljši/novi avto itd., medtem ko jim za dopust ni škoda denarja in gredo vedno le v hotele s 5 zvezdicami.

Sto ljudi, sto čudi.
[/quote]

Točno to, da. Čudim se v bistvu svojemu predsodku. Pričakoval bi, da s(-m-)o na MON-u običajni ljudje, ki v povezavi s temo, bolj ali manj redko zaidemo v takšne vrste nastanitve in potem presenečen ugotovim, da je tu pravzaprav zelo veliko poznavalcev te vrste ponudbe.

Zame je recimo že tole[/url] nekaj na robu finančnih zmogljivosti. Da bi se potikal po hotelih višjega razreda pa mi (razen kot rečeno ob nekaj redkih priložnostih) ne pade na misel.

Vztrajaj! .

Razmišljaš čisto pravilno, dandanes ima že vsak normalen hotel milo in šampon v kopalnici in to je namenjeno uporabi in ne gledanju, če seveda ne vztrajaš pri svojih žajfah, ki jih pač nosiš s sabo, kamorkoli že greš.

Kar se tiče “dobrodošlice”, pa je odvisno bolj od kraja, kjer se nahajaš in ne toliko od zvezdic. V določenih državah, mestih, sploh v raznih turističnih resortih, dobiš košaro sadja (pa še kaj drugega) že pri nizkocenovnih nastanitvah, takšne zadeve niso noben luksuz, ampak so vštete v ceno in namenjene porabi.
[/quote]

Uf, več sem bivala v tujih hotelih kot pa v domačih, tam sem imela na razpolago od zobnih ščet, mil, zobnih past, glavnikov, vatirane palčke, žiletke…..ponavadi imam v hotelu apartma, tak s kuhinjo, dnevno sobo z jedilnico , ločeno spalnico in povezano vse s kopalnico, da o hrani, sadju, možnosti kuhanja kav, čajev…. ni da ni, pa tudi cene niso pretirano navite. V Sloveniji, pač marsičesa ni, naprimer v hotelu Radenci, jogi ful zanič, nekje moraš doplačati koplani plašč, skratka znajo služiti na vsem, hotelski copati najslabši, tako, da se ti že prvi dan strga, ko gledaš goste pri zajtrku, te mine, joj nekateri pijejo šampanjec že za zajtrk…..V slovenskih hotelih pogrešam kavni avtomat, šalčke, kozarce. Bivala v Belvederu pred par dnevi, hladlnik prazen, ni kozarcev….. Žalooost !! Ups, pa nisem zahteve gost, pač pa normalen

Pravopisnih tudi.
Pribolšek !!!
SSKJ: priboljšek.
Morda se mu je pa samo zatipkalo.
Drugače pa kar v redu napisano za Vagabunda.
Na jugu pravijo, da može seljak iz sela ali ne može selo iz seljaka.

Pidocchio je po italijansko us

Točno tako. Laž ima kratke noge.

V nobenem hotelu 5* v Sloveniji ne moreš prebiti z vavčarjem 3 dni.
Nihče ne pride na zajtrk ob 7 in ne ostane do pol desetih, sploh pa ne trenirkarji, ker se jim ne ljubi.
Rad bi vzbujal vtis, da si nekaj posebnega, pa si slabši od vseh ki si jih v svoji bolani domišljiji poskusil opisovati. Če si res tako imeniten, bi vendar zamenjal hotel, kot so ti zamenjali vzglavnik ali ženi jogi.

Hotelska restavracija pet zvezdičnega hotela ni menza in red je,da gostje pridejo v restavracijo primerno oblečeni.Superge in trenirke pa do za v fitnes.

Uf, več sem bivala v tujih hotelih kot pa v domačih, tam sem imela na razpolago od zobnih ščet, mil, zobnih past, glavnikov, vatirane palčke, žiletke…..ponavadi imam v hotelu apartma, tak s kuhinjo, dnevno sobo z jedilnico , ločeno spalnico in povezano vse s kopalnico, da o hrani, sadju, možnosti kuhanja kav, čajev…. ni da ni, pa tudi cene niso pretirano navite. V Sloveniji, pač marsičesa ni, naprimer v hotelu Radenci, jogi ful zanič, nekje moraš doplačati koplani plašč, skratka znajo služiti na vsem, hotelski copati najslabši, tako, da se ti že prvi dan strga, ko gledaš goste pri zajtrku, te mine, joj nekateri pijejo šampanjec že za zajtrk…..V slovenskih hotelih pogrešam kavni avtomat, šalčke, kozarce. Bivala v Belvederu pred par dnevi, hladlnik prazen, ni kozarcev….. Žalooost !! Ups, pa nisem zahteve gost, pač pa normalen
[/quote]

Kozarcev, pijač v hladilniku … v zadnjem času marsikje nimajo zaradi korona ukrepov.
Pa spet je ovisno, v kateri kategoriji sobe spiš. Veliko hotelov ima več kategorij, ki so dokaj enako opremljene, nimajo pa vseh možnosti. En majhen butični hotel v Avstriji, kamor pogosto hodim in tudi poslovno sodelujem z njimi, ima dve sobi enake kvadrature, s francoskim ležiščem, razlika 10 eu v ceni. Sobi sta v različnih kategorijah, prva cenejša je standard, druga dražja je superior. Standard sobe gledajo na cesto, superior gledajo zadaj na vrt in v naravo in so s tem tudi na tišji lokaciji. Obe sobi imata hladilnik na uporabo, vendar je razlika med obema kategorijama. Standard sobe imajo prazen hladilnik, torej si moraš sam prinesti pijačo. Superior sobe imajo poln hladilnik in je pijača že všteta v ceno.
Slovenski uporabnik pa pač ni navajen, sploh pa imamo v Sloveniji zelo različne hotele po zvezdicah in nazivih, kar še bolj skrbi za kaos pri slovenskem uporabniku. Jaz iz naziva vedno pravilno ugotovim, kaj me v dotičnem hotelu čaka in kaj naj jaz pričakujem.

Kakšni kmetavzi ste. Res očitno niste nikoli bili v hotelih v tujini, kjer je jasno kako oblečen se hodi na hotelsko večerjo. Kjer tudi kelnerji ne držijo prsta v juhi in tudi otroci ne tekajo kar tako okrog. Ampak kaj bi lahko hotelirji drugega pričakovali kot goste, ki še nikoli nikjer niso bili in so prvič izkusili hotel z 4* . Tako kot etični pripadniki v Portorožu Kempinski. Ampak ….

Kozarcev, pijač v hladilniku … v zadnjem času marsikje nimajo zaradi korona ukrepov.
Pa spet je ovisno, v kateri kategoriji sobe spiš. Veliko hotelov ima več kategorij, ki so dokaj enako opremljene, nimajo pa vseh možnosti. En majhen butični hotel v Avstriji, kamor pogosto hodim in tudi poslovno sodelujem z njimi, ima dve sobi enake kvadrature, s francoskim ležiščem, razlika 10 eu v ceni. Sobi sta v različnih kategorijah, prva cenejša je standard, druga dražja je superior. Standard sobe gledajo na cesto, superior gledajo zadaj na vrt in v naravo in so s tem tudi na tišji lokaciji. Obe sobi imata hladilnik na uporabo, vendar je razlika med obema kategorijama. Standard sobe imajo prazen hladilnik, torej si moraš sam prinesti pijačo. Superior sobe imajo poln hladilnik in je pijača že všteta v ceno.
Slovenski uporabnik pa pač ni navajen, sploh pa imamo v Sloveniji zelo različne hotele po zvezdicah in nazivih, kar še bolj skrbi za kaos pri slovenskem uporabniku. Jaz iz naziva vedno pravilno ugotovim, kaj me v dotičnem hotelu čaka in kaj naj jaz pričakujem.
[/quote]

No ja no . Iz naziva ravno ni treba “vohat”, kaj imaš za pričakovat 🙂 Se pred bukiranjem preprosto pogleda bolj zadnje ocene na Tripadivsorju&Co že bivajočih, so najbolj realne. Pa včasih na uradni spletni strani tudi piše pod “amenities in the room”… – trenutno najbolj desirable, iz izkušenj lahko potrdim, da je kar večina priročno uporabnih:

https://www.hotelieracademy.org/must-have-amenities-of-a-modern-hotel-room/

Kakšni kmetavzi ste. Res očitno niste nikoli bili v hotelih v tujini, kjer je jasno kako oblečen se hodi na hotelsko večerjo. Kjer tudi kelnerji ne držijo prsta v juhi in tudi otroci ne tekajo kar tako okrog. Ampak kaj bi lahko hotelirji drugega pričakovali kot goste, ki še nikoli nikjer niso bili in so prvič izkusili hotel z 4* . Tako kot etični pripadniki v Portorožu Kempinski. Ampak ….
[/quote]

Etični pripadniki? A etični da so? Ha ha ha. No glavno da ti nisi kmetica.

Bone so dobili vsi državljani Slovenije. To pomeni tako tisti, ki so že kaj potovali, kot tisti, ki so jih v matični družini od malega navajali na čistočo in obnašanje, do izobraženih in malo bolj kultiviranih, pa vse do tistih, ki še niso prestopili hotela, do tistih, ki še doma ne pospravljajo za seboj kaj šele drugje, do tistih, ki enostavno ne vedo, da se na večerjo ne pride v trenirki in se ne baše kot da je to tvoj zadnji obrok.

Bon so dobile tudi družine iz družbenega roba – iz slabega finančno, socialno, kulturno, izobrazbeno sloja. IN če se vse to zgrmadi v eni družini, imaš to, kar si opisal ti. Seveda je tudi ta sloj lahko normalen, kot je lahko nenormalen tisti malo “višji” sloj… ampak… saj vemo…

Nekateri so tako prvič dobili priložnost za gostovanje v hotelu in žal se niso znali obnašati temu primerno.

Ali se je za čudit? Jaz se ne. Tako pač je, če celotni populaciji daš denar za hotel, tudi 5-zvezdnični.

Vaginalni bund iz Sp. Dupleka v kevdru😁

Zelo dober opis. Imam praktično identično izkušnjo.
[/quote]

Aja, ta izkušnja sploh nima veze z vavčerji, pač pa na splošno s slovenskimi gosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close