Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bili smo v hotelu… Tako so se obnašali Slovenci

Bili smo v hotelu… Tako so se obnašali Slovenci

Človek je napisal svojo izkušnjo. Nizkotno se mi zdi kritiziranje in obmetavanje avtorja preko vseh meja, predvsem v primerih, ko je kritka povsem neumestna. Primer pitje cole v savni – savna se clovek zato, da se očisti strupov v telesu in posledično se pije voda in zaužije kak kos sadja, kar imajo v savnah tudi uporabniki na voljo. Ne gre za to, da je nekdo vreden manj, ker pije colo namesto vode. Ljudje, bodite no malo bolj človeški, predvsem takrat, ko o čem ampak res nimate pojma. Očitno je, da določeni sploh ne razumete stvari, kritizirate pa do obisti. Namesto, da bi vzeli iz zapisanega zase, kar se vam zdi koristno ali zabavno, ostalo pa bi negirali. Je pa res, da imajo Vagabundovi zapisi v sebi tudi veliko kontroverznosti, česar pa mnogi očitno ne prenesejo.

Človek (mentalna sirota) s stalnim prebivališčem v PB Idrija si je izmislil kvazi zgodbo. Samo da mu prodze vreme.

Niti nisem mogo prebrat do konca,ker mi je šlo na bruhanje,zaradi tebe ki si to pisal,konju jedan🤢🤮ka pa hodiš v slovenijo ostani v avstriji,če tako mrziš slovence,pa prvo se pobrigaj za sebe,pa pred svojimi vrati pometi😡😡😡kdo si da sodiš ljudi,pa še to veš kaj so meli vsak dan oblečeno,kolko obstaja tudi tujcev ki se obnašajo še slabše,itak pa mislim da si tricetrt stvari napihnil……..čisti idiotizem………škoda besed🤬🤬🤬🤬🤬

v avstrijskem hotelu…gosti avstrici, nemci tu pa tam iz kot drugod..kar se sob tiče sobo 1 komplet sčisti po odhodu gostov v 20 min večjo sobo v 30 min, če gosti ostanejo v 10 minutah. Obrite zasušene dlake v tuš kabinah in banah niso nič novega. V večini sobah dnevno menjavamo brisače ker so na tleh ali pa ima cel makeup gor. Fa žajfa in lidlov tuš gel balea šamponi itd nič novega. Edina razlika je v tem, da vsi ne nosijo domov nastavljenih mil, kreme, šampona…v omare si zlagajo samo tisti, ki v hotelu ostanejo teden ali več. O menjavi posteljnine pa kak kdaj pri nekaterih zaradi barve las, makeupa, izločkov, krvi, hrane, psa celo blata ali bruhanja…Da o smrdljivih pesih ne govorim, eni so tako smrdeli, da je smrdel cel hodnik in dvigalo sobo smo ekstra prezračevale okrasne blazine in prevleke preprale in če je bilo možno nismo zasedli sobe še kak dan ali dva. Da se o savni – spa prostoru ne menim kakšno so znali nekateri pustit za sabo. Ne da so pili samo čaj nekateri dosti alkohola…kdaj pa kdaj je celo kdo tam prespal noč… Tudi se zgodi, da v sobah naredijo poplavo, polijejo kaj po stenah ali zlomijo kakšen stol itd… So svetle izjeme, ki si pospravijo sobo ali ne potrebujejo dnevnega čiščenja. Celo se tu pa tam zgodi, da slečejo posteljnino preden gredo ampak ti so res redki..napitnina pa je čisto odvisna dnevno redko kdo kaj pusti ko pa gredo pa nekateri pustijo kakšen prigrizek ali kaj sladkega v denarju pa je razpon od 2 do 10 eur. No, naletiš tudi na 15 centov 🙂 po navadi pa tisti, ki naredijo največjo umazanijo ne pustijo nič…Ti kot gost tega ne vidiš ni pa razlike 🙂

Žal se na vseh področjih tako obnašajo. Gost je kralj jemljejo dobesedno in nekateri si mislijo, da bi jim še morali plačat ker so prišli… Ta gost-kupec je kralj se izraža povsod še v pisarnah…pa da ne omenjam kaj vse morejo vsi vse povsod povedat, napisat…kot da nas to zanima… (hahaha z mano vred) dejstvo je morala in toleranca je prenizka, neučakanost in nestrpnost pa previsoka…

Večina nima vode v savni zdaj ker zaradi korone ne smejo imeti.

Se strinjam, vreščeča in nevzgojena mularija je praktično povsod, v hotelih, trgovinah, parkih, šolah, vrtcih. Danes spet bila priča enemu takšnemu hudemu izpadu 3-letnega sončka v trgovini.
Ko pa sem bila nazadnje v termah, sem skoraj skrajšala svoje bivanje zaradi mularije, ki je norela in podivjano krulila v tistih mini bazenčkih za otroke. Krulila kot živali. Noro.
[/quote]Pa saj obstajajo hoteli za vas penzioniste.
Malo bi se že lahko pozanimala, če boj tam družine z otroki.
Zanimivo da si ne znate organizirat dopusta da se imate fajn, zase.

Ves kaj ,balkanci se oblecejo in uredijo,slovenske babe hodijo v cotah in trenerkah in briga jih za vse,brez sramu,osabni do konca in za nekaksno kulturno obnasanje niso niti slisali nikoli. To so ponavadi babure pitaj boga od kod in iz katerega hriba,ki tako vzgojijo tudi otroka in moza.

Odgovor na objavo uporabnika
Vagabund, 10.10.2020 ob 15:14

Evo folk, napišem svojo izkušnjo do potankosti. Običajno oktobra delamo enotedenski dopust in tokrat sem se odločil, da gremo v Slovenijo. Bolj zato, ker sem imel še en opravek v Ljubljani in v rodni Radolci.
S tremi mulci – šest, dve in pol leta starim dojenčkom smo šli v hotel 5 zvezdic. Sedem dni. In v tem tednu se mi je potrdilo tisto, kar sem jaz lapal tukaj že pred pred meseci, ko ste Slovenci dobivali vavčarje za dopust.
Skratka hotel zelo lep, čistoča vrhunska, hrana pač malo manj, ker smo navajeni na avstrijski okus in nam je bilo vse premalo slano in začinjeno. Juha recimo brez okusa – malo oprana voda in pet nudelnov notr. Ok, nima veze. Sladice so bile vrhunske.
Smo naslednji dan prosili, da je hrana, ki bo pripravljena za nas malo bolj “okusna” in je bilo potem vse ok. Tudi ležišča super. Za dojenčka so pripravili špampek, previjalno mizico, koš za plenice, za tamaladva pa posteljo z ograjico. Moja žena je prosila da se ji pripravi bolj trd jogi, tudi to so naslednji dan zamenjali, jaz sem imel edino željo, da mi dajo ortopedski povšter.
Sicer nismo imeli nobenih posebnih želja in vse je bilo krasno.
Zdaj pa tisto, kar smo debelo gledali. Bilo je kar nekaj švicarskih gostov, ker so v Švici bile ta teden počitnice, tako da jih je bilo skoraj pol hotela. Bilo nas je nekaj Avstrijcev, par Švabov, ostalo pa Slovenci.
Zdaj pa pazi – zajtrk. Slovenci so prihajali na zajtrk dobesedno ob sedmih zjutraj in ostajali tam do pol desetih. Dve uri in pol so jedli. Opazovali smo eno družino, ki ni vedela več kaj bi si naložila na krožnik. Ženska (recimo stara 40 leti) najprej dva trdo kuhana jajca, kruh in sir in pršut. Pojedla je vse skupaj nič, malo razbrskala in odnesla. Potem si je naložila jogurt in kosmiče, pojedla pet žlic in odnesla. Potem klobasice v slaninini in umešana jajca. Pojedla klobasico in malo jajca in odnesla. Nadalje si je naložila lubenico in mozzarelo sir, pol lubenice pojedla spet odnesla. Kasneje si je v mleko dala kroglice čokoladne, pojedla mogoče tri žlice in spet odnesla.
Zaključila je s skutino tortico, ki jo je z vilico dvakrat nesla v usta.
Podobno sta delala oba njena sinova, stara mogoče štiri in pet let. Mož si je naložil tako poln krožnik klobasic, da je dobesedno vse letelo z njega. Za povrh si je šel iskat še tri kajle kruha, med in orehe in puter.
Da ne govorim – vsi zmršani, pomojem se niti umili niso zjutraj, prileteli so v kroksicah, otroci v trenerki in v mikicah, ki so bile vidno sprane in risani junaki na njih vsi na pol dol polepljeni… Ženska je prišla v črnih pajkicah, roza kroksah in rumeni mikici, ki nisi vedel ali je v njej spala ali pa je še od včeraj s plaže.
Podobna zgodba tudi potem pri kosilu. In žal, to ni bila edina taka družina, takih je bilo še vsaj deset. Jasno, slovenskih.
Najbolj me je presenetilo, ker se je zaposlenim v hotelu videlo, da so dobesedno šokirani nad obnašanjem.
Drugi dan smo, ko smo prišli z zajtrka naleteli na dve sobarici v naši sobi. Ravno sta zaključevali. Samo kopalnico sta še imeli za urediti, ampak sta v lepi angleščini povedali, da sta sobi (otroška in najina) že urejeni in očiščeni, tako da prideta kasneje dokončat še kopalnico, da ne bosta motili. Žena jima je rekla, da nikakor ne motita, naj zaključita, da jima ne bomo njihovega sistema rušili. Da gremo tako ali tako v sobo in previt tamalo. Jaz sem se motal še po hodniku v sobi in sem slišal, da je ena sobarica drugi rekla v slovenščini: poglej jih, s tremi otroki v hotelu, prijazni so, pa kot da ne bi otrok imeli tako čisto imajo da nimaš kaj delat, pri naših pa kot da bi z gmajne prileteli.
Ne vem če sta dobesedno tako rekli, ampak v tem smislu. Jaz sem se nasmejal in jima rekel v slovenščini, da jaz pa vse razumem hahahhahahah. Joj kako sta se ustrašli. No potem sem stopil k njima in začel debato, če imajo veliko dela in to…
In smo se fino zaklepetali. Sta rekli, da se tako nista nagarali že v vseh letih od kar sta tukaj, kot sta se letošnje leto.
V sobah so namreč avtomati za kavo na kapsule, kjer je kava brezplačna in je na voljo 6 kapsul in se seveda napolnijo, če jih zmanjka. Na voljo je tudi vino, ki je degustacijsko, na voljo so oreščki in nekaj pribolškov, ki so brezplačni…
In to, da je pri Slovencih izpraznjeno vse, vsako jutro. In ne samo to, oni imajo navodilo, da se posteljnina menja na vsake tri nočitve, če pa zaznajo kakšen flek, pa seveda vsak dan. In ja, baje menjajo pri Slovencih vsak dan, ker to malcajo čips v postlah, ker to čokolado hrustajo, ker babe ležejo spat z napol suhimi lasmi, da barva ostaja na povštrih, ker si niti pudra ne očistijo z obrazov in je zjutraj vse rjavo. Ker brisačo, ko se stuširajo vržejo po tleh (navodilo imajo, da če je brisača na tleh se jo zamenja, če je na desku pa se jo pogleda in če ni umazana, se jo da preko lojtrce radiatorja.
No, pri Slovencih je vse umazano in vse po tleh. Otroške pižame ležijo po sobah, umazani čevlji so povsod…
Skratka, pravita, da dve očistita sobo nekje v 15 minutah, če je ta normalna. Če je taka kot ta od slovenskih pujskov pa je ne spravita v red niti v pol ure.
Malo sem vprašal, kaj so to za eni gostje in obe sta zatrdili, da so to ljudje, ki so prišli na vavčarje, ostanejo samo tri dni, toliko da izkoristijo vavčar in gredo. In da so to očitno taki, ki niso v življenju sploh dopustovali v hotelu, kaj šele v hotelu s petimi zvezdicami. Enostavno se ne znajo obnašat. Rjovejo, letajo, skačejo po posteljah, v tuš kabinah se brijejo tako, da ostane na tisoče sramnih dlak…
Sem malo povrpašal, kako to vidijo da niso navajeni… Pravita, da je takoj jasno, ko prideta v kopalnico in je v njej navadna fa tekoča žajfa, pod tušem ostane tisti literski tuš gel iz lidla, oni dve pa morata spet napolnit tiste losjončke, žajfe in krpice, ki jih dostavi hotel za tuširanje. Torej, poberejo, dajo v svoje kufre in čakajo da zjutraj spet nova runda prileti. To valjda ne pobere noben gost, ki je navajen hodit v hotele.
Na koncu seveda pokradejo tudi brisačke, pokradejo celo okrasno deko za kovter… Mah vse.
In potem pravita, da ko prideta v sobe to je vse po kufrih, to se nič ne zloži v omare, to kot da ne znajo omar uporabljat.
Skratka… Mah debelo sem gledal. Potem v savnah isto, to je šla v savno ženska prvič v lajfu, vsa krvava po spolovilu ker se je brila pred pol ure, tam v savni je celo telefonirala, se slikala, slikala savno…
Groza.
Potem smo v savnah postreženi z različnimi vodami z okusi in navadnimi vodami. Neee, ona si je kokakolo prinesla v savno in tam v sobi za počitek hrustala čips in pila kolo…
Mene je bilo dobesedno sram… Res. Sram me je bilo, da bi slovensko govoril. Da ne bi kdo mislil, da spadamo v to grupo.
Aja, da ne govorim o masažah, ki so bile za doplačilo. Z ženo sva šla na masažo in tam se ena Slovenka prereka, da kako je to lahko tako drago… Da ona je mislila, da to spada v vavčarje.
Na večerjo so prišli v trenerki in copatih.
Mi smo puščali v sobi 10 eur napitnine za sobarico, baje slovenci niti evra. Skratka, ni da bi govoril.

Ma, V I diši, Kerin se trese jez, cca 3eta že v lokdown. 20druž19, ko se je še vse treslo, družine f f f na krožnike, vmes litanije otrokom, važno da so požrle vse. Komaj pogoltnila od glasnosti pridiganja s celo masi ust mesa. Pol po tleh zmetanega. Groza. Si ne predstavljam sedaj na bone. Groza. Vse spedenane. Tri krožnike zapored with blah blah. Kdo bi pol jedel. Growse še na dopustu Slovenke. Groza  ???

No kot sobarica v hotelu z 5 zvezdicami lahko samo pritrdim zapisanemu. Dostikrat me je sram da sem Slovenka

Nekulturne ljudi imaš povsod. Me moti, da je je tvoj povdarek na Slovenci. Ich bin eine Slowenin und stolz darauf. Glaubst du wirklich, daß alle Österreicher so kulturbewußt sind? Idioten gibt es überall, auch bri euch. Lep pozdrav od Slovenke

Dolga leta sem bila zaposlena v hotelu s petimi zvezdicami, takrat, v lepih časih.

Naši gostje so bili vsi na nivoju, no ja, v glavnem. Takrat so bili tisti najlepše oblečeni največji packi in najbolj nekulturni (to so bili predvsem ljudje iz glavnih mest bivše Juge).

Ti pa popolnoma verjamem v vse napisano in  čudno se mi zdi, da v hotel s petimi *****sprejmejo ljudi z vavčerji.

Vse lepo in prav a ne razumem tebe, da si imel čas opazovati v detajle kaj in koliko so ljudje pojedli in kako so bili oblečeni.

Da si jim štel žlice in vilico….tega pa res ne razumem.

Saj če si s svojo družino si s svojo družino in se ne obremenjuješ z drugimi, mar ne??!!

Svetujem ti, da obiščeš raje hotel na Dunaju, tam sem bila predlani in bilo je čudovito, mirno in kulturno.

Odgovor na objavo uporabnika
Nisinenisi, 11.10.2020 ob 08:39

Tako bom rekla. Recimo da sem se rodila v aristokratski druzini in imela sreco, da sem odrascala v luksuzu. Zato razumem kaj zelis povedati in vem kako primitivno se obnasa raja. Sama sicer nisem koristila vavcerjev, sem pa lani v okviru neke dekliscine, odsla v hotel s 4 zvzedicami, ki je tudi zdravislice, zato je tam veliko ljudi na racun zavarovanja. Odprl se mi je nov svet: kako so ljudje prihajali obleceni na vecerjo, kaksne gromozanske porcije so si nalagali…Tako da razumem kaj mislis. Je pa res, da jaz gledam na to tako: ce nisi imel in nisi dozivel, pac ne mores vedeti kako se “pravilno” obnasati. Me je pa pri tvojem zapisu zmotilo naslednje: prosili ste, ce vam lahko hrano pripravijo bolj “okusno” (torej bolj soljeno? Posebaj skuhano? Drugacno?). To recimo zame, je tudi hohstaplersko obnasanje. Slovenska kulinarika, je na visokem nivoju. To ve vsak gurman/svetovljan. Tako da ta vasa prosnja s hrano, vas je razkrinkala, v smislu; da zelite biti nekaj, kar nikoli ne boste. Mogoce ste “boljsi” od vavcer ljudi, ampak vam se veliko manjka, do pravega stasa. Izda te tudi izrazoslovje: vrhunsko, prigrizki… Nisi se visoka druzba, ceprav zelis biti. Lp

Nisinenisi, stopila si mi na zivec! Na dekliscini v zdraviliscu(?) tebe moti kako nekateri pridejo  obleceni na vecerjo?! Pa sploh razumes, da si bila v zdraviliscu, oz. cemu sluzi? To je kraj kamor pridejo ljudje okrevat po operacijah, poskodbah in raznih zdravstvenih problemih! Taksnim ljudem je fizicno najbolj enostavno in udobno oblect trenirko, ne mores nositi toaletne obleke in visokih pet, ce si pa na primer na berglah. Ti ljudje ne razmisljajo kako se najbolje afnati na vecerji ampak razmisljajo o svojem zdravju in okrevanju, imajo drugacne prioritete kot ti! Oni vedo zakaj so tam, verjamem pa da si ti z svojo predvidevam pink skupinico bolj cudno izstopala kot pa oni v trenirki! Lp

stare teme. he he

Hvala wendii za tale post. Si vzela moje beaede, jih zapisala in upam da bo končno dojel, kdo je v bistvu v celotno zgodbi izpadel seljak 🙂

V bistvu bi lahko jaz npr. če bi bila v istem hotelu napisala. Bili so na zajtrku skupaj tri ure. Najprej je prisel fotr, pol hci, sin, nazadnje žena z otrokom. Tudi na zajtrk ne morejo priti skupaj. Zasedejo mizo, da jim je ne bo kdo vzel in pol visijo na njej cel dopoldan. Kmetija. Nič boljši niste. Sicer sem pa 100% da je post izmišljen. Taki pacienti kot ste vi ne obstajajo, ali pač. Če ja, me je kar strah, kako zafrustirani ste. Pa lep pozdrav!

Vidva doterana pacjenta, ki živita v Avstriji, samo kaj ko si tam hotela s 5zvezdicami ne morta privoscit, pol pa hodita v Slo in se se nekaj delata.  Bolj kot berem tvoje odgovore, bolj se iz njih vidi tvoja zakonpleksanost, misliš da ste boljši, pa niste. V Avstriji ste hlapci, tako vas tam tretirajo, saj ste za njih samo eni balkanci, tako kot so za nas bosanci. In vse svoje komplekse pol ven mečeš v takih objavah. Za bruhat si. Pa da ne boš povedal ime hotela. Itak da ne, ker sploh nikjer nisi bil.

Vagabund in podobni.. prav, no.. kdo pa mislite da ste. Dobro, nekaj so ekscesi – npr. povzrocanje skode na hotelskem inventarju in podobno.. ampak.. kar se pa tice hrane, pa sama prav z veseljem vidim otroke, ki med vso tisto ponudbo hrane v hotelu z iskricami v oceh raziskujejo, poskušajo, si dajo duška, skratka. Zakaj pa ne? Doma nikoli ni toliko vsega na enem mestu, hotel pa tudi ne bo propadel.. nenazadnje.. tudi odrasle je lepo videti, ko jim poskusanje tega in onega prizge morda že dolgo ugasle zvezdice v očeh in duši..

Se bo pa zdaj zarad vas, ki štejete rezine sira in klobasic na tujem krožniku kdo sekiral.. joj, kdo mislite da ste.. V hotelu se uživa.. ostalo je presanarija.

Se to – vam je slo v nos stevilo klobasic, vam so morali pa menjati modroc.

To je tisto – ko usmeris kazalec v drugega, štirje prsti dlani kažejo vate.

Hodi v avstrijske hotele. Tam tega ni, kar te tu moti. Enostavno.

Tako je. Tudi mi smo bili dolgo. Zaradi potrebe po tem, da mi pripravijo mizo in je moja do konca zajtrka. Zakaj? Zato ker sam jem ob sedmih in petnajst, potem sin je ob dvajset do osmih, hčerka ob osmih in je dolgo, ker je dveletnica in se kar trudimo zjutraj, žena pa ko uredi najmaljšo štručko pride jest ob pol devetih… Tak je red ko so otroci…

Imam otroke in ti povem, da tegale vašega “reda” res ne razumem.

Ker ti je po nekem nejasnem urniku zaukazano jesti četrt čez sedem, sinu pol ure kasneje in hčeri dvajset minut zatem  (očitno ne zmorete v jedilnico oditi naenkrat) in ženi uro in pol kasneje, vaša familija pri zajtrku preživi najmanj dve uri in pol.

In ker ti je v osami  jedilnice (v katero zgodaj zjutraj bežiš pred družino) očitno dolgčas opazuješ druge goste in komentiraš njihovo vedenje.

V osnovi mi je jasno, kaj te je zmotilo – to, kar moti tudi mene: pohlep in norčevanje iz hrane, ti pa povem, da na osnovi prebranega lahko ocenim, da si skrajno nesrečen in zamorjen človek, hochstapler, ki misli da si je z izjemnim uspehom –  bookiranjem bivanja v nekem 5-zvezdičnem hotelu – pridobil pravico do VIP obravnave vseh družinskih članov (saj res, ste dojenčka vprašali, če je zadovoljen z vzmetnico ali bi jo bilo potrebno zamenjati?) ter izključno pravico kritiziranja barbarskega vedenja ostalih, po tvojem mnenju manj sofisticiranih ter uglajenih hotelskih gostov .

Eh, ti revež…

Ravno o tem sem razmišljal

ja vi ste pa res idealni,  pa to da vas vsaka barva mikice moti in drugemu gledate pod krožnik kaj poje, je v tujini pač tudi nekaj vsakdanjega.To je očitno ritual visoke družbe, ki se vrne pokazat kako uspešni so v tujini in zataji od kod so doma, kot Cankar mamo. Mogoče pa ljudje v sloveniji niso navajeni hotelov s 5 zvezdicami in se jim je zmešalo od razkošja. Najboljše bo , da i zdrugič uredite bivanje na Brdu ali kakšnem dugem protukularnem objektu.

Prvo kot prvo, ti nisi noben avstrijc ampak navadn zaplankan radolčan. Gorenjc. Gorenjc k je su v avstrijo delat pa zej misl da ma zlatga tiča in da je on več kot drugi. Majketi kva tebe moti kaj drugi pocnejo na dopustu? Kva te sploh briga? Da gres v hotel štet gostom kok si na krožnik dajo, a res nimaš bolj produktivnega dela? Sicer pa da si vse to preštel si bil tudi zgleda dve uri na zajtrku. Večina družin si ne more tega privoščit in prav je da zato izkoristijo bone. Od kdaj je to tvoja stvar?? Pa kaj ti misliš da si? Resno? Kaj misliš da si? Da te ni sram, proklet cigan, da greš take izjave pisat. Da te ni sram, da tak vzgled daješ svojim MULCEM (ker kulturen človek svojim otrokom reče še mulci btw?) Da so tisti ki imajo več vredni več? Ti maš lahko miljone na računu, na koncu dneva si en navaden radolški narkomanski kmetavzar

Že to da opazuješ druge in jim gledaš v krožnik….TO pove popolnoma vse o tebi.

TI nisi kulturen!!!

Ne pomaga ti niti Avstrija, ni ti pomoči!

vagabund, drugič ostani doma. V Avstriji. Radolca z okolico ni zate. Drugače pa, prepotoval sem kar precej sveta, videl vse mogoče. Se mi na splošno zdi, da smo Slovenci večinoma kar lepo vzgojeni. Je pa zastonj kosilo ponavadi najdražje. Mislim na bone….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close