Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice bi odstranili brisače, ki rezervirajo mesto na plaži?

bi odstranili brisače, ki rezervirajo mesto na plaži?

Če zgodaj zjutraj ni okrog žive duše, se verjetno, da sklepat kako so se brisače tam znašle? Pa, če ležijo samo brisače in nič drugega, je tudi precej verjetno, da je nekdo samo naredil rezervacijo?
Meni se zdi to razstavljanje brisač tak primitivizem, da mu ni para … Ljudje se res obnašajo, kot da bi včeraj iz jame prilezli … Vemo tudi, katere narodnosti se grejo ta šport. Še nisem videla Skandinavca, ki bi kaj takega počel. Meni na kraj pameti ne pride. Si prinesem brisačo k vodi, odplavam in se vrnem v apartma/kamp … Če to ni mogoče pa sem raje bolj oddaljeno od morja tistih nekaj ur ko sem tam in mi seveda na kraj pameti ne pride da bi ob 5h zjutraj “sprehajala” brisače tja.
Se mi zdi zelo fino, da so to začeli Hrvatje preganjat … in smešno, da je kaj takega sploh mogoče … Ko bodo zrihtali še kazni za cigaretarje, ki mečejo ogorke glih kamor padejo (na naši obali je bilo veliko slabše stanje kar se tega tiče, vsaj pred leti), bo plaže končno spet za Ljudi.[/quote]

Če je na plaži samo brisača in nič drugega, to sploh ne pomeni ničesar.
Jaz si na plaži postavim ležalnik, sama pa sem tudi po uro ali dve ali še več v vodi. Ko pridem iz vode, uporabim pa ležalnik. V čem je problem? Ali naj ležalnik vzamem s seboj v vodo ali kaj??
Se mi je pa že zgodilo, da si je kdo poskušal prilastiti moj ležalnik. Ena tatinska družina si je zraven postavila brisače. Prvi korak je bil, da so eno brisačo vrgli na moj ležalnik. Vse sem opazovala iz vode. Ker nisem reagirala, je bil drugi korak, da so na moj ležalnik posadili svojega froca.
Če še takrat ne bi reagirala, bi bil tretji korak, da bi vse skupaj pobrali in šli. No, ampak jaz sem bila z nekaj koraki pri njih. Najprej je v morje letela njihova brisača, če ne bi takoj umaknili svojega sonca, bi v morje poletel tudi on.

z ležalniki in brisačami si lasti prostor samo golazen

Samo res… tisti, ki mazete in unicujete brisace. Po cem sklepate, da lastnik ni v vodi? Vsi se ne kobacamo na 2 metrih od obale. Ce odplavamo ali odveslamo za ovinek, za skalo, ali pa ce se potapljamo nekje v okolici, naj si brisace zvezemo za pas?
Nimam nic proti, ce nekdo umakne mojo brisaco, ko sem v vodi. Bom ze nasla drugi prostor. Da bi mi gor spraznil kos s smetmi… tega je pa zmozen samo zavistni Slovenec. Se vidi po komentarjih tukaj.

Jaz prihajam na plažo malo pred sedmo in najprej pospravim s kamni obložene brisače na kup, kjer ni zraven še kake torbe ali karkoli kar označuje, da je oseba v vodi.
Osebki iz kafiča na plaži mi samo ploskajo.

Mene ne moti, če ima kdo brisače na plaži, pa je v vodi ali na kosilu. Saj se jasno vidi, katera brisača je aktivna. Zabrisala v smeti bi pa h lahkoto brisačo, ležalnike in vse zraven od tistih, ki si ob 7h rezervirajo, potem pa pridejo ob petih na plažo, grejo v vodo in nazaj v apartma. Ob ene osmih pridejo pa iz sence ven zvlečt vso kramo, ki so jo ob 7h z vozičko pripeljali na plažo. Ali pa imajo vso to kramo v senci oni so pa ali v vodi ali pa si rezervno brisačo nesejo na sonce! Take bi pa še zašamarila!

Odstranila sem samo 1-krat. Na plažo smo prišli lani nekaj čez 6. Imamo 4 otroke, letos v starosti 9-2. Zjutraj se vsi zelo zgodaj zbudijo in gremo še pred pravim zajtrkom na plažo. Odnesmo ležalnike, brisače, blazine, igrače. Pravzaprav imamo sabo lesen voziček na gumijastih kolesih. za 4 otroke se te krame kar nabere. Zato čez dan tega ne odstranjujemo. Tudi ne, ko gremo na kosilo nazaj v apartma.
Zjutraj se otroci na plaži igrajo, pojejo kakšen sadež, z možem pa izmenično plavava. Nato gremo okoli 8ih nazaj v apartma na zajtrk in se okoli 9-ih vrnemo. Smo na plaži do cca.12-ih in nazaj v apartma na kosilo. Okoli 16ih se vrnemo. Včasih gre kdo vmes samo zaplavati, na plaži pa se v hudi vročini ne zadržujemo. Vseeno si poiščemo prostor v borovi senci, saj tudi v tistih urah, ko smo na plaži, ne želimo biti na soncu.

Če zgodaj zjutraj ni okrog žive duše, se verjetno, da sklepat kako so se brisače tam znašle? Pa, če ležijo samo brisače in nič drugega, je tudi precej verjetno, da je nekdo samo naredil rezervacijo?
Meni se zdi to razstavljanje brisač tak primitivizem, da mu ni para … Ljudje se res obnašajo, kot da bi včeraj iz jame prilezli … Vemo tudi, katere narodnosti se grejo ta šport. Še nisem videla Skandinavca, ki bi kaj takega počel. Meni na kraj pameti ne pride. Si prinesem brisačo k vodi, odplavam in se vrnem v apartma/kamp … Če to ni mogoče pa sem raje bolj oddaljeno od morja tistih nekaj ur ko sem tam in mi seveda na kraj pameti ne pride da bi ob 5h zjutraj “sprehajala” brisače tja.
Se mi zdi zelo fino, da so to začeli Hrvatje preganjat … in smešno, da je kaj takega sploh mogoče … Ko bodo zrihtali še kazni za cigaretarje, ki mečejo ogorke glih kamor padejo (na naši obali je bilo veliko slabše stanje kar se tega tiče, vsaj pred leti), bo plaže končno spet za Ljudi.[/quote]

Jaz si na plaži postavim ležalnik, sama pa sem tudi po uro ali dve ali še več v vodi. Ko pridem iz vode, uporabim pa ležalnik. V čem je problem? Ali naj ležalnik vzamem s seboj v vodo ali kaj??
Se mi je pa že zgodilo, da si je kdo poskušal prilastiti moj ležalnik. Ena tatinska družina si je zraven postavila brisače. Prvi korak je bil, da so eno brisačo vrgli na moj ležalnik. Vse sem opazovala iz vode. Ker nisem reagirala, je bil drugi korak, da so na moj ležalnik posadili svojega froca.
Če še takrat ne bi reagirala, bi bil tretji korak, da bi vse skupaj pobrali in šli. No, ampak jaz sem bila z nekaj koraki pri njih. Najprej je v morje letela njihova brisača, če ne bi takoj umaknili svojega sonca, bi v morje poletel tudi on.[/quote]
Pa se ne bojiš, da bi te tolpa norih huliganov pretepla? Mislim tistih, ki ponoči kurijo brisače, ležalnike in gume. To so lokalni huligani, ki jih starši niso imeli radi in ki nimajo allaha, da bi v njegovem imenu klali pa kurijo ležalnike, sončnike in brisače.

jaz mislim, da je čisto jasno katera brisača je aktivna in katera ni. pa ne mi rečt, da je šel praktično cel zaliv brisač plavat 2 km od obale in da jih zato nisva videla. HALO. kdo je tukaj malo čez les?

Oh kokoši, kako otresate svoje kljune. Bi rada videla, koliko vas ima res jajca, da umakne tujo brisačo. In stresanje smeti po brisacah, polivanje, lulanje…ja ja. V vaši domišljiji. In eni naivci to celo verjamete?

Jaz pa ne nosim torbe zraven, ce sem nastanjena dovolj blizu vode. Samo brisaco, da se ogrnem in se grem potem not preoblect. Res da brisace ne razgrinjam, ker ni potrebe, ampak da mi pride ena taka mona mimo, pa mi vrze cisto brisaco na kup z vso razno svinjarijo, ma jo plosknem konkretno, da bi si zapomnila jemat tuje stvari.

Kaj ti pa more? Niti eden rezervator ni odprl kljuna, ko je pet domačih mulčkov kurilo brisače iz gume. No mulčki so bili stari med 15 in 20 let.

Vedno ko sem na morju se mi porodi isto vprašanje. Toliko obale pa vsi se sončijo tam na nekaj metrih v največji gužvi. Pa je takšen problem se sprehodit malo dlje, kjer je precej manj ljudi?

Živim na obali.

To pomeni, da če se grem kopat to pomeni, da grem v vodo se na soncu posušim. Grem eventuelno na pijačo ali sladoled v senco in grem še enkrat v vodo.

Ko so bili pa otroci majhni smo pa hodili dovolj zgodaj, da smo dobili primerno senco. Opoldan pa domov.

Če še takrat ne bi reagirala, bi bil tretji korak, da bi vse skupaj pobrali in šli. No, ampak jaz sem bila z nekaj koraki pri njih. Najprej je v morje letela njihova brisača, če ne bi takoj umaknili svojega sonca, bi v morje poletel tudi on.[/quote]
Pa se ne bojiš, da bi te tolpa norih huliganov pretepla? Mislim tistih, ki ponoči kurijo brisače, ležalnike in gume. To so lokalni huligani, ki jih starši niso imeli radi in ki nimajo allaha, da bi v njegovem imenu klali pa kurijo ležalnike, sončnike in brisače.[/quote]

A mene bi pretepli? Zakaj pa? Ker jim nočem podariti svojega ležalnika?
He he, ne ne bojim se :-)))

Ne verjamem!

Samo 80% rezervacij je narejenih s strani Slovencev. Tako, da se izogibaš Slovencev in ne hrvaške.

Samo 80% rezervacij je narejenih s strani Slovencev. Tako, da se izogibaš Slovencev in ne hrvaške.[/quote]

Točno tako. Poleg tega so se te rezervacije razširile že tudi na slovensko obalo. Kako je v Grčiji, Španiji,itd?

Ko smo z druzino na plazi, zelim biti blizu vode, ne stran vec kot 2 ali 3 m in v gosti borovi senci. Ob 8ih ali 9ih taksnih mest ni vec prostih. Na sonc ne mislimo biti, dalec od vode tudi ne, ker se otroci ob njej igrajo in jih moramo opazovati. Tako nam preostane to, da vstanemo okoli 6ih, si na plazi rezerviramo mesto, mal zaplavamo, saj so zgodnja jutra najlepsa, gremo na zajtrk in se vrnemo na plazo.

samo lumpenproletariat, zaposleni v JU/JS še niso dojeli, da socio-komunizma ni več in, da ni več vse “naše”.
Če mi plac ustraza prekrijem nastavljeno brisačo s svojo, da se moja ne umaže na pesku.
Je 1x nekdo nekaj žrnjal, da sem na njegovem placu. Sem ga vprašal kje ima listek, da je plačal plac … je nekaj pizdil o kulturi, pra.scih … pa sem mu prdnil v nos

Na samo kopanje hodimo v zalivcke, ki jih poznamo kot “staroselci”, kjer je senca in ni potrebe po kaki rezervaciji in dobis prostor kadarkoli prek dneva 🙂
Ce pa je veter pravi in gremo do surfcentra, pa na plazi pustimo samo armaflekse z brisacami, vse ostalo pa pospravimo v nahrbtnike in v surfcenter, niti slucajno ne bom stvari puscala brez nadzora na plazi in takrat mogoce res kdo celo misli, da je to samo rezerviran prostor. A se mi do sedaj se ni zgodilo, da bi kdo nase stvari odstranil in pomazal. Mogoce zaradi tega, ker ob sedmih zjutraj nismo nikoli tam, se sladko spimo 🙂

A zdaj moramo začet vsi torbe itd. s sabo vlačit?

A se še nihče ni našel, da bi avto nad tvojega parkiral?

Jaz pustim pri miru, ker me brisača kot taka ne moti. Nikoli nimam ne jaz ne otroci nobenega namena prebivakirat celega dneva na plaži, tko da nekega hudega prostora ne rabimo. S sabo imamo brisačo, kakšno plastenko vode, rokavčke, plavutke, maske. Večino časa smo v vodi, na plažo gremo po zajtrku okrog 10-ih , ker na dopustu si pač privoščimo spanje 😉 pred kosilom nazaj v apartma oz. mobilno hiško, spet na plažo nekje 16:30 pa dokler je vzdušje / vreme / volja.
Mi je pa res zanimivo, kake komplikacije imajo eni okrog prostora na plaži. Rezervacije z brisačo, živčnost že zvečer, če boš zjutraj plac dobil, postavljanje celih šotorov, malodane tlakovanje okrog in okrog, potem pa živčarnjenje, če kdo stopi na tisto. Folk, skulirajte se, da dopustu se uživa 🙂

A to dejansko se obstaja haha?

Ne verjamem![/quote]
Eden od huliganov je bil Ranko, mali mulček, sar 20 let, ki rad uničuje okolico, dela nered na nogometnih tekmah in piše grafite.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close