Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice bi odstranili brisače, ki rezervirajo mesto na plaži?

bi odstranili brisače, ki rezervirajo mesto na plaži?

vrnila sva se iz enega od hrvaških otokov, kjer sva doživljala kar malce neprijetno situacijo. midva se običajno kopava zgodaj zjutraj in pozno popoldne (malo pigmenta v koži, ki je tudi zelo občutljiva). na plaži sva bila ob 7.30 najkasneje, plažo sva imela dokaj blizu, a zjutraj kljub zgodnji uri nekako nisva našla mesta za najine stvari. bilo je že nameščenih kup brisač, obteženih s kamni. našla se je tudi kakšna marela, pa oni “šotorčki” za na plažo (koplacev še ni bilo). ponavadi so bili postavljeni na seveda najboljših lokacijah. nikoli, ampak res NIKOLI nisva dobila prostora v senci, kje pod kakimi borovčki. če ga bi dobila, bi dan verjetno lepo preležala na plaži in uživala v pogledu na morje, tako pa sva se skoz umikala v apartma, saj na soncu pač nisva zdržala.

v eni fazi sem bila tako jezna, da sem razmišljala, da bi “rezervacijske brisače” enostavno zložila skupaj in razgrnila najine stvari kjer jih želiva. nenazadnje sva bila skoraj vsak dan PRVA na plaži in naju niti nihče ne bi videl. na koncu nisem imela jajc za to. čeprav bi mirne duše vsakemu lahko povedala, da je to javna plaža.

si bi upali kaj takega storiti? zmetati brisače skup? al sem samo jaz preveč “gajstna”? 🙂

Sem si upala.
3 brisače sem lepo zložila na kup, razgrnila svojo in brala.
Pride ena krogla -mama in menca, kje so brisače, jih zagleda lepo zložene, me pogleda in sikne, če sem koga videla, da je premaknil brisače.
Sem po pravici povedala, da ne – sebe ne vidim, ne? – in potem je zagodrnjala, razgrnila eno brisačo stran od mene in obsedela z uničenim dopustom.
Life is a beach! 🙂

Tudi jaz bi lepo zložila brisače in si izbrala svoj prostor…kdo mi kaj more?

Vse brisače bi polil z zelo sladkim sokom pa naj se gostijo mravljice in osice.

Glede na to, da se tudi sama ne sončim, ampak grem samo plavat, ne bi. Za to ne rabim razgrnjene brisače.

:))))))

Jaz svoj prostor na plaži rezerviram tako, da na plaži …. kar prespim….

http://www.slovenskenovice.si/novice/svet/incident-na-hrvaskem-turistom-na-plazi-zazgali-brisace

Bi – in sem tudi že.
Brez problema se umaknem ljudem če so tam prej kot jaz, ne upoštevam pa “rezervacij”. To se mi zdi, kot bi kdo poskušal privatizirati klopce v parku.

Bi – in sem tudi že.
Brez problema se umaknem ljudem če so tam prej kot jaz, ne upoštevam pa “rezervacij”. To se mi zdi, kot bi kdo poskušal privatizirati klopce v parku.[/quote]

Tako je.
Ali pa, da bi na cesti, po kateri se dnevno vozi, zarisal svoj pas.

In vi temu recete dopust? Sem pa ze raje doma na vrtu, kjer imam vse pri roki, prostora za brisaco kolikor hocem in se mi ni treba boriti s 1000 drugimi ljudmi za prostor pod soncem ali v senci.

Ne hodim na takšne lokacije na morju, da bi imel v neposredni bližini sosede.

Življenje je plaža?

Si ne zamisljam da bi bla na tolk zasedeni plazi da bi se cel dopust zrla kam bom postavla tisto brisaco. Zjutraj ni se nikjer nobenga ko grem zaplavat popoldan mi pa ze pase tut mal na soncu bit.
Tako da mene ne moti ce je tam deset brisac.

lani sva že bila tukaj, pa ni bilo gneče pretirane. čisto znosno in sprejemljivo. ampak letos pa je bilo tudi na najino presenečenje pač drugače.

Midva jih vse posvinjava… Naslednje jutro se ne pase več nobena brisača.

…zakaj pa ne?? A veš koliko placa rabi en tak “mrož” kukr sem jaz:)))

https://www.google.si/search?q=mro%C5%BE&espv=2&biw=1920&bih=950&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjP4Mydk5nOAhWEzRQKHcNqBWoQ_AUIBigB#imgrc=wi3_uSpXnLSKdM%3A

samo enkrat sem pustila brisačo na plaži … bila je poscana … pes ali človek, ne vem!

Če rezervirajo plac na plaži, naj ga potem tudi plačajo.

Nečeloma ne hodim na take plaže, kjer je gneča in si ljudje rezervirajo prostor že zgodaj zjutraj ali že prejšnji dan…
Če pa slučajno zaidem na tako plažo, se izživljam tako, da posvinjam brisače z vso možno svinjarijo, ki jo spotoma najdem. Smeti iz košev, vsebina plastenk in konzerv, bližnje blato, če ga ni, ga naredim, posvinjam obubala in tacam po brisačah.
Obnašam se kot opica, ampak še vedno manj grdo kot lastniki brisač, ki so tam.
Marš smrduhi smrdljivi, običajno debeli osebki s še bolj debelimi ženami…

Te brisače so še en razlog, zakaj se hrvaške ogibam.
Drugače pa bi umaknila. Ne bi delala škode, bi pa lepo zložila in umaknila.

Kako pa veste, kdaj so brisače tam za rezervacijo in kdaj so lastniki pač trenutno v vodi? Ne izgleda to podobno? Po tem, ali gre samo za brisače, ali pa so poleg tudi torbe, igrače, čevlji itd.?

Če zgodaj zjutraj ni okrog žive duše, se verjetno, da sklepat kako so se brisače tam znašle? Pa, če ležijo samo brisače in nič drugega, je tudi precej verjetno, da je nekdo samo naredil rezervacijo?
Meni se zdi to razstavljanje brisač tak primitivizem, da mu ni para … Ljudje se res obnašajo, kot da bi včeraj iz jame prilezli … Vemo tudi, katere narodnosti se grejo ta šport. Še nisem videla Skandinavca, ki bi kaj takega počel. Meni na kraj pameti ne pride. Si prinesem brisačo k vodi, odplavam in se vrnem v apartma/kamp … Če to ni mogoče pa sem raje bolj oddaljeno od morja tistih nekaj ur ko sem tam in mi seveda na kraj pameti ne pride da bi ob 5h zjutraj “sprehajala” brisače tja.
Se mi zdi zelo fino, da so to začeli Hrvatje preganjat … in smešno, da je kaj takega sploh mogoče … Ko bodo zrihtali še kazni za cigaretarje, ki mečejo ogorke glih kamor padejo (na naši obali je bilo veliko slabše stanje kar se tega tiče, vsaj pred leti), bo plaže končno spet za Ljudi.

Tudi meni to ni dopust, da bi se morala guzvat na taksni plazi. Rada imam bolj mir in okolje brez primitivcev, ki tako puscajo brisace. Tista s sokom in smetmi je odlicna lekcija.

Če zgodaj zjutraj ni okrog žive duše, se verjetno, da sklepat kako so se brisače tam znašle? Pa, če ležijo samo brisače in nič drugega, je tudi precej verjetno, da je nekdo samo naredil rezervacijo?
Meni se zdi to razstavljanje brisač tak primitivizem, da mu ni para … Ljudje se res obnašajo, kot da bi včeraj iz jame prilezli … Vemo tudi, katere narodnosti se grejo ta šport. Še nisem videla Skandinavca, ki bi kaj takega počel. Meni na kraj pameti ne pride. Si prinesem brisačo k vodi, odplavam in se vrnem v apartma/kamp … Če to ni mogoče pa sem raje bolj oddaljeno od morja tistih nekaj ur ko sem tam in mi seveda na kraj pameti ne pride da bi ob 5h zjutraj “sprehajala” brisače tja.
Se mi zdi zelo fino, da so to začeli Hrvatje preganjat … in smešno, da je kaj takega sploh mogoče … Ko bodo zrihtali še kazni za cigaretarje, ki mečejo ogorke glih kamor padejo (na naši obali je bilo veliko slabše stanje kar se tega tiče, vsaj pred leti), bo plaže končno spet za Ljudi.[/quote]

to, ja! plažica z mivko za otroke, gugalnica itd. … zjutraj pa polno čikov 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close