ARETACIJA JANEZA PODBNIKA
Morja rada skrivajo pod gladino nevarne cheri. Che jih zemljevidi ne kazhejo, je plovba po njih lahko nevarna. Podobno so se skrivale in se she skrivajo nevarne cheri tudi pod valujocho plahto besed o celovitosti Piranskega zaliva in mnogi Slovenci, naivno zaverovani v modrino, plujejo po tej plahti in nasedajo.
Nihche zanesljivo ne ve, kaj mislijo politiki, ko govorijo o celovitosti Piranskega zaliva (kot se ne ve, kaj v resnici mislijo, ko govorijo o demokraciji, o pluralizmu ali o EU, o Natu itd).
Pred osmimi leti je parlament sprejel resolucijo o celovitosti Piranskega zaliva. Toda zhe pred tem so se politiki vseh opcij med seboj dokonchno dogovorili, da bodo zaliv razdelili na dva dela, na glas pa so vsi she kar naprej nabirali politichne tochke na rachun celovitosti zaliva. Ko sta Drnovshek in Rachan odlochno in skoraj dokonchno potegnila mejo po zalivu (Drnovshek in Rupel sta javno zagotavljala, da je meja zhe dolochena!), nihche od politikov ni ugovarjal in se skliceval na pred leti sprejeto resolucijo o celovitosti zaliva. Slovenskim politikom je ta, v parlamentu sprejeta resolucija papir brez vrednosti in samo Hrvati ga povlechejo na dan, ko potegnejo Slovence za ushesa, chesh: “Ti, ti, ti, bosh priden? Ne bodi siten! Ne zahtevaj celega, che pa je nashega zhe pol!…” (In res, po tem “ti, ti, ti” so Slovenci resnichno bolj pridni, ubogljivi in vodljivi.)
Zatem se oboji shiroko razgovorijo o sozhitju in toleranci, ki da je med obema narodoma zhe, odkar obstajata. Res je, to sozhitje je od nekdaj tako enosmerno intenzivno, da je bilo ob shtetju leta 1910 v Kashtelu in Savudriji 71 Hrvatov in 428 Slovencev, torej shestkrat vech Slovencev, danes jih je desetkrat manj; ali pa iz drugega pogleda: leta 1953 je bilo v Sloveniji 17.978 Hrvatov in na Hrvashkem 43.010 Slovencev, leta 1991 pa je bilo v Sloveniji zhe 54.212 Hrvatov in na Hrvashkem le 11.500 Slovencev; ali pa: leta1953 je piranska obchina she segala tja do sredine Savudrije in Piranski zaliv je bil v upravljanju Slovenije, leta 1991 je bilo piranske obchine pol manj in Piranski zaliv je na hrvashki strani dobil ime Savudrijska uvala. Ironichno povedano: vsa ta preobrazba je tako mirno potekala, da se resnichno sme govoriti o absolutni toleranci in zglednem sozhitju!
Vendar, poudariti je treba, da pri tej preobrazbi Hrvati ne nosijo nobene krivde. Hrvati se naravno nacionalno razvijajo in napredujejo v prazni (to je nezashchiteni) prostor. Nevarne cheri nastajajo z “odpadki”, ki jih povzrocha brezbrizhnost slovenske politike in njena vprashljiva toleranca, izvirajocha iz nizke nacionalne zavesti in nedrzhavotvornosti.
Poleg teh, iz same narave Slovencev rastochih cheri, gradijo slovenski nikogarshnji politiki pod gladino, skupaj s svojimi “agitatorji”, temne cheri chustva strahu pred vojashkim spopadom, da se ne bi drzhavljani kritichno in nacionalno zavedno zavzemali za pravichno mejo; trudijo se utrjevati zavest, da so tisti, ki zahtevajo dobesedno celovitost zaliva, netolerantni in prepirljivi in celo malenkostni. Trije zaselki, v katerih so politiki spretno diplomatsko spodbujali Jorasa, da je vzdrzheval zamegljevanje bistva, so zgolj zanemarljiv politichni prestizh in obenem najnevarnejsha cher za lahkomiselne drzhavljane.
Za sozhitje, za mir, za pravichnost, za odstranitev cheri je treba Hrvate spomniti na nezakonito postavljeno nekdanjo administrativno mejo, dolocheno z genocidom v Shtrigovi in s strahovlado vse do Istre, dokazati jim je treba, da je stara obchina Piran z mejo chez Savudrijo she vedno legitimna ter da je juzhna meja STO tista chrta, od koder morajo stechi pogovori o pravichni meji. Shele tako bo postavljena osnova za mirno plovbo v celovitem Piranskem zalivu.
Hrvatica….svoje meje brani na svojem ozemlju mi jih bomo pa na svojem….Slovenci mislim…..
Sploh pa če Vi Hrvatje mislite da je Slovenija tako ne vem kakšna in grozna in hinavska in ne vem kaj še vse, zakaj se potem selite na sever že toliko desetletij?Pa mi ne bo noben rekel da smo to Slovenci sami hotli!!!Res je da smo iskali delovno silo, pa saj so šli Slovenci tudi s trebuhom za kruhom, pa nikjer niso vsiljevali svoje kulture ampak so se prilagajali tuji, če so tam hoteli ostati!!!Vi naši južni bratje pa imate fiksno idejo da boste pohrvatili, posrbili in ne vem kaj še vse naredili s Slovenijo……mislim da se lahko pod nosom obrišete…..Potem bi pa še milijonske odškodnine radi, ker ste bili izbrisani in odtujeni od svojih družin…jaz bi vam že dala odškodnine…..nazaj tja od koder ste prišli ali pa probjte v kakšni drugi državi zganjat takle, če si upate…tam vas bojo v rit brcnili in deportirali nazaj od koder ste prišli…….Kot narod vas je lahko pošteno sram, da zganjate takšno tiranijo nad nami…..
Me prav zanima kako bi se naši policaji kar tukaj recimo v Ljubljani obnašali, če bi vas legitimitrali in vi ne bi hoteli pokazati osebnih dokumentov. Verjemite da bi vas odpeljali na hladno. Jaz nič nisem za Hrvate ampak ni potrebnoi izzvivati. Včeraj sem na hrvaški TV gledala oddajo z njihovimi odmevi v zvezi s tem incidentom. Za pokušino so poslali dve novinarki s skrito kamero na našo mejo in pač sta ejali da se ne pustita legitimirati. Odsedeli sta v zaporu in ni pomagalo tudi če sta govorile da je pač skrita kamera in da sta z HTV. Red je red. Seveda pa ne odobravam grobega obračunavanja. Me pa zanima zakaj tisto lipo Podobnik ni nesel po volitvah ali mesece prej????!!!!!! Za glasove nas butastih volilcev bi določeni še svoj drek pojedli samo da lahko lepo sedijo še leta naprej v parlamentu. Zakaj so pa vlekli s sabo POP TV, da so posneli vse skupaj če niso verjeli da bodo izzvali incident. Lepo vas prosim.
Žiži,
ne vem, ali si nepismena ali ne razumes slovensko… najprej preberi kaj sem napisla, potem pa pisi take replike, kot jih pises!
naj ti bo jsano, da ne branim ne hrvaskega, se manj pa slovenskega ozemlja.. za kaj, za koga? za taksne “tukce” kot si ti!
ha ha ha.. se dobro, da se bom lahko slovenskemu drzavljanstvu kmalu odpovedala, nocem da kdo mece v isti kos s teboj samo zato, ker imava obe slovenski potni list.
pa govorite da so hrvati balkanci, ce kdo bere tvoje izjave, slovencev ne bi potavil kam dalec stran
dragi prijatelji;
ime mi je Jože. Berem vse umazane in grde besede, ki jih pišete tukaj in jih nikoli ne bi pričakoval od vas. Torej, bom vse to komentiral:
1. zakaj se obremenjujete s stvarmi, ki se tičejo politike in Janeza Podobnika, če ste politiki pojdite v parlament in se boste tam lahko s tem ukvarjali cele dneve – za velik denar.
2. vsi ste nacionalisti
3. brigajte se za svoje življenje, kako boste uspeli v tako pokvarjenem svetu in ne kako vas bo politika vodila
4. sovraštvo – še vedno ga imate preveč v sebi, kar kaže na to, da niste z ničemer zadovoljni
5. “nikogaršnja zemlja” ki je navadno en pas med dvema mejama je pa stvar, ki vam je ni potrebno obravnavati, ker to ni vaša ali naša ali njihova zemlja
6. joško joras – ne zanima nas kaj on je, slovenec ali hrvat – obrača se, kot veter piha – take ljudi navadno imenujemo “hinavci”, ta njegova hiša je njegov problem, ne problem slovencev ali hrvatov – s tem samo podpihuje enega proti drugemu, kar je pa zelo egoistično in hinavsko
7. vsi vemo, da je politika ena velika laz, ki zna tako lepo manipulirati z ljudmi, da jih privede v takšno situacijo, kot je sedaj v sloveniji
8. nevedni na take stvari, kot je politika, nasedate
9. raje se imejte radi in se ne obremenjujte s sovraštvom
10. pazite koga volite, danes, jutri, cez nekaj let
tako, 10. božjih… ups, jožetovih zapovedi, ce jih boste upoštevali vam takoj lažje.
lp Jože
P.S. USTVARJAJTE SI LAGODNO ŽIVLJENJE IN NE PROBLEME!
hhhhhhhhhhhhhhhh – pa ti dokazi, da si cisti slovenec, brez kancka katerekoli druge krvi!
Jaz lahko svoje izjave podprem z zapisano zgodovino…. drugace so take stvari napisane v knjigah, knjiga je pa ena stvar ki jo lahko vsak clovek prebere… samo ne vem ce si ti tega zmozen/zmozna. Mogoce si pa plod kaksne posiljene zenske s strani nemske arijske rase
HAHAHAHAHAHAHAH – sem ze drugje, kaj pa mislis, da bom zivela s takimi kreteni v drzavi kot si ti, nicvreden slovenec! sram me je, da sem se sploh tam rodila, da imam sploh isti potni list kot ti in da govorim isti jezik kot ti…
zame si navaden “LUZER”, ki ne zna nic konkretnega napisati niti na ta bedni forum.
same sirokoustne hvale so vas, v bistvu ste pa vsi skupaj pokvarjeni v dno duse, pa boste za hrvate govorili kaksni so… star slovenski pregovor vam pravi :” najprej pometi pred svojim pragom!”
ampak, vi navduseni slovenci ste ja najbolj posteni – nicvrednezi, pa se greste EU, to je sele sala – kaj pa mislite, da je SLO sedaj, ko se je pridruzila EU… nic, popolnoma nic. V EU je sla samo zato, da bo Evropa lazje prisla do hrvaskega morja, da bo Evropa celota… ne pa zato, ker ste tako pametni.
sicer pa, ocitno vam ni pomoci, vsaj tem ne, ki ste se ostali v tej mali nepomembni drzavici, ni cudno da je stevilka v statistiki prebivalstva vsak dan manjsa. kdo vas bo pa prenasal…
lepo se imejte v drzavici kretenckovih… pa ne hodite po evropi, da me ne bi kdo povezal z vami,
lep vecer pa mirno spite (ce lahko)
tipični primerek zafrustrirane, nerazgledane, nepof…. podeželske slovenčice brez kakršnegakoli smisla za empatijo
a sploh veš, kaj pomeni vojna krava glupa????
kako lahko sploh mešaš tisoče mrtvih, pohabljenih, posiljenih, pregnanih z doma z eno bedno peecko od podobnika in njegovo bedno lipo?
in kako lahko želiš, da 4 milijone ljudi doživi to še enkrat zaradi nekaj prenapetih, agresivnih policajčkov- ki so itak isto sranje po vsem svetu
FUJJJJJJJJJJJJJJJJ – krasen nickname!
verjetno opisuje tebe!
saj se vidi, da si tipicen slovenec, ker ne sprejemas misljenj drugih, mislis, da imas samo ti prav – poleg tega zelis ljudem vse najslabse….. tipicno slovensko!
pa zate se en lep slovenski pregovor: kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade!
………………. gobe smo tukaj ze zdavnaj nabirali, trenutno pa ni vec cas, ko bi rasle…. ne vem kaj ima nabiranje gob veze s tem forumom, a je to tvoj poklic, pa ne znas nicesar drugega pisati? lep pozdrav gobar
Spider,
naj te obvestim, da nikoli nisem napisala, da so Slovenci in Hrvati prakticno isti narod…. to si mogoce kje drugje prebral…
vse kar sem napisala in hotela povedati, da je marsikdo od vseh teh, ki toliko pisejo proti Hrvatom nekje (dalec ) potomec tega naroda ali pa kaksnega drugega jugoslovanskega naroda; torej je to sovrastvo odvec!
pa ni poanta v tem, da je Slovenija potrebovala delovno silo in ne vem kaj se vse (kot je bilo napisano nekje zgoraj), ampak je zapisano v zgodovinskih knjigah, kako se je v Jugoslaviji nacrtno preseljevalo ljudi (preseljevalo slovence tja, druge narode v Slovenijo itn.) ravno zaradi tega, da bi se narod med seboj pomesal… to je dejstvo; kaj prebivalci Slovenije danes priznavajo in kaj ne, je pa druga stvar. Ja seveda, se strinjam s teboj, tudi Hrvati nocejo slisati o tem, da so kakorokoli mesani s Slovenci, ampak taka je resnica. Pa ce jo kdo sprejme ali pa ne, to niso moje “lazi”…. tisti, ki so izbrazeni in so prebrali kaksno taksno knjigo, vedo o cem govorim, ostalim pa zal ni pomoci, ker ne znajo pisati nic drugega kot pa kaksne neustrezne opazke proti drugim narodom bivse JUGOSLAVIJE. Vsak narod je sebe vreden!
Se tudi jaz strinjam z Jozetom 16, vse kar je napisal…. ta tema je bila odprta za komentarje o aretaciji J. Podobnika in ne za komentarje o sovrastvu!
Če je hrvatico sram, ker se je rodila v Sloveniji in ker ima slovenski potni list itd JE TO NJEN PROBLEM, KI DRUGIH SLOVENCEV NE ZANIMA !!!! SVOJE PROBLEME NAJ OBRŽI ZASE ALI PA NAJ JIH RAZKAZUJE NJENIM LJUBIM HRVATOM !
Sicer sem pa prepričan, da se hrvatica krepko laže, če se primerja vsa njena pisanja na tem forumu. Primer: ko se je preselila v drugo državo zaradi Slovencev je bila njena prva naloga, da se javi na forum !!!??? Tisto kar ona piše je skregano z vsakim zdravim razumom. Ona ima očitno težke probleme sama s seboj.Očitno pa hoče narediti doktorat iz te teme. Samo tega ne bodo priznali ne Hrvati ne nihče drug.
Če pa Spider dovoljuje, da hrvatica pljuva po njem kot Slovencu, se pa naj krepko zamisli nad sabo…. in njegovi somišljeniki tudi…
nevtralnik – ti si pa res nevtralen, treba priznat.
moja prva naloga, ko sem odsla iz Slovenij, je bila kaj? javiti se na ta forum – vidim, da si se en, ki ne razume slovensko.
probleme sam s seboj imas ocitno ti.
kar se tice pa pljuvanja – Slovenci lahko pljuvate po komerkoli, Hrvati, Italijani, Spanci…. in ostali svet pa ne sme po nikomer, sploh pa ne po vas, zagrizenih malih Slovenckih… prosim te, ti se zamisli na seboj, ne pa Spider in njegovi misljeniki – vsak lahko pove kar zeli, problem je edino ta, da ti, kot ponosen Slovenec ne sprejmes kritike in misljenja drugih.
Ej Spider,eno lepo si pa le napisal.
Drugače pa nisem komunistični zakompleksanček,ker sploh nisem komunist!!Kar pa sploh ni važno.
Pomembno je to da so/ste tuki gor ponovno dokazali kako smo polni sovraštva,da ne rečem da smo primitivni.Zaradi enga usranga politika ki živi na naš račun se kregate,žalite itd…še vojno in smrt privoščite drugemu…kako lepo!!!
Nacionalizem??Bullshit!!!To je šele izgovor za zakompleksanost!!
Škoda časa in impulzov z vami (skoraj)vsemi!!
Anarchy//Peace!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.