ARETACIJA JANEZA PODBNIKA
Orožje je zadnja možna opcija, ko diplomacija odpove. Ker pa je vidno, da naša diplomacija reši bore malo, oziroma nič, nam ostane le še eno. Nekomu se bo odfuk*l, pa bo šel dol nam mejo in poču kakega hrvaškega policista, potem bo pa štala. Zaradi tega bi morala Slovenija – predvsem Slovensko zunanje ministrstvo na tem področju, narediti nekaj v izogib konfliktom.
Vprašanje se mi poraja: Le kaj bi se zgodilo, če bi se g. Rop odločil za tako predvolilno kampanijo – ta bi hrvatje aretirali slovenskega premiea???
Pošlji oblikovano (23-09-04 08:53)
Ko si prišel na klaneC za odcep Savudirija, torej na katastarski občini Piran.
Hrvati striktno upoštevajo katastarske meje v Prekmurju (Hotiza), torej za njih velja kataster kjer jim to paše, drugje pa ne; zakjaj je nebi.
tudi če bi hrvaška policija plula po Kopru tam v 80 še to ne pomeni, da ima tam pravico; dragi moji MATERIALNI DOKAZI SO TISTOI ARGUMENTI, KI KAJ VELJAJO, TI PA SO NA NAŠI STRANI
Če si Slovenka potem je žalosto,da tako razmišljaš o Sloveniji in slovenskih politikih in hrvaškem barbarskem ravnanju z njimi.Ni važno ali je Podobnik,Rop ali kdorkoli,tako se ne ravna z ljudmi.To kar je počela hrvaška policija to je nečloveško in sovražno dejanje,skrajno necivilizirano.To mora izvedeti Evropa.
To pa je tema za ženski čvek. Predlagam da najamemo lutkovno gledališče, postavimo okroglo mizo, rahlo zatemnimo prostor, dekleta greste v kopalke in potem začnete debato. Na sredini pripeljjo še blato in potem se začne akcija. Jerry F. Springer bo izpadel amater.
Ali je katera gledala film KURE NA BEGU? To je to.
Hrvati se že cel lajf tako obnašajo do nas, mi pa nič: Čisto prav nam je. Vsi na morje na Hrvaško, cene visoke, postrežba da ne govorimo(za slovence seveda), folk čist neprijazen, kot da bi zastonj letovali tam. Ne hodim na Hrvaško(oz. zelo redko, za par dni ker mam pocen varjanto in nisem odvisna od njihove postrežbe in ustrežljivosti), nikoli tudi nisem hodila, tako da mi je vseeno če tisti ki vsako poletje rinejo tja potem jamrajo. Eno je pa res, ko sem bila 1x na Hvaru, moram povedati da je tam folk zakon, to je čisto nekaj drugega!!!! Toliko je še lepih krajev, da vam res ni treba hoditi non-stop v HR, pa še dražja je od Grčije, Turčije, Španije in Črne Gore. Mi res ni jasno zakaj nekateri skoz dol rinejo?? Očitno imajo svoje razloge.
Tuzi baba reza,….
Ma neka Slovenija tuzaka po Europi koliko hoce. Granica izmedju Hrvatske i Slovenije nije schengenska vec “normalna” granica. Slovenski gradjani, bez obzira na “zanimanje”, bili su ilegalno u Hrvatskoj i basta. To je prekrsaj po svim medjunarodnim normama i stoga ne vjerujem da ce Slovenija dobiti bilo kakvu podrsku u Europi. Osim mozda podsmjeha koji itekako zasluzuju.
Sasha 23.09.2004 12:04 Odgovor
popušili smo foru
Slovenski desničari dođu provocirati, a mi nasjednemo. Naši dečki su trebali pokazati da su iznad njih i fino im dati svakome kremšnitu i sok i otpratiti ih nazad doma. Ovako su provokatori samo dobili po što su došli. Ispali su žrtve, a mi agresivci i naivčine.
damk 23.09.2004 12:02 Odgovor
Povzetki iz hrvaških forumov. Kdo je in kdo naj gre v EU?
Di god se okrenen,zapnen za nekog bosančerosa. I oni su živa bića,ali šta je previše-previše je. Ima li iko živ u livnu,duvnu,bobanovu,šuškovu,kupresu,bugojnu,prnjavoru,ili su baš svi došli ovdi!? NA PITANJE: Kako se rijesiti Srba? Odgovaram. Treba ih jednostavno sve iz Hrvatske protjerati neka idu u svoju toliko voljenu domaju – u Srbiju. madjarski rezim je izuzetno kurtonski, bas kao i ”srpski”. zele da probaju koliko su mocni. kao… u EU su. Ma,i mene je nešto strah.Naime znam povremeno otići u slastičarnicu na sladoled ili baklavu,a vlasnik Albanac.Što ako me pokuša otrovati pa dobijem proljev.Vjerovatno ništa,jedino ću se malo usrati. …slovenki smrade do jučer van je službeni jezik bio srpski … Index forum. Svaka vam čast, če bi mejili na več držav bi bilo verjetno še več tem.
liam 23.09.2004 11:56 Odgovor
mozda je i bolje…
Mozda je i bolje za Hr da in ide u EU. Sta to dobroga moze dobiti Hr. od EU? Visoke cijene i Evropske seljake na ljetovanju za koje Hrvatski gradjani nece imati novaca. Sve ce biti puno skuplje i tu cemo se polako izgubiti medju ovim Evropskim smecem. O,ja dobijat cemo mnogo kredita za izgradnju sa kamatama tako da ih nikada necemo moci vratiti…. Eu treba Hrvatsku a ne Hrvatska Eu.
stockholm 23.09.2004 11:45 Odgovor
Hrvatska mora u EU!!!
Kad se vec ove dvije primitivne zemlje (koje su po mentalitetu jos duboko na Balkanu) ne mogu sloziti u granicnim pitanjima, onda je jedino rjesenje, da i Hrvatska sto prije postane clanicom EU, pa da svi ovi problemi nestanu … Slovenija bi se svakako morala za to zalagati. Stvarni interes Slovenije je Hrvatska u EU. (Zaboravite na gluposti, koje o EU govore hrvatski – i srbski – nacionalisti!) Na drugoj strani, ako budu Hrvatski policajci tukli politicare iz EU (ma sta oni radili), sanse Hrvatske za EU su prakticki jednake nuli …
Marino 23.09.2004 11:31 Odgovor
glupost
stvarno se mora reći da smo na Balkanu. Slovenci bez veze provociraju (razlog vjerojatno izbori), a znaju da je tamo škakljivo područje, dok se ne riješi. A Hrvati se ponašaju kao ‘siledžije’, umjesto da sve rješavamo na civiliziran način. Pitam se samo da li mi uopće jesmo za Europu. Gluposti očito ima na obje strane (političari i novinari glavni krivci za huškanje), a opet će ispaštati narod sa obje strane. Jer upućeni smo jedni na druge, kao i ostali u EU. Zato, molim narod sa obje strane da (više) ne pada na provokacije političara.
blackfriars 23.09.2004 11:27 Odgovor
Tezak incident…
Tezak incident?…pa, naravno, kad su Slovenski politicari debeli ko svinje.
božo 23.09.2004 11:12 Odgovor
Bravo Dečki! (kaj se ne pozabi)
Bravo dečki! Nemojte sada kažnjavati naše policajce, konačno su odradili svoj posao kak treba. Da su bar to prije napravili, ne bi nam se dogodio Piran i Sveta Gera. Sada mora vojska ići tamo, al nek ide što prije, i neka pomlate te smradove dvolične, fuj što ih nemrem smisliti. Srbi su nas otvoreno napali i izgubili su rat, al ove kurve podmukle su gore i od onih janjičara iz 18. stoljeća. Sve lijepo u facu a onda nož u leđa pa ak vas zaboli i jauknete odmah vas tužakaju Europskoj Uniji i puna su im usta prava i zakona. A prava “izbrisanih”, stranaca na privremenom radu u slo, ? Izbrišemi im ja Deželu, ak je nađem na karti…. Zamislite, a nisam nacionalist i rasist. Kaj je previše je previše. Čak i za janeze… A onom janezu Kapisu: Moj pajdo nama EU i ne treba već mi trebamo njoj! A ti se pitaj zašto po HR otvarate robne kuće kao što je merkator, sa 30% većim cijenama artikala, (dakle nije namjenjeno HR građanima)? – e pa zato kaj vas je EU naguzila i smanjila vam standard, nametnula kvazi zakone tržišta, neobrazovani ste i preskupi (nažalost ni mi nismo bolji), pa vam je sada i HR dobra za šoping, a i mi smo blesavi kaj se tamo guramo…. Zato što dalje od te tzv EU jer je to samo novi naziv za kolonijalizam i iskorištavanje malih potencijlno naprednih zemalja.
Nele 23.09.2004 11:10 Odgovor
zolja..
Jos davno, na jednoj tekmi izmedju Hrvatske i alpskih srba,sam rekao da za njihovu prepotentnost i umisljenost ima samo jedan lijek..ZOLJA….
stockholm 23.09.2004 11:06 Odgovor
Politicari ….
…. politicari “rjesavaju” probleme, kojih bez politicara ne bi ni bilo. Oba su naroda uvjek zivjela u dobrom susjedstvu i tek su sada politicari uspjeli, da nas razdvoje. Kazem onim, koji bi odmah posli u rat: u rovovima cete biti vi, a ne politicari; oni ce se diskretno udaljiti od grmljavine topova …. o kakvi idioti, boze pomozi …
NenadNikolic 23.09.2004 10:57 Odgovor
Politicari gledaju samo svoj probitak
Hrvatska policija je na hrvatskom teritoriju uhvatila gradjane druge drzave u ilegalnom prijelasku granice. Ok. Sve bi bilo u redu da su se, recimo, zabuniti. Ili imali njivu s ove strane. Ili nisu ponijeli putovnice. Ili malogranicne iskaznice. Medjutim, ovi gradjani su namjerno dosli provocirati. To nisu bila djeca, vec odrasli duznosnici, clanovi slovenskog parlamenta. Zasto su dosli provocirati? Prvenstveno zato kako bi zadrzali svoje osvojene politicke polozaje. Svakako iz sebicnih pobuda, prvenstveno. Ostalo su price za malu djecu. Jer Slovenija ima svakako vecih problema koje tiste njene gradjane od Josaka Jorasa. Ali s tim problemima nikad ne bi dosli na televiziju. Ne bi bilo medjunarodnog skandala. Ne bi se culo njihovo ime u predizbornoj kampanji. Naprosto sam tuzan sto su se inace pristojni, vrijedni i radisni Slovenci djelomicno solidalizirali s grupom politicara koji su namjerno dosli izazivati incidente. Kazu, sve za Sloveniju? Zar je to za Sloveniju? Tisuce Slovenaca ljetuje u Hrvatskoj kao cijenjeni i rado vidjeni gosti. Brojni Hrvati zimuju u Sloveniji. Hrvatska nikad nece zaboraviti slovensku pomoc u Domovinskom ratu. Jer, ne zaboravimo, upravo Slovenija nam je bila prva pritekla u pomoc i bila i politicki i logisticki uz nas za sve vrijeme Domovinskog rata. Priznali mi to ili ne. I mene su slovenski prijatelji pozvali da se sklonim barem na kratko kod njih. Nisam otisao, tisuce Hrvata je tamo boravilo u najtezim trenucima. Ne zaboravimo niti to. A predizborna kampanja ce proci. Narodi ostaju. Ponosan sam sto imam Slovence medju svojim znancima!
Union rules 23.09.2004 10:47 Odgovor
Re: jupiiiii (joya)
Hej ljudi, zar ne vidite, da nas nasi (SI) i vasi politicari sve skupa zaje****** samo da odrziju svoje stolove i svoje strasne plate! Kako vec receno, civilizirani ljudi nesporazume rjesavaju preko suda ako ne ide drugcije i zato neka te probleme rijesavaju politicari, sud, arbitraza i ne znam ko jos … a nama ljudima neka daju mira! Ali, ako vec zelite i trazite … mozda bi uistinu bilo dobro uvesti vizu (jasno za vas) a mozda i sagraditi granicni zid … a u zidu malu rupicu kroz koju bi vam svake toliko pokazali srednji prst 🙁 PS – Koliko kosta 1kg Vegete, joya?
Ron 23.09.2004 10:44 Odgovor
Odgovor Mariboru
Ovaj što se potpisao kao Maribor očito ima nekakvih problema. Izgleda da je slušao previše bajki Zmage Jelinčića pa jadnik umislio da predstavlja nekakvu veličinu i prijeti. Bolje bi mu bilo da se ode sakrit u Postojnsku jamu ili na Triglav te da šuti. Nek povede sa sobom i Jorasa i Jelinčića pa nek zajedno tamo sanjaju o svojem jadu, a ozbiljni ljudi s obje strane nek već jednom riješe pitanja koja su lako rješiva. Sve je jasno, samo izgleda da tamo neki sa Triglava i iz Postojnske jame nikako to neće da shvate.
Nekdo 23.09.2004 10:24 Odgovor
Pametnjakoviči
Da ne boste mislili, da je vse skupaj kar tako! Watson: Pomembno je, da Hrvaška spozna, da jo v Bruslju temeljito preučujemo Predsednik poslanske skupine Zveze liberalcev in demokratov za Evropo (ALDE) v Evropskem parlamentu Graham Watson je v odzivu na incident na slovensko-hrvaški meji povedal, da ga preseneča, da država, ki želi postati članica Evropske unije, aretira in drži priprte člane parlamenta iz države članice EU. “Mislim, da je pomembno, da država, kot je Hrvaška, spozna, da vsa njena dejanja v Bruslju temeljito preučujemo, še posebej zaradi njene želje, da postane članica EU,” je dejal. Kot je dodal, se tovrstni incidenti pogosto znajdejo “v resolucijah Evropskega parlamenta in poročilih Evropske komisije”, kar zna biti precej neprijetno.
_nighter 23.09.2004 10:23 Odgovor
to radi desnica
čudno je kako naši domaći balkanci se čude njima.. a to su sve slovenski tuđmani i rojsevi.. balkanska gamad bila i ostala
Vlaskoulicanec 23.09.2004 10:09 Odgovor
Slovenci, granica i citatelj Maribor
Po slovenskom misljenju se svatko moze setati oko i preko granice kako hoce. Moze li mi onda, lijepo molim, netko iz Ljubljane objasniti otkuda tolike kolone na izlazu iz Hrvatske za Sloveniju i zasto se satima ceka na ulaz u dezelu? A citatelju “Maribor”: mozda ste i vi strpljiv narod, ali posten sigurno ne. Jer da jeste, optuzili bi ovakve provokacije i povredu drzavnog teritorija. Osim toga sigurno su Vam poznate price o sikanirunju hrvatskih vozaca u Sloveniji. Vi to naravno kao Slovenac niste imali prilike okusiti. Prema tome radije nemojte komentirati.
Ivo 49 23.09.2004 10:05 Odgovor
Slovenski politicari uhiceni pa vraceni preko granice
Mislim da je tu jedna velika greska.Trebalo je te Slovenske politicare dobro namlatiti i to sa posranim metlama i zadrzati ih dok god ne prodju izbori u Sloveniji.Neka nauce lekciju sta znaci povrijediti tudji teritorij i provocirati nekoga.Posto je bila i Slovenska televizija prisutna barem bi se vidjelo sto ceka sve one koji bi se ubuduce uputili na takav korak.Svima onim Hrvatima koji ovdje komentiraju kao nije to nista, to je samo predizborna kampanja,preporucujem neka to isto probaju napraviti na Slovenskoj strani.Onoj Slovenki ili Slovencu sto nam nudi Triglav i neznam sta jos, porucujem:Tudje necemo svoje nedamo.
cracker No1 23.09.2004 10:03 Odgovor
policija
Napokon i nasa policija da odradi posao za peticu.Ovaj put im se potkrala samo mala pogreska,trebali su pucati pa onda onaj redosljed; stoj,ko ide itd…
IVI 23.09.2004 10:03 Odgovor
SLOVENCI
Zasto slovenci ne izadju na ulice sa jedne a Hrvati sa druge strane i protestiraju protiv radikalizma takove vrste, Zasto ne ili oni podrzavaju sve te incidente pa da vidimo njihovi toleranciju ili kako to Rup kaze po Europski.
stockholm 23.09.2004 09:53 Odgovor
Danala
Danala, na tvoje pitanje: “1.Da li se bilo gdje u Europi i šire možeš šetati oko granice kako ti odgovara ?” mogu ti odgovoriti, da u Europi granica vise nema. Mozes sto puta preci norvesku ili finsku granicu i to bilo gdje, pa se niko nece uznemiravati. To se desava samo na nasem primitivnom Balkanu, kojeg su dio na moju veliku zalost i Slovenija I Hrvatska, i ako je politicki Slovenija dio EU. Volim Hrvatsku (moj je nono bio iz Opatije i ponosam sam na to) i Sloveniju, gdje sam zivio veci dio svoga zivota. Tesko mi je, kad vidim, da se obe nesretne i primitivne zemlje gube u ovakvim kontraproduktivnim situacijama. I zalostan, kad citam primitivizme tipa “Slovence na lipe” ili Srbe na vrbe”. Pa ljudi, zar nije bilo dosta krvi prolijene????
Nikoli nisem bil negativno nastrojen proti Hrvatom, toda tole počasi presega vse meje – incidenti zaradi pet centimetrov meje,…
Pa sej imajo celo Dalmacijo in nešteto lepih otočkov, zakaj si tako zelo želijo še to ped zemlje, ki je, roko na srce, slovenska!!!
Kar se pa tiče postov, iz hrvaških forumov – težko je biti neumen, še težje biti Hrvat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no, ker tukaj vsi tako lepo pisete o hrvatih…. in se imaste za slovence… malce se zamislite od kod so vase korenine… vcasih smo bili vsi ena velika drzava jugoslavija, ljudej so se selili, porocali… plod tega je tudi marsikdo od vas… dam glavo stran, ce vas je tuki 50% “cistih slovencev”
lep pozdrav, pa se malo vec sovrastva tam doli na soncni strani alp
Forum je zaprt za komentiranje.