Antonov trg
Sem kupec stanovanja na Antonovem trgu 3 (torej stavba, ki se sedaj gradi zraven obstoječe) in z zanimanjem berem vaše dosedanje izkušnje stanovalcev. Sam sem se predhodno pozanimal pri že vseljenih, glede hrupa železnice in sem dobil informacijo, da se vlaka praktično ne sliši. Res pa je, da ima ta stavba na to stran kleti, ki verjetno dodatno ublažijo hrup.
Železnica nam je predstavljala edino negativno stvar zaradi katere se ne bi odločili za nakup vse ostalo se nam glede na razmere v Ljubljani zdi pozitivno. Dovoz bodo uredili ob končanju stavbe in ne bo problema priti noter in ven.
Sedaj se dogovarjamo o podrobnostih notranje opreme (parketi, keramika sanitarna oprema…) in sem dobil predračun sprememb pa se mi zdi da so nenormalno navili cene kljub temu, da sem jim za določene stvari dostavil cenike trgovine (npr. WC školjka v trgovini 353 € oni mi zaračunajo 431, pa še nižji DDv bi mi morali zaračunati, da ne govorim o parketu…). Me zanima ali imate sosedni stanovalci ali trenutni kupci AT3 kakšne izušnje pri tem?
dober dan sosedje
me veseli, da se najdemo vsaj tukaj, če že na sestankih ne 🙂
kar se tiče parkirnih mest in zapiranja le teh – ne sme se, ker stavbenik prej ni pridobil takih dovoljenj. lahko to naredite na svojo roko dokler noben ne prijavi, potem pa seveda sledi obisk, nalog za odstranitev in kazen – tako so rekli na urbanizmu. in ni nobenih možnosti, da se pridobijo dovoljenja za kaj takega.
novica pa je, da je stavbenik prodal 9 parkirnih mest nekim ljudem iz plavega vrtca in tale odžagana ograja pri C delu, ki meji na plavi vrtec čaka na vrata, da bodo ti ljudje lahko hodili parkirat – in seveda se bodo počasi verjetno ti daljinci razmnožili…
reklamacije so tudi v zvezi z mavčnimi stropnimi ploščemi, ki so se “napihnile” zaradi kondenza, ker so na prehodih napačna stekla – mlečna enojna namesto termopana. samo to ni reklamacija supermontu za mavčne plošče, ampak stavbeniku za objekt. me zanima kaj bodo rešili v zvezi s tem.
rajko, bodi pameten in ne mej parketa, oz jim povej naj kr golo pustijo, da boš po prevzemu sam to storil, ali pa naj tvoji polagajo kar pač želiš imeti na tleh. tako sem jaz naredila in ko gledam parket pri drugih vidim, da sem se prav odločila.
o cenah sprememb sva pa tut midva z g.oražmom veselo in burno razpravljala.
upravnica je napisala:
po podatkih, ki smo jih uspeli danes pridobiti je investitor Modrega vrtca že pred pričetkom gradnje od Stavbenika pridobil pravico uporabe skupne poti. Prav tako imajo v lasti 9 parkirnim mest pod vašim objektom.
Na mestu kjer so odstranili ograjo, bodo postavljena drsna vrata (trenutno so prislonjena na ograjo), preko katerih bo omogočen dostop do parkirišča pod njihovim objektom.
Pogodbe za parkirna mesta še nisem dobila, tako da stroške za njih zaenkrat plačuje še Stavbenik. Parkirna mesta se nahajajo pod vašim objektom, saj je po naših podatkih Stavbenik lastnik še 11-ih parkirnih mest. Parkirna mesta ki niso direktno pod objektom, pa so tako ali tako namenjena za vaše obiskovalce.
Tudi v bodoče bo stroške elektrike, upravljanja, hišniških opravil, čiščenja okolice,…. plačeval Stavbenik oz. nov lastnik.
Glede na to, da smo informacijo o vsem tem dobili danes, se bomo potrudili in v najkrajšem možnem času pripravili obvestilo o “noviteti” za vse lastnike oz. ga bomo obesili na oglasno desko.
POSLANO STAVBENIKU (poslala prijateljica, tudi lastnica enega od stanovanj):
V imenu vseh stanovalcev na Tržaški 82 v Ljubljani (Antonov trg), vam posredujemo dopise po mailu z vzdrževalcem objekta Pun nepremičnine. Zelo korektno so se potrudili, da so nam posredovali informacijo o dogodih, ki se izvajajo na objektu, kakor tudi na objektu bivšega Vrtca.
Ugotavljamo, da bodo odslej “naša” parkirišča koristili tudi drugi prebivalci. Menimo, da je to nekorektno iz vaše strani, da nas o tem niste obvestili. Kot sami veste, gre tukaj za cel sklop dodatnega dela in stroškov. Poleg tega se bodo koristili naša ograja, drsna vrata in verjetno tudi parkirišča za obiskovalce novega objektna.
Prosimo za uradno in takojšnje pojasnilo, kaj se dogaja in kaj vse ste še “prodali”, o čemer nismo seznanjeni.
V vsakem primeru bomo postopali po pravni poti.
HVALA ZA POSREDOVANO IZKUŠNJO GLEDE PARKETA IN PROGE. DEFINITIVNO SMO SE ODLOČILI, DA PONUJENEGA S STRANI STAVBENIKA NE BOMO POLAGALI. VPRAŠANJE JE BILO SAMO ALI BOMO SAMI TO DOBAVLJALI IN POLAGALI ALI ONI PREKO SVOJIH PODIZVAJALCEV – KER BI BILO TAKO CENEJE SO SAMI PREDLAGALI. KO PA DOBIŠ PREDRAČUN PA NE VEŠ ALI SO KAJ ZAMEŠALI ALI TE PO DOMAČE NAT… sEVEDA SEM JIM SKOREGIRAL PREDRAČUN IN ČE GA BODO UPOŠTEVALI GREM Z NJIMI NAPREJ DRUGAČE BOM KERAMIKO, SANITARNO OPREMO IN PARKET DELAL Z SVOJIMI. ME PRAV ZANIMA KOLIKO MI BODO PRIZNALI POPUSTA ZA MANJ DELA!? žELIM SAMO FER CENE IN BI SE LAHKO DOGOVORILI V KORIST OBEH, MI JE JASNO DA MORAJO ZASLUŽITI PRI DELU, VENDAR NAJ NE “ODIRAJO”.
ZA ŽELEZNICO SEM SLIŠAL, DA NAJ BI PO NEKIH PROJEKTIH BILA PRESTAVLJENA POD ZEMLJO IN PRIŠLA VEN NA DRUGI STRANI ROŽNIKA – JE PA TO ČISTO NEPREVERJENO NITI NE VEM V KAKŠNEM ČASU ČE?!
Ali mogoče kdo ve, če je kaj novega v zvezi z markizami, ki jih še nimamo?
Še enkrat sem preveril Tehnične lastnosti stavbe in posameznih delov stavbe za Antonov trg, ki je priloga notarskega zapisa splošnih pogojev prodaje. Piše: “V toplem vremenu se z uporabo premične markize bivalni prostor podaljša do roba balkona”
Hrupa od železnice ne slišim več tako, kot sem ga na začetku. Očitno se navadiš, saj me nič ne moti. Bolj me moti pogosto zvonjenje bližnje cerkve, še posebej ob nedeljah.
Komaj pa čakam, da bo zgrajena 3.faza Ant. trga, saj delavci ovirajo dovoz do naših parkirnih prostorov (npr. čakal 20min, ker je stal tovornjak na sredi dovoza, “obvoz” čez pločnik pa ni bil mogoč, ker so pločniki zaparkirani z vozili delavcev) in do popoldneva parkirajo na vseh možnih parkirnih in “parkirnih” prostorih.
Kar se tiče markiz ne vem nič, kaj se dogaja (če se sploh kaj). Mogoče (beri nujno) bi bilo dobro kaj povprašat.
Železnica res ni noben problem. Sploh ne vem več, kdaj grejo vlaki.
Kar se pa tiče gradnje AT3 me predvsem moti nered, ki ga puščajo delavci za sabo na tistih par parkiriščih pod blokom. Mogoče bi bilo dobro komu kaj zapeesdit, da pospravijo za sabo.
Sem si ogledoval eno izmed stanovanj tam.
Moja presenečenja – ker oglas je trdil nasprotno:
1) Stene niso bile ravne. Soba je bila na enem koncu široka cca 1,5 metra, na drugem pa cca 2 metra (opazno s prostim očesom). Takega čudesa še nisem videl.
2) Vlak se sliši.
3) Promet s tržaške se sliši.
4) Večina stanovanj je narejena tako, da se gledajo v spalnico in kuhinjo. In ne samo enemu sosedu!
5) Izredno hecen dostop. Iz dvigala smo cca 2 minuti hodili do stanovanja.
6) Dvomim da je bilo vse prodano (december 07), ker je bilo vse tako mrtvo, parkirišča prosta.
7) Cena je bila kot najbolj luksuzna zadeva v Ljubljani – no ja, grem že rajš kam drugam.
Končno še en realen opis.Sicer pa, le kdo resno misli, da so stanovanja v stavbi, ki jo na eni strani omejuje vlak, na drugi glavna dovozna cesta v mesto, zraven pa je še cerkev, kakorkoli luskuzna?
se bo treba počasi navaditi, da visoka cena ni luskuz. Sicer bo pa to dokazal že trg-počasi že dela..
1/ vlak se sliši tudi do interspaar, utopično je pričakovati, da se ne bi zraven železnice
2/ stanovanje s takimi stenami je kotno stanovanje, ki je bilo zaradi takih sten tudi znatno ceneje
3/glede na to, da je kotno stanovanje, ki je tik ob tržaški, je jasno, da se tržaška sliši – sicer pa to ni najbolj prometna in glasna cesta (primerjaj recimo s celovško) – v spodnjem dupleku se to sigurno ne bi zgodilo
4/ večina stanovanj je zgrajena tako kot je zgrajena, vsak pa je kupil tisto kar mu je bilo všeč, eni so želeli tako, drugi drugače
5/ če za 30m porabite 2 minuti ste ziher iz nekega rodu polžev in glede na to, da ima stavba 3 nadstropja je zelo ok, da dvigalo sploh je
6/ tole pa kr ne bi komentirala, ker je škoda zgubljat besede
ti si prodajalka tega bloka ali njihova odvetnica?
nč od tega. ne maram ljudi, ki pišejo bedarije. če je kdo doma v ljubljani, potem mora pač vedet, da je to mesto v zvem kar zraven paše.
kar sem napisala so dejstva, tisto tam gor pa je nakladanje in tega ne maram preveč.
sem realna in ne maram, da se kritizirajo stvari, ki niso za kritizirat in ne hvalijo stvari, ki niso za hvalit.
če bi bila odvetnica ne vem čemu bi to pisala, blok kot tak se pa nikoli ni prodajal.
tako da – olala. – ne iščemo vsi nekih koristi in če si ti tak ali taka, potem ne smeš sodtiti vseh po sebi.
lep dan ti želim
za pomiritev strasti priporočam you tube in Vide Cor Meum
lp
ne blok se ni prodajal, kot pravilno ugotavljaš, so se pa prodajala stanovanja.
ne vem kaj si zapela na to, kaj so pisali v oglasu, zdej vsaka baba, ki ji bo always premoču se bo obesla na to, kaj so pisali v oglasu al kaj
če maš pet pik med očmi greš verjetno pogledat kaj boš kupil in kje. zarad mene lahko okna sosednjih stanovanj delajo čist eno zravn drugega, če bom pa jaz pripraljena to kupit, je pa od mene odvisno.
taki, ki pa kupujejo na to kaj kje piše, take smo pa meli na zbiljah, v orionu in še kje
Forum je zaprt za komentiranje.