Antonov trg
A.trg je pa resen najdrazjih novogradenj kar jih je na vicu, se viska soncava je cenejsa…stoji na kriziscu vedno polno plocevine cesze in ob 1 m od zeleznice, cene za reimo 3 sobno stanovanje cez 75 mio sit lool to ni vec normalno, in kakor vidm je se3 cetrt stanovanj praznih, pomoje cisto prec vrzen denar in okrog same podrtije ki jih bodo kao zrusili….
No mi imamo v lasti stanovanje namreč, na Antonnovem trgu. V bistvu so vsa stanovanja prodana, če so katera prazna so zato ker so bila pozno prevzeta (MAREC, APRIL) in še niso opremljena. Kar se tiče stroškov je cena čisto sprejemljiva, stroški se računajo po dejanski uporabi.
Mi gledamo na notranjo stran, se pravi na atrij in ni ne hrupa in Viške c. niti iz železnice.
S kvaliteto gradnje smo v povprečju zadovoljni in ni bilo vsaj pri nas nobenih reklamacij. Okna so izredno kvaliteta in dajo ogromno svetlobe. Skratka lepa in moderna soseka, ki bo prav kmalu povečana še na en niz stanovanj.
Swarovski,hvala za odgovor. Verjetno bomo v kratkem postali sosedje;)
Zakaj ste samo v povprecju zadovoljni? Kakšne napake ste oz. so drugi odkrili, da so uveljavljali reklamacije?
Mene moti samo dovoz iz Viške ceste do objekta. Ali se da direktno iz objekta zaviti na Viško cesto in nato na Tržaško ali je potrebno iti okoli do Malgaja? Pa kako prideš iz Tržaške ceste iz smeri obvoznica-center do objekta?
Hvala in lp!
Seveda se da zaviti na Tržaško iz objekta. V prihodnosti naj bi bilo urejeno krožno križišče, samo mislim, da potrebno še kar nekaj časa. zdaj pripravljajo zagradnjo novega kompleksa potem pa se že zna zgoditi, da bo rondo narejem.
Mi nismo imeli nobene večje reklamacije pri prevzemu, samo malo so nam še morali pobeliti določeno steno.
Iz smeri obvoznice greš dol iz Ac na Brdo, nato naprej mimo nove Grbine po cesti . Prideš do železniške proge in si že pri naselju.
A greste v najem ali kupujete?
Stanujem na antonovem trgu – kupil pred par meseci. Stanovanja so večinoma prodana že kar nekaj časa . Nekaj se jih preprodaja, to je pa tudi to. Blok je kar kakovostno zgrajen (vsaj če primerjam s skladovimi), nekih hudih napak ni. Imel sem sicer par reklamacij, ki pa jih bomo v kratkem rešili (npr. počena šipa). O sami kakovosti bi moral kaj povedati kdo, ki se na to spozna. Okna so kakovostna in ustavijo veliko hrupa. Stanovanja so višine 2.7m, svetla in prijetna za bivanje. Všeč so mi shrambe v istem nivoju kot stanovanje in pa prezračevane garaže.
Večino je garsonier, za vzorec je dvosobnih in trosobnih stanovanj. Večino bo verjetno najemnikov kar gotovo ni dobro za blok in sosesko na dolgi rok.
Imam stanovanje na strani, ki gleda proti železnici. Hrup sicer je, nekaj s Tržaške, nekaj pa železnica, vendar sem se na to že navadil. Kar se tiče cene: stanovanja niso poceni, ampak nasploh stanovanja na Viču ne spadajo med cenejša (verjetno je kak razlog za to :)).
@redsteller: Vse našteto je res, so pa stanovanja po mojem mnenju dober nakup (sicer ga verjetno ne bi kupil). Mikrolokacija mogoče ni najboljša, je pa podobnih makro lokacij v Ljubljani zelo malo. Blizu centra, blizu avtoceste, avtobus št. 6, trgovin kolikor hočeš, vrtec, šola, kar nekaj fakultet 10 min stran, Rožnik. No ja, meni se zdi cool.
Za nadstandard bo pa seveda treba na Viško sončavo. Jaz do tam nisem segel in zato bom moral biti zadovoljen z Antonovim trgom :).
Sej se strinjam da je Vič dobra lokacija, sam mislim da bi bilo bolj modro kupiti stanovanje 100 m preč v viški sončavi, so tud cene dost bolj normalne, če temu lahko to rečeš. Kaj me moti pri tem bloku je predvsem železnica, upam da jo ne slišite preveč in na drugi strani stare hiše in takoj cesta. Ena hiša se čist dotika te stavbe, in ce pogledaš fasado na tisti steni je vsa zgrbančena, upam da ni tud po drugih delih tako, ker drugač so zlo površno naredili vse skupaj. Ok ce vse popucajo in naredijo rondo pol bo ok, sam bolj ko gledam to stavbo bolj mi zgleda ko en hotel in ne stanovanja,velik je steklenih površin kar je pozitivno , a kaj ko ti vsak ko ima pet minut casa notr vidi, zato ko se mimo peljem mate nonstop rolete spuščene (kje je pol smisu da si vedno v temi?), tko da vsak se sam odloči. Mam pa tud jaz obcutek da jih je bilo vecino (garsonjer cca 30 mio SIT na kos) kupljenih špekulativno in bodo dajali to sedaj v najem, dolgoročno je to velik minus za stalne stanovalce.
Kar se tiče cen, se ne morem strinjat s tabo. Če bi si podrobneje pogledal, bi videl, da so na Antonovem trgu predvsem manjša stanovanja (za katere je potrebno odšteti manj denarja), na Viški sončavi pa precej precej večja in seveda dražja stanovanja.
36 miljonov proti 70 miljonov starih SITnih je pa vsaj zame OGROMNA razlika. Pa naj mi nudi še ne vem kaki luksuz, v življenju ne bom spravil skup toliko denarja. Če se tebi to zdi drobiž, go for it. To ni nakup avta, kjer za ušiva dva stara miljončka dobiš večji, boljši avto.
Ja, železnica je seveda moteča, še posebej, če ves čas poslušaš kdaj bo šel kak vlak mimo :). Jaz sem se je sicer že kar precej navadil.
Z izgledom stavbe se nisem preveč obremenjeveal. Kar se tiče velikih stekel: pridejo zavese, pridejo; tako dekorativne kot okrasne za zatemnitev zvečer. Ampak zadeva stane blizu 1.000 € in vsega se ne da naredit naenkrat. Zunanji roloji mi sicer niso preveč povšeči, svojo nalogo pa opravljajo presenetljivo dobro. Prepuščajo zelo veliko svetlobe, lepo se vidi skozi, o kaki temi v stanovanju je brezpredmetno govoriti. Vedno me je pa malo strah, kaj se bo zgodilo, če bo kako neurje z vetrom, roloji dol, jaz pa nekje na drugem koncu slovenije :S.
Veliko stanovanj kupljeno za oddajo je velik minus za stalne stanovalce, se strinjam. Večino je garsonier – 69, 6 dvosobnih, 9 trosobnih.
Cene stanovanj na Viški Sončavi so podobne cenam na Antonovem trgu (dvosobno s kabinetom na Viški sončavi cca 200k EUR). Tlorisi teh stanovanj na Viški Sončavi so totalno neuporabni (prevelika spalnica, neuporaben kabinet in stlačena dnevna soba).Pomoje je hrup železnice na Viški Sončavi še nadležnejši (enako oddaljena stanovanja kot Antonov trg, vendar ima Antonov trg proti železnici shrambe, ki ublažijo hrup). Soseska Viška S. ima stanovanja še bolj skupaj kot Ant. trg.
Mi smo hoteli kupiti stanovanje na Viški sončavi, vendar za isto ceno dobiš podobno 2.5 sobno stanovanje (z veliko boljšim oz uporabnejšim tlorisom) na Ant. trgu.Zato je bila odločitev med tema dvema lahka:)
Da se oglasim zopet glede stanovanja. Danes se peljem mimo antonovega trga, pa vidm da vam je vetr dvignu aluminijasto streho, al je kaj drugega? kaj je t Atrg narejen iz papirja al kaj?. No v glavnem jaz sem kupil stanovanje v viski soncavi in mi ze sam potek gradnje samega izvajalca zgleda dost bolj kakovostno. Tlorise kot je omenil zgornji, sem spremenil in ene drsna vrata dal vn, tako da sem dobil 3sobno stanovanje, za to pa doplacal 1malo vec kot 100EUR tako da jaz mislim da ni primerjave kar gradi K.Zidar in kdor je gradil AT. Starih his vam pa niso podrli ob cesti tako kot je bilo narisano v predstavitvi, tko da je ta novogradnja stistnjena ko v getu.
Lp
swarowski: a ste se lastniki (ki ste ze vseljeni) ze kej pogovarjali o nadstreskih nad balkoni? bi bilo fajn, da bi se zmenili in dali vsi enake nadstreške, ker so balkoni brez nadstreškov veliko manj uporabni.
Kaj je pa sedaj s popisom? A pride popisovalec še enkrat popisat, ali moramo narediti samopopis?
redsteeler: meni stanovanje ne zgleda narejeno iz papirja…proti ostalim novogradnjam se mi zdijo ta stanovanja prav super narejena.
lp
@Redsteler:
no meni se stanovanje sploh ne zdi tako slabo. Sem videl že kako slabšo novogradnjo. Ne bom pa rekel, da je super kakovostno in ne vem kaj. Pač solidna novogradnja. Za take s plitvimi žepi je Antonov trg dobra izbira, za več denarja je pač prava izbira bolj luksuzna Viška sončava. Več denarja, več muzike. Simple!
Če provociraš, ne moreš pričakovat drugačnega odziva. Lahko bi uporabil drugačen ton, ko si povedal o odpadli pločevini in vse bi bilo OK.
Redsteler ima pač denar. Na Tržaški 82 mu bomo zaradi tega morali postaviti doprsni kip :). (upam, da ne boš preveč zameril)
@swarovski, @jerry: a sta tudi vidva “doma” na antonovem trgu? Kateri del A, B ali C?
Nisem še čisto doma na AT, saj čakam opremo
Sem pa v B lameli…pa ti?
Dej te mi povedat recept kako ste prišli do 200.000 € za stanovanje. Meni so te cene obupno visoke. Si ne predstavljam na kakšen način pridet do denarja za tako stanovanje. Imam visoko izobrazbo, delam v banki, prav tako moj partner ampak niti približno s svojimi plačami ne moreva tok prišparat in kredita dobit da bi si lahko privoščila eno novo dvosobno stanovanje. Ni mi jasno od kje tolikemu folku denar? In da se čisto vsa stanovanja prodajo?
Do 200.000€ vsaj jaz nisem prišel, zato pa sem kupil enosobno stanovanje, ki je ustrezno cenejše. O dvosobnem lahko samo sanjam.
Nekateri imajo denar in kupujejo dvosobna, trosobna, … štirisobna; drugi se pač zakreditirajo do amena za garsonjer’co :). Ni neke hude matematike.
Ampak brez panike. Menda bodo šle cene stanovanj dol (Dnevnik, članek Petra Pahorja: pogovor s Primožem Pircem SRRS). Menda že 2008! Menda…
Resolver in ostali prebivalci Ant. trga:
V pogodbi je napisano, da bodo balkoni opremljeni s premičnimi markizami. Ker teh ni, sem klical Stavbenik-a in so mi rekli da jih ne bo, ker fasada ne prenese teže markiz??? Je pa rekla gospa naj pokličem arhitekta in se zmenim kakšne nadstrešnice so dovoljene. Ne vem zakaj potem oni ne opremijo balkonov s primernejšimi nadstreški.
Ali bomo imeli stanovalci kakšen sestanek v zvezi s tem ali ste vsi obupali in boste imeli balkone brez nadstreškov (balkoni so več ali manj neuporabni brez strehe).
Ali sploh so kdaj kakšni sestanki tudi v zvezi z drugimi stvarmi?
Jaz se na AT v stanovanje selim ta mesec. Dogajanju v hiši do sedaj nisem sledil preveč podrobno.
Moram reči, da nisem bil pozoren na obljubljene nadstreške balkonov v pogodbi (moram prebrat še 1x). Se pa strinjam, da so nepokriti balkoni samo pogojno uporabni (npr. zvečer za spit kak pir).
Se mi pa zdi nenavadno, da so v pogodbi nadstreški bili obljubljeni, naredili jih pa niso (neizpolnjevanje pogodbe ?!). Kot je razumeti iz tvojega posta sedaj čakajo, da se mi zmenimo, kakšne nadstreške hočemo (cel blok enake, se razume). Se motim? Meni osebno pri primopredaji ni bilo omenjeno nič o nadstreških.
Osebno nisem bil na nobenem sestanku (še), niti ne vem ali je kaki sploh že bil. Opazil sem, da je bila pred kratkim montirana steklena vitrina za obvestila, ki pa je še prazna.
Težko je obupati nad stvarjo za katero sploh ne veš, da jo moraš porihtat ;).
Forum je zaprt za komentiranje.