Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali obvestiti sorodnikovo sestro?

Ali obvestiti sorodnikovo sestro?

Umrl je sorodnik, moj varovanec. Bila sem mu nekaj let skrbnica. Umrl je nenadno, v tujini.
Blizu njegove hise v Sloveniji zivi njegova sestra. Niti ne vem kje, ker me nikoli iskreno ni zanimalo.
Sorodnik je imel mene da sem zanj skrbela in moje za druzbo. Ni imel otrok, zena je ze pokojna.
S sestro nista imela kontaktov vec kot 30 let. Ko sem ga vprasala kaj o njej, ni zelel govorit. Ni zelel stikov z njo.
Ona pa se zanj nikoli ni zanimala. Niti ko je imel hudo prometno pred leti, ga ni prisla pogledat, ne vprasat ce kaj rabi. Niti ni skrbela za mamo, ki je zivela v njegovi hisi. Niti pogledat je ni prisla.
Glede smrti in pogreba sem mnenja da je NE BI obvescala. Bi upostevala njegovo zeljo, da ni zelel stikov z njo. Niti ne vem kje jo iskati, niti nimam nobene volje se z njo ukvarjat.

Ostali kot da so pozabili na vse to in me silijo naj jo obvestim in poiscem. Jasno sem dala odgovor da ne.
Pravijo da bodo sami naredili.
S tem se ne strinjam. Niti je ne zelim videti na pogrebu. Drugo pa je koronavirus omejitev na grobu.

Zakaj bi jo obvescala, ce zanjo brat ni nikoli obstajal.
Naj izve cez cas od sosedov da ga ni.

Nje ne poznam in v taki zalostni situaciji ne bi zelela prenasat kakih njenih izgredov ali norenj v teh dneh oz na pogrebu.

Kaj menite, ce jo moji vseeno obvestijo, kljub temu da vedo za situacijo in moj NE?

Snelca, saj vemo ze nekaj casa, da nisi gladka, ampak ta je pa kaplja cez rob.

Ce je vse res, kar pises, MORAS ibvestiti sestro! Kdo koji k si ti, da odlocas, kdo izve in kdo ne?! Ceprav si bila skrbnica, se ne postavljaj v vlogo toznika in sodnika, oziroma kar boga, saj to niti slucajno nisi.

Ne ves, kaj je razlog za njun odnos, saj ti sam ni povedal. Torej ti niti ni toliko zaupal, da bi to delil s tabo! Zdaj je mrtev ocitno je bil samo za casa zivljenja skregan z njo, nimas pa nobenih navodil, da naj sestre ne obvestis. To je nastalo v tvoji glavi po tvojih napacnih predvidevanjih.

Dolzna si obvestiti sestro, kaj je bilo med njima, pa ni tvoja stvar. Ocitno ti on ni zelel povedati in se te ne tice, ti pa ne jemlji zdaj pravice v scoje roke, ker tega dovoljenja nimas. Ce bi on izrecno rekel, da se jw ne obvesca, je ena stvar, in se to bi veljalo samo zate. Ne misli si, da lahko drugim odrejas, kaj bodo povedali sorodnikom in cesa ne. Da te sram ni!

Ce si skrbnik, se nisi bog. Spusti svoj ego. Ne delaj neumnosti.

Trdo bi privil tudi svoje, da noben ne bi obveščal. Niti ni tvoja dolžnost!

Se to – TI je ne zelis na pogrebu?! Pa koni faktor si ti, da odlocas, kdo bo prisel na pogreb in kdo ne?

A kar predpostavljas, da bo delalal izgrede, pri cemer nimas pojma, kaj je bilo? Kaj pa ce sta onadva z mamo jo recimo odrekla za kaj premozenja, kaj pa ce ni swstra kriva za te odnose, ampak tvoj varovanec? Pojma nimas, jemljes si pa cisto prevec pravic.

Skrbnica pravis, si bila nekaj let. Tip je bil koliko, 50,60, 70? Ceprav 30 let kao nima stika s sestro, jih je imel z njo dosto vec kot s tabo v teh nekaj letih.

Ne misli si, da si vsemogocna in lahko odlocas za druge. Njegova zelja, kaj ob smrti, ti ni bila posredovana in ne mores nekaj sklepati s svojimi skisanimi mozgani! Da meni to nareds, nosis velike posledice.

Daj zenska, pamet v roke, ce je nimas, pa poslusaj nasvete. Nimas pravice se odlocati za umrlega (tudi kot skrbnica se nisi imela, si bila omejena z zakonom in csdjem!). Nimas prwvice! Ne jemlji si je, ker te bo karma kolfutna tako, da ti jasno ne bo (pptem bos pa seveda ti uboga zrtev). Spusti svoj ego in naredi to, kar ti vsi drugi govorijo in ti pisem jaz tukaj.

mogoce je zato noces obvestit? Da ona na zapuscinski pade ven?

Zakaj pa bi obvescala? Saj ni to tvoja dolznost. Kaj drugi delajo pa ne tvoja stvar.
So pa tile, ki jih leta ni zraven, ceprav gre za njihove sorodnike, prvi zraven, ko se deli dediscina. Kar je ogabno.

Ma kje! Razen ce je z oporoko vse napisla na avtorico, ce oporoke nima (kar je mozno, ce je smrt nenadna), se deduje po zakonu. A ce je v tujini, veljajo njihovi zakoni. Seveda je pa mozno, da je s skrbnico sklenil kaksno pogodbo o prezivljanju in gre po smrti premozenje nanjo.

Meni se zdi, da tu toliko ne gre za premozenje kot za ego. Slrbnik ni lastnik varovanca, ta se pa obnasa tocno tako.

Ne obveščaš. Niso imeli stikov in ni želel kontakta. Kaj no jasno?

Aja, njena dolznost ni, da obvesca sestro, si pa jemlje pravico, da odloca o teh stvareh?! Ce si jemlje to, potem je njena dolznost!

Pa nihce ne ve, zakaj nista govorila, nihce ne pozna razloga, varovanec niti tega ni delil s slrbnico, zdaj bo pa sestra najbolj grozna? Sploh ne veste, kaj je bilo! Ne vemo! Ker varovanec ni delil trga s skrbnico! In glede na to, da skrbnica hoce prikriti smrt, kako naj bi sestra izvedela za nesreco? Mogoce pa sploh ni vedela! Slrbnica je ocitno ni obvestila, a istocasno pa pametuje, kako je ni blo tja.

Argumentov nimaš in nabijaš slabo vest in mahaš s karmo! Pejt ven na sprehod in glavo zluftaj!

Nima ona kaj obveščati druge! Kot prvo tega ni želela oskrbovana oseba, kot drugo ni njena dolžnost!

Ni imel kontaktov, ni pa prepovedal te info, ko umre. To si avtorica sama namisljuje. Jasno je le, da hoce biti avtorica zdaj bog in odlocati za vse. Varovanec ni napisal, kako po njegovi smrti. Avtorica pa ne le, da noce obvescati, ampak celo drugim preprecuje, da bi to storili! Kdo ji daje to pravico?

Pa res niste normalni. Ja, mogoce ni dolznost avtorice, je pa normalno, da se obvesti, ne glede na relacije tekom zivljenja. Pa nikakor nima avtorica pravice, da deugim odreja, kaj smejo in ne smejo reci.

Pac ego na visku. Kontrola.

Argumentov nimaš in nabijaš slabo vest in mahaš s karmo! Pejt ven na sprehod in glavo zluftaj!

Nima ona kaj obveščati druge! Kot prvo tega ni želela oskrbovana oseba, kot drugo ni njena dolžnost!
[/quote]

Ne, oskrbovana oseba samo ni imela stikov s sestro! Ne pise, da ima taksno navodilo, saj je menda umrl nenadno. Ko nekdo umre, se pa stvari spremenijo. Ce ni imel stikov in o vzrokih ni zelel govoriti, ne pomeni, da hoce sestri prikriti svojo smrt! To si pa interpretira avtorica!

Jaz imam dosti argumenzov, samo ti ocitno beres povrsno. Avtorica nima zapisano, kaj po smrti! Ce bi to imrla, je situacija popolnoma drugacna! Tako si pa sama jemlje prwvico, da celo drugim preprecuje, da povedo! In kao naj izve od soswdov – a to je normalno?! Avtorica ima neko zamero do sestre, pa sploh ne ve, kaj je bilo.

Daj preluftaj glavo to, umrli ni rekel, naj sestre ne obvescajo! Najbrz ce bi to zelel, bi izrecno povedal ze zdavnaj.

Delaš po želji osebe za katero si skrbela in le ta ni želela kontakta z drugimi. Ti ne obveščaš, kaj počnejo drugi pa ni v tvoji moči.

[/quote]

Tudi glede skrbnistva, ko ga je csd veckrat silil da bi njegova sestra bila skrbnica. Je dal izjavo, da nje ne zeli, ne zeli da je obvescena da ne bo imel opravilne sposobnosti.
Da zeli le mene, ker da se z vsem srcem potrudim in skrbim zanj.

In sem. Se vedno bom njegova skrbnica v srcu, za to duso njegovo. In njegovo dostojanstvo. Ceprav na papirju in uradno ne vec.

Spore vem kake so imeli. Okvirno. Toliko let nazaj sem bila sama otrok.

Vem pa da on njej ni zelel zgubljat besed.

V oproki je navedeno da ne zeli da sestra deduje, ker zanj se ni zanimala, ni bila vredna. Mu ni zelela pomagat po nesreci.

Kaj bo naredilo sodisce z dediscino, me ne zanima.

Zanima me le on, ki zame ostaja moj varovanec v srcu in v spominu.

Cak malo, tip je zivel v tujini, ti Slovenka si mu bila pa skrbnica? In nas csd je to urejal? Kje pa so tuji organi tukaj?

Nas csd je “silil”, da bi bila sestra skrbnica? Ja seveda.

Pa na zacetku nimas pojma, zakaj nimajo stikov, zdaj pa okvirno ves, kaj je bilo.

Pa kao ne ves, kje je sestra, a bojis se njenih izgredov na pogrebu? Zanimivo, poznas je ne, naj bi pa kar izgrede delala?

Ce ti noces povedati, pac ne povej, drugih pa nimas kaj kontrolirati ali jim dajati navodila, kaj smejo in cesa ne.

Glede na to da ni prisla na materin pogreb. Ji je on zelo zameril.
Pomoje ne bi prisla niti na njegov, ali pa bi motila pogreb s kakimi izpadi.
Sklepam po opisu strica oz tete prej.

Ti si se odločila, da ne boš obveščala. Kaj delajo drugi, ni tvoja skrb, ker ne gre zate.
Našlo in obvestilo jo bo sodišče zaradi zapuščinske obravnave.

Prevec te zanima in prevec napacno sklepas.😉

Ti si se odločila, da ne boš obveščala. Kaj delajo drugi, ni tvoja skrb, ker ne gre zate.
Našlo in obvestilo jo bo sodišče zaradi zapuščinske obravnave.
[/quote]

Vem, to ni moja stvar.
Sprasujem za pogreb.

Glede na to da ni prisla na materin pogreb. Ji je on zelo zameril.
Pomoje ne bi prisla niti na njegov, ali pa bi motila pogreb s kakimi izpadi.
Sklepam po opisu strica oz tete prej.
[/quote]

In kaj tebe briga, kako bo na pogrebu? Saj umrli ne bo vedel.
Jaz kot sestra tudi enega takega, katerega partnerica je za moje pojme total out in bratu prepoveduje stike z mano, če me kdaj pokliče me naskrivaj, bi vseeno želela da sem obveščena o njegovi smrti, pogrebu. Je le moja kri, vmes pa so bile take okoliščine, da ne upa imeti stikov z mano, ampak ni to moja krivda. Vem pa, da mene rešuje to, ker živimo toliko blizu, da mi kaj takega ne bo mogla narediti. Mi je pa grdo, to kar želite narediti. najhuje v življenju je, da se od nekoga ne moreš posloviti. In grdo je, da tudi v zadnjih urah niste obvestili sestre, morda bi se pa pobotala. človek nikoli ne ve.
Če imaš svoje otroke, si zamišljaj, da bi kdo to naredil njim, bi ti bilo to v ponos?

Vem, to ni moja stvar.
Sprasujem za pogreb.
[/quote]

Kaj imaš ti spraševati?

Evo, imam info da so moji klicali enega soseda, ta pa njo. Njena reakcija po telefonu je bila odrezava ” on me ne zanima” in vrgla dol telefon.

Revez ta moj varovanec. Nihce ga ni maral.
Od mojih starsev en ima sedaj po njegovi smrti v oporoki dediscino. Tolk je besen, ker noce davka placat na bajturino in zemljo. Tolk je besen da mu niti na pogreb noce.😶😐🙄

Zgleda da bom sama na pogrebu. Kot sem sama edina zanj skrbela.

Ostali pa bodo dnarce potem kasneje steli. Takrat pa bo sestro njegovo denar zanimal. On pa ne.

Tako je. 100 ljudi, 100 cudi.

Daj ne seri, noben se nima nobene dediscine, tip se pokopan ni, vi pa o dediscini? Pocakaj, da se izvede zapuscinska. Da ne bo kaksnih presenecenj.

Pa davek je vedno manjsi od vrednosti premozenja, tako da ce nima za davek, proda premozenje in voila. Se vedno ostane.

Pa navsezadnje, kko ves, da se bo sestra grebla za dediscino? Soet tvoje predpostavke. Tolk ljudem kot si ti skrbnica. Jih ni v Slo;)

Moja tašča je točno naročila kdo ne sme iti za njenim pogrebom. Tega ji nisem obljubila, ker vem ,da so bile besede izrečene v jezi in da ima to osebo v srcu še vedno zelo rada. Na tvojem mestu bi obvestila, že zaradi moralne obveze. Pusti zamere, ki se te ne tičejo.

Ravno nov- decembra se je oseba odlocila kupit to hiso. In sem kot skrbnica to na centru urejala. Uredila. Pridem iz csd ven in dobim sms sporocilo da je umrl. Sla nazaj na csd povedat o smrti.
Nobenemu ni bilo nic jasno, ker ji bilo iznenada.

Kupec hise bo sedaj lazje kupil, ker ni vec csd. Zapuscinska pa moj stars pravi da bo nekje cez 2 meseca. On bi videl da jaz placam davek, ne ker on nima. Ampak ker noce. On pa pokasira bajto in zemljo. Ter da pogreb, drag prevoz iz tujine placam sama.

Zamere ima, ker je njegova sestra umrla tudi hitre smrti od bolezni. Par dni pred smrtjo sta se pa menila, da mu ona pusti zemljo od njinih starsev na parceli kjer ima moj stars hiso. In smrt jo je prehitela. Ko je odvetnik prisel to urejat je ravno umrla.
Tako da je po njeni smrti del zemlje kjer ima oce hiso slo na mojega varovanca.
Zato mu to ne oprosti, ne vidi logike da bi odkupoval del te zemlje.

Niso znali uredit kot je treba in pravocasno

Pa v oporoki po njeni ga je vrgel v luft stavek. Da po smrti sestre, dobi vse njen moz( moj varovanec). Po smrti varovanca pa moj stars, “CE BO TEGA VREDEN”.
Po smrti mojega starsa pa midva z

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close