ali kdo obžaluje, da je šel na lasersko odpravo dioptrije
Cilinder hud. Plusa pa res ne. Je pa plus nastal po operaciji. Kar naenkrat na blizu nisem več videla. Ampak se je počasi izboljševalo, samo vadit je treba. 5 let po operaciji vidim na blizu in daleč super, pa sem že v letih, ko imajo mnogi starostno dioptrijo. Na enem očesu so mi pustili malo dioptrije in rekli, da bo to oko za na blizu. Bomo videli. Tako da nimam čist odgovora zate. Cilinder pa popolnoma odpravijo.
Po moje ni bilo prav nič narobe.Če imaš tanko roženico, imaš PRK lasersko in šele tam nekje po mesecu in pol se oči normalizirajo, da te svetloba ne moti. S tem te tudi seznanijo in te opozorijo pred operacijo.
Jaz sem imela tri leta in pol nazaj LASIK operacijo v kliniki Optical Express v Zagrebu.Vse ok in zelo sem zadovoljna.
Dobri dve leti nazaj sem šla. Na Hrvaško. Eno oko vidim na blizu, eno na daleč – zaradi starosti, da ne rabim očal za blizu. Še vedno imam občasne težave, ko se mi ostrina vida poslabša – to mine v par urah, sicer ok. Zelo se bojim tudi, da mi kaj pade v oko, ker se ne solzi več tako kot pred operacijo, čeprav pri običajnih aktivnostih zaradi tega nimam težav in kapljic ne uporabljam. In na eno oko se mi pojavljajo “iskre” – opazno je zvečer, čez dan ne. Zagnala sem paniko, da ni odstop mrežnice – so preverili in da je ok. Ni mi žal, da sem šla, sem pa vseeno malo več pričakovala 🙂
Mislim, da bi morala biti laserska odprava dioptrije za tiste, ki imajo npr. nad določeno dioptrijo, na stroške ZZZS. (pa jaz nisem imela tako visoke, da bi se med take štela) Ker vsekakor dolgoročno pomeni veliko izboljšanje v kvaliteti življenja in neprimerno manjše stroške.
Kaj ti ni jasno? Nekaj let sta bila brez očal, zdaj sta nazaj na očalih. Težko razumet da pri vseh ne deluje?
[/quote]
In dva človeka sta zate večina? Ker sem med operiranimi, ti pa očitno ne, verjemi, da je bila moja raziskava veliko bolj obširna od tvoje “poznam dva”. Zato trdim, da so primeri, ko gre dioptrija nazaj, med redkejšimi. Sploh s sodobnimi laserji.
Ne govori o stvareh, ki jih sama nisi preizkusila. Taki kot si ti, se sploh ne bi smeli oglašati v tej temi!
Bila sem na operaciji in sem zelo zadovoljna! Imela sem diptrijo 4, zdaj super vidim na daleč.Vozim avto brez očal ali leč, ne blešči se mi več ponoči in v dežju, preberem vse table -super je!
In tudi to absolutno ni res, da se diptrija v večini primerov vrne!
In dva človeka sta zate večina? Ker sem med operiranimi, ti pa očitno ne, verjemi, da je bila moja raziskava veliko bolj obširna od tvoje “poznam dva”. Zato trdim, da so primeri, ko gre dioptrija nazaj, med redkejšimi. Sploh s sodobnimi laserji.
[/quote]
Mal si trdo. Aspirin je tud fajn zdravilo, in obstaja {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka ki jim ne prime.
Povej to njima, ki sta nazaj na očalih in ob 3.000€. Gre za moškega in žensko k sta mela poseg v zgodnjih 30.letih.
Je dobro vedet tud za temno stran posega.
Pred tremi leti, v Optical Express Zagreb. Super zadeva, vse ok.
Če se odločite za odpravo dioptrije, nujno nujno nujno upoštevajte navodila!!! Drugače si lahko sam škodiš. Nobenega bazena, savne, ličil, športa, kjer lahko dobiš udarec v glavo – ene tri tedne. In nobenega, nobenega mencanja po očeh!!! Ponoči imejte kakšno masko gor. Pa kapljice si redno dajati, po zdravnikovem navodilu.
Mal si trdo. Aspirin je tud fajn zdravilo, in obstaja {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka ki jim ne prime.
Povej to njima, ki sta nazaj na očalih in ob 3.000€. Gre za moškega in žensko k sta mela poseg v zgodnjih 30.letih.
Je dobro vedet tud za temno stran posega.
[/quote]
Veš, kaj? Ko sem se odločala za operacijo, sem se takih zgodbic naposlušala še in še. Ko pa ljudi vprašaš, za koga točno gre, s točno določenimi podatki, jih pa ne dobiš. Ker gre za rekla-kazala. Nekdo nekje nekaj sliši in potem polpreverjene prirejene zgodbice širi dalje, pa še nekaj doda. Ja, statistično gledano se določenim ljudem dioptrija vrne, ampak nikoli takšna, kot je bila. In odstotek je majhen, ti pa si napisala, da se VEČINI vrne. Kar je laž in zavajanje.
Veš, kaj? Ko sem se odločala za operacijo, sem se takih zgodbic naposlušala še in še. Ko pa ljudi vprašaš, za koga točno gre, s točno določenimi podatki, jih pa ne dobiš. Ker gre za rekla-kazala. Nekdo nekje nekaj sliši in potem polpreverjene prirejene zgodbice širi dalje, pa še nekaj doda. Ja, statistično gledano se določenim ljudem dioptrija vrne, ampak nikoli takšna, kot je bila. In odstotek je majhen, ti pa si napisala, da se VEČINI vrne. Kar je laž in zavajanje.
[/quote]
Vem vem. Obe osebi poznam in sta edini osebi ki ju poznam da sta opravila to operacijo. In oba sta nazaj na očalih. Pri meni torej večina oz pazi zdaj: vsi!
Zdaj to žveči.
Vem vem. Obe osebi poznam in sta edini osebi ki ju poznam da sta opravila to operacijo. In oba sta nazaj na očalih. Pri meni torej večina oz pazi zdaj: vsi!
Zdaj to žveči.
[/quote]
Tistih, ki so se operirali in nimajo očal, seveda ne moreš videt 🙂 Tudi zame verjetno še marsikdo misli, da nosim leče. Načeloma tega “znancem” ne razlagamo.
Jaz pa počasi izgubljam potrpljenje. Brez sončnih očal ne gre pa sem upal da se očal znebim. eno oko sicer super na blizu, drugo na daleč pa zelo slabo. Zamegljen vid že na 30m solzenje , občutek peska v očeh. Ja saj pravim,mineva 4mesec pa stanje ni uredu ,celo opažam da se slabša,tako da čez 3 mesece je ponovna kontrola in so obljubili ,če ne bo dobro grem na lasersko korekcijo dioptrije. Moti me to da so dioptrijo pregledali in ocenili stopnjo ,zdaj pa pravijo da grem na korekcijo. Nisem zadovoljen za 2900e denarja
niko272, 26.06.2022 ob 16:04
Jaz pa počasi izgubljam potrpljenje. Brez sončnih očal ne gre pa sem upal da se očal znebim. eno oko sicer super na blizu, drugo na daleč pa zelo slabo. Zamegljen vid že na 30m solzenje , občutek peska v očeh. Ja saj pravim,mineva 4mesec pa stanje ni uredu ,celo opažam da se slabša,tako da čez 3 mesece je ponovna kontrola in so obljubili ,če ne bo dobro grem na lasersko korekcijo dioptrije. Moti me to da so dioptrijo pregledali in ocenili stopnjo ,zdaj pa pravijo da grem na korekcijo. Nisem zadovoljen za 2900e denarja
Kje si pa bil?
Pred cca. 5, 6imi leti sem bil na pregledu za relax smile tip operacije v Vidim celje. Pri pregledu rezultatov tega pregleda je bilo ugotovljeno, da se mi ponoci zenice razsirijo na vec kot 7 mm, delovna povrsina laserja je pa bila pod 7 mm…nisem se odlocil, ker sem bral, da so lahko tezave ponoci, ko vozis avto.
Forum je zaprt za komentiranje.