Ali hrana za dopustovanje na Hrvaškem v apartmaju kupite tukaj?
Tudi jaz kupujem tam vse kar je za sproti, od doma pa tisto kar tam ne dobim oz. priljubljene znamke/okuse.
Npr. Maasdamer sir težko dobim tam, pa še kaj se najde.
V restavracije pa ne hodim na jadranju, ker jih na vodi ni – tam kjer se pa ustavljam večinoma tudi ne.
Za zraven pa žal vem, da imajo restavracije ob marinah in sidriščih tudi za 40% navite cene, samo zato, ker so jadralci “kao” bogati… Brezveze…
Jaz pa ne razumem, kako more kdo napisat v enem stavku “kako se vam da hodit po špežo”, v naslednjem pa “tam pa zjutraj le po svež, dišeč kruh in kako sadje ali zelenjavo” – a to ti s helikopterjem ali s taksijem pripeljejo na pomol oziroma v kamp? Če že greš v trgovino, je po mojem čisto vseeno, ali zraven rukneš še tista dva jogurta, liter mleka, ene špagete in kilo mase za čevapčiče…[/quote]
Ko greva z mojim dragim na jutranji sprehod in kapučin, spotoma v pekarni in na kaki stojnici kupiva to od zgoraj naštetega, tako, da v trgovino skoraj, razen izjemoma ni treba.
To je to.
Lp in naredite si tako, da vam bo najlepše, kjerkoli že boste.
Očitno sem med redkimi, ki s seboj troga vse živo. Doma skuham že kar precej v naprej, zmrznem, da je potem dol čim manj kuhe. Tudi glavnino kupim pri nas. Edino sadje, zelenjavo, kruh kupujem sproti. No, še kakšno malenkost. Mi je bolj praktično. Grem sama z otročkoma in ko sem enkrat stacionirana, se mi niti pod točko razno ne da voziti v neke centre po hrano.
Vsaj po svoje. Meni je dopust lep, da se odklopim in uživam z otrokoma.
Se že odpravljamo………. lepo lepo se imejte…….. :))))
Jaz pa ne razumem, kako more kdo napisat v enem stavku “kako se vam da hodit po špežo”, v naslednjem pa “tam pa zjutraj le po svež, dišeč kruh in kako sadje ali zelenjavo” – a to ti s helikopterjem ali s taksijem pripeljejo na pomol oziroma v kamp? Če že greš v trgovino, je po mojem čisto vseeno, ali zraven rukneš še tista dva jogurta, liter mleka, ene špagete in kilo mase za čevapčiče…[/quote]
Verjetno misli konkretno nakupovanje vsega.
Nama je bolj enostavno se spodaj zapeljat do trg.centra in tam vse nakupit kot pa se tu zapeljat do centra, nakupit (še kak dan skladiščit doma) in vse tovorit dol.
Na začetku sezone in pred glavnim dopustom spodaj nakupiva vse (od čistil do toaletnih stvari, hrane in pijače).
Potem pa, kot sem zgoraj že napisala, sproti kupujeva le še kruh in kako malenkost. Če greva za vikend, pa sploh ne greva do trgovine.
V apartmajskih naseljih pa so cene v trgovinah res kar nekaj višje kot pa v trg.centrih.
Čimveč kupim tukaj, sploh osnovna živila, ala kis, olje, začimbe, makarone, riž, itd…tud za zajtrk, ma čim več…
Zakaj? Briga me a je dol cenej al dražji (tistih 14 dni preživim tako ali drugače), gre bolj za to, da mi je zadnja stvar na svetu, da ko pridem na dopust, da bi morala it v nabavo…ma klinc pa tak dopust.
Pridem dol, zbutam vse v hladilnik, se butnem na ležalnik, odprem mrzu pir iz hladilne torbe(ostale dam v frizer, ker je eden pač premau:))), ja, tko je pri nas…
To je cel point ta šou:)
eko tako npr.: dopustujemo v enem majhnem zalivu, kjer je par hiš in en hotelček….trgovine nobene (si misliš????:) )….je pa v sosednjem zalivu mini trgovina, kjer imajo vsak dan svež kruh in mlečne izdelke in nekaj zelenjave…in to je vse….se pravi, da gremo v šoping v mesto enkrat na teden ali deset dni, vsako jutro (ali pa vsak drugi dan) pa po kruh in hkrati je to en lep sprehod.
Tudi meni je lažje iz domače shrambe zapolnit prtljažnik, ki je le 2 metra stran. Pač vse od pijače, suhe salame, sol, sladkor, začimbe, olje kis, otroško hrano…. vse kar je nepokvarljivo. Če rabiš ščepec soli, nebom tam kupoval 1 kg soli he-he in podobno….. kot pa tam že prvi in drugi dan letat po fasngo… raje se takoj usedemo in spijemo hladno laško pivo 🙂
Skratka tam kupujemo le frišne stvari, kruh, mleko, sadje…tako, da sploh nimamoveliko opravka s trgovino
V posameznih kampih je tudi 100 % dražje kot v večji trgovini zunaj kampa. Pol se mi ni več čudno zdelo, zakaj so bile v trgovini same prodajalke, ko sem vstopil vanjo ha-hahaaa Če gremo v kamp v šotor, vzamemo še majhen hladilnik z zmrzovalnikom s seboj že čist nafilan. :))
Na splošno je tam vse dražji…kot pri nas.
S sabo vzamemo drobnarije: sol, bučno olje, sladkor, kako kavo in čaj, kako vrečko juhe, pa hrano za prvi dan. Ostalo kupim spodaj. V naselju kupujem samo kruh ali kako drugo drobnarijo, po ostale stvari pa se odpeljemo ponavadi 2x tedensko. Sicer pa imajo spodaj tudi Lidl, kjer so cene dokaj podobne našim, Konzum, Mercaror in Spar pa so tudi zastopani s podobnimi cenami kot pri nas. Manjše trgovine pa so isto drage kot naše male lokalne trgovine ki niso pod cenovnim vplivom gigantov
mi hodmo kampirat in že vsa leta nesem vso hrano s seboj tam kupujemo samo kruh in kaj za otroke cene so na hrvaškem kar visoke saj je samo sok ful drag in največ se ga spije pa tud ne hodmo na dopustu po trgovinah saj to delamo doma tam smo da smo skup in da seodpočijemo
res je da je dost hrane za 14 dni a kaj čmo dokler nam enkrat ne bodo vsega na meji zaplenil bo tako
eko tako npr.: dopustujemo v enem majhnem zalivu, kjer je par hiš in en hotelček….trgovine nobene (si misliš????:) )….je pa v sosednjem zalivu mini trgovina, kjer imajo vsak dan svež kruh in mlečne izdelke in nekaj zelenjave…in to je vse….se pravi, da gremo v šoping v mesto enkrat na teden ali deset dni, vsako jutro (ali pa vsak drugi dan) pa po kruh in hkrati je to en lep sprehod.[/quote]
ja, očitno dopustuješ v većjih krajih, kjer so trgovski in nakupovalni centri.
Tam kjer smo mi , pa naj bo to kamp ali pa najet apartma, ti glih ne pripeljejo na pomol, ampak še bližje čist do apartmaja. Kombi vsako jutro pripelje svež kruh, pecivo mjammmi mjammm uhhh kako bo dišelo že čez 10 dni…
tudi v kampu lične hiške v borovi senci s svežim pecivom in kruhom….
Tam bi me res čudn gledal, če bi rekel, kilo mesa za čvape al pa vrečko makaronov ha-ha-haaa
mi v glavnem ne hodim na šoping na hrvaškem… vse pripeljemo s seboj.. gremo pa tud parkrat jest ven, da ne kuhamo glih vsak dan :)))
Forum je zaprt za komentiranje.