Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ali hrana za dopustovanje na Hrvaškem v apartmaju kupite tukaj?

Ali hrana za dopustovanje na Hrvaškem v apartmaju kupite tukaj?

Ali kupujete na Hrvaškem sproti?
Mi pravijo da je drago kot žafran in naj vsaj osnove nesem s sabo.

Kaj pa vi?

Raje vidim, da se mi cela familija zagifta s hrenovkami iz najbližjega hoferja, kot da kaj kupim tam.

Samo za prvi dan vzamem sabo osnovne stvari, ostalo kupim dol.

A pri nas je poceni hrana?

jaz tudi s sabo vzamem osnovne zadev in iz hladilnika kar bi se pokvarilo ..vse drugo kupim dol…jaz v 10 letih res nisem porajtala da je dol fuuuuuullllllllll drago ….meni so cene popolnoma primerljive z našimi ,določene so še nižje…

ko sem bila jaz nazadnje na morju, 10dni, smo za 6-7dni imeli vse s sabo. smo s kmetije in krompir, vse sadnje in vsa zelenjava načeloma ni bila problem. meso smo tudi vzeli s sabo. ne glede na vse, kupljeno pri nas ali pri njih, domače je še vedno najboljše;-)

Na Hrvaškem je hrana vsaj 20 % dražja kot pri nas.

Zadnjič sem bila pred 14 dnevi.Ni se mi zdelo dražje.Verjetno v glavni sezoni je!? S sabo nesem najosnovnejše za 1.dan, potem kupujem sproti.

kupimo kar je možno strpat v ne tako majhen avto (no,jajc lih ne vozimo)…..vse to z namenom da bomo čim manj kupili tam!No,pa itak nekje na sredi dopusta skoraj vsega zmanjka in je treb av lokalno trgovino…in JA,DRAGO JE….saj ne,da pri nas ni,ampak tam je še v diskontu dražje kot pri našem najboljšem sosedu.

Hahahah ta je pa najboljša :))))))

Ne vem, kje kupujete na Hrvaškem, ampak meni se cene ne zdijo višje kot v Slo – kupujem pa v Mercatorju (menda so Plodine in Konzum še nekoliko cenejši) in na tržnici – oboje Umag. “Škrtica” – in zakaj hoditi tja, če niti za kupit ni dobro?!

Skrtica,najbolje je , da greš na našo obalo. Škoda bi bilo, da se ti kdo zagifta ;)…

V Portorožu je sladoled sicer skoraj 2x dražji kot v Novem gradu,Vrsarju….je pa “naš” …

Žal mi je, da ne najdem linka, ampak spomnim se podobne debate lani, ko je nekdo pripel link s točnim izračunom, primerjavo cen (primerjal je Spar in Konzum) za štiričlansko družino in povprečno porabo hrane za 14 dni. Ja, Konzum je bil dražji a spet ne toliko, nekje so bile cene celo enake ali nižje. Ko je bilo izračunano, koliko bi plačal za celotno fasngo za 4 za 14 dni v Sparu in koliko v Konzumu, je bilo razlike okrog 15 evrov ali nekje evro na dan. Meni pa se to res ne zdi veliko, če pomisliš na tovorjenje hrane pa to, da nimaš sveže zelenjave in sadja po nekaj dneh, če se greš ta način. Če kombiniraš, pa se znesek še zmanjša.

jaz poberem doma samo tisto, kar bi se nam sicer med dopustom pokvarilo, ostalo nakupujem sproti, sveže, lokalno.

Razen za prvi dan VSE kupiva spodaj, še kreme za sončenje in šampone.

Res pa je, da ne kupiva v prvi trgovini v turističnem naselju, ampak se odpeljeva do mesta in kupujeva tam, v naselju kupujeva potem samo še kruh in sadje ter zelenjavo.

Cene pred dvema tednoma so bile primerljive z našimi, kaj tudi ceneje.
Pač ne kupiva mleka ali pa sira Ljubljanskih ali pa Pomurskih mlekarn, ampak Dukat, pa namesto Argeta paštete npr. je Gavrilovič..

Aja, pivo pa peljeva s sabo, ker partner pije kvašena piva, po katere pa tudi za doma hodiva v Avstrijo (sva doma precej blizu meje), saj je razlika skoraj € pri steklenici med A in SLO cenami.

mi nesemo nekaj s sabo (kruh, mleko, kava, ipd.), tako da smo za kakšen dan ali dva preskrbljeni, potem pa gremo v Plodine ali Getro, če smo blizu meje (npr. Umag), pa gremo vmes še malo na slovensko obalo in mimogrede še nakupimo pri nas, če je treba.

Mi večino nesemo s seboj, to pa zato, ker prej razmislim, kaj bom rabila in mam potem vse pri roki.
Ne grem na morje, zato da bi potem po trgovini vsak dan, ko bi se spomnila, da mi nekaj manjka, ampak, da si odpočijem, sprostim, nakopam… Sproti kupujemo kruh, sadje, zelenjavo, ev. meso. Ostale drobnarije pa od doma.

Jaz kupim pri nas samo tisto kar sicer v kraju letovanja ne dobim. Hodimo jadrat in se premikamo iz severega dela do najbolj južnega. Seveda je razlika med celino in otoki, tako v ceni kot založenosti in ponudbi. Sem pa že marsikdaj ugotovila, da nas pride ceneje, če jemo zunaj, kot da kupujem na zaloge in zaloge na koncu mečem sran. Nimamo navade jesti tisto kar je za pojest, ampak tisto kar nam paše. Zato raje prisegam na restavracije in se preveč ne obrmenjujem s kuho ali cenami v trgovinah na Hrvaškem.

Ja, seveda je, zato smo Dalm. ves čas lačni. Prinesite tudi kaj za nas. 🙂

..res,sam mi si takega dopusta ne moremo privoščit.Na dopustu kuham sama,ker so nam restavracije absolutno predrage.Srečno.

Nikoli nisem razumela ljudi, ki se cele dneve jajcajo na tistih 50 m2 ali pa celo manj. Sem bila na čolnu cel vikend pa sem mislila da bom znorela. To res ni dopust.
Mi gremo pa veliko raje v apartma, pa potem s čolnom od otočka do otočka kadar nam seveda paše.

Mi že nakaj let zapored hodimo v apartma v bližini Medulina in sem samo prvo leto nesla vse zraven,razen mesa, mleka, kruha.
Je potem moj rekel, da ne bom kuhala in smo šli na kosilo in tako je še danes.Nesem pa zraven domačo suho salamo,kavo in ostale drobnarije za zajtrk in večerjo.Kruh, mleko, sadje kupujemo tam.Aja-pa naše pivo za lastnika ap.Pravi, da njihovo ni tako dobro.
Kupujemo pa kakor nanese;drobnarije v Konzumu, kaj več pa se zapeljemo v Pulo v Billo ali pa Merkator.

Jaz kupim dol v kakšnem velecentru na začetku sezone vso osnovno hrano, potem pa večino razen sadja, zelenjave in kruha vozim vsakič iz Slovenije. Pa ne zaradi cen, ampak ker se mi na dopustu (ali pa za vikend) res ne da po trgovinah hodit.

Ma veste kaj, jaz pa ne razumem kako se vam da med dopustom hodit po špežo. Jaz si raje peljem od doma, tam pa zjutraj le po svež, dišeč kruh in kako sadje ali zelenjavo. In še cene so preverjeno vsaj 20% višje kot pri nas.
Kot pravi ena zgoraj, mi gremo na dopust počivat, uživat in odklopit.
Sicer pa kakor komu paše. Nekaterim je način preživljanja prostega časa šoping, nam z dežele pa je še vedno lepše iti na sprehod na gmajno ali v gozd.

Lp pa brez zamere.

Seboj peljemo le pijačo (pivo, radler, vodo, sokove, gazirane pijače, skratka vse kar teče po grlu), ker je pijača res občutno dražja kot v SLO. Smo že s ta prvega dopusta s Hrvaške obale, pa se mi hrana ni zdela nič dražja kot pri nas.

S seboj vzamemo nekaj zelenjave z domačega vrta, kakšno domačo salamo in sir, kavo, bezgov sok in malico za na pot.

Živi in pusti živeti

Jaz pa ne razumem, kako more kdo napisat v enem stavku “kako se vam da hodit po špežo”, v naslednjem pa “tam pa zjutraj le po svež, dišeč kruh in kako sadje ali zelenjavo” – a to ti s helikopterjem ali s taksijem pripeljejo na pomol oziroma v kamp? Če že greš v trgovino, je po mojem čisto vseeno, ali zraven rukneš še tista dva jogurta, liter mleka, ene špagete in kilo mase za čevapčiče…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close