Accord dizel 2,2
gas: BMW ma 2.0 (163 konjev) dizel ze precej casa. Sams em ga vozil pred, hmmm, kdaj je ze serija 1 ven prisla? In pred tem je ravno tako obstajal dvolitrski dizel, imel je oznako td in 150 konjev. Natancna prostornina? 1995 kubikov. Tako kot novi 2.0d (in enaka sta tudi vrtina in gib, ker gre v principu za enak motor).
Mimogrede, 2,5 dizel je bi s hondinim se manj primerljiv, saj ima 177 konjev (in 400Nm) …
Ce je vmes kaka napak, se opravicujem, sem iz glave pisal. Na netu mas precej katlogov (celo na najdi.si je eden), pa si poglej …
BMW in Honda sta namenjena različnemu tipu kupcev. Razlika med dizli in bencinarji pri Hondi pa je v tem, da imajo dizli turbino, bencinarji pa sistem VTEC, ker bi bila pač turbina za bencinarje malo prehuda stvar. Obstaja pa tako sistem DOHC VTEC (npr. za model S2000), kakor tudi SOHC VTEC (npr. model Civic). Je pa res, da so Hondini dizli med najbolj kvalitetnimi na trgu in da imajo izredno majhno porabo.
včeraj sem na DSF gledal avtom. oddajo, kjer so primerjali Accord 2.2 dizel in Audi A4 2.0 dizel…
audi je zmagal v vseh kategorijah, torej pri varnosti, performansih, udobju in stroških…sem bil kar malo razočaran, ker sem bil sveto prepričan, da je honda boljša…
res pa, da se lahko tekom let, ne samo trenutno v povsem novem avtomobilu honda izkaže za boljši nakup…to pa rad verjamem