Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Accord dizel 2,2

Accord dizel 2,2

BMW-jev 3.0 dizel proti Hondinemu 2.2 nista primerljiva!, ne pa BMW 2.0

Zakaj bi pa 3.0 dizel v ot debato vlekel? 2.5 pa itak ne obstaja …
2.0 TDI je pa cisto primerljiv z 2.2 … Po konjih in navoru.

2.0 dizel sele prihaja, 2.5 pa je najmanjsi (obstaja pa 2.0 bencinar)

Povsem normalna poraba.
Je pa zanimivo brat nekatere avtorje tukaj. Dejte se že enkrat poučit o stvari preden pišete. In ne klatit neumnosti, ki spadajo v svetu avtomobilizma že v poglavje črni humor.

Lep dan voščim

gas: BMW ma 2.0 (163 konjev) dizel ze precej casa. Sams em ga vozil pred, hmmm, kdaj je ze serija 1 ven prisla? In pred tem je ravno tako obstajal dvolitrski dizel, imel je oznako td in 150 konjev. Natancna prostornina? 1995 kubikov. Tako kot novi 2.0d (in enaka sta tudi vrtina in gib, ker gre v principu za enak motor).
Mimogrede, 2,5 dizel je bi s hondinim se manj primerljiv, saj ima 177 konjev (in 400Nm) …
Ce je vmes kaka napak, se opravicujem, sem iz glave pisal. Na netu mas precej katlogov (celo na najdi.si je eden), pa si poglej …

Nina je napisala: Občasno pa vozim tudi BMW 530 dizla
Kje ti kle vidis bmw 1, ali 2.0? -ker jst nikjer
V BMW 5 je najmanjsi dizel motor zaenkrat 2.5, vem ker sem hotel ta model kupiti, ampak nisem, prav zato ker je 2.5 najmanjsi dizel.

Brez zamere, LP

Ahhhhh …
Tisti komentar na primerljivost je letel na na Nino (sicer pa: v peticije 535d divje dober stroj) …
Sem mislil, da komentiras 2.0 TDI oz BMWjev 2.0d o katerem sem pisal.
Se opravicujem …

BMW in Honda sta namenjena različnemu tipu kupcev. Razlika med dizli in bencinarji pri Hondi pa je v tem, da imajo dizli turbino, bencinarji pa sistem VTEC, ker bi bila pač turbina za bencinarje malo prehuda stvar. Obstaja pa tako sistem DOHC VTEC (npr. za model S2000), kakor tudi SOHC VTEC (npr. model Civic). Je pa res, da so Hondini dizli med najbolj kvalitetnimi na trgu in da imajo izredno majhno porabo.

včeraj sem na DSF gledal avtom. oddajo, kjer so primerjali Accord 2.2 dizel in Audi A4 2.0 dizel…
audi je zmagal v vseh kategorijah, torej pri varnosti, performansih, udobju in stroških…sem bil kar malo razočaran, ker sem bil sveto prepričan, da je honda boljša…
res pa, da se lahko tekom let, ne samo trenutno v povsem novem avtomobilu honda izkaže za boljši nakup…to pa rad verjamem

hm, ja. Za ta rezultat je pa čist enostavna obrazložitev:

Audi – Nemčija,

Honda – Japonska,

DSF – Nemčija?

Vidiš podobnost?

Ali ni jasno kdo bo promoviral in favoriziral svoje avtomobile?

lp,M

Iz tega sodeč je jasna tudi tvoja “kratka” pamet. Skepam, da testa nisi videl, in ga komentiraš tako, “na pamet”. Se motim ?
Potrebno je videt celotno zgodbo oz vse od A-Ž in potem komentirat.

LP

Marsikje je še kako pomemben rezulatat testov (pritiski na novinarje -> podkupnine, simpatije do znamke,…). Nobena revija ni 100% imuna na take zadeve. Za konkreten test pa ne bi komentiral, ker ga nisem videl.

New Report

Close