Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek a že kje kurite?

a že kje kurite?

Sem danes vklopila radiator. Me zebe, ko cucka.

Ja,mi smo včeraj zakurili, imamo zidan štedilnik na drva v kuhinji ( hiša), pa sem še izkoristila in seveda skuhala slivovo marmelado, pa spekla kruh, ja in imamo v kuhinji, jedilnici, dnevni sobi 22 do 24 stopinj, kar prijetno in lepo.

Sem šla gledat kolk stopinj imamo in je 19, ma glih toplo ni. Če mal migaš, se da zdržat. če se bo pa nadaljevalo, bomo pa vklopili gretje.

Zvečer zalaufamo klimo na gretje samo toliko, da ni prav hladno, ko se pokamo v pižame.
Pa za jutranje tuširanje prižgemo infro v kopalnici.

V dnevni grejem z likalnikom :))), v kuhinji s pečico (spečem kakšno pecivo) in gre.

Mi pa imamo 22 stopinj brez kurjenja :-)).[/quote]

Očitno nič ne zračite ;))))

Če zračiš vsaj 1x na dan (kar je priporočljivo), v vseh prostorih ne moreš imeti 22 (razen, če si s Primorske). Ta temp. je morda v kuhinji, kjer se kuha, peče, drugje pa ne more biti, če je že en teden tudi čez dan manj, noči pa so sploh hladne.

Pri nas je tudi toplo, pa nismo s Primorske. Pa tudi zračimo. Zvečer odprem vsa okna, da je fino hladno in je krasno za spat, zjutraj je pa spet toplo.

Zaenkrat je 23 stopinj brez ogrevanja. Očitno imamo eni dobro izolirano.

Dvomim, da imate boljše kot mi – 30 cm siporeksa in 15 cm kamene volne 😉

Ampak, veš kaj, drugi razumemo tudi fiziko – če ni izvira toplote, ti izolacija ne pomaga – ker v enem tednu tako nizkih temperatur (ob zračenju) pač ne more biti 23 (če je zunaj 13 do 15). Tvoja fizika tukaj odpove, hehe…. Ali ne zračite, ali pa živite na 40 m2 in se ogrevate od kuhanja 😉

Danes 2krat za 15 minut klimo in zvečer pri tuširanju v kopalnici kalorifer.

Mi že tri večere zakurimo v kaminu.

Čudovito 🙂

Pri nas je bilo ob 19-ih 11 st.C. Čez dan niti minuto ni sijalo sonce, temperatura se čez cel dan ni dvignila nad 15. Prejšnja noč je bilo enako hladna, kot bo današnja. Kako naj bo potem 23, ob še tako dobri izolaciji? Mogoče v kakšnem majhnem stanovanju v bloku, kjer se prostori res ogrejejo od kuhanja in električnih naprav (v kuhinji pri nas tudi ni hladno…). Cela hiša pa ob teh temperaturah in zračenju 1x dnevno, ne more imeti 23…

Zato tudi mi kurimo (nastavljeno imamo na 21 st., peč se je recimo včeraj zvečer vklopila za dobre pol ure, pa se je takoj čutilo razliko…).

Pri nas je bilo ob 19-ih 11 st.C. Čez dan niti minuto ni sijalo sonce, temperatura se čez cel dan ni dvignila nad 15. Prejšnja noč je bilo enako hladna, kot bo današnja. Kako naj bo potem 23, ob še tako dobri izolaciji? Mogoče v kakšnem majhnem stanovanju v bloku, kjer se prostori res ogrejejo od kuhanja in električnih naprav (v kuhinji pri nas tudi ni hladno…). Cela hiša pa ob teh temperaturah in zračenju 1x dnevno, ne more imeti 23…

Zato tudi mi kurimo (nastavljeno imamo na 21 st., peč se je recimo včeraj zvečer vklopila za dobre pol ure, pa se je takoj čutilo razliko…).[/quote]

Ne poznam fizike, me tudi ne zanima.

Imamo stanovanje veliko 130 m2. Dobro izolirano. Celo zimo ne prižgemo radiatorjev, edino ko je zunaj minus, takrat prižemo v kopalnici in enega v dnevni sobi.

In sedaj je še vedno toplo. Kako, ne vem. Pač je. Pri nas je 23 stopinj in ve se lahko požrete od zavisti. In še nikoli nismo šparali, ker ni treba. Če bi bilo pri nas 15 stopinj, bi kurili. Pa ni.

Zato tudi mi kurimo (nastavljeno imamo na 21 st., peč se je recimo včeraj zvečer vklopila za dobre pol ure, pa se je takoj čutilo razliko…).[/quote]

ne vem, kako je pri vas, ampak jaz imam v stanovanju 3 okna nenehno odprta na kip (dve v bivalnem prostoru, eno v kopalnici), stanovanje 60 kvadratov, pa je v tistem prostoru, kjer so okna odprta 19 stopinj, drugje pa več.

maribor, ne primorska

Z eno besedo – niste normalne. Kurt poleti? Pa bože moj, kakšne razvajene presrane riti. Par dni nazaj je blo 25 stopinj, sonce še zelo toplo, zdaj pa dva dni mal dežja, temperatura mal pade na 15 in ste čist na konc. Fak, ne morem verjet, a jest živim na drugem planetu. V pisarni imam odprto okno cel dan (od jutra ko pridem), enako doma, luftam v dnevni, kopalnici, spalnici. Da bi pa zakurla kalorifer? pa sej nisem zmešana. Matr, kaj boste pa delale ko bo -?
Se mi zdi, da vsak dan slišim največjo bedarijo na MON-u, ampak me vedno znova uspete prepričati, da višek šele prihaja.
Če drugega ne, mislite vsaj malo na naš planet. Ampak to je za večino mon, že kvantna fizika.

Planet je že itak v kurcu, tud če kurmo 07.09…tko da brezveze se s tem obremenjevat, ker škoda je že ITAK narejna.

ne vem, kako je pri vas, ampak jaz imam v stanovanju 3 okna nenehno odprta na kip (dve v bivalnem prostoru, eno v kopalnici), stanovanje 60 kvadratov, pa je v tistem prostoru, kjer so okna odprta 19 stopinj, drugje pa več.

maribor, ne primorska[/quote]

A je tako težko razumeti, da jaz govorim o hiši, ti pa o stanovanju?

Navajate neke podatke, kot da so edino ti relevantni, pri tem pa pozabite od koliko dejavnikov je to odvisno…

Sicer pa: če vam paše živeti v nezakurjenem stanovanju v bloku (magar na 28), živite. Meni pa paše živeti na komot, v lastni ZAKURJENI hiši. Pa se požrite od zavisti, da mi v kaminu prasketa ogenj, hahahahah.

Ti pač živiš po koledarju, nekateri pa po lastnih čutilih, fak no.

In zakaj kalorifer, če mam centralno? LOL

maribor, ne primorska[/quote]

Napisala sem, da je nemogoče imeti 23, ti pa praviš, da imaš 19 – to imam tudi jaz (v stanovanju – temperature, ki sem jih navajala, so zunanje) 😉
Repliciraš mi torej, zakaj že? Ker imava obe isto temperaturo? Ali zato, ker smo včeraj za 30 min zakurili?

Koper: vsak dan prižgemo malo klime – za hlajenje. Čez poldan je prav soparno.

V stanovanju imam 19 stopinj, okna so ves dan odprta na kip, kurim še ne. Tudi pozimi imamo največ 21 stopinj. Pri 25 stopinjah v stanovanju – na toliko se ogreje med vročinskim valom poleti – pogrešam klimo, tako da bi se mi zmešalo, če bi stalno imela tako vroče.
Proti globalnemu segrevanju smo se šele začeli boriti, zato ni še popolnoma nič prepozno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close