Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice A si še kdo letos ne more privoščiti dopusta (morje, potovanje, hribi)?

A si še kdo letos ne more privoščiti dopusta (morje, potovanje, hribi)?

tudi mi bomo ostali doma.
Če bo vreme, bom postavila star bazen, če mi ga bo uspelo zaflikati… in preživeli bomo tudi to poletje, kot že deset pred njim, doma…
:/ prav pasal bi kak vikend morja, ali gora, pa kake toplice… pa saj to bo tudi kdaj prišlo za nas, kajne? 🙂

Sodelavka je lani jokala in stokala, kako si želi na morje, ampak nima. Kako si najbolj na svetu želi malo plavati, samo 1 dan, pa bi bila najbolj srečen človek. Take je govorila. Nima za apartma, nima niti za 1 noč prespati na morju. Potem ji ponudim ZASTONJ svoje stanovanje, 1 teden je bilo prazno in sem ji rekla, da lahko gre za 1 teden. Stanovanje je 50 m2 , s klimo, novo, z lepo opremo in lepim vrtom, V Novigradu. Potem pa sem doživela šok. Da njej pa ni všeč Novigrad, pa da ji to ni všeč, pa da ne ve, če ji avto ne bo crknil do Novigrada itd… Skratka cel kup izgovorov, kako ji ne bi bilo treba iti v Novigrad. Počutila sem se kot največja krava na tem svetu.

Lovska, lovska je ta ….. Danes imaš svoj dan za provokacije? Ti sploh razumeš kako živi večina Slovencev? Dvomim. Čez 100.000 brezposelnih, 600.000 upokojencev, od tega več kot polovica z manj kot 500 € pokojnine. Potem je še več 10.000 ljudi z minimalno plačo. In ti pričakuješ, da bi morali vsi na dopust? Saj nisi gladek v glavi.

Lovska, lovska je ta ….. Danes imaš svoj dan za provokacije? Ti sploh razumeš kako živi večina Slovencev? Dvomim. Čez 100.000 brezposelnih, 600.000 upokojencev, od tega več kot polovica z manj kot 500 € pokojnine. Potem je še več 10.000 ljudi z minimalno plačo. In ti pričakuješ, da bi morali vsi na dopust? Saj nisi gladek v glavi.[/quote]
Jaz sem sodelavki zastonj ponudila novo in lepo stanovanje in ni vzela ponudbe. Od tega jaz ne bi imela nobene koristi, zasmilila se mi je in sem ji rekla, da je stanovanje 1 teden frej in lahko grejo. Poanta moje zgodbe je drugje, pa jo nisi poštekala. Nekateri jokajo, kako si želijo na dopust, v resnici pa jim ni do tega in so najraje doma.

Mi ne gremo na dopust, se nam ne ljubi in nekaj bomo zidali pa bodo šli euri tudi tja. Živimo na gorenjskem, tako da se lepo da dopustnikovati; enodnevni izleti: Bled, Bohinj, Završnica (Stol), Mojstrana (Peričnik), Kr. Goraj (jezero Jasna), Tamar. In uporaba lokalnega kopališča in trim steze pa kdaj adrenalinskega parka.
Ponavadi smo šli v toplice, otroci s kolonijo na morje. Letos bomo preživeli brez tega, samo vsaj vsak drug dan se je treba nekam odpravim, da ne postane dolgčas pa je.

A vas je res tolk?

Enkrat sem računala, da 6 let zaporedoma nisem bila nikjer na morju, a mi ni čisto nič manjkalo. Pa sploh ni posebnega razloga, zakaj nisem bila, ker denar sem imela. Edino non stop me vsako poletje ljudje sprašujejo, kam grem in ko rečem, da nikamor, potem zakaj ne?

Pa res, a je iti na morje neka obveza ali kaj? Kako so ljudje s tem tečni. Pač ne grem na morje in tudi razloga nimam, zakaj ne. Eni pa ne gredo v gore in jim tud ne morim z vprašanji, zakaj ne.

Ti je odleglo, ko si se pohvalila, da nikamor ne fgreš? Pred celim monom se hvališ, da ste revni? Samo v Sloveniji se hvalimo z revščino, premožnejšim se pa pod prste gleda….[/quote]

Misliš, da se tebi to ne more zgoditi?[/quote]

Seveda se mi lahko zgodi, prav gotovo pa premorem več ponosa in samospoštovanja , kot da to obelodanjam celemu svetu ter se hvalim s svojo revščino.

Avtorica jaz bi iz veseljem ostala doma. To bi meni bila nagrada ne pa kazen. Ker sem zelo veliko v službi mi ne rata skoraj nikoli popiti jutranjo kavo v letni kuhinji ter posedeti v hladni senčki pod domačo lipo.
Vsako leto sem rajši doma. Kaka dobra knjiga, čvek s prijatelji in sosedi, morda obisk mesta itd. otroci pa tudi ne bodo doživljali travme če ne bodo videli morja. Danes imajo vsako leto iz šolo razne tabore in jim ni hudega. Čeprav skromno si naredi lepo in uživaj ter si odpočij.

midva skozi celo leto v eno veliko škatlo dajeva…vsak mesec obvezno 30e vsak, pa mimogrede še kak drobiž, ki ostane od nakupov. Maja škatlo odpreva, preštejeva in narediva plan. Še vsako leto sva vsaj za teden dni nekam šla. Morda tistim, ki niste ravno bogati, tak način pomaga, da boste kam šli.Pač ni treba naenkrat dat velike vsote, ker zbirate skozi leto.Verjemite, nabere se.

Jaz bi kam šel,a ne sam.išem družbo za dopust,finance niso problem.

lp Damjan

Živjo!
mslo višje sem ravno danes napisala….poldi z nami! Lahko se celo zmenimo, da kako hrano prineses jaz pa placam hiško! Daj poklici 040 880 840. Brigita. Lp

Pozdravljeni
Sem moški in to ni ženitna ponudba.med 10.7 in 24 .7.imam dopust in ga bi želel preživeti nekje na morju. Sam nebi hodil naokoli,zato iščem družbo za dopust.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close