Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice A si še kdo letos ne more privoščiti dopusta (morje, potovanje, hribi)?

A si še kdo letos ne more privoščiti dopusta (morje, potovanje, hribi)?

Letos se bo meni poletje vleklo, ker gledam na vsak € in ga trikrat obrnem.
Dopustovala bom kar doma, čeprav včasih paše odklop in sprememba okolja.

Vidim, da se eni že temeljito “psihično” pripravljate na poletni dopust in se ga veselite.
Iz srca vam privoščim.

Pri meni pa bo letošnje poletje – dopustovanje “prirejeno” na minimum, ker bom vsak evro pazljivo zapravila, tako, da bom čimprej spet na pozitivni nuli. 😉

Upam, samo, da ne bo vroče kot v peklu…. potem bo že nekako šlo in se tudi preživelo obdobje najdaljših in naljbolj sončnih dni … kjer večina, da možgane na off in si privošči marsikaj.
Lp

eh jaz bi pa najraje ostala doma, pa moram še nekaj najti. Če ne greš na dopust ni najhujša stvar v življenju. Si pa doma naredi dopust, kopat se greš lahko zastonj v kakšno vodo naokoli (če bo kaj poletja seveda).

spet ne bom na morju, ker si ga spet ne morem privoščiti. In spet bom poslušala tiste, ki imajo denar, kako si ne morejo privoščiti morja, na katerem bodo ves mesec.
mislim resno- kaj je s temi, ki imajo dobro plačano službo, pa kar skoz jamrajo, da nimajo?
meni je čisto vseeno ali grem ali ne, samo za otroka bi si pa želela da vsaj za par dni greva. pa ne bo šlo, kaj čem.

Dopust po klošarsko. Otroke z vlakom odpeljal na morje, tam so pa spali po klopcah v parkih in na samotnih krajih.
Druga pa je z otroki prespala v avtu na robu njive, ko je prišel kmet se je pa pobrala.
Tako, da marsikdo ima dopust tako, da vso noč je padal mrzu dež, pod drevesom sem prespau.

Meni tudi najbrž ne bo zneslo. Imam julija še tehnični za avto…

Hudo mi je zaradi tamale, zame ni važno…

Na FB vem da se aktivno išče družine in tiste, ki imajo v lasti apartmaje, da zagotovili par dni morja tistim, ki si ne morejo privoščiti.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Ti je odleglo, ko si se pohvalila, da nikamor ne fgreš? Pred celim monom se hvališ, da ste revni? Samo v Sloveniji se hvalimo z revščino, premožnejšim se pa pod prste gleda….

Priznajte raje, da nočete na dopust. Mi gre na živce, ko ljudje rečejo, da nimajo za dopust. v resnici pa jim to ni prioriteta. Nič ni narobe, če vam ni do dopusta, samo priznajte to.
Če bi vam bil dopust visoko na prioritetni lestvici, bi našli denar za to.
Ljudje smo pa različni. Enim veliko pomeni v nulo urejeno stanovanje, hiša, drugim draga oblačila, avtomobili itd.
Jaz tudi nimam v hiši in okloli nje vse urejeno, kot bi lahko imela, če bi imela več denarja. Pa ne jamram, da si ne morem privoščiti. Ker mi pač več pomeni dopust in vse prihranke zapravim za dopust.

Po moje ni take panike če človek ve zakaj eno leto ne gre na dopust. Pač včasih potegneš pripritete.

Je pa tudi to da neše razmišlanje da dopust ja pa samo morje in nič drugega. To ni res. Bistvo dopusta je da si malo odklopiš od službe od vsakdanjika. Lahko greste na izlete. Odvisno je tudi koliko vas je v družini, iz katerega dela Slovenije ste, kakšno opremo imate (kakšen šotor, spalke,kolesa…) in pa seveda kakšne so vase želje.
Lani sva z možem kolesarila, okolica Škofje Loke, ob void polno ljudi so se kopali, imeli ”piknike” skratka prav zabavno.
Pred leti sem šla čez Pohorje, ena družina, otroka oba predšolska, so šli tudi tam čez s šotori. Praktično so v 4-5 dneh zapravili za hrano, še to so imeli več ali manj s seboj. ja saj boste rekli tudi hrano je treba placate ampak tudi doma morate jest.

Žal je vse več takih, ki jih dopust predstavlja velik strošek. K sreči je Slovenija tako lepa, da se da fraj dni preživet tudi z izleti, ki so lahko poceni – se npr. pelješ do končne postaje z mestnim busom, biciklom, lokalcem, pa tudi z avtom ni tak strošek. Ideje za Ljubljančane: Šmarna z Grmado iz različnih smeri, Toško, Katarina, Rašica, Orle, Janče, Barje, Podpeško jezero, Sv. Ana in Sv. Primož, Rakitna, Krim, Bistra (muzej, fajn za otroke), Žaba, Tošč, Grmada, PST,Govejk, Jošt, Šmarjetna, Lubnik, sprehod po Škofji Loki, Kamniku, Mengeška koča, Preddvor, Zbilje, razne brezplačne prireditve po Ljubljani, dnevi odprtih vrat, karte za kopališča imajo tudi cenejše dneve, ZOO, Botanični vrt, vožnja po Ljubljanici, Špica … Pa razni Kuponkoti, cenejše železniške karte …

Naj se naši politiki malo zamislijo, koliko je ljudi, ki si poleg dopusta ne morejo privoščiti osnovnih dobrin. Pa gre za ljudi, ki ne razmetavajo denarja in delajo. Sramota.

Zadnjih 14 let si nisem privoščil dopusta v klasičnem pomenu besede. Si pa privoščim več vikend obiskov najlepše reke na svetu in nekaj letanja po hribih!
Meni zadošča.

Ti je odleglo, ko si se pohvalila, da nikamor ne fgreš? Pred celim monom se hvališ, da ste revni? Samo v Sloveniji se hvalimo z revščino, premožnejšim se pa pod prste gleda….[/quote]

Ja, mi je odleglo, ker sem se izpovedala vam, mojim Monovcem.
Mon mi je kod terapija, ker svojo stisko deliš z neznanci in marsikdo te tudi uspe slišati in razumeti.
Lažje “živim” če ta stiska, ki jo čutim … ven iz mene.
Drugače pa ne želim tarnati znancem, ker vidim na obrazih, da privoščijo, če si nekdo NE MORE (kdorkoli) privošiti, nečesa kar je drugim samoumevno.

Ti pa polagam na srce:
“Nikdar ne sodi nekoga, dokler nisi prehodil milje v njegovih čevljih”.

In dobro si zapomni te besede, mogoče ti bodo kdaj prikrižale pot … in če ne zdaj, jih boš mogoče kdaj v prihodnosti razumela.
Lp.

Jaz že nekaj let ne hodim, šparam za zobe 🙂 Sicer me pa tudi ne vleče preveč v najhujšo gužvo, raje si dopust naredim lepo doma, z dobro knjigo v roki je tako vseeno, kje si 🙂

Hvala, @borat jaz.
Hvala ti, da si mi “prisluhnil” in se potrudil z idejami, ki jih je res kar veliko.
Priznam, sama nebi nikdar pomislila na vse te možnosti.
Srečno in lp.

To je res dobro vodilo za odnose med ljudmi. tudaj jaz se ga čim večkrat držim. Včasih mi pa ne rata, a tudi tam pokušam čutiti njih, jih videti skozi njihove oči. A ne uspe mi vedno .

kar težko verjamem vsem nekim odgovorom,spet kako zajebavanje in provokacija?

Ne predstavljam si dopusta brez potovanja ali morja.

Kar si napisala je delovalo kot stokanje in hvaljenje z revščino. Če temu ni tako, potem moj odgovor ni na mestu, vendar na monu je vsak dan vsaj 10 tem, kjer se ljudje hvalijo z revščino.

Ti je odleglo, ko si se pohvalila, da nikamor ne fgreš? Pred celim monom se hvališ, da ste revni? Samo v Sloveniji se hvalimo z revščino, premožnejšim se pa pod prste gleda….[/quote]

Misliš, da se tebi to ne more zgoditi?

Žalostno.
OT: Meni so ideje in nasveti do uporabnika “Borat jaz” več kot odlične! In sama bom v tem stilu preživela dopust….

Jaz.
Kupil si bom nov avto (z gotovino) in se bom načrtno odpovedal dopustovanju.
Prišparal bom 2000 €.
Žal si ne zmorem privoščiti obojega.

Kje ti živiš? Na Saturnu? Ljudje stojijo v dolgih vrstah pred Rdečim križem in Karitasom, ti jim pa očitaš, da nočejo na dopust? Vsaj premisli malo preden napišeš kaj takega!

Midva bi sicer lahko šla vsaj za kakšen teden pa dopust trenutno žal ni prioroteta. Je treba avto zrihtat pa okna zamenjat, prenoviti marsikaj ipd. Najprej to potem pa dopust….nekoč 🙂

Ne nakladaj. Sem zunaj in poznam precej ljudi, ki ne gredo nikoli nikamor na dopust, eni ker jim ne znese, eni so pa raje doma.

mi se dopustu nikoli nismo odpovedali, pa je bil večkrat kakšen od naju brez službe, je pa res, da smo denar vedno imeli. Smo pa imeli kakšno cenejšo variant tudi kdaj, zadnje čas sploh, pa ne zaradi denarja, po dolgoh letih nam je spet zapasal kamp, včasih smo najeli hišo ob morju, no, to nam je pa sedaj predrago.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close