Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A se tudi pri vas za 30ko pobira 30 na osebo, za 40ko 40, za 50ko 50 … ?

A se tudi pri vas za 30ko pobira 30 na osebo, za 40ko 40, za 50ko 50 … ?

S temi darili se pa res že pretirava. Za vsako pasjo procesjo se že zbobna skupaj celo žlahto in znance, ne le prijatelje, pa enkrat ima en obhajilo, drugič se en poroči, spet tretji rojstni dan. Pa v službi se kar naprej pobira za ljudi, ki jih komaj poznam. Gre denar in tudi čas. Opažam, da nisem edina, ki ji gredo vsa ta praznovanja že na jetra. Tudi sama ne rabim nobenih daril, le pustite me na miru.

Točno to, VSI KI TEŽITE S TEMI PRAZNOVANJI IN DARILI SE VPRAŠAJTE ALI MORDA NE TEŽITE OSTALIM.

KER TEŽITE.

Sem zihr, da v vsaki družbi sta eden ali dva taka vsiljivca, vsi ostali pa sodelujejo s stisnjenimi zobmi, ker nočjo izpast mone.

Jaz tudi nočem nobenih daril, niti paznovanj, samo pr mir me puste!

Ti težaki so izključno ljudje brez svojga lajfa. In kot piše nekdo zgoraj, si na ta način s tujim denarjem financirajo svojo zabavo.

A piše v pogodbi o delovnem razmerju, da to moraš naredit ne. A piše da moraš it na teambuilding ne. A piše, da moraš dobit zastojn kavico, red bull, biljard mizo in ne vem kaj še vse. Ne. Kar ne piše v pogodbi o zaposlitvi in delovnem razmerju, ti ni treba izvajat, sploh če ni vezano na delovni proces (če je, je zgodba druga).

Imam že precej delovne dobe, pa sem se vzdržal vseh teambuildingov in debilnih rojstni dnevov – čestitam in to je to. Ne hodim na pijače in ne pričakujem daril – če jih prinesejo, navkljub jasnemu ne, darilo vrnem. Potem pa se ljudje naučijo – da je NE, NE. Posiljevanje s pobiranjem, popoldanskimi aktivnostmi in podobnim mene ne zanima – služba je kraj kjer se stvari naredijo za katere si plačan, potem pa greš domov. Slednje je eden glavnih razlogov, zakaj imam tako rad delo od doma.

Ne. Pa kaj še. Imamo min 10€ na osebo. Za novo leto pa max 5€ za kak štos.

Dodam še, da bi ta strošek moral biti strošek delodajalca. Saj tisti, ki praznuje, je njihov delavec/delavka in bi moral to biti strošek delodajalca, npr lahko časti kosilo za oddelek ali pa kupi šopek… Je zelo preprosto tak strošek dati v stroške reprezentance in ne gre za visoke stroške.

Odgovor na objavo uporabnika
Zvarek, 22.07.2024 ob 08:56

A piše v pogodbi o delovnem razmerju, da to moraš naredit ne. A piše da moraš it na teambuilding ne. A piše, da moraš dobit zastojn kavico, red bull, biljard mizo in ne vem kaj še vse. Ne. Kar ne piše v pogodbi o zaposlitvi in delovnem razmerju, ti ni treba izvajat, sploh če ni vezano na delovni proces (če je, je zgodba druga).

Imam že precej delovne dobe, pa sem se vzdržal vseh teambuildingov in debilnih rojstni dnevov – čestitam in to je to. Ne hodim na pijače in ne pričakujem daril – če jih prinesejo, navkljub jasnemu ne, darilo vrnem. Potem pa se ljudje naučijo – da je NE, NE. Posiljevanje s pobiranjem, popoldanskimi aktivnostmi in podobnim mene ne zanima – služba je kraj kjer se stvari naredijo za katere si plačan, potem pa greš domov. Slednje je eden glavnih razlogov, zakaj imam tako rad delo od doma.

Ti kar zavidam, da si tako pokončen. Večina se nas s stisnjenimi zobmi ukloni. Pa sploh ne gre za denar, ampak za vse te cirkuse, ki jih forsira par posameznikov.

@Zavidam: razen za denar (služba) v življenju že dolgo dolgo časa ne počnem več stvari zaradi drugih, ampak sem postal sebična prasica, ki gleda na svoje interese in rit. Mogoče jih malo upognem na nivoju žene in otrok, za preostale pa – ne hvala. Ker mi gredo teambuildingi na kurac, tja enostavno ne hodim več. V Lord of the Rings je Gandalf povedal en stavek ki drži, kot pribito:

All we have to decide is what to do with the time that is given us.

Življenje je eno samo, zase dvomim, da jih bom videl 60 glede nato, kako telo že vrsto let pred tem peša in da bom svoj čas porabljal za nekaj kar me ne zanima, zakaj? Da bi se sekiral “kaj bodo sosedi rekel?”. Nep. Raje tist čas delam, zaslužim in počnem tisto kar mene zanima in sem s tistimi, ki meni neki pomenijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close