A se tudi pri vas za 30ko pobira 30 na osebo, za 40ko 40, za 50ko 50 … ?
Slišala sem to navado, da se za okroglo da, kolikor let ima. Meni se zdi, da se bomo začeli izogibat raznih praznovanj, če se pričakuje, da bomo preko 100 evrov zapravili, ker smo povabljeni na en piknik. Pa nobeden z možem ne pije niti alkohola, pač nekaj čevapov in priloge poješ, otroci pijejo sok, greš za 2, 3 ure in daš za darilo preko 100 evrov. Raje se za cel dan odpeljemo nekam na morje.
Pa ne gre za škrtost, ampak pri vseh kreditih in zidanju in šparanju z dopustom zdaj poleti, pa res že tehtaš, kje boš zapravil 100+ evrov, da bo cela družina imela čim več od tega.
Pravim, da letos še za dopust zmanjka in za tistih 100+ evrov, bi vsaj otrokom omogočili, da vidijo morje.
Poleg tega pa mislim, da vsak ve, kako so ti ogromni pikniki. Poznaš slavljenca, ki itak nima veliko časa za tebe. Poznaš še nekaj ljudi, s katerimi se malo pogovoriš, kaj je novega, nekaj poješ, če so kaka igrala, pelješ otroke na igrala, potem pa greš.
rok-1, 19.07.2024 ob 13:32
Za razna srečanja, praznovanja in piknike se v moji družbi še nikoli ni nič pobiralo; enkrat eden, drugič drugi… pa se približno poravna.
O tej teoriji 10 Eur na 10 let… sem zdajle prvič slišal. Za darila včasih damo skupaj… kolikor pač kdo želi.
Enako, za piknik prineseš kak pladenj peciva, veliko skledo solate, dva šestorčka piva, par sokov, pač nekaj od tega in to je to.
Ja pa je egoistično, 19.07.2024 ob 13:07
Meni je to noro, pri dopustih in vse ostalo se nič ne stiskate, a za prijatelje vam je pa težko dat, pa če ne bi imeli še ne bi rekla. Tako se pa preseravate po dolgem in počez, za vse ostalo pa stiskate.
To klošarjenje za rojstne dneve je pa res dno lepega obnašanja in “prijateljskih” odnosov.
Če hočem videti svoje prijatelje, jih povabim in nekaj tudi dam za tiste perutničke, 5 čevapćičev, solate par piškotov in pijačo.
Za darila rečem, da jih ni treba.
Bistvo je, da se vidimo, da se kaj pomenimo, da si naklonimo čas. Kar je največje darilo.
mamka Miška, 19.07.2024 ob 13:06
Sem doživela, da sem od sestre dobila 60€ za 60 let. Pa nisem vedela, da se tako šteje. Midva če greva na praznovanje računala po 50€ na osebo, zraven pa še manjše priložnostno darilo. Koliko bi pa dali za kosilo z več hodi?
In zakaj bi morali mi plačevat preseravanja z nekihi hodi ki se jih zmisli slavljenec?
Če nima za tako pogostitev, naj naredi bolj simple.
Svakinja je v sluzbi v JU, na oddelku cca 25 zaposlenih in imajo zmenjeno, da za RD zbirajo 20 eur po osebi. Kar kmalu se zna zgodit, da je nekaj RD v enem mesecu in to pri min. placi. Pol so se kaksna rojstva, upokojitev….. in se in se……. Kar se tice ozjih druzinskih clanov posebej, ko gre za okroglih, skupaj damo denar in kupimo nekaj fajnega,posebnega. Lansko leto je eden imel okroglih 60. let, poleg darila, smo prav tako priredili vse za proslavo. Vedel ni nic, bil pa zelo presenecen in vesel za vse skupaj.
Anonimno 7121, 19.07.2024 ob 14:21
Svakinja je v sluzbi v JU, na oddelku cca 25 zaposlenih in imajo zmenjeno, da za RD zbirajo 20 eur po osebi. Kar kmalu se zna zgodit, da je nekaj RD v enem mesecu in to pri min. placi. Pol so se kaksna rojstva, upokojitev….. in se in se……. Kar se tice ozjih druzinskih clanov posebej, ko gre za okroglih, skupaj damo denar in kupimo nekaj fajnega,posebnega. Lansko leto je eden imel okroglih 60. let, poleg darila, smo prav tako priredili vse za proslavo. Vedel ni nic, bil pa zelo presenecen in vesel za vse skupaj.
Gres na praznovanje zato, ker moras ali zato, ker imas cloveka rad?
Tole racunanje 30 za 30 ali 50 za 50 ne poznam, pri ljudeh, ki jih imam rada pa tudi pri darilih ne racunam, koliko bom pojedla in spila. Nekaterim prijateljicam celo kupim darilo, ceprav sploh ne praznujejo, si mores mislit!
Ce gre za okroglo in greste cela druzina na praznovanje, lepo 200 evrckov v kuverto, pa za zensko vsaj en sopek zraven, za moskega viski in lepo se imejte.
Jebite se se vi vsi, ki se vsiljujete na na tuja vrata in silite, da ljudje za 40 itd, morajo potem pripravljat vam zabave.
Vsakdo ima svoje stroške. Če se kdo odloči, da se pride preseravat naj mu bo jasno, da si naj sam gostijo pripravlja.
Človek ima komi zase in kako naj drugim cca 40 ljudem plačuje in pripravlja zabaco za zahvalo obiska,
Fuck off
9392, 20.07.2024 ob 15:27
A eni sploh ne berete. 200 evrov v kuverto, šopek + viski za 3 urni obisk piknika????
Ženska pravi, da še pri dopustu šparajo, vi ji pa svetujete, da se za rojstne dneve tkole razmetavajo.
Itak je šlo s temi rojstnimi dnevi, praznovanji predaleč. 10, 20 evrov je že vsakemu premalo za darilo.
Kaj pa kupis za 10€? Ene boljse praline, za 20dag kave ze zmanjka.
Ce nimas denarja za darilo, pac ne gres na praznovanje.
Delujem tako, da zelim dati svojim dragim osebam cas in tudi denar. Ce pripravljam praznovanje, naredim to bolj preprosto in sprosceno, daril nocem, ker se sama sebi tezko kaj kupim, kaj sele, da bi mi kdo drug lahko ugodil z darilom, denar mi je pa tudi brez veze, ker potem ne vem, kaj naj si kupim, da bom imela darilo od tega, ki mi je dal denar. Zato so moja praznovanja vedno bolj free (ne denarno, tu znam kdaj tudi konkretno zapravit), a domiselna.
Ko grem na praznovanje, si pa tudi zelim obdariti slavljenca kot se spodobi za cloveka, ki ga imam rada.
V pol leta sta bila dva necaka polnoletna, oba sta dobila darila iz treh delov, v vrednosti cca 400€. Bi lahko ta denar vtaknila v stumf, a mi je bilo pomembno, da obdarim njiju, ne njune starse, ki so castili kosilo, za to bi lahko dala 50€.
lalabi, 19.07.2024 ob 12:51
Slišala sem to navado, da se za okroglo da, kolikor let ima. Meni se zdi, da se bomo začeli izogibat raznih praznovanj, če se pričakuje, da bomo preko 100 evrov zapravili, ker smo povabljeni na en piknik. Pa nobeden z možem ne pije niti alkohola, pač nekaj čevapov in priloge poješ, otroci pijejo sok, greš za 2, 3 ure in daš za darilo preko 100 evrov. Raje se za cel dan odpeljemo nekam na morje.
Pa ne gre za škrtost, ampak pri vseh kreditih in zidanju in šparanju z dopustom zdaj poleti, pa res že tehtaš, kje boš zapravil 100+ evrov, da bo cela družina imela čim več od tega.
To je bilo že v starih časih. Bil sem tisti, ki ni dal nikoli in za nikogar in bil nepriljubljen.
Sam povem, 20.07.2024 ob 15:40
Jebite se se vi vsi, ki se vsiljujete na na tuja vrata in silite, da ljudje za 40 itd, morajo potem pripravljat vam zabave.
Vsakdo ima svoje stroške. Če se kdo odloči, da se pride preseravat naj mu bo jasno, da si naj sam gostijo pripravlja.
Človek ima komi zase in kako naj drugim cca 40 ljudem plačuje in pripravlja zabaco za zahvalo obiska,
Fuck off
Posluši.
Dal sem za 15 ljudi in bilo izmed teh 5 otrok.
Prišlo je do zamer, ker po enem letu nisem naredil zabave, ker so prišli postavljat mlaj.
Težko je bilo, dati ta denar, ker ni rožnato ampak je tak običaj, da moraš narediti pogostitev.
Občutne zamere, dal sem 500 evrov in prosim, da ni nikogar več nikoli blizu. evo
Pri nas je tako, v službi, če slavljenec za 20, – 60 pogosti, potem zbiramo 20 €, en del dobi v praktičnem darilu za spomnin, drugo v denarju, da si malce omili stroške. Če nekdo ne pogosti pač ne dobi nič. Vsak sam izbere ali bo pripravil kaj ali ne, če ne, nič hudega. Na oddelku pa smo se zmenili, da za RD pogostimo z kakšnim pecivom, morda sendvičem in sokom, nič posebnega, da se pač skupaj usedemo, celo kaj službenega predebatiramo, zbiramo denarja in kupujemo pa ne. Mislim, da je to še najboljše, ker nihče s tem ni obremenjen in kot vidim nikomur ni odveč.
Ne, pa kaj do to spet za ene neumnosti? Sovražim službene posiljevalce s temi forami. In tem se je tezko izognit, ker izpadeš mona.
Privat pa take bumbarje gladko skenclam, brez vsakd dlabe vesti. To mate zihr kakšnega samskega osebka ali pa takega, ki doma nima miru. Pa potem ostalo posiljuje za svojo zabavo. Ampak, če nasedate….
Forum je zaprt za komentiranje.