A samo jaz ne razumem Harryja Potterja?
daisycutter, 05.09.2025 ob 20:03
izobcenje, 05.09.2025 ob 19:56
Pred mnogimi leti sem iz firbca kot odrasla prebrala Harryja Potterja, da vidim, zakaj je vse ponorelo. Zdel se mi je neznansko dogocasen in to sem povedala knjiznicarki. In je odgovorila, seveda, saj je namenjen otrokom, ne odraslim. No, potem sem pa od te iste pisateljice, Rowling, prebrala se eno knjigo za odrasle in se mi je zdela enako dolgocasna. Rowling je imela takrat za sabo odlicno propagandno masinerijo. Mislim, da je bil to glavni razlog za uspeh serije o H. P., ker so vsi hoteli biti in, noben mladic ni upal povedati, da ni prebral knjige ali da ni videl filmov, ker bi ga ostracirali.
No, to sploh ni res. Poznam otroke, ki sploh niso brali (razen obveznega branja v šoli) pa sem jih videla hoditi po cesti popolnoma zatopljene v HP.
Poznam vele družine, od babice do vnukinje, ki so se “tepli”,kdo bo prvi prebral novo knjigo. Celo kup otrok je “odkrilo” knjige na tale način.
Ni nujno, da je vsem všeč, zakaj bi pa bila, vsak ima pač svoj okus. Jaz recimo Igre prestolov ne prenesem, pa Kardašiank, pa še česa, kar je neverjetno popularno, pa se ne čudim tistim, ki jim pač je….
Daisy, kako je mogoče, da ti je (kot zagrizeni napredni woke levakinji) všeč pisateljica Rowlingova? Mar ne veš, da je bila s strani leve angleške javnosti skenslana, ker je odkrito povedala, da moški s tičem in jajci med nogami, ki se počuti kot ženska, po njenem mnenju še vedno ni ženska?
Pisateljica je s strani svetovne levakarske woke scene doživela totalni pogrom zaradi svojega neomajnega mnenja, da našminkani, v kikle oblečeni dedci z dolgimi lasmi ali z lasuljami, nimajo kaj iskati v ženskih wc-jih in v ženskih garderobah ter pod tuši za ženske v fitnesih.
Zanima me699, 05.09.2025 ob 22:18
Daisy, kako je mogoče, da ti je (kot zagrizeni napredni woke levakinji) všeč pisateljica Rowlingova? Mar ne veš, da je bila s strani leve angleške javnosti skenslana, ker je odkrito povedala, da moški s tičem in jajci med nogami, ki se počuti kot ženska, po njenem mnenju še vedno ni ženska?
Pisateljica je s strani svetovne levakarske woke scene doživela totalni pogrom zaradi svojega neomajnega mnenja, da našminkani, v kikle oblečeni dedci z dolgimi lasmi ali z lasuljami, nimajo kaj iskati v ženskih wc-jih in v ženskih garderobah ter pod tuši za ženske v fitnesih.
Tisto, kar ti veš o meni, se da zapisati na zrno riža – kar pomeni nič.
Nič ne veš o meni, še manj o Rowlingovi, vse kar te goni naprej je gola žlehtnoba in želja delati zgago. Žalosten osebek si.
Ja vem, kako NEKATERA trans združenja napadajo JKR, pa ostaja dejstvo, da ni rekla nič narobe. Jaz se večinoma strinjam z njo. Tudi jaz sem mnenja, da “oseba z maternico ” že ima svoje ime in to “ženska”. In da ima vso pravico se tako imenovati. Vedno sem mnenja, da imaš vse pravice, dokler tvoje pravice ne jemljejo pravico drugim.
Vse ima svoj čas, 05.09.2025 ob 20:15
Je tu kdo, ki je prebiral Karla Maya? Vse, cele dneve in noči, pa tisti nemški filmi posneti po njegovih delih. Pa Sherlock Holmes, pa Jules Vern in vsa njegova v slovenščino prevedena dela, pa Angelika. O baroku in Ludviku XIV. bi bore malo vedela, če je ne bi brala. Pa še marsikaj bi se našlo. Samo vse ob svojem času. Če bi tele poskuša brati danes bi umrla od dolgega časa. Morda pri Vernu in Doylu ne tako zelo. Danes celo Agate Christie ne morem več brati, pa sem jo tudi požirala.
Tudi jaz sem brala vse naštete in uživala ob branju. Prebrala sem tudi Sinove velike medvedke. Potem sem pa malce odrasla in brala Čarovnico z griča … Takrat mi je bil precej blizu Edgar Wallace s svojimi kriminalkami in Zane Grey z zgodbami z divjega zahoda.
Prebrala sem celega Harryja Potterja in všeč mi je bil. Je pa res bolj za najstnike. Igra prestolov… osupljiv začetek, saj je že na polovici prve knjige pol glavnih junakov mrtvih. Pustimo na strani dejstvo, da nekateri niso čisto mrtvi in da drugi oživijo. Pri Daenerys in zmajih se mi je Igra prestolov ustavila.
Danes sem navdušena nad Sarah Maas in njenimi serijami fantazijskega sveta. Tudi skandinavske kriminalke so super, za vmes pa kakšna zgodovinska romanca.
Zelo ljuba mi je Kristin Hannah. Tako kot ona zna opisati težke čase naše polpretekle zgodovine, jo zna res redkokdo. Njene knjige še dolgo ostanejo v spominu. Priporočam.
Forum je zaprt za komentiranje.