A MISLITE, DA SMO SLOVENCI RES NESTRPNI?
No, če te že zanima (te res?):
“Pravi” Slovenec me je na parkirišču (še danes mi ni čisto jasno, zakaj) naprej nadrl kot žival, pristopil k meni in me z glavo (precej vešče) butnil v nos, da se je po moji beli srajci s kravato (kar mu je šlo očitno zelo na živce …) ulila kri. Nato sem se v šoku zaklenil v avto in poklical policijo, on pa mi je zunaj grozil z izrazi (v slovenščini), ki jih raje ne bi ponavljal, nato jo pa čez nekaj minut “junaško” podurhal. Ustrezen zapisnik je na lokalni policijski postaji … tudi očividci so se javili in ne boš verjela: prvi je pristopil ravno prijazen in empatičen starejši gospod, KI JE IMEL “JUŽNI” NAGLAS!
Toliko o moji konkretni izkušnji pred 3-4 leti in tudi zato NE BOM DOPUSTIL, DA SE KDO NA TEH FORUMIH TAKO ZNAŠA NAD ČISTO NORMALNIMI LJUDMI, ki so v marsikateri situaciji bolj človeški od mnogih Slovencev.
Ja, čistokrvni slovencelj, ti nisi nikoli Slovenec. Zato ne zlorabljaj nika čistokrvni, ker nisi. Res je, če ti je tukaj tako hudo in tako trpiš, ko te neki pravi Slovenec nadere na parkirišču, no, ne vem kaj je s tabo in tvojimi možgani, da take primere navajaš tukaj na forumu, kjer je govora o ekspanziji južnih narodov , kar je postalo že problematika Evrope.
Tega so se že zavedli Francozi, Nemci, Nizozemci. Pa tudi mi!!
Zato se malo skuliraj in malo pomiri svoj kompleks, ker nisi čistokrvni Slovenec-pa bi tako rad bil,pa nikoli ne boš- in se preseli tja, kjer ti bo lepše. Poskusi naprimer v Avstriji, ali pa Nemčiji, pa boš potem povedal kako lepo ti je tam !!!
“Ja, čistokrvni slovencelj, ti nisi nikoli Slovenec. “
Argumentiraj trditev, please.
“Zato ne zlorabljaj nika čistokrvni, ker nisi. “
Kako vezo ima tvoja prva trditev z navezujočim stavkom, ki naj bi bil pojasnjevalni? Zato, ker ni nekaj, ni nekaj? Kaj? Zato, ker ni Slovenec ni čistokrvni?
Mislim, pa kaj se dogaja tebi v tvoji “leseni” glavi? Ob predpostavki, da si to, kar je tvoj nick (lipa 1)? Ali ga tudi ti zlorabljaš?
Morda pa nisi lesena. Morda zapis v tvoji glavi ni lesorez. Morda tvoj nick pomeni drobiž denarne enote. V tem primeru si uboga para. Zakaj uboga? Ker si v enem apoenu.
KOKA, ti pa se malo zadrž in ne žal človeka, ki je izrazu svoje mnenje. Ti si zlo žolčna ženska,ko berem tvoje poste si zelo udarna. Ampak v drugo smer kot lipa1, tako bi reku, da si res z juga, ker te vsaka besedica, ki zadeva jugose tak iritira, da čisto popeniš. Pejt na pregled za žolč, mogoče bo pol bolš!!
Jaz sem jo samo prosila, da argumentira, zakaj po njenem spoštovanja vrednem mnenju Čistokrvni Slovenceljn ni Slovenec? Kaj je tu žaljivega?
Nadalje pravi, da Čistokrvni Slovenceljn nekaj ni. Pa ne morem dojet kaj ni. Ker iz njenega ZATO, ni razvidno kaj je mislila. Torej sem ponovno želela samo to, da svoje spoštovanja vredne misli izrazi bolj transparentno.
Glede na to, da si vsak izbere nick, ki ga DOMNEVNO opredeljuje, pač predpostavljam, da ima leseno glavo 🙂 ali pa da je drobiž denarne enote. Saj menda ne boš trdil, da tudi ona zlorablja svoj nick? To bi bilo pa res žaljivo!
Oh in Btw. Čudno, da meni noben ne reče, da nisem Koka, ha ha ha. Morda pa res mislite, da imam dve krempljasti nožici in da sedim na usrani motki? A tipkam pa s kljunčkom? He he he he he.
No, dear Ribič, zdaj pa še ti en malčk pokomentiraj zakaj bi se morala po tvoje malo zadržat. A zato, ker sem, kot sam praviš “udarna v drugo smer kot Lipa 1”? Samo zato? Lipa je lohk udarna, jaz pa ne? Ker je udarna v nasprotno smer od moje? Se pravi, da si arbiter nad tem kdo je lahko udaren in kdo ne. Kdo se mora zadržat in kdo ne…. Kalno ribarjenje, dear Ribič!
Kdo se “peni” na “jugose” pa je tako očitno že iz jagodnega izbora nazivov za ljudi ki izvirajo iz republik bivše Yu, da se res lahko samo smejim ob tako prostodušnem prikazu projiciranja lastne sence (po Jungu) na drugega.
In seveda se lahko smejim tudi nad strokovnim prepoznavanjem simptomatike žolčne bolezni in diagnosticiranja bolnikov. Še dobro, da si me poslal vsaj k zdravniku! Hvala ti za skrb.
Ej, ti pa iz inicialk dobro pogruntaš na kako končnico se končajo priimki 🙂 Da nisi kaka šlogarca?
“SAMI SI IŠČEJO, DA SMO DO NJIH NESTRPNI”
Že spet. Spet moram prosit za dodatno razlago. Koga ali kaj si sami iščejo? In zakaj nas to iskanje (ne vem česa, ker nisi pojasnila) menda dela nestrpne.
“JAZ BI RAJE IMELA DA BI BILI TO MIROLJUBEN NAROD”
Vljudno prosim za razlago, kako imaš lahko v posesti “raje bi imela ” željo(??? – ne vem, a je to želja ali kaj, ker je stavčna zveza čisto nemogoča) “da bi bili to miroljuben narod”.
Vljudno prosim za razlago, kaj pomeni zate “to” v odnosu na narod. In zakaj združuješ različne narodnosti bivše Yu v en narod. Ti je tako lažje? Če vse posplošiš?
,A KER NISO JIH ENOSTAVNO SOVRAŽIM.
Ker ne razumem besedila pred vejico, ne razumem niti tega, zakaj jih enostavno sovražiš. Zato ponovno vljudno prosim za razlago. Morda zato (da malo pomagam), ker je to tako enostavno?
“Preberite svoja razmišljanja “strpneži”, koliko nestrpnosti je v njih!!!”
Vljudno prosim za razlago kdo ali kaj je “strpnež” in kako se meri količina nestrpnosti. Vljudno prosim tudi za razlago, zakaj je beseda strpnež v apostrofih. Kaj to pomeni?
Glede na to, da se imam/j/o vsi za strpne (samo eni potrebujejo več pogojev, da so strpni), bi me to res zanimalo. Lepa hvala.
To pa tudi mene zanima in mi ob besedidah “strpnost” in tako naprej, počasi že pritisk raste……Zakaj sem dala to besedo v narekovaj……zato ker tja tudi paše……tudi najbolj “strpni” oz. tisti, ki se za take imajo, so lahko prav nesramno “nestrpni”……Od nekdaj v tej deželi nismo marali bosancev, južnjakov….in bog ve kako vse smo jih še imenovali…..že Ježek je govoril o zidu na Kolpi…….o pedrih in lezbijkah pa tako ali tako nismo niti govorili, kaj šele, da bi mavrične zastave nosili k županom……od kje so se sedaj po desetih ali več letih pojavili izbrisani in skregali slovensko javnost…..kot kure ste…..nekaj preberete……malo vas ponucajo politiki….in pozabite na vse, kar ste nekoč razmišljali……kar pojdite kam na dolenjsko kakšnemu kmetu, ki mu cigani opustošijo polje, predavat o enakosti in strpnosti…..tako je moje mnenje in bo tudi ostalo…..ker ne spreminjam barv kakor veter piha…..konec koncev pa forum ni in ne more biti podlaga za konstruktivno debato…..pa lep pozdrav!
Uf, saj človek ne ve, bi se jokal ali smejal, ko prebira tiste nestrpneže, ki bi takoooo radi veljali za strpne, ker se jim nekako zdi, da je vseeno lepše in boljše veljati za strpnega.
In vsem vam nestrpnežem do južnakov, pedrov in lezbijk, tujih arhitektonskih elementov v prelestni deželi slovenski itd. povem z veseljem: jaz sem pa nestrpna do vas in do neumnosti, ki jih klatite, nestpna do ozkosti in omejenosti, do dvoličnosti, do gluhote in slepote, ki ni pogojena z organsko okvaro, ampak le z omejenostjo duha in še in še….
Le toliko, da vas pomirim – saj strpnost ni absolutno pozitivna vrednota.
Kako ste podli (uh, kako sem šele do tega nestrpna!!), se pa vidi po tem, da – ko vam zmanjka argumentov – začnete s poskusi osebne diskvalifikacije. Ampak koka- pegatka- se ne da :))
(ej koka, tale je pa zares svetovna….po nacionalnosti pegatka….zaradi tega bom celo popoldne dobre volje…:::)))
Ti, veliki T!
A tisti k so ubijal, mučl mačke u Kranj in si vse to sistematično zapisval -so tut na IĆ? Pa tisti k so unga klošarja u Velenj do smrti mučl in se nad njim izižvlal- so tut na IĆ?
Pa k so fanta pretepl in ga skor zažgal bliz LJ – so tut na IĆ? Sam vprašam, sam vprašam.
Takih se jest bojim
Forum je zaprt za komentiranje.