A MISLITE, DA SMO SLOVENCI RES NESTRPNI?
Ne ni protislovje in nisem nestrpna, hočem povedati da bi glede na povprečno ravnanje priseljencev lahko bili nestrpni. Sama sem se še v vsakem izmed zgoraj navedenih primerov obrnila stran in šla svojo pot. Kljub provokacijam in podobnim rečem.
Vsak naj ima svojo identiteto, vero ali prepričanje, prav je le, da ne posegamo v “pravice nekoga drugega”. Človekova pravica je namreč še pravica dokler ne omejeju in škodi celotni družbi.
Vsekakor pa je res, da so zadeve dandans postale prevč spolitizirane in bodo kmalu povzročili nestrpnost med Slovenci samimi!
Ej, Audi, jaz pa živim na Fužinah in se ne bi za nič na svetu preselila z njih. Živim v bloku, ki je tik ob Ljubljanici, okoli je veliko sprehajalnih poti, še posebno primernih zame in za mojega sinka v vozičku, okolje je čisto in urejeno, sosedje pa prijazni in ustrežljivi. Ko potrebujem pomoč, mi jo ponavadi ponudijo “južnjaki”.
Noben “južnjak” me ni nikoli hotel pošlatati, kot ti praviš, če pa me je kdo kdaj osvajal, sem se nasmehnila in si rekla: “Seveda me osvaja, če sem pa luštna!” Pa še res sem. Mogoče je tvoj problem res v tem, da se ti malo kolca po tistih “ta pravih” Bosancih, ki so žvižgali za dekleti in baje vsako dobro obdelali… Tvoj čas je pač minil in skomine ostajajo…
No,pa se enkrat!
Mi dragi Slovencki,bomo dobili posteno po glavi,od Evrope.Ampak,kaj,ko nas nasa miselnost pelje tja,da je njim treba lizati rit!!!Tudi mi bomo za SVABE “auslenderji”IN TAKRAT BOMO ZA NJIH VSI JUZNJAKI,ker oni pa ne bodo locili SLOVENCEV od drugih narodov z juga(vse to je ex JUGOSLAVIJA).Pa prijeten vstop v EU.
Mislim,da je cas,da prekinemo s to temo.Se vedno obstajajo ljudje,ki lacnemu ne bi dali kruha.
PROSIM NE MECITE VSE V ISTI KOS!!!!!!!!
Hana, to so umazana podtikanja: istospolna ljubezen je enaka pedofiliji!!!!!!
Najbrž tudi ti veš, zakaj je narava ustvarila moškega in žensko: zaradi reprodukcije. Že, že…v domeno ljubezni spada tudi tudi reprodukcija, ampak tudi ljubezen sama lahko obstane (ne čutiš ljubezni do rož, živali? verjetno ne, ker to pomeni seks s psom in kaktusom, a ne?), prav tako pa lahko obstane reprodukcija brez ljubezni! Se ti ne zdi? Enačiš pojme.
Oprosti, ampak iz tvojega pisanja izvira ravno to: da južnjaki svinjajo, tako da si preberi še enkrat, kar si zapisala. In žal te moram razočarati: poznam ljudi, ki so pomagali južnjakom – niso jim ravno podarili stanovanja, so jih pa sprejeli k sebi, dokler si niso uredili življenja. Ja, žal…
Nočem se prepirati, pravico imaš do svojega mnenja, ampak takšni nesmisli me ne prepričajo, prej obratno.
Jaz pa mislim, da so imeli vsi priložnost da si pridobijo državljanstvo in tudi časa je bilo dovolj za to, da si ga uredijo. Tudi obveščeni so bil dovolj jasno kaj naj storijo, če pa nekateri še po 20 letih ne govorijo ali ne razumejo slovensko pa je dost žalostno.
Glede džamije pa mislim, da so muslimani želeli samo spodoben prostor, kjer bi lahko molili in za to prav gotovo ne rabijo ogromnega “wellnes centra” temveč molilnice oz. džamije velike v nekih mejah normale, tako kot pravoslavci.
Tako je moje mnenje
Kakšna umazana podtikanja neki! Pedofilija, istospolna ljubezen…..to je zame enako…..nenaravno, če hočeš. Zanimivo, govorimo o pedofiliji in o istospolni ljubezni, zakaj ne o ljubezni do otrok, namesto pedofilija……no, no tako črno belo pa spet niso urejeni odnosi v naravi. Točno vem, kaj sem zapisala in tudi trdno stojim za tem.
Naj dodam še to: niso samo nemarni, ampak tudi leni in z pridom izkoriščajo ta “napad strpnosti” v naši deželi……niso vsi taki, žal jih je pa veliko in živijo pri nas……in nisem prav nič strpna, ko poslušam kakšnega, kako jamra, kako mu je hudo v tej grozni sloveniji, a dobiva vse mogoče podpore, delat se mu pa ne ljubi……..Kar se pa ubogih zapostavljenih istospolnih zaljubljencev tiče, pa tole, naj počnejo, kar jih je volja, ni pa potrebno, da morajo to na vsakem koraku kazat…..naj se lepo poljubljajo doma, ne pa v kakšni kavarni, kjer jih moramo vsi gledat……se mi zdi, da je to ena modna muha ratala…..zadnjič sem gledala dva v eni trgovini….kako sta se spakovala in vrtela svoje rokce v zrak, vsi, ampak prav vsi so se zgražali…..me prav zanima kako se počutijo tisti očetje in mame, ko jim sin z krilci ali z novimi joškami hodi naokoli…..o tem časopisi niso uspeli prav nič napisati……kakšen šok je moral biti to za starše, ko jim je sin domov privlekel svojega fanta in so se poslovili od misli o svojih vnukih…..najbrž so prav ganjeno pozdravili to čudovito ljubezen……
Samo tebi bom odgovorila Bina. Sram naj te bo! Podpiraš to, da sem kot 15 let stara smrklica, ko sem šla v kino ali v lokal na cocto s sošolcem, ki mi je bil všeč, morala prenašati vsiljive poglede, propombe in konkretna spolna namigovanja in nadlegovanja od strani ljudi, ki niso bili ne samo “taspodnji” ampak celo toliko stari, da bi mi bili očetje! In sedaj mi očitate, da se mi kolca po njih.Takrat sem 4,5 km vsaki dan šla raje peš v šolo, kakor pa vohala smrdljive b…… na busu. To je bili pred tolikimi leti, da se nekateri od vas še rodili niste (vsi tisti in tiste, ki imate pod 28 let) In ti ljudje imajo danes otroke, ki izsiljujejo in napadajo po šolah naše otroke, verbalno in fizično. Vsa slovenska mesta so bila takrat polna takih ljudi. Skriti na straniščih po kinih,drsališčih in discotekah so z ogledalom v roki špegali pod dekliška krila in hlače. In od mene zahtevate, da bom strpna do njih??? Lepo vas prosim. Ko bo vaš otrok začel doma krasti denar, zato, ker so ga Taspodnji sošolci prisilili v to, ker drugače…. se boste malo zamislili nad vsemi tistimi, ki so malo južnije od Kolpe…. Tudi tisti na Švedskem, ki je v veleblagovnici ubil ministrico je eden od njih.
Smo. Jaz postajam npr. vedno bolj nestrpen do tistih Slovencev, ki:
– mi neprestano zvonijo na vratih in tudi preko močnega ozvočenja ponujajo “Krompir, lep gorenjski krompir!” pa “sladka domača jabolka” pa čebulo, pa …
– ki vodijo svoje kužke srat okrog stanovanjskih naselij in celo po parkih in otroških peskovnikih, da majhni otroci (ki jih nekateri Slovenci izjemoma še imamo) tacajo po pasjih iztrebkih;
– ki v svojih cerkvah nabijajo z zvonovi, da moram že nekaj let spati z ušesnimi čepi in da se nedolžen dojenček, ki jih žal še ne more uporabljati, zaradi tega zbuja;
– ki me brez kakršne koli osnove žigosajo za “izdajalca svojega naroda”, za nepravega Slovenca, za človeka, ki naj bi svojega umrlega očeta vrgel v kanto za smeti, ki naj bi svoje otroke dresiral kot nemške ovčarje ipd.
– ki me na parkirišču meni nič tebi nič prebutajo samo zato, ker jih očitno moti moj (boljši) avto ali pa moj kultiviran izgled in obnašanje;
– ki se v tujini živalsko napijajo, vseprek kozlajo in povzročajo take scene, da iz sramu začnem govoriti po tuje …
– ki svojim zaslepljenim in zavedenim sonarodnjakom elegantno kradejo in ropajo, pa ne avtoradie, temveč težke milijone in milijarde;
– ki mi non-stop težijo, zakaj da ne hodim v cerkev in zakaj da nisem dal krstiti otroka!
– ki doma, varno skriti za štirimi stenami, vsake toliko malo prebutajo “babo”, da bo “vedla gdo je tle gospodar”;
– ki zaradi vinjenosti za volanom in neodgovorne vožnje na leto ubijejo preko 150 ljudi, med drugim tudi precej majhnih otrok;
– ki te preostale majhne otroke, spet varno za štirimi stenami, včasih malce poonegavijo, ker so preveliki loleki, da bi to počeli z odraslimi ženskami ali moškimi;
– ker imajo polna usta “ljubezni do bližnjega” in v isti sapi pljuvajo po mnogih bližnjih, jim odrekajo osnovne pravice, jih neosnovano stigmatizirajo in obtožujejo …
– ker mečejo petarde tudi, ko se mimo njih sprehajaš z dojenčkom v vozičku …
– ki moji soprogi, ki je slučajno Slovenka po rodu iz neke daljne dežele, že vrsto let na parkirišču pred blokom redno in sistematično na vse možne načine (tudi npr. z jajci) uničujejo njen skromni avto, s katerim se vozi v službo …
– ker v cerkvi, pred krsto mnogo prezgodaj umrlega mladeniča, od katerega se poslavljajo, brez sramu in kanca pietete zbirajo denar za “cerkvene potrebe” …
– ker v javni lokal ne spustijo dveh moških, samo zato, ker sta skupaj in se imata rada …
– ker na ulici brez razloga prebutajo “črnca” in nihče od mimoidočih niti s prstom ne migne …
– ker, ker, ker …
Bolje, da neham, saj bi lahko takole pisal cel dan! Mislim, da bi se Slovenci veliko lepše počutili in bolje živeli, če bi bilo med nami več tujcev, vključno z “južnjaki”.
Ne vem, kako vzdržiš v Sloveniji?? Mislim, da bi moral svoje državljanstvo odstopiti (ko bi se le dalo!) kakšnemu po svoji krivdi izbrisanemu tujcu.
Bilo bi ti prihranjenih neskončno veliko muk, ki jih sedaj trpiš,ker moraš tu živeti, nam pa ne bi bilo treba poslušati tvojega neumnega tarnanja. V resnici te sprašujem – kaj delaš v Sloveniji, če je naseljena s tako kužnimi brati Slovenci? Svet je velik in boljši, izvoli, poberi šila in kopita, mi se pa bomo prav oddahnili od človeka, ki za svojo domovino nima ene same lepe besede.
Nisem razumela pomena imena Slovencelj. Sedaj ga – si imeniten vzorec.
Hana, dodajaš nekaj, kar si že napisala. K ponovnemu pisanju me je privedel tvoj sarkazem in cinizem. Je to Slovenka?????????????????????? Na jasno postavljena vprašanja, ki izhajajo iz tvojih nesmislov, ne odgovarjaš. Upam, da ne bo kdo posploševal Slovencev iz tvojih pisarij. Potem bi me bilo res sram, da sem Slovenka.
Janja, ti bi pa, sodeč po vseh tvojih postih (tudi na drugih forumih), izseljevala trume Slovencev, ki ne mislijo enako, kot ti. S kom boš pa tukaj ostala? Da ne boš kar naenkrat slovenska manjšina med samimi južnjaki. Kršen Matiček! A res misliš, da s(m)o in bi morali biti vsi Slovenci enotni kot neki sprogramirani kloni (beri:razmišljati tako, kot ti)? Obstaja le 1, absolutna resnica?
To mi je pa novo. Vidim, da si iz drugega vica, ker tako luštno potvarjaš moje poste, ki jih očitno ne razumeš. Le koga izganjam? Samo predlagam tistim, ki muke mučijo tu v Sloveniji naj si preberejo na boljše. Bo manj škode za našo domovino. Imaš pa prav – ne moremo biti vsi istega mišljenja tako kot smo morali biti v komunizmu. Tam smo pa bili kloni, ja.
1. To, kar sem napisal, je bila zgolj reakcija na izrazito enostranska, žaljiva, podcenjujoča in posploševalna obtoževanja tujcev, zlasti, kot nekatere rade poudarite, “južnjakov” ali “taspodnih” …
2. Moj namen je bil, da vsaj malo uravnotežim debato in da pokažem, da če začnemo posploševati, bomo Slovenci hitro potegnili takratko, ker smo enostavno prvi in v večini morda celo v celoti (s kakšno izjemo) odgovorni za vse, kar se slabega pri nas dogaja.
3. Veseli me, da si se očitno našla v mojih “obtožbah”, me nič ne čudi … in tudi tvoje pošiljanje Slovencev, ki poskušamo biti razumni, v tujino je zelo zgovorno.
4. Z lastnim državljanstvom bom pa počel kar sam hočem in tudi živel bom tam, kjer sam hočem in dokler bom to hotel (čeprav upam, da mi ne bodo kdaj na okno potrkali pristni Slovenci v črnem in z obritimi glavami, kar niti ni izključeno).
5. V komunizmu sem pa jaz živel verjetno dlje kot ti in ne mi, prosim, razlagat kako je bilo. Jaz sem bil tudi takrat zelo drugačen (v političnem smislu), pa mi ni bilo hudega, ravno nasprotno (celo na “komunističnem” faksu so me kot nadebudnega študenta profesorji silili, da za seminarske pripravljam že skoraj apologetske prikaze zahodnega večpartijskega sistema in to v – baje – svinčenih časih, da ne razlagam dalje …). In četudi sem bil javno precej izpostavljen (tudi Prešernovo nagrado sem dobil za diplomo) mi npr. NIHČE NIKDAR NI NITI PREDLAGAL, DA VSTOPIM v ZK, kaj šele, da bi me silili …
6. No, Slovenci nismo “kužni”, smo pa v (pre)veliki meri nestrpni do vsega in vsakogar, ki se nam zdi kakor koli drugačen in vsem vsiljujemo svoje edino zveličavno prepričanje, vero, državljanstvo ipd. itd., kar sem malce ilustriral s praktičnimi in zelo resničnimi primeri (ki jih ti seveda imenuješ tarnanje; veš, nekateri našteti primeri so veliko bolj hudi in boleči kot nekakšno šlatanje neke riti …).
No, pa saj verjetno niti nima smisla naštevati konkretnih argumentov, ki imajo pač zelo majhno težo …
Veš, sem te zamenjala z nekom, priznam, a tvoj post je skorajda identičen postu drugega avtorja na drugem forumu…
“Poberi šila in kopita, mi se pa bomo prav oddahnili od človeka, ki za svojo domovino nima ene same lepe besede.”
= mislila sem, da poberi šila in kopita pomeni “odidi”, ampak očitno se motim (kako jih bom napela moji mami, profesorici slovenskega jezika, ker me je narobe naučila!!!)
“nam pa ne bi bilo treba poslušati tvojega neumnega tarnanja”
= ja, po tvojem ne moremo biti vsi istega mišljenja, ampak mišljenje, ki je drugačno od tvojega, je neumno.
Imaš prav, res te OČITNO ne razumem
Forum je zaprt za komentiranje.