A ljubite koga na skrivaj?
se imenuje starševski čvek –
človek bi pričakoval da so na njem ljudje, ki so sposobni komunicirati iskreno, se izražati.
Po prebranem je pa vse bolj slično otroškemu vrtcu, kjer se en otrok z drugim meni, veš sem zaljubljena v onega, sam ne smeš nobenemu povedat.
Mater še moj nečak je bolj odrasel pri devetih in ga ni sram jasno izražati svojih čustev. mi je zadnjič rekel veš meni je pa ta všeč, in jaz tudi njej. je moja punca. Vse sta se zmenila iskreno devet letna otroka.
je še dodal veš za valentinovo ji bom naredil lepo vizitko s srčkom. Sem samo rekla ti si pa res pozoren in ljubeč fant. lepo je da to poveš vse tako in lepo je,da tudi ona (imena namenoma ne pišem) tebi to tudi pokaže in pove, da te ima rada.
pa krasno res. Samo želiš si lahko,da bi bili eni 40 letniki in tam okoli tako zreli in odrasli v izražanju čustev, pa očitno niso in se obnašajo huje kot otroci v vrtcu. In potem šimfate mladino,da je nezrela.
mah joj sebe poglejte.
pa ne pritožujte se potem nad propadlimi vezami, ker za vezo je osnova jasno in iskreno komuniciranje, izražanje, sebe, svojih čustev, pogledov, ne pa neke skrivalnice, pa si to ne upam povedat, pa bom to raje tiho, pa tega ne nobenemu razkriti… groza, ni čudno, da uničite vsako vezo s takim nedoraslim odnosom.
sama tema in te neke skrivalnice so vam vsem v posmeh – otroke si raje vzamite za zgled kako se iskreno vse zmenijo in ja dobijo stvari povrnjene – zakaj – ker so iskreni, z iskrenimi dobrimi nameni. In tako so potem lahko srečni.
Ne pa to flancanje vaše tukaj potem pa jamrate o nesrečnih vezah, sami ste krivi zaradi vaše neiskrenosti in skrivnostnosti. Nihče vas ne bo bral med vrsticami, če se nimate namena izražati jasno in iskreno in se raje skrivate, potem ne jamrajte in se zaprite v brlog in hibernirajte tam do konca življenja.
Izražati jasno in iskreno? Bi ti rad/a izvedel/a, če kdo tebe na skrivaj ljubi? Ti si še bolj za luno. Kaj, če je tista oseba zasedena, ti bi ji pa glasno in jasno to povedal/la?
[/quote]
Zakaj taka panika? Seveda da osebi izpoveš ljubezen, kaj bo nardila s tem podatkom je pol na njeni strani. Ti s tem še nič slabega ne narediš.
Izražati jasno in iskreno? Bi ti rad/a izvedel/a, če kdo tebe na skrivaj ljubi? Ti si še bolj za luno. Kaj, če je tista oseba zasedena, ti bi ji pa glasno in jasno to povedal/la?
[/quote]
kot ti je napisala ena spodaj – ja poveš – poveš jasno in iskreno, veš da si iskren do sebe in si se izrazil, kaj bo iz druge strani pa, pa druga stran odloča. ti veš da si iskreno naredil vse kar si lahko.
jaz sem vedno povedala in vedno tudi vsem dala možnost za pogovor, tako vem da sem naredila vse, da jaz sama sebi nimam kaj očitati, da česa nisem storila kar bi lahko, da nisem bila iskrena, da nisem ponudila možnosti. Druga stran pač je odločila po svoje. In to tako potem je.
In ravno ta iskrenost – poglej otroka a se on obremenjuje s tem kaj bo pa ona rekla, kaj pa če ima nekoga, kaj pa če to, kaj pa če ono… nič se ne obremenjuje, izrazi se kakor čuti in tako je prav – in prav zato je velikokrat tudi cenjen in dobi povrnjeno nazaj. takoj ko se začnejo kalkulaciuje kot pri odraslih – gre vse nizbrdo. Tako to je.
V bistvu ti tako povem vsi izgovori, ki si jih najdeš,da ne poveš so zato,da si jih sam namišljuješ in sam sebe prepričuješ z njimi zakaj nečesa ne boš naredil – ker v bistvu nimaš poguma ampak tega si nočeš priznati.
V najslabšem primeru te nekdo zavrne in si še vedno na istem kot sedaj brez te osebe. Torej se nič ne spremeni. V najboljšem primeru pa lahko najdeš življenjskega partnerja in dobiš povrnjeno ljubezen.
In te tako vprašam zakaj na to drugo nikoli ne pomisliš pri iskanju izgovorov zakaj ne boš nekomu nekaj iskreno povedal, izpovedal ljubezni – pomisli iz te strani, če bom tiho, zapravim s tem svojo pravo življenjsko ljubezen, ki je nikoli več ne bom imel, ker sem to spustil mimo. na to pomisli, ker to je tragedija potem.
Jaz sem bila že zavrnjena in razopčarana in tudi nasedla lažnim obljubam nekoga, ki me je nategoval dolga leta pod pretvezo ljubezni, ker jaz sem ga imela iskreno rada, in to je izkoriščal očitno. Veš kaj sama sebe ne obtožujem zato da sem mu verjela in nasedla, ker sem to naredila iz iskrene ljubezni, mu dala priložnost iz lastne iskrene ljubezni, kar je pa on naredil s tem,da se je igral in izrabljal je pa njegova odgovornost. Ampak jaz za nazaj ne gledam z obtoževanjem sebe,da tega ne bi smela narediti – imela sem ga iskreno rada in mu dala iskreno priložnost. In tako se počne. Da je bil on neiskren in se igral pa ja sem tudi spoznala.
Ampak zato naslednjič ne bom nikoli manj iskrena do nekoga drugega, ker iskrenost in priložnost in odprtost in dostopnost ter prava iskrena komunikacija je osnova vsake dobre veze.
kalkuliranje in igranje se nikoli ne obnese. vsi smo bili kdaj razočarani, smo se opekli, ampak če ne poskušamo vedno znova in stojimo za iskrenostjo, potem stagniramo in sebe oropamo tistega lepega kar bi se nam lahko zgodilo v življenju.
kot ti je napisala ena spodaj – ja poveš – poveš jasno in iskreno, veš da si iskren do sebe in si se izrazil, kaj bo iz druge strani pa, pa druga stran odloča. ti veš da si iskreno naredil vse kar si lahko.
jaz sem vedno povedala in vedno tudi vsem dala možnost za pogovor, tako vem da sem naredila vse, da jaz sama sebi nimam kaj očitati, da česa nisem storila kar bi lahko, da nisem bila iskrena, da nisem ponudila možnosti. Druga stran pač je odločila po svoje. In to tako potem je.
In ravno ta iskrenost – poglej otroka a se on obremenjuje s tem kaj bo pa ona rekla, kaj pa če ima nekoga, kaj pa če to, kaj pa če ono… nič se ne obremenjuje, izrazi se kakor čuti in tako je prav – in prav zato je velikokrat tudi cenjen in dobi povrnjeno nazaj. takoj ko se začnejo kalkulaciuje kot pri odraslih – gre vse nizbrdo. Tako to je.
V bistvu ti tako povem vsi izgovori, ki si jih najdeš,da ne poveš so zato,da si jih sam namišljuješ in sam sebe prepričuješ z njimi zakaj nečesa ne boš naredil – ker v bistvu nimaš poguma ampak tega si nočeš priznati.
V najslabšem primeru te nekdo zavrne in si še vedno na istem kot sedaj brez te osebe. Torej se nič ne spremeni. V najboljšem primeru pa lahko najdeš življenjskega partnerja in dobiš povrnjeno ljubezen.
In te tako vprašam zakaj na to drugo nikoli ne pomisliš pri iskanju izgovorov zakaj ne boš nekomu nekaj iskreno povedal, izpovedal ljubezni – pomisli iz te strani, če bom tiho, zapravim s tem svojo pravo življenjsko ljubezen, ki je nikoli več ne bom imel, ker sem to spustil mimo. na to pomisli, ker to je tragedija potem.
Jaz sem bila že zavrnjena in razopčarana in tudi nasedla lažnim obljubam nekoga, ki me je nategoval dolga leta pod pretvezo ljubezni, ker jaz sem ga imela iskreno rada, in to je izkoriščal očitno. Veš kaj sama sebe ne obtožujem zato da sem mu verjela in nasedla, ker sem to naredila iz iskrene ljubezni, mu dala priložnost iz lastne iskrene ljubezni, kar je pa on naredil s tem,da se je igral in izrabljal je pa njegova odgovornost. Ampak jaz za nazaj ne gledam z obtoževanjem sebe,da tega ne bi smela narediti – imela sem ga iskreno rada in mu dala iskreno priložnost. In tako se počne. Da je bil on neiskren in se igral pa ja sem tudi spoznala.
Ampak zato naslednjič ne bom nikoli manj iskrena do nekoga drugega, ker iskrenost in priložnost in odprtost in dostopnost ter prava iskrena komunikacija je osnova vsake dobre veze.
kalkuliranje in igranje se nikoli ne obnese. vsi smo bili kdaj razočarani, smo se opekli, ampak če ne poskušamo vedno znova in stojimo za iskrenostjo, potem stagniramo in sebe oropamo tistega lepega kar bi se nam lahko zgodilo v življenju.
[/quote]
Kaj sedaj mešaš? Razumi razliko med ljubeznijo in simpatijo. Meni je nekdo simpatičen, ljubim ga pa ne. Pa še veliko starejši je od mene, kaj na s takšnim v zvezi?
Kaj sedaj mešaš? Razumi razliko med ljubeznijo in simpatijo. Meni je nekdo simpatičen, ljubim ga pa ne. Pa še veliko starejši je od mene, kaj na s takšnim v zvezi?
[/quote]
Omg no koliko oseb pa ti lahko ljubiš na začetku – to pa je resna težava če nekoga na začetku že ljubiš… na začetku je simpatija in zaljiubljenost, ljubezen prava se lahko razvije šele v vezi. Torej veza in njeno trajanje s časom dajeta pravo ljubezen.
tega pa nikoli ne moreš niti doživeti, če sploh človeku iskreno ne daš priložnosti, ker mu ne poveš in skrivaš pred njim. Do tiste prave ljubezni sploh ne more priti.
nikoli na začetku ne moreš ljubiti človeka.
na začetku si zaljubljen, so iskrice, je privlačnost in če te izpoveš, če jim daš priložnost in so vzajemne, da se vzajemno dogajajo,d a se odnos začne šele potem z dejanskim odnosom in njegovo rastjo se z leti lahko razvije prava ljubezen.
Ali gluhonemi tudi morejo ljubiti? Ce da, na kak nacin se ljubezen odraza? Se odraza kaj drugace, kakor pri tistih, ki vidijo, slisijo in morejo govoriti? Je ljubezen pogojena s cutili?
Omg no koliko oseb pa ti lahko ljubiš na začetku – to pa je resna težava če nekoga na začetku že ljubiš… na začetku je simpatija in zaljiubljenost, ljubezen prava se lahko razvije šele v vezi. Torej veza in njeno trajanje s časom dajeta pravo ljubezen.
tega pa nikoli ne moreš niti doživeti, če sploh človeku iskreno ne daš priložnosti, ker mu ne poveš in skrivaš pred njim. Do tiste prave ljubezni sploh ne more priti.
nikoli na začetku ne moreš ljubiti človeka.
na začetku si zaljubljen, so iskrice, je privlačnost in če te izpoveš, če jim daš priložnost in so vzajemne, da se vzajemno dogajajo,d a se odnos začne šele potem z dejanskim odnosom in njegovo rastjo se z leti lahko razvije prava ljubezen.
[/quote]
Ne pametuj več. Ljubim svojega fanta, nekdo mi je pa simpatičen. Lahko mi je več oseb simpatičnih. A naj vsem povem, da sem zaljubljena v njih? Babi ali dedi, ne vem, kaj si, ne soli pameti drugim.
da ljubiš nekoga s katerim nisi? Bistvo ljubezni je da jo živiš v odnosu, da jo neguješ, daješ in dobivaš v odnosu.
Drugače je brez pomena – jaz v tej tvoji ljubezni ne vidim nobenega pomena, razen tega, da sama sebe mučiš.
A da je za neko neznanko žrtvoval zdravje – zakaj, ga je prisilila? si mislim,da je najbrž sam to hotel in tako izbral. Mu je bila več kot ti – očitno. Ja, vem težko slišati, ampak resnično, če bi si želel ne žrtvovati in biti s teboj, če bi imel željo biti s teboj, bi to tudi naredil. je ni sile, ki bi mu to preprečila.
Takšno je moje mnenje.
[/quote]
Kako si butast, ona je bila ta neznanka. In ja, razumem njeno ljubezen in lepo, da tako ostane. Imela podobno izkušnjo in na koncu bila s tem človekom, ki je kot moj duhovni ucitelj, sva se razšla, sem odšla po svoje,oba veva, da ne moreva bit skupaj. Za vedno bo v mojem srcu. Tisti, ki bi pol lahko bil moj dolgorocni partner, ni razumel tega in so bili pogoji, da bi bila skupaj. Ljubezen se pa do take mere ni imela možnosti razvit. To je kot bi imel očeta, ki ga nikol ne nehaš imet rad.
Ne pametuj več. Ljubim svojega fanta, nekdo mi je pa simpatičen. Lahko mi je več oseb simpatičnih. A naj vsem povem, da sem zaljubljena v njih? Babi ali dedi, ne vem, kaj si, ne soli pameti drugim.
[/quote]
omg, kaj lahko nehaš pisat bedarije. tebi še mnogo izrazov ni jasnih.
Ti veš kaj to pomeni če ti je nekdo simpatičen?
In ne vsem res ne razlagaš tega, ampak to tudi nima veze s čustvi do tega človeka. Simpatičen ti je lahko neki voditelj, pa to še ne pomeni,da imaš kakšna čustva do njega.
Obnašaš se kot otrok huje v vrtcu.
Če imaš pa neka čustva do nekoga, do katerega čutiš simpatijo – potem pa ne moreš tudi ne hkrati pisati, da ljubiš svojega partnerja. Ker ga ne. ne moreš ljubiti nekoga v pravem pomenu besede in imeti kakršnokoli simpatijo in čustva do kogarkoli drugega.
ne solim pameti nikomur, samo razjasni si malo pojme, ker očitno imaš vse zmedeno v svoji glavi in sploh ne veš kaj je to iskrena ljubezen – očitno ne. ker ne moreš pisati,da ljubiš osebo, hkrati si pa zagledana in si ogleduješ nekoga drugega.
Ali gluhonemi tudi morejo ljubiti? Ce da, na kak nacin se ljubezen odraza? Se odraza kaj drugace, kakor pri tistih, ki vidijo, slisijo in morejo govoriti? Je ljubezen pogojena s cutili?
[/quote]
Gluhonemi se pogovarjajo in ravno tako izražajo svoja čustva. Saj niso tiho – imajo čustva in jih izražajo. Imajo svoj način govorice s kretnjami in se izražajo.
Kakšne čudne vi to eni pišete res, sploh ne morem verjet. Ljubezen je čustvo in je povezana s čutenjem – tisto kar človek čuti v sebi – in to izrazi. Tudi kakrkoli hendikepirani glede vida, sluha, še vseeno se izražajo in izražajo tudi svoja čustva, jih komunicirajo in se pogovarjajo.
kaj ti trdiš,da ne?
Sploh mi ni jasno kaj hočeš povedati.
malo butasto in žaljivo se mi zdi tvoje pisanje do tovrstnih oseb.
Kako si butast, ona je bila ta neznanka. In ja, razumem njeno ljubezen in lepo, da tako ostane. Imela podobno izkušnjo in na koncu bila s tem človekom, ki je kot moj duhovni ucitelj, sva se razšla, sem odšla po svoje,oba veva, da ne moreva bit skupaj. Za vedno bo v mojem srcu. Tisti, ki bi pol lahko bil moj dolgorocni partner, ni razumel tega in so bili pogoji, da bi bila skupaj. Ljubezen se pa do take mere ni imela možnosti razvit. To je kot bi imel očeta, ki ga nikol ne nehaš imet rad.
[/quote]
bolano. Govoriti da imaš partnerja rad kot očeta je bolano.
česa tvoj dolgoročni partneer ni razumel? ljubezen se ni imela možnbosti razvi… ljubezen ne daje možnosti za razvijanje – možnost dajejo ljudje, ki jih zadeva – možnost za to in potem tudi trud in voljo, če nekdo ne vlaga truda in se raje drži nazaj in skriva – potem pač je tako.
Samo ne bluzi o duhovnih učiteljih no, ker to je bolano.
Absolutno resnicno – ce bi zeno zelel pustiti, bi jo. Tudi, ce bi potem samski tacal naokoli. Locitev ni vec nobena redkost.
Ja, poročen. Zato mu tudi nisem mogla razkriti svojih čustev, ker me je bilo strah posledic, da bi za sabo pustil preveč bolečine ljudem, ki so mu blizu na tak in drugačen način, če bi se odločil zame. Priznam pa, da se je res zelo težko obvladati in ostati hladen, da z vsemi čustvi ne planeš na dan, ko čutiš iz druge strani takšno naklonjenost in ljubezen.
[/quote]
Kr misl si, da bi ženo pustu. Če bi jo hotu bi jo tud brez tebe.
[/quote]
Nakladaš. Bo treba iti nazaj v osnovno šolo, pa naučiti pisati velike začetnice, postavljati vejice in še ogromno tega.
[/quote]
a ko nimaš nobenega pametnega argumenta, si pa izmisliš tvoje nakladanje o slovnici. ne ne rabim v oš, vem, kaj se piše z veliko, ampak nisem napisala, ker je to forum in nisem pozorna na slovnico.
zate pa velja,da če druge sodiš o slovnici in se igraš neko slovnično policijo – najprej poskrbi,da bodo tvoji zapisi vsi do pike slovnično natančni. ker če ne šlamparija, bo treba nazaj v šolo ane 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.