A če Eurojackopota vplačaš v Avstriji, moraš tudi dati občini denar?
Izplačevalec je loterija, izplača pa ga rezidentom določenih držav. Če igraš Jackpot v Avstriji (kupiš srečko tam) ti nakažejo na tvoj račun, ki je, v kolikor si rezident slo, slovenski. Plačaš svoji občini.[/quote]
Kot da je tako težko odpreti račun v Avstriji….[/quote]
Lahko ga odpreš (če si taka budala, da ga odpiraš zaradi loterije), sicer pa moraš vse račune v tujini prijaviti.
Zaradi davčnih utaj v Švici so že sprejeti ukrepi meddržavega sodelovanja.
Kot da je tako težko odpreti račun v Avstriji….[/quote]
Lahko ga odpreš (če si taka budala, da ga odpiraš zaradi loterije), sicer pa moraš vse račune v tujini prijaviti.
Zaradi davčnih utaj v Švici so že sprejeti ukrepi meddržavega sodelovanja.[/quote]
Tudi ko racun na A banki prijavis, se vedno velja A obdavcitev in ne SLO… glej link zgoraj.
Mimogrede, tudi Apaska iniciativa in delavci migranti so zdaj zaceli s samoprijavami A zasluzkov ravno zaradi meddzavne izmenjave podatkov, cemur se je A dolgo upirala.
Link od Barce je iz l. 2009.
Slovenija je na igre na srečo uvedla davek, zato je pri nas Eurojackpot 2,20 €, v tujini le 2€.
Če igram igro preko tuje online aplikacije, plačam za srečko manj, kot bi plačala tu. Če dobim nagrado, mi na igralni račun nakažejo znesek, a če ga želim prenakazati na moj osebni račun, imam opravka s slo davčno obremenitvijo.
Glede nakazil nagrad na račune v tujini – loterije zahtevajo podatke o računu, ki je odprt v državi, katere rezident sem. Torej nakazila na kakšne račune, odprte na zasebnih tujih bankah, odpadejo.
Zaradi davčnih utaj v Švici so že sprejeti ukrepi meddržavega sodelovanja.[/quote]
Tudi ko racun na A banki prijavis, se vedno velja A obdavcitev in ne SLO… glej link zgoraj.
Mimogrede, tudi Apaska iniciativa in delavci migranti so zdaj zaceli s samoprijavami A zasluzkov ravno zaradi meddzavne izmenjave podatkov, cemur se je A dolgo upirala.[/quote]
Avstrijska obdavčitev velja za zaslužke, ki jih prejmeš v Avstriji. Če si rezident SLO, moraš razliko poravnati na našem FURS-u.
Trenutno veljaven Zdoh-2
https://zakonodaja.com/zakon/zdoh-2/19-clen-kaj-se-ne-steje-za-dohodke-po-tem-zakonu
Ne glede na 18. člen tega zakona , se za dohodke fizične osebe po tem zakonu ne štejejo:
4. dobitki od iger na srečo po zakonu, ki ureja igre na srečo;
In se eno pojasnilo,’prav tako iz 2009
http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/kaj-pa-ce-na-lotu-v-italiji-zadene-slovenec/210263
Trenutno veljaven Zdoh-2
https://zakonodaja.com/zakon/zdoh-2/19-clen-kaj-se-ne-steje-za-dohodke-po-tem-zakonu
Ne glede na 18. člen tega zakona , se za dohodke fizične osebe po tem zakonu ne štejejo:
4. dobitki od iger na srečo po zakonu, ki ureja igre na srečo;
In se eno pojasnilo,’prav tako iz 2009
Če prav razumem, ti trdiš, da, v kolikor mi neka tuja loterija nakaže denar na račun, odprt v tujini (čeprav moram ob odprtju posredovati svoje podatke o rezidentstvu), ni potrebno plačati davek od iger na srečo??
Ja, ma kdo govori o dohodnini? Govora je o davku. Za rezidente RS je to davek na igre, ki ga plačaš, če prejmeš dobitek.
Če jaz igram igre na srečo preko portala na recimo, Gibraltarju – ko dobim prejemek, mi ga nakažejo le na rezidenčni račun. In ko ga dobim, plačam davke Sloveniji, kakršnikoli so že.
Vse loterije nakazujejo le na račune, ki so odprti v državah, kjer so igralci rezidenti. Če je avtorica spraševala, kako je z obdavčitvijo, velja ob dobitku obdavčitev naše države, v kolikor ni avtorica rezident Avstrije.
Kake bigsate.Igram stave preko avstrijskih stavnic,ker so velika izplačila in ne obdavčena.V sloveniji pa do 300 eurov pa je že davek.V sloveniji na stavah plačam ko kak info pride v zadnjih minutah in pol spišem nekaj listkov do davka.
Tujina je zakon,pa še nobena davčna v sloveniji ne ve kaj počneš.
Ja, ma kdo govori o dohodnini? Govora je o davku. Za rezidente RS je to davek na igre, ki ga plačaš, če prejmeš dobitek.
Če jaz igram igre na srečo preko portala na recimo, Gibraltarju – ko dobim prejemek, mi ga nakažejo le na rezidenčni račun. In ko ga dobim, plačam davke Sloveniji, kakršnikoli so že.
Vse loterije nakazujejo le na račune, ki so odprti v državah, kjer so igralci rezidenti. Če je avtorica spraševala, kako je z obdavčitvijo, velja ob dobitku obdavčitev naše države, v kolikor ni avtorica rezident Avstrije.[/quote]
Gibraltar davčno ni del EU (pa še na par področjih so izvzeti, tako kot Britanski kanalski otoki, Guersney), avtor pa sprašuje o Avstriji!
In zgoraj je Barca prilepila linke, kako je z dobitki v Avstriji ali Italiji.
Vse loterije nakazujejo le na račune, ki so odprti v državah, kjer so igralci rezidenti. Če je avtorica spraševala, kako je z obdavčitvijo, velja ob dobitku obdavčitev naše države, v kolikor ni avtorica rezident Avstrije.[/quote]
Gibraltar davčno ni del EU (pa še na par področjih so izvzeti, tako kot Britanski kanalski otoki, Guersney), avtor pa sprašuje o Avstriji!
In zgoraj je Barca prilepila linke, kako je z dobitki v Avstriji ali Italiji.[/quote]
In če tujec zadane dobitek, listek pa vplača v Sloveniji, dobi 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davek na igre na srečo občina izplačevalca (torej Ljubljana, ker je tam sedež Loterije SLO, ker prejemnik ne živi tu).
In tako velja po celotni EU.
Forum je zaprt za komentiranje.