Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 90-dnevna ločevalna dieta

90-dnevna ločevalna dieta

Danes pričnem s to dieto, s katero sem 15 let nazaj precej uspešno shujšala. Sedaj imam 10 kil preveč in KONČNO imam dovolj te nadležne prtljage.
Gre katera z mano, pa malo izmenjujemo jedilnike ter izkušnje? In seveda “jokamo” ob izgubi teže? 🙂

No…….zdaj si si pa upam zapolnila, da ni problem shujšat ampak težo obdržat.

Ločevalna “dieta” je čist OK, če si se odločila celo življenje tako prehranjevat. Drugače boš pa shujšala in vse potem nazaj dobila, če začneš normalno jesti. Edino pravo je jesti zdravo, če hočeš dolgoročno biti fit. Brez diet. Jej normalno, majčkeno manj, pa izloči ven cuker, zamenjaj ogljikove hidrate za zdrave (polnozrnato), več zelenjave, pa vključi gibanje, pa zmagaš. Pa lepo od pol do kile na teden, pa je uspeh zagotovljen. Če se kak dan pregrešiš se pač, potem pa spet zdravo naprej.
To so moje dolgoletne izkušnje, v začaranem krogu diet sem se vrtela leta in leta. Ne gre, nekaj na hitro, počasi, pa po pameti. Žal.

Dieta je polna žive in zdrave surove zelenjave in sadja, malo mesa in malo maščob. Odlično prehranjevanje, ki ne izključuje nobene skupine živil. Ločevanje naj postane tvoj način prehranjevanja, pa ti bo hvaležna teža, prebava in ščitnica.

No, glede zgornjega komentarja. Meni so po tej dieti začeli lasje izpadati v šopih, tako da je malo vprašljivo. Tudi meni ni jasno, zakaj, saj ješ zelo raznolliko.

Morda pa se ti v telesu nekaj dogaja in ti je dieta s pretežno rastlinsko prehrano to samo pokazala. Meni se je s prehodom na veganstvo zgodilo enako. Sem mislila, da je kriva hrana, je bila pa moja ščitnica in zakisanost telesa. Lasje so mi zrasli nazaj.

Vsak, ki se je lotil hujšanja z ločevalno dieto je najprej shujšal, in po končani dieti vse + kg dobil nazaj.
To je way of life in ne dieta

90 dnevna ločevalna dieta ni zdravo prehranjevanje.

Telo potrebuje beljakovine, maščobe in OH vsak dan, ne pa da dobi beljakovine samo vsak četrti ali peti dan.

Dieta je v bistvu zelo enostranska , saj vsebje čisto preveč OHjev. Na OH temeljijo kar trije dnevi. Medtem, ko je maščob in beljakovin le za vzorec.

Zdrav prehrana so vsa potrebna hranila, vsak dan in v primernih količinah.

Dieta e bila popularna 10 in več let nazaj, v času ko so bile za vse krive maščobe.

Zivjo, tudi jaz hujsam. Nisem na locevalni, ampak lahko ti pa povem kaj jem na beljakovinske dneve.
Jajca z lisickami, jajca s tuno, papriko in cebulo, piscanec na zaru, s kuhano cvetaco in brokolijem. Cvetacni riz s piscancjim curryem, cvetacni pire z domacimi piscancjimi hrenovkami, ribe z zelenjavo, piscancja rulada s sparglji, file tune z buckami na zaru, naribane bucke z jajci… To jaz jem vsak dan, tebi pa lahko prav pride na beljakovinske dni.

Ziiiiivjo,
si na LCHF? Ta me je precej mikala, vendar imam težave z ledvicami in nočem tvegati, bojim se, da bi jim s preobilico beljakovin še dodatno škodila. Tebi ustreza, jo že dolgo prakticiraš?

Ne nisem na lchf, ker mi gre na bruhanje pri vseh teh mascobah… Samo odstranila sem OH, 1x tedensko sem na postu, 1x tedensko pa jem tudi pico in cokolado. V 2 tednih sem shujsala 3kg s tem, da res kar veliko pojem, gibam pa se ne. Ugotovila sem, da mi zelo pomaga, ce zjutraj stehtam hrano in jo postavim na posebno polico. To je najvec kar lahko cez dan pojem. Ker jem cez cel dan pomalem in ne morem spraviti celega obroka na1x vase (veliko vode za obcutek sitosti). Tako lahko grickam cez cel dan po malem, obenem pa vem, da ne bom sla cez mejo in sem vesela, da nikoli ne spraznim police do konca. Imam se 7-8 kg za shujsat. 🙂 drzim pesti zate!!

Zenska je napisala, da hujsa po LOCEVALNI in isce druge, da se podpirajo pri LOCEVALNI in izmenjujejo recepte za LOCEVALNO. Kaj vam ni jasno? Briga jo, kaj vi mislite o dieti, pa kako vi hujšate, pa vaš lcfh, pa vaši OH.
Dajmo malo pozitivno podpret ljudi, ki želijo kaj narediti iz sebe in pomagat s kakim dobrim jedilnikom.

Evo bom prva – krompirjev dan bo danes
Juha iz kopriv

Pol cebule, strok česna narežem na večje kose, vržem v vročo posodo, ko zadiši dodam malo vode in podušim, da karamelizira. Dodam 2 večja nakockana krompirja in 1l kopriv. Popražim, zalijem z vodo (1,5 l ), začinim kuham cca. 30 min, zmiksam. Ko je na krozniku, dodam cajno žlicko bucnega olja.

Solata – vsakega eno pest na osebo
Naseskljam regrat, narezem solato na rezance, pol rdeče paprike, ce imam naribam malo surovo rdečo peso in večji korenček. Dodam malo mlade čebule (danes bo čemaž, ker ga imam rada, tudi drobjak je super). Posolim. Za preliv močno zmeljem 2 žlici sezamovega semena, žlico lanenega semena, dam v sklečko, prilijem 2 žlici olivnega olja, sok limone in žličko senfa. Gladko razmešam in premešam v solato.
Zraven jem krompir, prerezan in pečen lupini. Lahko je bel ali sladki.

Ženska je napisala, da je po ločevalni hujšala 15 let nazaj. To je bil res čas ločevalne in čas, ko se je na veliko slavilo Montignaca. Pa danes nihče več ne poje hvalnic fruktozi, še več. fruktoza je dokazano, dostni hujši strup od glukoze.

Čas gre naprej in znanost, tudi nutricistika z njo. Kar je veljalo 15 let nazaj, danes ne velja več.

Zato pač ne morem podpreti nekoga, ki se je stvari lotil povsem napačno. Ker se bo brezveze matrala 3 mesece.

Hvala za idejo,

Krompir!

Jaz pa danes za zajtrk borovnice in črno kavo, za kosilo krožnik čiste goveje juhe, nato pečenega zajca ter zeleno solato.
Za večerjo še oklevam, kaj. Je kar precej izbire …

Vem, da se smernice za zdravo prehrano (in posledično za hujšanje) spreminjajo, ampak moje telo je prvič reagirano ravno v pravi smeri, poleg tega nikoli nisem bila lačna. Naj gre znanost kamorkoli hoče, moje telo in njegova “pamet” se ne spreminja tako hitro … 🙂

Ja ampak sedaj je tvoje telo 15 let starejše. In zagotovo ima drugačno “pamet” oz. metabolizem kot pred 15 leti.

Ja ampak sedaj je tvoje telo 15 let starejše. In zagotovo ima drugačno “pamet” oz. metabolizem kot pred 15 leti.
[/quote]

Seveda je starejše. Ampak, da gre v isto smer kot znanost pa tudi malo dvomim. 🙂
In tudi ne računam na 18-25 kg, kar obeta ta način prehranjevanja; kot že rečeno, je izguba 10 kg več kot dovolj.

Kakorkoli, za večerjo sem pojedla 3 trdo kuhana jajca, malenkost nakockanega sira ter na kolobarje narezan por. Zelo dobro je bilo.
Manjka mi le sadje, ampak bo že počakalo na jutrišnji dopoldan. Lahko noč vsem, hvala za klepet, se beremo ponovno jutri.

Za mano je 2., škrobni dan.
Pred zajtrkom sem popila kozarec mlačne vode z jabolčnim kisom. Za zajtrk sem jedla grozdje in popila kavo.
Kosilo: krožnik čiste kostne juhe s korenčkom, nato zelenjavna rižota, par rezin avokada ter zelena solata.
Za večerjo ostanek zelenjavne rižote od kosila.
Počutim se super, polna energije.

Zakaj spada fižol pod škrobni dan in sadje pod sadni dan, če sta oba večina iz OH?

Sadje ima drugačno sestavo (+ vitamine in vlaknine) kot enostavni OH-ji. Fižol pa je poln škroba. Verjetno se gleda na sestavine, ki prevladajo. To je le moja laična razlaga.

Danes je dan OH.
Zajtrk: 2 jabolki.
Kosilo: kostna juha s korenjem, testenine s solato in paradižnikom.
Malica: kavna skodelica testenin, ki so ostale od kosila.
Večerja: kos kruha, na tanko namazan z maslom in posut s sesekljanim česnom ter svežim drobnjakom. Vse za 10 min v toplo pečico – božansko!
Verjetno bom čez kakšno uro uživala še v parih (3-4) keksih iz ovsenih kosmičev s temno čokolado. No, a tem še razmišljam … 🙂

Prvi maj in sadni dan. Ne najboljša kombinacija, še posebej, če temu dodaš še planinski pohod.
Ampak! Šlo je, juhuhu!
Jedla sem eno vrsto sadja naenkrat, vsega skupaj je bilo za fajn sadno kupo.
3 banane, 1/2 kg grozdja, 2 breskvi, 3 pečena jabolka. Sploh topla jabolka zvečer so se mi vsedla na dušo, saj sem človek, ki se najbolj naje kuhane/pečene tople hrane.
Jutri pa ponovno beljakovine, že dolgo se jih nisem tako veselila. Ha, zakaj že? 😉

Samo en nasvet, ker ti želim dobro. Danes ti je manjkal zelenjavni obrok, se pravi najmanj pol kg zelene solate, zraven pa še kak nariban korenček, pest kakega svežega zelja in pest blitve ali špinače. Zeleno je pomebno za beljakovine, prebavo, za pomoč pri volčji lakoti, preprečuje željo po sladkem, dobro vpliva na želodčno kislino. Sadja si pojedla dovolj, manjkala ti je skleda solate. Brez zelenjave boš težje zdržala. Sama jem presno 1 dan na teden in ta dan jem 2x solato. Enkrat dopoldne si med glavo zelene solate narežem 3 banane in potresem žličko sezama, brez drugih dodatkov, drugič si naredim pa klasično solato z dvema vrstama zelenja. Vmes jem sadje. Lahko pa si zmiksaš kak liter smutija, sadje z zelenjem (60 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zelenja, 40 sadja) in to spiješ v dveh obrokih.

Sem shujsala tako, da imam manjse porcije, da ne jem cipsov pred televizijo in laptopom, da se vec gibljem in da vec pijem tekocine, ker si s tem tudi manj lacen. 🙂

Hvala za res uporabno idejo ob sadnem dnevu. S pridom bom to upoštevala. Zanima me, kakšen je kaj okus zelene solate z banano. Pustimo se presenetit!

Čipsi in njegovi sorodniki … Tudi to je eden izmed vzrokov za povečanje moje teže. Poleg tega, da rada kuham in rada jem. In to obilne porcije. Ko mi je nekaj dobro, težko pustim kaj na krožniku. In zato bi po izgubi kg rada dosegla to, da bi vsaj kombinirala na pravi način. Raje imam večje porcije z manj različne hrane kot male porcije vsega po malem.
Mislim pa, da ima pri povečanju teže svoje prste vmes tudi mena, ki se mi je pričela nekje na začetku zime. In ko sešteješ vse, dobiš – trenutno mene. 🙂

Finta ločevalne je, da pali samo enkrat. Če jo hočeš delat dvakrat v dokaj kratkem času, v drugo skoraj ni efekta, ker telo ni neumno. Zato tudi jaz ne vidim smisla, da se matraš, kot smo se mi, ko smo odkrivali take diete desetletje in več nazaj. Takoj ko boš prenašla nazaj na normalen način prehranjevanja, se boš napuhnila kot buhtelj. Tudi jaz skoraj abrahamovka, pa mi kaj takega ne pade več na pamet, ker se imam preveč rada. Kar moje telo rabi, je ČIM VEČ sadja in zelenjave, VSAK DAN, kar pa je skregano s tole dieto. Čim več zdrave hrane in čim manj nezdravih OH-jev, pa moraš zmagat. V teh letih rabiš trajno spremembo, ne instant crash diet, ki ti delajo samo štalo v telesu in še bolj upočasnujejo metabolizem.
Pa pravijo, da je človek z leti čedalje bolj pameten. 🙁

Ne vem, kako ne vidiš, da ta dieta pravzaprav temelji na sadju in zelenjavi. Vse ostalo so le “dodatki”, vsak dan drugega tipa. Finto vidim v tem, da telo določene kombinacije lažje prebavi. In tudi količinsko ne poješ toliko, ker ni toliko različnih okusov naenkrat na krožniku.

Tudi jaz sem, kot sem že zapisala, shujšala na ta način pred 15 leti. In se nato nisem napihnila, lepo sem držala svojo težo leta, ko sem se malo “zapustila” in raskomotila (hiša dokončana, otroci lepo študirajo, ni več toliko skrbi …). In je šlo gor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close