Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 90-dnevna ločevalna dieta

90-dnevna ločevalna dieta

Le brez skrbi. Tako prehranjevanje je odlično. Živalska hrana 2x tedensko je dovolj po vseh smernicah zdrave prehrane. Tudi ločevanje OH po dnevih pomeni bistveno manj kalorij pri večjih in zdravih obrokih. V bistvu imaš najmanj 2 vegi dneva in enega z večernim posladkom. Ješ bolj zdravo od večine, kar vztrajaj 🙂
Ps…okus solate z banano je odličen, osvežilen, zelo nasiti, verjamem da ti bo všeč 🙂

Hvala ti, tvoje spodbudne besede prav pašejo! 🙂
Beljakovinski dan, praznik in piknik.
Zjutraj 2 banani, popoldne gora zelenjave (zeljna solata, paradižnik, čebula, popečeni šparglji) in kotleti na žaru. Ob vodi sem popila še eno pivo. Vem, da ta ni v planu diete, ampak v tej vročini je zelo pasalo. Od 16.30 ure nič več hrane, ker sem preprosto – sita. Če me še zgrabi lakota, mam v načrtu nekaj kock sira. Ampak zaenkrat nič ne kaže, da bo to potrebno.
Lepo mi gre, dejansko imam uplahnjen trebuh in počutim se super.

Škrobni dan. Pravzaprav, danes zame kar krompirjev dan. 🙂
Za zajtrk sem pojedla jabolko. Za malico dl stisnjenega pomarančnega soka. Nato pest orehov.
Kosilo je bilo pozno, pač po službi, okoli 16. ure. Privoščila sem si cel krompir, pečen na soli ter skledo zelene solate s fižolom ter česnom.
Za večerjo še par krompirjev, ki so me lepo mlačni počakali v pečici.
Sita sem in ne obtežena. In ta občutek me spremlja že ves čas, odkar sem spremenila prehrano.

Ta dieta je jojo dieta. Shujšaš in se še bolj zrediš. Škoda vsakega dne da jo izvajaš. Skos si lačen, iščeš cukre, po treh mesecih pa veselo v stare tirnice.

Ni jojo. Če upoštevaš osnovne smernice, lahko težo obdržiš. Če pa padeš v stare tirnice, pa seveda je jojo. Kot vsaka dieta ali kakršnakoli razvada.
Presenetljivo, cel teden je za mano, pa še nikoli nisem bila lačna. celo bolj polna energije kot običajno.

OH dan. Dopoldne, vse do kosila ob 16.00, sem bila na sadju. Zvrstilo se je takole: 2 banani, jabolko, pest jagod. Za kosilo testenine (brez vsega) z narezanim paradižnikom ter čebulo. Zelenjava malo slana ter začinjena z bučnim oljem. Pa še polovička koruzne štručke s chia semeni.
In večerja – njami, mali sirov burek. Za rezervo imam še drugo polovičko štručke ali košček črne, 85{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} čokolade. To le, če bo treba. Je pa ta na dan “dovoljeno”.

Lepe sanje in mirno noč vam želim!

Zakaj banana spada v sadni dan, ali jo ješ na škrobni dan, če je večina sestavljena iz OH? To mi ni jasno. Če greš gledat sestavo živil, ta dieta pade na celi črti.

https://moj.cenim.se/iskalnik/?filter=zivila&niz=banana&skupina=&beljak_min=&beljak_max=&oh_min=&oh_max=&masc_min=&masc_max=

Priznam, da nisem (ponovno) globoko študirala te diete. Ko sem šla prvič v to, sem seveda prebrala mnogo na to temo, tudi knjigo Zdravo kombiniranje prehrane sem si nabavila. Tokrat ne več. Dieta me je prvič prepričala, zato jo ponovno prakticiram. Če te zanima kakšen podatek, ti priporočam to knjigo ali pa prav knjižici, ki sta izšli na to temo, njun naslov pa je menda kar 90-dnevna dieta in jedilniki na to temo. Točnih naslovov se ne spomnim več. Lahko pobrskaš tudi po spletu.

Danes sadno/zelenjavni dan. Pojedla sem dobrega pol kg grozdja in 3 banane. Od tega 2 banani v zeleni solati, kot mi je svetovala prijazna

sadje
in zelenjava. Res je bilo zelo okusno in hrustljavo. Sicer ima zelena solata brez vsega specifičen okus, a sem ga takoj “posvojila”. To sem imela za kosilo, poleg še krožnik čiste goveje juhe, ki sem ji dodala 3 velike kuhane korenčke. Kako je lahko preprosta jed dobra, če nisi poln vseh mašil!
Ponovno dobivam sposobnost okušanja hrane. Saj veste to – ko je paprika sladka, grozdje skoraj presladko … Okusi so nekaj čudovitega!

Dieta me je prepričala ha ha ha…….ta pa zmaga.
A zato si spet bajsa?

Vodna vila, jaz ti želim vso srečo, ne poslušaj negativcev, dajmo jih na ignore in bodo nehali.

Zanima me, koliko kg si želiš izgubiti in koliko si jih že?

Zakaj pravite, da smo negativci, če pišemo o stranskih učinkih te diete?

Mogoče samo o prehrani vemo nekaj več od povprečja, ali celo delujemo na tem področju in dejansko o prehrani nekaj vemo?

Ločevalna dieta deluje izključno zaradi tega, ker je vnos kalorij manjši od porabe.

Vsi ostali razlogi, da je to zaradi ločevanja živil in podobno so lari-fari. Sama nisem našla nobene znanstvena raziskava, ki bi to potrjevala. Res znanstvene, s kontrolno skupino in vsem kar spada zraven, da se raziskava kvalificira za znanstveno. Ne 15 ljudi je hujšalo in shujšalo. Če ima kdo kakšen link, ga prosim, da mi ga posreduje. Ker raziskave, ki sem jih jaz brala so potrdile, da kombiniranje živil in čas obrokov na uspešnost hujšanja praktično nimata vpliva, oz. je ta vpliv zelo, zelo majhen. Bistven je kaloričen vnos.

Dieta ima sicer cel kup nelogičnosti, ampak dve še posebno bodeta v oči in bi morale zmotiti vsakega, ki ima vsaj osnovno šolsko znanje o prehrani.

Prvo: Imaš škrobni, sadni in OH dan. S stališča hranil je to eno in isto. Kako lahko ločiš škrob od OHjev? Škrob je OH. Škrob je škrob in sladkor je sladkor, pa če je v sadju, testeninah, rižu ali pa stročnicah. Telo ga prebavi in presnovi na popolnoma enak način.

Drugo: Zakaj je za telo dobro, da ga tri dni filaš z OHji, nato pa ga četrti dan preobremeniš z beljakovinami?

Beljakovin naše telo (za razliko od OH in maščob) ne more skladiščiti za kasnejšo uporabo, če jih je preveč, jih izloči. Ne more jih niti tvoriti iz ostalih hranil kot to lahko počne, ko spreminja sladkor v maščobo in obratno. Beljakovine naše telo potrebuje stalno, za rast in obnovo celic, proizvodnjo encimov in hormonov, za vse. Minimum je 0,5 g beljakovin na kg telesne mase. Priporoča se okoli 1 g ali več, sploh če gre za povečano telesno aktivnost. Beljakovine naj bi bile prisotne pri vsakem obroku.

Če telo nima dovoj beljakovin iz hrane, bo uporabilo beljakovine iz mišic. Kar pomeni, da boste kljub manjši skupni teži, ob koncu diete bolj zamaščeni kot na začetku saj boste izgubljale mišice in ne maščobe. Prej ali slje bo sledil jo-jo efekt. Izgubi mišične mase se med hujšanjem sicer težko popolnoma izognemo, ampak z zadostno fizično aktivnostjo in zadostnim vnosom beljakovin, jo vsaj zmanjšamo na minimum. Fajn je, če to lahko spremljamo in sproti, vsak teden prilagajamo prehrano.

Izguba mišične mase ni dobra strategija hujšanja v nobenem življenjskem obdobju, v obdobju menopavze ali predmenopavze, pa je dobesedno strel v koleno. Mšice že zaradi staranja hitreje propadajo, mi pa ta propad z neustrezno prehrano še pospešimo. Ženske v tem obdobju bi morale povečati vnos beljakovin in vlaknin ter zmanjšati vnost OHjev. Ta dieta zapoveduje ravno obratno.

Dieta seveda zaradi omejenega kaloričnega vnosa deluje in večina se, vsaj na začetku, počuti dobro. Ker kakršnakoli že ta dieta je, je očitno še vedno boljša kot prehrana, ki ste jo imeli prej. Posledice pridejo kasneje. Dieta ne more biti vse življenjska, saj se imenuje 90 dnevna.

Meni je žal vsakega, ki ima voljo in se trudi. Ampak žal na napačen način, pa tako malo je potrebno in dejansko je vse skupaj precej enostavno.

Verjamem pa, da vas ta dieta prepriča, saj vam omogoča da jeste ogromne količine sadja, testenine, krompir, torte, čokolado, piškote, burek … živila, ki jih ostale diete odsvetujejo oz. omejujejo, so tu dovoljena, pa vseeno hujšate. Se kdaj vprašate zakaj?

Jaz ti dam nasvet : Sama sem shujšala 35 kg, izločila sem kruhin gazirane pijače, pa drugega nič in se držala presledka med obroki najmanj 2 uri, ne pijem med jedjo, ne jem po 20 uri, razen kakšen sir ali kakšno sadje ali kreker.
Odloči se in začni od jutri naprej jesti zelo majhne porcije hrane in ko poješ, je to to. Nekaj dni te bo malo matralo, ker se želodec navaja na manj in se potem tudi skrči, tako, da boš potem lahko pojedla manj in bila sita. Tako boš sama od sebe hujšala, tigarantiram.
Ne kompliciraj z dietami, bojnimi plani in načrti za hujšanje, ker matranje to ni potrebno in se kilaža potem tudi vedno vrne nazaj, delaj tako, kot sem ti napisala zgoraj, pa boš videla učinke, že v prvem mesecu.
Jaz po 5 letih še vedno držim točno isto želeno doseženo težo. Z zgornjo metodo jo prav z lahkoto držiš.
Ne kompliciraj in srečno 🙂

In grem dalje … 🙂
Beljakovinski dan. Zjutraj sem pojedla banano. Za kosilo čisto govejo juho s korenjem (tako je dobra, da se je ne morem naveličati) in pečene perutničke s skledo solate. Za večerjo omleto (3 jajca, sir, slanina, šparglji).

Vodna vila, jaz ti želim vso srečo, ne poslušaj negativcev, dajmo jih na ignore in bodo nehali.

Zanima me, koliko kg si želiš izgubiti in koliko si jih že?
[/quote]

Hvala za prijaznost. Se ne obremenjujem; če bo kdo od njih prebral moje prejšnje poste, bo našel odgovore na večino svojih vprašanj. Sem pa vsakomur hvaležna, saj še z drugega vidika pogledam na stvar.
Shujšati želim nekje 7-10 kg. Zaenkrat sem na – 1,5 kg. Saj je pokazalo že 2 kili manj, pa je naslednje jutro ponovno poskočilo. Ampak 1,5 kg pa je sigurno. Čisto dovolj, ne želim na bum, saj se tudi nabralo ni na bum.

Škrobni dan.
Zjutraj banana. Za kosilo (ob 12.00) kremna juha iz špargljev ter krompirja, pire krompir, čežana. Malica jagode. Večerja juha iz špargljev (od kosila).
Super dobro vse, zato sem mogoče celo malce pretiravala v količini.

Za mano je OH dan.
Zajtrk banana, kosilo domača pica s paradižnikom in bučkami, popoldanska malica jagode. Za večerjo kos pice, ki je ostal od kosila.
Manjkala mi je solata, vendar je za mano tako nor dan, da je nisem utegnila nabrati na vrtu. Jutri! 🙂

Kako ste preživeli današnji lep, sončen dan? Jaz zelo aktivno. Službeno v LJ, popoldne na vrtu in na dolgem sprehodu po gozdu z našim psom.
Pa hrana? Glede na to, da je danes moj sadni dan, takole:
banana
poštena skleda mešane solate z lanenimi semeni
lešniki
1/2 kg jagod, 6 lešnikov
banana

Sita, zadovoljna, utrujena. Zdaj se zakopljem pa v branje. Lep večer vsem!

Me veseli za entuziazem, ampak oglasi se po pol leta, ne 90 dneh.

Še vedno vztrajam. Izgubila sem nekje 3 kg.
Danes sadni dan. 2 banani, 2 jabolki, pest lešnikov, malo grozdja, 1 paradižnik, 1/2 paprike, krožnik čiste goveje juhe. Čez cel dan, ne v tem vrstnem redu.
In seveda rekreacija do mesta za referendum in nazaj domov – peš. Kakšne 4 km vsega skupaj. Saj ni dosti, ampak po tem soncu (sploh, če doma pozabiš sončna očala in pokrivalo …), je.

Če tebi taka vrsta prehrane špila, potem super, samo nadaljuj!
Če ob tej prehrani trpiš, potem nehaj, ker 3kg na mesec lahko hujšaš čisto lepo tudi tako, da ješ vse, le manj.

Če tebi taka vrsta prehrane špila, potem super, samo nadaljuj!
Če ob tej prehrani trpiš, potem nehaj, ker 3kg na mesec lahko hujšaš čisto lepo tudi tako, da ješ vse, le manj.
[/quote]

Ja, ustreza mi. Ko bom izgubila te kilograme, ki me težijo tako in drugače, bom nadaljevala z ločevanjem, le da ne bom ločevala po dnevih, ampak po obrokih. Na začetku potrebujem disciplino, toliko se poznam. Jej vse, a manj, pri meni ne pali. Vem, da je tako, čisto logično, a me pri tej odločitvi vedno odnese.

Si zdržala do konca in koliko kg si izgubila?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close