35 letni samec brezposeln
Tudi nisem še videla študenta, ki bi delal preko napotnice pri 35-ih:). Kaj se sekiraš zaradi nas, živi po svoje, samo ker si ravno vprašal, je vsak napisal kar si misli. Očitno te to obremenjuje, sicer sploh ne bi pomislil. Išči sebi podobno žensko, torej enako na free, brez obveznosti, ki živi iz danes na jutri. Simpl.
Še en super moški: http://www.tourtheworld.si/blog/
Meni so pa taki pogumni.
No ja, avtor se malo zapleta. Najprej je napisal, da je delal preko študenta, zdaj kar naenkrat občasno dela preko avtorske oz. podjemne pogodbe. Po moje, če bi bilo to res, bi to izpostavil že v prvem postru, ne pa da je napisal samo, da je brezposeln.
Potem pa še, delo tu pa tam, tako malo, niti slučajno ne zadošča za ne vem kako lagodno življenje in neka potovanja, razen, če ti osnovno preživetje doma krijejo starši. Hrana stane. Gretje stane. Elektrika stane. Popravila v hiši stanejo. Če ima ob zgolj občasnem delu denar nenehno potovati, to pomeni, da doma ne prispeva nič, kar ni pohvalno.
Spider kaj ti razumeš preteklik?
Ne grem se nobenega lagodnega življenja.
Za razliko od vas recimo nimam naslednih stroškov: stanarine, kredita za stanovanje, nimam kredita za avto, nič kino, nič koncerti, nič takih podobnih zadev. Še enkrat: 1/3 stroškov krijem doma. Kaj misliš, da bo sestra krila moje stroške? Če ne bi mama zahtevala kritja stroškov, bi pa to zahtevala sestra.
Uradno je brezposeln, dela pa občasno, prav lepo in jasno je napisal.
Kdo pa pravi, da si želi lagodnega (kot praviš) in “normalnega” življenja, kakršnega živi večina?
Ah, če je človek skromen, si vseeno lahko privošči marsikaj. Tudi na potovanjih se lahko kombinira turizem in delo (omenil je Avstralijo).
Žarek jaz te podpiram, čeprav nimam “jajc” in poguma za čisti odklop.
če ne rabiš veliko, potem tudi ženske ne rabiš, ker te praviloma porabijo veliko. Najprej, tvoj življenjski stil ni slab, je ugoden in manj stresen, lahko ga furaš do smrti, če dobiš po starših primernega sponzorja, žensko, ki ima redne prihodke. Ker je malo verjetno, da dobiš tu eno, ki bi šla pod skupno streho s tvojimi starši in financirala družino, sploh če pridejo otroci. imaš več šans nekje zunaj- Avstralija, ko jo že omenjaš. Tam se da z eno plačo in občasnimi honorarji preživet familijo.
Sej se ni treba na vsako besedo obešat. Dejstvo je, da si omenil da se da fajn zasluzit, omenjal si da si kot študent delal, sedaj da baje spet ni problem delat(na kakršenkoli način že) in dopustovat še zraven.
Hočem ti povedat, da če je človek brez službe (rednih prihodkov) je na dolgi rok propalica. Mislim, da vsak to ve, ki je bil kdaj brezposelen. Ni pa nikoli prepozno, da ugotoviš, da je nekaj treba delat in ne samo stokat kako je to garanje.
Seveda ga ima, sicer ne bi izpostavil svojega posta. Boli ga, ker nobena ne mara lenuha. Ima pa zglede, kakšen si želi postati:). Ful dobr, da ve kam gre pri 35-ih:).[/quote]
spel se ti s tvojim kukavičjim podtikanjem gnilih jajc
tole je natipkal (ni videti lenuharjenja)
Avtor kar pogumno.
Poznam kar nekaj takih primerov. Med alpinisti in raznimi popotniki je veliko takih primerov. Pa so čisto fajn fantje.
Namesto v materialne dobrine so se podali v svoj hobij.
Eni garajo cele dneve, da kupijo odličen avto, drugi pa avta za recimo 40.000 ne rabijo, torej veste koliko plač je to?
Par let moraš delat in samo za avto dajat. Eni pač raje ne delajo, ker ne rabijo tega avta.
Sej lepo, da ga eni tako spodbujate, ampak tip je že januarja odprl identično temo pod nickom dolgoletni samec, tema je malo nižje in od takrat se njegova situacija ni nič spremenila. Še vedno ima problem babo dobit in tega vaše tapkanje po ramenih, kako je on kul, ne bo spremenilo.
Mene spreleti, da bi lajf metala skozi okno. Njega vidim le kot prisklednika, nekoga ki ni ničesar naredil iz sebe in vedri kot muha pod streho, močno odvisen od drugih, od tega kaj bo padlo dol. Ne, to ni nevoščljivost. Ni fora v denarju, ampak v tem, kaj kdo je.[/quote]
ti si popolnoma funkcionalno nepismena … tipo “dela iz sebe ” veliko ☺
ali je pa to neki kr.ul.i z možgani zlate ribice “kaj kdo je” … je pa preje domet zlate ribice kot Biti nekdo!!
…in če nimaš ženske, ki sanja vsaj družinos kakšnim otrokom. Da o princeskinih sanjah v beli obleki niti ne govorimo. 🙂
Saj ne gre za to, da bi obsojali tvoj življenjski stil. Se najde kdo pri tvojih letih, ki živi še slabše.
Ampak tebe je zanimalo vprašanje glede razmerja. In dejstvo je, da luftarsko življenje prinese večinoma tudi luftarska razmerja. Če ti je to ok, potem jaz tukaj ne vidim nobenega problema.
Mogoče bi moral napisat še kakšno žensko bi rad imel, kakšno zvezo, kako si ti predstavlljaš, da bo vajino razmerje funkcioniralo. Če iščeš punco, s katero boš še nadaljnja 3 leta z nahrbtnikom prepotoval še pol sveta, potem si najbrž idealen za takšno popotnico. Če iščeš žensko, ki bo, kaj jaz vem, hodila vsak dan ob 7 jutraj zrihtana na šiht v neko zelo resno službo in imela tamneko zelo odgovorno mesto, potem se vama to verjetno ne bi obneslo.
Najdi si kompatibilno osebo, potem pa živi kakor hočeš.
Seveda ga ima, sicer ne bi izpostavil svojega posta. Boli ga, ker nobena ne mara lenuha. Ima pa zglede, kakšen si želi postati:). Ful dobr, da ve kam gre pri 35-ih:).[/quote]
Zanimivo, kako drugače dojemamo ljudi, jaz ga nikoli ne bi upala označiti za lenuha, če je tip uradno brezposeln in živi nekoliko izven družbenih norm..
Če nima stalne službe in s tem “lagodnega življenja”, ima pa lasten čas (ki ga, mimogrede, lahko izjemno koristno porablja!), je to res tako malo cenjeno v primerjavi z redno službo, ki jo po možnosti še sovražiš? 🙂
Zanimivo, kako drugače dojemamo ljudi, jaz ga nikoli ne bi upala označiti za lenuha, če je tip uradno brezposeln in živi nekoliko izven družbenih norm..
Če nima stalne službe in s tem “lagodnega življenja”, ima pa lasten čas (ki ga, mimogrede, lahko izjemno koristno porablja!), je to res tako malo cenjeno v primerjavi z redno službo, ki jo po možnosti še sovražiš? :)[/quote]
Glej, njemu se to zdi problem, torej je nekaj več, se ti ne zdi? Človek se je zamislil pri svojih 35-ih letih. A zdaj sem jst kriva, ker je tam kjer je?
Če nima stalne službe in s tem “lagodnega življenja”, ima pa lasten čas (ki ga, mimogrede, lahko izjemno koristno porablja!), je to res tako malo cenjeno v primerjavi z redno službo, ki jo po možnosti še sovražiš? :)[/quote]
SVN foušija ☺☺☺
Jaz sem izkusila takšen način življenja in v tem ne vidim (več) nobene romantike.
To je za dvajsetletnice. Pa še te so danes zelo zahtevne. 🙂
Včasih se mora človek začet svojim letom primerno obnašat, če hoče, da ga ljudje normalno dojemajo. Če hoče živet po neustaljenih družbenih normah, potem pa niti ne vem kaj tukaj sprašuje koga za mnenje.
Forum je zaprt za komentiranje.