35 letni samec brezposeln
Dosti potujem, tudi po več mesecev tako, da redna služba zaenkrat še ni prišla upoštev.
Uživam življenje.
Zakaj bi si umislil redno zaposlitev, delo iz dneva v dan? Zato, da bi si najel stanovanje ali kupil stanovanje na puf in samo garal, da bi kril kredit oz. najemnino?
Doma imamo večjo hišo in je dovolj prostora še za koga več, ne le zame.
Se vam smiselno zdi metat kup denarja za stanovanje, doma pa prazna hiša, kjer ni treba plačevat najemnine?
Punca se lahko priseli k meni, ji ne bo treba plačevat najemnine.
Razumem težnjo po lagodnem življenju, ampak zakaj bi zdaj rad resno zvezo?
Ti pač nisi kompatibilen z žensko svojih let, ali malo mlajšo, ki recimo hodi v redno službo. Ženska, ki hodi v službo, ne more kar naprej potovati okoli.
Za tebe je rešitev kakšna na pol resna varijanta s študentko, ki rada potuje.
Seveda, ti kar uživaj sadove prejšnjih generacij. Tvoji predniki so garali, da si ti zdaj tukaj kjer si. Saj res, zakaj bi sploh delal, to itak ne krepi človeka, samo pretegnil bi se. Kdo ti plača potovanja? Al se tudi na potovanjih komu prisliniš?
Saj si vse povedal o sebi. Skratka, uživati življenje na plečih drugih. Te skrbi, ker sta starša starejša in zdaj rabiš novo mamico? Tudi velika hiša ne bo zadosti, ker v lonec moraš kaj vreči.
Težko boš ušel sodbam o tem “kako naj bi” in kako “se ne spodobi”. Nekateri pač razmišljamo in živimo nekoliko drugače.
Preberi to temo.
Jaz pa priznam, da sem nevoščljiva. Jaz bi se tudi šla tak lajf, samo žal nimam te sreče, da bi dobila nepremičnino zastonj. Tako, da moram imeti redno službo. Ne upam si pa iti po poti zgoraj omenjenih Šeruge, Benke in drugih popotnikov. Zato pa nimam poguma.
Ne bi pa šla s takim kot je avtor v razmerje, ker mi ne bi bilo po godu biti v službi, on pa na potovanjih. Recimo pri Šerugotovih to znese, žena ne nasprotuje. Meni pa ne bi to bilo všeč. Razen, če bi imela tako službo, da ne bi skoz sedele v pisarni, ampak bi tudi potovala.
Niti ne bi želela stnovat pri tašči :). Tu se pa potem stvar zakomplicira. Če tega ne želiš. Moraš sam ustavrit za nepremičnino.
Občudujem pa vse, ki jim to znese. Zato rabiš pogum.
Forum je zaprt za komentiranje.