Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim za nasvet bolj izkušenih/zrelih. Pustiti hočem fanta, pa ne vem kako. Narobe je vse in nič.

Prosim za nasvet bolj izkušenih/zrelih. Pustiti hočem fanta, pa ne vem kako. Narobe je vse in nič.

Nočem o podrobnostih in na dolgo ter široko…

Na kratko. Situacija je taka, živim na svojem od časa študija (podarjeno stanovanje, ja imam srečo 🙂 tega se zavedam) . Ko imam kakšnega fanta,, prijatelja, ONS, FWB, bilo koga, lahko privlečem k sebi domov in ne pogalam računov nikomur. A trenutno sem v zvezi z enim fantom, ki tako kot jaz dela tukaj v mestu, zato je namesto v najemu, pri meni. Par sva nekje eno leto; spoznala v času študija, oba študij zaključila in se zaposlila, takrat je on šel iz študenta in sem mu rekla, da naj pride k meni. Moj flet je, tako da, če mene ne moti, je ok.

Sedaj pa bi jaz to vezo rada končala in ga po domače izselila. Med nama ni konkretno nič narobe, a v času ko sem ga spoznala dovolj, se je izkazalo, da sva karakterno različna, različne poglede imava, tudi v postelji ni (vsaj meni) vse ok, totalno različni poglede glede prihodnosti, on se o tem noče pogovoriti, jaz več časa za to nočem zapravljat in če se ne spremenijo stvari, jaz do trenutne verzije njega nimam nobenih čustev.

Kako se konča zvezo in vrže tipa iz stanovanja? Pač nočem biti nesramna, ne želim kreganja. Ko mu bom omenila, da je konec se mi bo upiral, me prepričeval itd.
Vem, da mu je lagodno tukaj živeti, vsak dan pride domov ob 18h, jaz ob 15.30h, tako da ima kuhano kosilo, se naje mal na TV in spat. Za vikend pa itak domov k mami, včasih sem hodila z njim, pol namignila, da bo treba kaj počistiti za vikend po stanovanju pa mi reče, ok grem sam; ne butec oba bi počistila in potem oba šla, a to ne, stanovanje je tvoje; k mojim pa seveda nikoli za vikend. Ni se mu treba iz rovt vozit na šiht, lahko zjutraj lenari. In če nebi imel bivališča pri meni, bi on tako vezo že zaključil, a tu je na komot.

Torej kako naj se ga znebim? Bolj me zanima katere besede naj izberem. V krogu skupnih prijateljev bom potem itak jaz najslabša, ali prav, samo da gre. Sem ga mislila prevarat (ali vsaj to reč) in dat to za razlog, a bi mu bilo po moje kar vseeno. Pa zanj tako nizko nočem it. Nočem ravno reagirati iz jeze in čustev. A če mu rečem, da imava karakterne razlike, različne poglede na svet itd. se mi bo upiral, pa da dajva počakat itd. … nič od tega nočem

poveš mu direktno

glej sori, meni ta veza ni več OK, poleg tega pa ti špilam služkinjo zastojn, ker kuham in čistim za tabo. prosim, do konca meseca se izseli, pa brez ostale debate.

ne se vlačit skozi blato tako, da ga varaš z drugimi. kdo ve, kaj če mu niti to ne bi bilo dovolj in bi te kvečjemu pretepel (ali celo kaj hujšega) za varanje, pustiti te pa ne bi hotel? imaš cel kup modelov, ki bi naredili točno to.

Tako kot ti je ena pred mano svetovala, če ne zaleže pa tole. V petek ko prideš iz službe (rekla si 15.30?) mu spakiraj stvari in v predsobi nastavi. Si rekla, da za vikende hodi k mami. Ko pride iz službe (18h ne?) mu povej, da naj kar pri mami ostane in naj ne hodi več nazaj.

ja tako kot si ga povabila noter, mu sedaj odpovej gostoljubje. Ne vem , zakaj bi rabila neke čudne razloge, še najslabši je, da se mu zlažeš za varanje. Kaj on reče je čisto nepomembno. Lepo ga posedeš za mizo, mu poveš, da je konec in da pričakuješ, da do določenega datuma pobere stvari in gre. Upam samo, da nima prijavljenega stalnega bivališča pri tebi, ker potem pa zna biti problem, če ne bo hotel iti. Sicer si težko predstavljam, da obstajajo ljudje, ki težko razumejo, da je konec ali se recimo nočejo odstranit iz stanovanja, kjer niso več zaželeni.

Tako se naredi:

za rezervo imaš pa lahko odgovor, ki sledi citiranemu.

Žal ima bivališče prijavljeno. To je bil pogoj za izbiro zaposlenega v službi. Menjava ključavnice je ”nezakonita” slučajno?

Enostavno mu poveš, da se je v tem času pokazalo, da sta preveč različna, premalo skupnih stvari, preveč različna pogleda na skupno življenje itd. Vprašaj ali ima dovolj en mesec časa za izselitev. Vsekakor mu daj vedeti da več kot do določenega roka ne bo šlo, da tam živi. Če se bo upiral, se izgovori da bo prav tako prišla živet k tebi sestra, brat, mama, oče pač nekdo, ki bo imel neke opravke.

Žal ima bivališče prijavljeno. To je bil pogoj za izbiro zaposlenega v službi. Menjava ključavnice je ”nezakonita” slučajno?
[/quote]
dejstvo, da ima pri tebi prijavljen stalni naslov, mu ne daje nobene pravice, da tam biva v nasprotju s tvojim soglasjem.

menjava ključavnice je rahlo tricky, ker sta vidva očitno tudi uradno že izvenzakonski par. vsekakor se pa nehaj obremenjevat s temi zadevami in mu predoči dejstva, močno dvomim, da bo hotel na vsak način ostati v stanovanju. daj mu razuumen rok, da se izseli, potem pa daj na UE zahtevek za ugotavljanje stalnega prebivališča, če se sam ne bo želel drugam prijavit.

[/quote]

Menjava ključavnica na horuk je nezakonita, ampak ne zato, ker ima prijavljeno bivališče, ampak zato, ker si mu dala dovoljenje, da pri tebi živi. Človek se ne more kar pogreznit v zemljo v eni minuti, ker ga nočeš več prenašat.

Moraš mu dat določen čas, da se izseli, ne vem koliko točno, kak mesec. Mora si najti pač nadomestno stanovanje itd. Za začetek ga pa moraš obvestit. Najprej mu povej, potem pisno, potem policija in sodišče.

[/quote]

ja je nezakonita, pa tudi ne vem, zakaj bi bili taki ukrepi potrebni.
Se ga bojiš slučajno?
Domnevam, da sta oba normalna, torej mu poveš, da je zveze konec in mu daš nekaj časa, da si najde novo stanovanje ali se odseli kam drugam.
Če pa ni normalen, potem pa najprej napiši, kje je problem, ker se ne bi rada čutila soodgovorne za naslovno stran črne kronike.

Njegovo prijavljeno bivališče nima zdaj nobene zveze, to ne pomeni, da ima zdaj pravico do konca življenja pri tebi živet. Seveda lahko legalno zahtevaš izselitev oz. prekličeš pravico, ki si mu jo podelila, seveda mu pa ravno tako legalno moraš dat nekaj časa, da se izseli. Najprej ga obvesti, potem boš pa videla, kako naprej

Ja kaj a sta odrasla, glede na to, da sta doštudirala in imata službe?
Meni se ne zdi glih, no.

ja je nezakonita, pa tudi ne vem, zakaj bi bili taki ukrepi potrebni.
Se ga bojiš slučajno?
Domnevam, da sta oba normalna, torej mu poveš, da je zveze konec in mu daš nekaj časa, da si najde novo stanovanje ali se odseli kam drugam.
Če pa ni normalen, potem pa najprej napiši, kje je problem, ker se ne bi rada čutila soodgovorne za naslovno stran črne kronike.
[/quote]

ni agresiven, nasilen, … nič od tega, je pač tak no, nevem će imamo v slovenščini izraz za to. Pač izogoba se in upa da problem sam od sebe odide oz se navadiš na prisotnost tega problema ali si premisliš. Če mu nekaj na hodniku pade, bo pač stopal čez, pa ču mu vsak dan rečeš naj pobere, ker poberi ti ali pa se navadi da bo na tleh in bova stopala čez, bo pobral ko bo on rabil, mogoče čez dve leti.

Zdi se mi, da se bo zgodilo takole, da mu rečem, da je konec in naj se izseli in bo začel z eh, pa saj ni tako hudo, pa daj umiri se, pretiravaš, (pregovarjanje)… in bo dalje žive kot gluhemu dober dan, kot da mu nisem nič rekla. Se naredi francoza. Potem bom spet omenila, da naj spoka in ista pesem, ja ta vikned, potem se to spremeni v ponedeljek potem v sredo potem v vikned in se zgodba spet ponovi. In bi on to v nedogled vlekel, pa da vidimo kaj narediš ali pa se navadiš. Se bo on selil ko bo on hotel, kar itak nič ne narediš. Če boš ful govorila, pa mirno vstane in vzame ključe in gre vn pa pride za čas spanja domov in bo na kavču spal. Mentaliteta češ kaj mi moreš. Naj samo omenim, da na začetku tak ni bil.

ni agresiven, nasilen, … nič od tega, je pač tak no, nevem će imamo v slovenščini izraz za to. Pač izogoba se in upa da problem sam od sebe odide oz se navadiš na prisotnost tega problema ali si premisliš. Če mu nekaj na hodniku pade, bo pač stopal čez, pa ču mu vsak dan rečeš naj pobere, ker poberi ti ali pa se navadi da bo na tleh in bova stopala čez, bo pobral ko bo on rabil, mogoče čez dve leti.

Zdi se mi, da se bo zgodilo takole, da mu rečem, da je konec in naj se izseli in bo začel z eh, pa saj ni tako hudo, pa daj umiri se, pretiravaš, (pregovarjanje)… in bo dalje žive kot gluhemu dober dan, kot da mu nisem nič rekla. Se naredi francoza. Potem bom spet omenila, da naj spoka in ista pesem, ja ta vikned, potem se to spremeni v ponedeljek potem v sredo potem v vikned in se zgodba spet ponovi. In bi on to v nedogled vlekel, pa da vidimo kaj narediš ali pa se navadiš. Se bo on selil ko bo on hotel, kar itak nič ne narediš. Če boš ful govorila, pa mirno vstane in vzame ključe in gre vn pa pride za čas spanja domov in bo na kavču spal. Mentaliteta češ kaj mi moreš. Naj samo omenim, da na začetku tak ni bil.
[/quote]

glej, temu se pa izogneš tako, da mu poveš direktno. Do konca meseca prosim da se izseliš, po tem bom menjala ključavnico. in pač ne debatiraš več. če pa res ne gre drugače, pa prosi očeta, da mu pove, če misliš, da tvoja beseda ne zaleže nič.

Take stvari se ureja uradno, po zakoniti poti. Stopi do notarja ali odvetnika, naj ti napiše odpoved pravice bivališča na tvoji lastnini kot verodostojno listino in mu jo pošlje priporočeno s povratnico.

V odpovedi naj nujno piše rok za izselitev in odjavo sp, ter pravni pouk o covl izvršbi v primeru neupoštevanja tvoje volje.

Ko boš to uredila vsake par dni poglej v ezk kaj se dogaja s tvojo nepremičnino posebej še razdelek čakajoči vpisi, dokler ne bo odseljen in odjavljen.

Da se ne bo žnjtič tudi tebi zgodilo “kako došlo tako prošlo”…

Tip se tako obnaša, ker mu ti dovoliš. Ti mu dovoliš, da “hodi po tebi” (oziroma hodi čez stvari očitno), ker ve, da posledic ne bo. Ne samo to, bivakira pri tebi in ti celo očita, da je flet tvoj, zato ga boš ti čistila?! Mislim, to je res mimo. Morala bi najeti čistilko in mu izstaviti račun, pika. Ampak tega nisi storila, in zdaj nosiš posledice.

Če že zdaj pričakuješ, da bo njegova reakcija Daj no mir, ne pretiravaj, potem se točno ve, da je njemu vseeno zate in hoče samo sebi dobro. Ampak to si bo dovolil samo, če bo vedel, da lahko to počne. Če boš, za razliko od doslej in tudi za razliko od svojih postov tukaj (kaj naj naredim, kaj če bo….) enkrat končno odločna, ne le v besedah, temveč predvsem pri sebi in se počutila močno v svoji odločitvi, potem bo to odločitev čutil tudi on in bo vedel, da je konec. Mogoče ne danes, mogoče ne jutri, ampak če boš nastopila drugače kot doslej, ko si mu pedenala spredaj in zadaj in mu dovolila eno in drugo, mu bo kar hitro jasno, da misliš resno in da nima smisla karkoli bluziti več.

Drugače si dobila dober nasvet, da urejaj preko odvetnika ali notarja. Ker to te edino lahko reši normalno, če bo karkoli težil (torej brez da pripelješ kakšne tipe, ki bi mu to bolj jasno povedali od tebe).

Torej, najprej odločitev, trdna odločitev v tebi, nato jasno in odločno povedati, kako je na stvari, pa ne pusti si spremeniti, kaj in kako. Za izselitev ima do konca meseca (ali kdaj mu daš), najbolje je, da si čimprej prične iskati, ker potem pridejo študentje. Seveda, če se ne bo vozakal od mame. Pač to je odslej njegova stvar, naj je slučajno ne prenaša nate. Je imel ne le streho nad glavo, najbrž zastonjsko in kot si rekla, kuhano in pospravljeno eno leto, zdaj pa se to zaključi in naj zaboga postane moški.

To, kako boš izpadla pred prijatelji, naj te slučajno ne briga, ker živiš zase in ne za takšne prijatelje. Če boš vedno razmišljala o drugih, nikoli ne boš mogla zaživeti svojega življenja.

Torej, najprej se vprašaj, kaj hočeš od življenja, in ker se pač ne vidiš z njim, zaključi takšno razmerje. Ne pusti se njegovim prepričevanjem, ker ne bodo prinesla nič dobrega. Tudi podaljševati ne, ker očitno ima dosti zaledja pri svojih in še komu, tako da ni treba, da si ti tukaj mati tereza zanj.

glej, temu se pa izogneš tako, da mu poveš direktno. Do konca meseca prosim da se izseliš, po tem bom menjala ključavnico. in pač ne debatiraš več. če pa res ne gre drugače, pa prosi očeta, da mu pove, če misliš, da tvoja beseda ne zaleže nič.
[/quote]

To ne bo po regelcih. Če hočeš, da bo, ga moraš za začetek obvestit pisno, da imaš o tem dokaze. Lahko ga seveda ustno obvestiš še kak teden prej. Če je razumen, bo spokal sam od sebe. Če se bo pa upiral, bo pa treba vse po uradni poti, kot so že svetovali. Mislim, da gre to preko tožbe za izselitev, če se bo res do konca upiral, na koncu ga bo pa policija spravila ven, če nihče drug. Zveni komplicirano, ampak v resnici ni, ker ni ravno veliko za dokazovat.

Pa še ta nasvet: glede na to, da pišeš, da mu še kosilo kuhaš, ti svetujem, da s tem takoj prenehaš. Začni kuhati manjše količine, ki jih boš res pojedla ali pa v skrajni sili raje vrzi stran ostanke. Ali pa jej zunaj. Če mu je pri tebi zelo udobno, pač naredi več stvari tako, da mu bo malo manj udobno. Seveda tiste, ki lahko. Kar tako pred vrata ga ne moreš v momentu postavit, ne rabiš mu pa zaradi tega kuhat in mu riti odnašat. Manj kot mu bo pri tebi udobno, lažje se bo sprijaznil in odšel.

Brezveze so. Popolnoma brez zveze. Imam še travme iz leta 2014….. katastrofa. Kdor si je to izmislil si zasluži trpljenje na zemlji 😅🤣🤣🤣 Pa tudi te ženske fotke niso nič boljše. Samo enemu sem poslala (še to ne svoje, ampak z neta) ker sem mislila, da to pač želi in pričakuje. In nikooooli več. Bruka in sramota. Že takrat sem obžalovala, zdaj še toliko bolj. 😅🤣

Lepe so mi pa estetski akti, umetniško dodelane budoir fotografije. Nekaj sem jih tudi posnela, nekajkrat sem se pofotkala in to opolnomoči žensko in prebudi tisto zapeljivko v njej. Še v vsaki do sedaj je. Detajli so pomembni..ne golota

Tole, kar si napisala, mu pokaži.

pa dobro no, tipa hoče dati na čevelj. ni treba s prve vmešavat notarjev pa odvetnikov, no. zaenkrat naj mu lepo pove, da naj se izseli.

To sicer drži, ampak glede na to da ga pozna in je vreden svojega denarja, nič ne škodi, če dobi še informacijo, kako se naj loti, če se bo francoza delal, ker se verjetno bo.

Jaz mislim da ti brez tega stanovanja ne bi dobila nobenega tipa.
Ta je s tabo ker zivi tukaj zastonj.
Kater bi bil pa s tabo ki ima svoje stanovanje in da ti prides k njemu zivet? Noben

evo fousljivko…😅😅😅

Drugace pa. Iz moskega stalisca
Tako kot so ti ze svetovali. Petek pejd uro prej iz sluzbe. Spakirej mu skatle in bundre na sredo stanovanja. Ko pride domov mu pomagas znosit v avto. Pa naj gre domov k mamici. Tam bo lahko lenuharil do onemoglosti. Pa ga bo mamica prala in pedenala.
Teb pa svetujem da si najdes desca ki ima nekaj svojega ker katerega koli lozerja bos dobila vsakega bos morala slej ko prej izseljevat.

Pri mojih sosedih imajo dva taka ” lesija”
Ravno v nedelo zvecer ko sva z mojo sedela na terasi se je tadrugi spet vrnil k mamici. Z vsemi skatlami. Mamica mu je takoj mlecnega rizka skuhala 😆😆😆

[/quote]

Se pravi, ti mu sploh še povedala nisi, pa imaš že cel scenarij njegove reakcije? In že iščeš ukrepe za naprej (ga lahko izseliš ali ne..). Kaj, če bi mu najprej povedala?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close