Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim za nasvet bolj izkušenih/zrelih. Pustiti hočem fanta, pa ne vem kako. Narobe je vse in nič.

Prosim za nasvet bolj izkušenih/zrelih. Pustiti hočem fanta, pa ne vem kako. Narobe je vse in nič.

Ko bi ljudje doumeli, da smo jezik dobili predvsem za to, da govorimo resnico…

jezik je predvsem namenjen laganju oz. ga na polno omogoča.

Kaj pa pomenijo kratice ONS, FWB? A so to kakšne kratice kakšnih društev al kaj?

jezik je predvsem namenjen laganju oz. ga na polno omogoča.
[/quote]
Nop, to so si ljudje sebi prilagodili, ker tako lažje dosegajo neke svoje cilje oz jih poskušajo, saj ne pali to pri vseh. primer-politika, zdravstvo, nezvestoba itd itn….

Sem poiskal po spletu in te kratice nakazujejo da avtorica ni resna in pa da ne zna slovensko. Predlagam da se vpiše v tečaj slovenščine, če jo v osnovni in srednji šoli niso naučili slovensko. Mogoče bo potem tudi odnos boljši. Pa za izraz flat je že 200 let izraz stanovanje. Flat je angleška beseda.

ni agresiven, nasilen, … nič od tega, je pač tak no, nevem će imamo v slovenščini izraz za to. Pač izogoba se in upa da problem sam od sebe odide oz se navadiš na prisotnost tega problema ali si premisliš. Če mu nekaj na hodniku pade, bo pač stopal čez, pa ču mu vsak dan rečeš naj pobere, ker poberi ti ali pa se navadi da bo na tleh in bova stopala čez, bo pobral ko bo on rabil, mogoče čez dve leti.

Zdi se mi, da se bo zgodilo takole, da mu rečem, da je konec in naj se izseli in bo začel z eh, pa saj ni tako hudo, pa daj umiri se, pretiravaš, (pregovarjanje)… in bo dalje žive kot gluhemu dober dan, kot da mu nisem nič rekla. Se naredi francoza. Potem bom spet omenila, da naj spoka in ista pesem, ja ta vikned, potem se to spremeni v ponedeljek potem v sredo potem v vikned in se zgodba spet ponovi. In bi on to v nedogled vlekel, pa da vidimo kaj narediš ali pa se navadiš. Se bo on selil ko bo on hotel, kar itak nič ne narediš. Če boš ful govorila, pa mirno vstane in vzame ključe in gre vn pa pride za čas spanja domov in bo na kavču spal. Mentaliteta češ kaj mi moreš. Naj samo omenim, da na začetku tak ni bil.
[/quote]

“Ni problem v tem kako hudo je, problem je v tem, da se konflikti ne rešujejo, temveč pometajo pod preprogo. Hkrati nastajajo novi, seštevanje pa mislim, da obvladava oba. Če še zdaj ni hudo, bo pa čez par let.”

Če se v razmerju nič ne spreminja, je konec vedno enak.

Only Non Snorers. Fellas Wearing Boots.

Da gres na forum to sprasevat?!?Reci mu:nisva za skupaj, prosim, odseli se. Ce pa ne bo hotel oditi (zaradi zastonj ugodnosti), mu pa reci, da je v tem primeru najemnina zanj 300eur plus stroski. Napisi ppgodbo pred njegovimi ocmi in verjemi-se bo speljal, preden napises piko.

simpl – preko SMS ga povabi na zadjo kavo.
Ko vama kavo postrežejo, daj denar za kavi na mizo, njemu reci: to je bilo to in odpeketaj

Uf, znana zgodba (no, pri nama je on varal), s to razliko da sva bila midva v najemniškem stanovanju (ki sem ga pa jaz našla in imela stike z lastnico). Ko sem mu spakirala in stvari postavla v vežo, je celo šel … ampak potem se je pa začel pekel. Enivej, pri tebi ziher ne bo tako, ampak mene je dve leti zalezoval, skakal ven iz temnih kotov in bil povsod, kamor sem šla. Klicala sem celo policijo, pa so mi rekli, da ne morejo nič naredit, ker me zalezuje na javnih prostorih. Grozil pa ni, je samo hotel, da bi mu nekdo še naprej kuhal in da bi lahko živel v mestu (in se dobival z drugimi bejbami po službi) … precej beden razlog, da bi ga vzela nazaj, ampak on je mislil, da ga moram. “Ker ne morava it narazen, če eden to hoče, drugi pa ne.”

Predlagam ti, da mu spakiraš stvari, še prej pa naroči menjavo ključavnice. Lepo mu pojasni, da se ne ti z njim ne da več živeti, ker to ni življenje, ampak životarjenje. Da ni tvoj partner, ampak otrok in da naj gre. Vzemi mu ključe, stvari naj si odnese sam v avto (lahko mu jih postaviš na hodnik). Če bo normalen, ti bo dal mir, sicer se pripravi na teženje, za katerega ti predlagam, da ga vztrajno ingoriraš. Nobenega pojasnjevanja, nobene tolažbe … je odrasel, bo prebolel. Pa srečno!

OMG, poveš mu direkt tko kot je. Kaj te briga če te bo prepričeval. Vztrajaš pri svojem in to je to. Se bo že sprjaznu, brez skrbi.

Znebis se ga tako, da mu vec ne kuhas in mu pustis perilo umazano. Povej mu, da bo placeval se najemnino in da je povica gospodinjskih del tudi njegova. Tako bi se tudi spodobilo ze od zacetka. Naj ti bo to sola, da si vec ne najdes pijavke za partnerja. Samo pazi. Takih luzerjev je se danes veliko.

Ma dj kakšni odvetniki,notarji ali nehaj kuhati in prati.To pokličeš ene par mal hujših tipov pa čez balkon zmečeš ven,še njega če se bo delal francoza ): aja kratice pomenijo! Enonočni slab sex in prijatelji z priboljški );

Kaj še čakaš???? Povej mu čimprej, najprej ustno, hkrati pošlji pisno (mogoče mu priporočeno pošlješ, pojma nimam, kako je prav, skratka naredi po pravilih, da ne bodo možni izgovori in da se ne bo vleklo). Glede na to, da hodi k staršem, pa ne bo ravno na cesti, tako da se ne sekiraj. Ne vem, zakaj si z njim, če nočeš biti več, izkoristi vendar, da imaš srečo s stanovanjem. Ta trenutek sem celo jaz na boljšem v najemniškem stanovanju, ker slučajno ni cimrov, hkrati pa nobenemu, ki mi gre na živce, ne kuham in se ob nikogaršnje stvari na hodniku ne spotikam.

A to ima osebno izkaznico prav na tvojem naslovu, avtorica… Rečeš tako, zaradi nepremestljivih razlik te prosim, da se izseliš iz mojega stanovnja, daš mu en mesec časa in poudariš, da si mu omogočila zaradi taga, ker si ga prijavila na tvojem naslovu zaposlitev in, da naj to ceni…, vse kulturno in na nivoju.
Vmes si najdeš enga spremljevlca, ki se bi večkrat družil s tabo, vse njegove stvari samo v en koš mečeš, ki jih najdeš na tleh, kuhanje seveda skenslaš… Po enem mesecu pa zamenjaš ključavnico, samo pazi, da te on prej ne prehiti ampak napisala si, da ni glih pokvarjen igralec, tako, da bo hladen odnos verjetno upošteval, če ne pa po zakonu z vsemi sredstvi..

pa dobro no, veza razpade, vsak ima pravico jo končat, ampak ne moreš pa človeka z danes na jutri postavit na cesto. lepo normalno mu daš rok, do kdaj naj si najde novo stanovanje, ni treba končati na nož. saj smo vsi ljudje, z večjimi in manjšimi napakami, verjetno v tej vezi ni bilo vse slabo in poden in zakaj bi jo zaključila na podel način?
daš mu priložnost, da tudi sam reagira kot odrasel človek in se v normalnem času odseli. če pa bo začel delat probleme, pa povlečeš bolj ostre poteze. pravo je na tvoji strani.

Če sta bila toliko časa skupaj, bosta pa ja rešila s pogovorom, ne pa z menjanjem ključavnice in odvetniki. Tisto ostane za skrajni primer, če (ko) kljub vsemu ne bi hotel oditi.

Jaz bi mu zvečer, oziroma ko končata z vsemi obveznostmi za tisti dan (da se ne bo komu kam mudilo), rekla, če lahko sedeta za mizo in se pogovorita. Najprej bi ga vprašala, kako se mu zdi vajina zveza. Najbrž bo rekel v redu, lahko pa te preseneti in bo dejansko govoril. Potem mu poveš ti. O tem da zveza ti ni več ok, da ne napredujeta kot par, da nočeš biti služkinja, da misliš, da se stvari ne morejo izboljšati in da zato ne želiš več nadaljevati z njim. Da veš, da zanj to predstavlja težavo zaradi bivališča, zato lahko počakaš 14 dni (ali kolikor pač, daj točen datum), da to uredi in se odseli.
Vendar pazi, najprej mu povej vse razloge, zakaj nočeš biti z njim, potem to, da nočeš biti z njim in nazadnje, da hočeš, da se odseli. Da če slučajno vstane in gre, da bo seznanjen z razlogi. Če bo hotel vstati in se izogniti pogovoru, mu najprej reči vidiš, tudi zato, ker nočeš komunicirati in reševati problemov, se ne vidim več v zvezi s tabo. In če na koncu res gre, mu ta čas pripravi posteljo na kavču, ko se vrne pa povej, da bo do tistega datuma oziroma njegovega odhoda, spal na kavču. Naslednji dan mu ne pripravi ničesar, pripravi mu ločen koš za perilo, da si bo sam pral, kosilo skuhaj samo zase, z njim se pogovarjaj samo stvari, ki se tičejo vajinega sobivanja in urejanja zadev okoli njegovega odhoda… skratka obnašaj se, kot da je on samo cimer, ne več partner. Ne popusti nikakor. On mora videti, da gre zares.
Če ne bo iskal rešitev za odhod, ga opozarjaj. Če ne bo naredil nič, prosi za pomoč očeta, oziroma svojo družino. Če ne bo zaleglo nič, pojdi k notarju, kot so ti svetovali drugi.

To pa so punčare dandanes. Ateki jim kupijo stanovanje pa mislijo, da se mora cel svet vrtet okoli njih. Nič ne bi potrpele.
Svojemu sinčeku sem že položila na srce, naj se takšnih izogiba. Najboljša je s 3 letno šolo, brez bogatih staršev, ki dela nekje v proizvodnji na tri smene.
Taka bo se mu klanjala, ko bo prišla živet v našo mansardo. Pa otroke mi bo dala za čuvat, ko bo ona na 3 smene delala.
Ne pa te punčare s 3 sobnimi stanovanji pa 1500+ pa gor plačami.
Tista ne spoštuje poštenega fanta.

Pošten fant si bo znal sam skuhat in se spedenat, pa tud za svoje dekle poskrbet. Pa ne bo meril, da je vse 50/50. Predvsem pa ne bo živel v mansardi pri svoji mami, ampak bo probal bit samostojen, če bo le imel finančne možnosti.

Takih poštenih fantov pa danes ni več.

pa tale fant od tele avtorice bi bil ravno za tvojega sineka dober. Saj v končni fazi lahko tudi do otrok prideta dan danes, tako da boš lahko imela vnuke.

Nimam teh izkusenj…ampak, tole mu dej za prebrat, kar si kle napisala, pa mu bo jasn. Pol mu pa se rec, zdej pa pejt in to je to.

Nisem brala vsega, ampak mislim da so predhodniki že dovolj napisali.
Poveš mu tako, kot si nam – “želim, da si najdeš drugo bivališče. Stvari med nama že nekaj časa ne funkcionirajo in ne bom več tvoj mama-hotel”.
End of story. Če bo najedal in klečeplazil, se ne pustit, da te spet zmanipulira.

Živijo!

Nisem bral odgovorov, povem kar pač mislim. Meni se zdita dokaj običajen par 🙂 Če hočeš stalno veselico, moraš hoditi z žura na žur – če me razumeš. Vsake veselice je enkrat konec. Zdaj so se zadeve pač malo umirile in dokaj prepričan sem, da se fantu niti ne sanja ne, kaj se ti plete po glavi. Njemu je OK, tebi pač ne. Iz prve roke vem, da smo fantje precej linearni, punce pa vse doživljate malo bolj ciklično in intenzivno. Če se ti zdi razmerje že dolgo zavoženo, imaš najbrž prav. Če se ti pa tako zdi le včasih, ti svetujem, da ne pokuriš takoj vseh mostov. Fantu povej, kar te muči. Fantje se radi potrudimo, če vemo kaj nam je storiti, nimamo pa steklene krogle, da bi vedeli kaj se dragi plete po glavi. Za začetek predlagam, da mu kar se da jasno poveš, kar te muči in mu daš še kakšno priložnost, da se izkaže. Če znaš, je najbolje, vse skupaj poveš na duhovit način. Če mu tudi na “popravcih” ne uspe popraviti vtisa, mu predlagaj, da si vzameta čas za premislek in da za premislek rabiš malo več prostora, oz. prazno stanovanje … Vso srečo ti želim in malo potrpljenja!

A res? Punca ti mora povedati, da moraš za sabo pospraviti, če ti nekaj pade na tla, oz. na sploh, da je treba pospraviti? A prav opomnit te mora, da kdaj kaj narediš v stanovanju (pospraviš, daš perilo prat, pomiješ posodo) ali da kaj skuhaš namesto nje?

Daj to so mamini sinčki, ki jim seveda ne pade na pamet biti odrasel in poskrbeti za sebe in svoje stvari. Taki se ne spremenijo (spremenite).

Ja, to so sta taki dve moderni nevladni organizaciji, v kateri se ljudje zelo radi včlanijo, še posebej moški, v teh društvih je vedno veselo, ampak je tudi kar težko v njih prit, ponavadi samo izbranci z vezami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close