Svojega fanta ne morem imeti rada
Pozdravljeni,
Sem ženska stara 25 let, dobro službo, živim s svojim partnerjem v najetem stanovanju.
Imam partnerja, ki me ima res rad. Vsak dan mi pove koliko mu pomenim, mi pripravlja presenečenja, me vozi v razne restavracije, pospravlja,kuha, vse naredi, da bi bila srečna.
V preteklosti je imel tudi nekaj punc, ki so bile prave manekenke, vendar on pravi, da sem jaz tista ta prava.
Da si predstavlja svojo prihodnost in življenje z mano in da si bi z mano ustvaril družino. Pravi da ve da je to to, in ve da ne bo spoznal boljse.
Tudi jaz sem bila na začetku zelo zaljubljena, zdaj pa opažam, da mi vec sploh ni mar za njega. Ga spostujem , nebi ga prevarala, tudi naredim vse kar me prosi in res mislim da sem ga vzljubila maksimalno koliko sploh lahko vzljubim osebo. Namreč opažam, da ne morem nobene osebe vzljubit do te mere da bi rekla res ga imam rada iz srca. Res da ves koliko ti nekdo pomeni. Pac ne morem čeprav se trudim. Ga spostujem, nikoli nisem nesramna do nobenega, vedno pripravljena pomagat, ampak zdi se mi da pac ne premorem brezpogojne radosti.
Zanima me če misli kdo podobno.
Lp
Tako je, predober je do tebe in ti je vse “meeeh”.. ni razburjenja, ni strasti, življenje z njim je ravna črta. Boljše ravna črta, kot pa da je vse skupaj en velik “downfall”.. cilj je težiti k temu, da najdeš partnerja, kjer je črta malo gor, pa malo dol, s tem da ko rečem dol, pomeni to, da je še vedno na nivoju zdrave veze.
Mlada si še in on si zasluži nekoga, ki bo do njega čutil tako kot si zasluži. Morda se s tvoje strani kaj spremeni, kdo ve,.. pusti času čas, slej kot prej se bo razjasnilo v katero smer pelje vajin odnos..
Jaz bi ga na tvojem mestu pustila.
Zakaj?
Ker to ni to in vedno večji odpor boš imela do njega.
Predlog?
Najdi si nekoga, za katerega ljubezen in naklonjenost se boš morala boriti.
Moja prijateljica je imela fanta, ki jo je nosil po rokah.
Razmišljala je tako kot ti.
Pa ji je pot prikrižal karizmatični narcis in psihopat, na katerega je čakala celo življenje.
Po desetih letih zakona in dveh otrocih je zanemarjena, postarana, żivčna razvalina in zapita.
Pozdravljena,
ravno v tem je problem, preveč se obnaša ustrežljivo in vse naredi da bi bila srečna. Na žalost to pri ženskah pomeni slabost in jim zbija privlačnost. Do njega ne čutiš poželenja, strasti, imaš ga rada kot prijatelja. Edino kar lahko narediš je da ga pošlješ h meni, da mi preoblikujem vzorce obnašanja, če že ni prepozno. Drug korak je da bosta šla narazen, ko bo tvoja privlačnost do njega padla na nulo. V atmosferi temu pravimo da je tvoj partner “too much of a nice guy” in to je neprivlačno ženskam. Ženske želijo samozavestnega, možatega moškega, za katerega pozornost se morajo malo potruditi. Moški, ki jim to vse servirajo na pladnju, so preveč ljubeznivi, ustrežljivi, žensko postavljajo na prvo mesto, se podrejajo ženski in se obnašajo kot za ljubljenčki, so totalno ne privlačni ženskam, zato te čisto razumem. Pošlji ga h meni da mu spremenim vzorce obnašanja, ali pa ga zapusti, druge ne vidim. Mogoče bo po tebi dojel, da tako obnašanje ne pelje nikamor.
Na žalost je tako. Žensakam niso privlačni mevžasti moški, ki jih nosijo po rokah. Totalno razumem tvoj sarkastičen komentar. Ampak tako je. Z veseljem bi rad videl da se pri ženskah cenijo vrednote dobrega človeka, a se ne. Ženske rabijo in hrepenijo po moškem, pri katerem se bojo morale za pozrnost potruditi. Seveda je dosti žensk v odnosih z moškim, ki jih nosijo po rokah in dajejo pozrnost, a do takih moških ne čutijo poželenja.
lP
Jaz sem imela zelo podobno izkusnjo .. fant pozoren,prijazen oh in sploh ,vse bi dal zame …ljudje okoli mene so govorili da nebom najdla bolsga k je on .. a jaz sem se sama pri sebi grizla ker sem vedela ,da mu nemorem vracat niti pol od tega …nisem mogla niti izgovorit rada te mam ali kamoli kaj drugega … no tako sm kar naenkrat odsla bilo je tesko a vedela sem da bo za oba najbolse ….bila sem kr nekaj let sama ,spoznala sploh samo sebe … in ko sm najmanj pricakovala sem spoznala fanta v katerega sem se noro zaljubila … niti si ne predstavljam koliko ljubezni in pozornosti premorem dati ljubljeni osebi …enaostavno iz takega razmerja cim prej ne zavajaj njega in sebe !.. in bodi nekaj casa sama ter delaj na spoznavanju samega sebe .. vedno te caka nekaj boljsega samo zaupaj🤗
Mislim, da je v tvojem odnosu preveč lepo in si se začela dolgočasiti. Če bi bila izkušena odrasla ženska, bi v tem uživala in bila na to ponosna, in glede na delovanje tvojega partnerja, bi ga zelo visoko cenila in ljubila.
Predlagam, da si prebereš kakšno knjigo o nasilnih moških, ki vladajo v slovenskih družinah, boš takoj bolj cenila vajin odnos. Preberi knjigo Črna mavrica, Obžalovanje, Zakaj to počne,..
verjetno ti enačiš ljubezen z zaljubljenostjo.
imeti rad nekoga zgleda približno nekako tako, kot ti opisuješ čustva do svojega fanta. ga spoštuješ, ga ne želiš prizadeti in mu želiš ustreči.
samo srečo pa moraš najti v sebi. sori, brezpogojna radost je mit, ki ga je ustvaril holivud.
nora zaljubljenost ima žal rok trajanja in bolj kot je nora, prej se ta rok izteče
si pa mogoče premlada, da bi se za vse življenje odpovedala zaljubljenosti. zato bi bilo mogoče dobro to vezo razdreti in iskat koga drugega.
škoda… ko si ga želiš imeti rada pa kar ne gre.
sem imela podobne izkušnje, zelo prijazne fante, ki bi zame nardil vse.. js pa pač nisem mogla oz sem mislila da se ne morem zaljubit, vračat takšne ljubezni. In res je nisem, dokler nisem šla naprej. bila še nekaj časa samska in spoznala njega, ki je vse kar ti opisuješ ampak je zgodba čisto drugačna ker mu vse to vračam in lahko rečem, da samo želim da se kaj takšnega nikoli ne neha. Mislim, da rabiš še malo časa zase, prebrat kaj knjig o ljubezni do same sebe, nisi še ravno pripravljena čeprav verjamem, da takšnih fantov ni veliko. Veliko sreče pri odločitvi, samo ne trati njegovega časa ker nekje čaka punca, ki mu bo to vse lahko vrnila.
Na žalost je tako. Žensakam niso privlačni mevžasti moški, ki jih nosijo po rokah. Totalno razumem tvoj sarkastičen komentar. Ampak tako je. Z veseljem bi rad videl da se pri ženskah cenijo vrednote dobrega človeka, a se ne. Ženske rabijo in hrepenijo po moškem, pri katerem se bojo morale za pozrnost potruditi. Seveda je dosti žensk v odnosih z moškim, ki jih nosijo po rokah in dajejo pozrnost, a do takih moških ne čutijo poželenja.
lP
[/quote]
Ne drži. Samo predhodno izkušnjo nasilneža in psihopata moraš imeti, preden je prepozno (beri: ne da bi si nakopal otroke z njim), pa znaš še kako ceniti dobre moške. Na srečo sem si jaz takega borderlinerja ali celo narciseka, ki je bil nesramen, nasilen, ljubosumen,… izkusila v najstniških letih. In še več sreče sem imela, da brez posledic. O ja, bil je ognjemet, a tudi huuuude bolečine. Nato sem spoznala svojega moža. Nosi me po rokah, vse bi naredil zame… In ne boš verjel, po 20 skupnih letih in 3 otrocih imava zelo izpolnjujoc odnos in strasten seks. Še vedno se tresem od poželenja in v službi razmišljam o najinih “nočnih akcijah”. Imam popolnega moškega in na srečo sem ga spoznala, ko sem osebnostno dovolj dozorela, da sem ga znala ceniti.
Vidiš, tale tvoj sestavek natančno opisuje v čem je problem babjega zblojenega mozaka. Imaš na pladnju perfektnega moškega zate a ti ga nočeš. Takšne kot si ti, ne da si ne zaslužite drugega, si ne zaslužite sploh nobenega. In takšna je vsaka druga dandanes. Vse takšne bi vas bilo potrebno sterat nekam v gulag ali v kakšno revščino, da bi videle kaj pomeni življenje, polno rit imate vsega in potem ne veste niti kaj bi same s sabo.
Veš kaj je tvoj problem, deklina? Ta, da nikoli ne boš srečna, ker ne znaš biti. Tudi z nobenim drugim dedcem ne boš. Sedaj si seveda želiš enega narcisa, ki te bo fajn bo gobcu, potem boš pa jokala spet kakšni kreteni so moški. On si vsekakor zasluži boljšo od tebe. Ti si pa ne zaslužiš nobenega.
Vidiš, tale tvoj sestavek natančno opisuje v čem je problem babjega zblojenega mozaka. Imaš na pladnju perfektnega moškega zate a ti ga nočeš. Takšne kot si ti, ne da si ne zaslužite drugega, si ne zaslužite sploh nobenega. In takšna je vsaka druga dandanes. Vse takšne bi vas bilo potrebno sterat nekam v gulag ali v kakšno revščino, da bi videle kaj pomeni življenje, polno rit imate vsega in potem ne veste niti kaj bi same s sabo.
Veš kaj je tvoj problem, deklina? Ta, da nikoli ne boš srečna, ker ne znaš biti. Tudi z nobenim drugim dedcem ne boš. Sedaj si seveda želiš enega narcisa, ki te bo fajn bo gobcu, potem boš pa jokala spet kakšni kreteni so moški. On si vsekakor zasluži boljšo od tebe. Ti si pa ne zaslužiš nobenega.
[/quote]
Vidiš Viharko, da tudi brez žalitev in nekako na nivoju lahko pišeš, če se potrudiš. Pohvalno, kar tako naprej. 👍😉
tip je uletel ene deset let prezgodej za avtorico, v tem momentu se ne poklopi ženska in moška energija pri njih. Ta bo trznla s čustvi šele takrat, ko bo nekej časa sama in bo lačna moškega. Tip jo ne vznemirja in ji ne diši..
Ampak dejstvo je, da so takšni tipi kot ga je avtorica opisala v bistvu zoprni tip (oni delujejo na principu, da morata partnerja totalno isto razmišljat)…, preveč je vse pošlihtano pri njih. Bejbi v bistvu sploh ne pusti dihat, ker ji hoče v vseh pogledih ugodit, to je monotono in dolgočasno, pa če si ljudje priznamo to ali ne. Pa 25 let, to so v bistvu še malinovci, razen izjem. Svoboda duha je v teh letih še premočen faktor, Žensko odbija to, da jo je on kar določil, da je taprava za njega in ji tako začrtal bodočnost do smrti recimo, to je pa odbijajoče.
Forum je zaprt za komentiranje.