Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ljubitelji SUV-ov, pofočkajte se tule in povejte

Ljubitelji SUV-ov, pofočkajte se tule in povejte

Katerega imate? Koliko je star? Ste zadovoljni z njim? In katerega bi imeli, če bi si ga lahko privoščili, pa si ga zdaj ne morete?
Pa še to: ZAKAJ ste se odločili za SUV-a?

Pri nas je tako: z možem sva lansko leto kupila Peugeota 3008. Sva zadovoljna, je udoben, lep za pogledat in rada ga voziva (no, mož nekaj več kot jaz).
Če bi imela denar, bi kupila Volvota XC-60… ali pa XC-40. Nama je Volvo žal predrag. Tudi Subaru XV nama je všeč in BMW X3. Prej nisva nikoli imela takega avta in je res, kar pravijo, da so dosti bolj udobni za vožnjo in fajn vidiš okrog sebe. Lažje vstopaš in izstopaš, če imaš npr. težave s hrbtom ali koleni…

Še kdo, ki ima SUV-a?

Nisem ljubiteljica SUV-ov. Odvratni so mi zaradi svoje glomaznosti.

Toda. Časi se spreminjajo in jaz z njimi. Obstajaja tudi SUV-i (SUV-čki), ki mi postajajo všeč… Opel Mokka je eden takih, na primer. Pa nekaj od Škode mi je tudi pred kratkim padlo v oči. Skratka, obstjaja možnost, da celo nekoč nabavim SUV-a. Čeprav je bolj verjetno, da bo “padla” kakšna hibridna limuzina.

Kolikor opažam, pol od vas ga ne znate vozit, kaj šele parkirat. Vozijo ga ženske z eno nogo in pol v pokoju in motoriko debila . Da ne govorim o pomanjkanju parkirnih prostorov v Sloveniji. Dajmo vse do konca naguzit in zaguzit. Slovenceljska, kmetavzarska mentaliteta je itak naštelana na imejmo veliko. Včasih so zidali velike bajturine, danes moraš imet velik avto.

Kaj je to SUV?

O kakšnih velikih avti vi to? SUV-i so vseh velikosti. Smo sredi nakupa in se odločamo za Peugeot.

Prisegam na Hammanove izdelke. Trenutno si lastim identičnega Hammanovega X5. Kot zanimivost, ima brutalne pospeške in zaviranje. Kar mi pride še kako prav, ko blendam navadni raji na avtocesti. Ko se jim zalepim na rit, sej dobesedno podelajo in takoj vejo, da se morajo umaknit. Mogoče mu manjka še kakšnih 20 konjev, kar bomo pridobili s tuniranjem turbine. Premalo navora ima, čutim na nogi. Je pa težka.

Hamman, pa že ime pove vse, ham ham ham, pojedu vas bom, jaz imam denar vi ste pa reveži.
[img]https://www.formacar.com/storage/images/8/21579/01db7c259f2115098e1d617e795a22b206.jpg[/img]

Kaj je to SUV?
[/quote]

Sport Utility Veihcle…… Športno namensko/terensko vozilo.

https://www.google.com/search?q=sport+utility+vehicle&client=safari&channel=iphone_bm&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi_j9rLuejpAhVil4sKHSAdCWMQ_AUoAXoECA0QAw&biw=1440&bih=900

SUV = sport utility vehicle ali terenec po slovensko

Kaj od Škode? Kamiq ali Karoq? Nekako se mi zdi, da ti je Kodiaq preglomazen:))

Najgrši avti

tudi suvi do srednje velikosti – preveliki in glomazni mi tudi niso ok, ker delujejo kot neki stroji in ne estetski avto na cesti – ala x6 je primer stroja, al pa seat tarraco, al pa hyundai santa fe in podobni – vse to so preveliki…
normalni družinski suvi so mi pa zelo všeč in ok – torej hyundai tuscon, seat Ateca tudi Volvo v 40 (sam je drag ko pes)…
kia sportage – so grdo spremenili masko – in mi je od spregaj grda uiber zdaj..
ok od ta dražjih je tud bmw x3 lep… sam ne vem če sem prav zasledila, da je priključni hibrid, ne bi imela hibrida.

Tudi jaz gledam Peugeote. Sem sama, pa mislim, da bi bil 3008 zame prevelik. 2008 je primeren za eno žensko, a ni? Pa še bolj luškan je zdaj, ko je prenovljen in je kot manjša kopija 3008.

Kaj od Škode? Kamiq ali Karoq? Nekako se mi zdi, da ti je Kodiaq preglomazen:))
[/quote]

Ne vem, kaj je bilo. Sem videla na parkirišču. Toliko sem uspela ugotoviti, da je Škoda, a ne vem kaj. Če gledam slikce, bi rekla, da res Karoq. Ker je bolj športen. Kamiq mi pa izgleda bolj kot nekakšen enoprostorec in taki me ne pritegnejo.

Med obupno parkiranimi avtomobili naštejem več malčkov kot suvov. Da nekomu niti enega posranega twingota ne uspe postaviti med dve črti pred Hoferjem, je pa res konec.
Poleg tega krize s parkingi ni zaradi velikih avtov, ampak zato, ker starši svojim novo pečenim maturantom takoj po 18. letu nabavijo lasten avto. Nek se vidi razkoš, briga nas ekologija, tudi če ni dovolj parkinga pred hišo, bo pa zadek gledal na pločnik ali cesto, no biggy. Kar se tiče lastništva avtomobila, smo Slovenci res popolnoma ausglajzali.
Vozim 20 let star crv, zamenjala ga bom za malo novejšega, ko bo nujno. Umikam se pa uvidevnim hitrim voznikom, prepotentnim pa ne (mimogrede, če se nekomu zalepiš za rit, se ti sploh ne more umaknit, če nima dovolj prostora na desni – nerazumevanje prometa, takim bi bilo treba vzeti izpit).

Ne ravno:

https://www.google.com/url?sa=i&url=https{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fwww.caranddriver.com{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fmaserati{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Flevante&psig=AOvVaw1-fkfU5noQMcBMYqzwUfov&ust=1591370883508000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCPC5y9O86OkCFQAAAAAdAAAAABAE

AHa, torej so to tisti trapci, ki si kupijo terenca, da se po mestu vozijo? Velik avto, na štiri pogon, velika poraba goriva za vožnjo po mestu?
Domnevam, da sem ne spadajo ta pravi džipi, ki se jih uporablja za vožnjo po blatu, težko dostopnih terenih?
No temu se vedno režim, da je nekdo tako pameten, da kupi tak avto za vožnjo po mestu.

Tudi jaz gledam Peugeote. Sem sama, pa mislim, da bi bil 3008 zame prevelik. 2008 je primeren za eno žensko, a ni? Pa še bolj luškan je zdaj, ko je prenovljen in je kot manjša kopija 3008.
[/quote]

Sigurno. Mi smo štirje, pa bo 2008 verjetno dovolj velik. Posrečen je, ja.

SUV – Super Useless Vehicle
Avto namenjen za lov, ribolov ali terensko vožnjo. Lastniki/ce SUV ponavadi uporabljajo za pot do trgovskega centra in nazaj. Sodoben SUV nikoli ne zavije z urejene ceste… razen v primeru nespretnosti voznika/ce.

Avto namenjen za lov, ribolov ali terensko vožnjo. Lastniki/ce SUV ponavadi uporabljajo za pot do trgovskega centra in nazaj. Sodoben SUV nikoli ne zavije z urejene ceste… razen v primeru nespretnosti voznika/ce.
[/quote]

:-))))

Ti moraš it vreme napovedovat

Če ti je težko vstopat in izstopat, lahko si nabaviš Sandero stepway.

Ta nov sorento. Zakaj… ker ga rabim tudi za po terenu, ampak mi je normalen terenec potem za ostalo slabo uporaben, pa zato ker je vedno več idiotov po cesti z mobiteli v rokah namesto da bi cesto gledali. Jbg… jaz bi raje ostal živ. Kaj me moti… oooogromen je, pa kar dobro pije. Kaj mi je všeč spet to da je ooogromen, ima čisto vse kar si zamisliš, pa pridem vsepovsod z njem

Če pustim ob strani neestetiko teh avtov in njihovo nenamensko rabo v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerih, so vozne lastnosti teh avtov svetlobna leta slabše od drugih avtomobilov. Prav pred kratkim sem imela na testu zgoraj opevanega Volva XC60. Sej notri ni da ni, ampak ko sem zapeljala v krožišče, sem se pa počutila kot slon v trgovini s porcelanom. Zame ga ni čez sedež čim bližje cesti in dober pospešek.

[/quote]

Pravi SUV-ji so za v rovte, da tukaj več kot očitno govorimo o crossoverjih, pa tudi nikomur ne potegne.

Pravi SUV-ji so za v rovte, da tukaj več kot očitno govorimo o crossoverjih, pa tudi nikomur ne potegne.
[/quote]
:-DD

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close