Ljubitelji SUV-ov, pofočkajte se tule in povejte
Dirkalni avtomobili so vse prej kakor višek udobnosti. Takšni avtomobili tudi nimajo sistema
za zagon. Imajo pa druge specifike(spoilerji, varnostna kletka), zaradi katerih so prilagojeni za svoj namen.
Užitek pri vožnji? Pri tem mislite, da vožnjo v ovinek s 2x dovoljeno hitrost? Ker pri normalnih predpisanih hitrostrih, je popolnoma vseeno ali vozike Karavana, Limuzino ali pa SUV. Iz stališča varnosti je precej bolj pomenbno kako preživite čelno trčenje – bodisi v drugi avtomobili pa v statično oviro. Verjemite, da takrat želite biti čim višje in v čim težjem vozilu 🙂
Kakšen avtomobil bi vi kupili za 25k, da bi bil udoben, imel dovolj prostora za noge na vseh 4. sedežih, omogočal dober pregled in bi večino časa vozili do 70 km/h
[/quote]
Dobr pišeš, ampak meni se zdi da je to en marketinški avto, ki združuje slabe lastnosti vseh, dobrih pa samo par.
Jaz vozim Q5 quattro pa ni nikakršnih problemov z vodljivostjo. Če že SUV moraš kupiti takega z 4 kolesnim pogonom, drugače je brezveze…..avto se drži ceste kot vlak tirnic
[/quote]
Ravno zaradi oblike in višine rabijo 4 kolesni pogon, pa še to ne moreš speljati ovinka tako kot pri nižjih.
Vožnja po ovinkih in serpentinah, nobenega divjanja – pa vseeno kolone poleg kombijev delajo SUV-i, ne glede na ceno in znamko.
Lansko leto sva kupila Kadjarja. Placa ogromno. Udoben, pregleden. Kar se tiče pa divjanja po ovinkih, naj bo navadna cesta ali AC, nisva iddiota, ki bi to počela. 130 km/h na AC je čisto dovolj, večkrat naštimam radarski tempomat na 120 in se mirno peljem. Kdor hoče divjati, naj kar izvoli mimo.
Nekaj najbolj zoprnega in neudobnega je sedenje skoraj na tleh v kakšen športnem avtu. Jih ne obrajtam ama nič!
Lej, jaz imam avto z nizkim težiščem brez V6 mašine, vendar vseeno spodobno konjenico. Te vzamem na izziv za eno turo po ovinkih ali pa samo čez Lj krožišča, verjemi mi, da niti moje riti ne bi videla;-) Sem zadnjič testirala tvojega ekvivalenta, mislim, kolk je pa to štorasta zadeva, res, kr neki, v krožišču sem se oklepala volana, da ne bi slučajno ven padla :DDD
Lansko leto sva kupila Kadjarja. Placa ogromno. Udoben, pregleden. Kar se tiče pa divjanja po ovinkih, naj bo navadna cesta ali AC, nisva iddiota, ki bi to počela. 130 km/h na AC je čisto dovolj, večkrat naštimam radarski tempomat na 120 in se mirno peljem. Kdor hoče divjati, naj kar izvoli mimo.
Nekaj najbolj zoprnega in neudobnega je sedenje skoraj na tleh v kakšen športnem avtu. Jih ne obrajtam ama nič!
[/quote]
O kakšnem divjanju je tu govora? Samo čez Knežak se pelješ, pri hitrosti nekaj 10km/h vidiš, kaj se dogaja SUVom.
Pa burja na primorki in Vipavi, pri 100 km/h se že lovite….
Popularnost SUV-ov je prišla iz ZDA, od koder seveda v Evropo pridejo vsi trendi, pa naj bodo dobri in koristni ali slabi in škodljivi.
Vendar je, kar je. Dejstvo je, da so napihnjeni avti postali moderni in so (predvsem zaradi udobja) med kupci vedno bolj zaželeni. Trend se samo še krepi in nikar ne mislite, da ne bo SUV-ov na cestah še več kot jih je zdaj.
Poznam dva, ki se ukvarjata s prodajo avtov v avtohišah, enega v VW, drugega v Peugeotu in oba pravita, da procent prodaje SUV-ov konstantno in eksponentno narašča. Ni malo proizvajalcev plehovja, ki bodo nekatere”normalne” modele avtov ukinili, zato da se bodo lahko bolj posvetili proizvodnji napihnjencev. Takle mamo…
Nova Honda Civic s spodobno opremo stane cca 35 000 – 40 000 eur
Glede na euroncap 4 od prvih 5 mest zaseda takšen ali drugačen Mercedez. Na 6 mestu je Clio.
[/quote]
Se vidi, da si nakladač. Niti toliko nisi, da bi šel preverit Hondin cenik, preden butališ. Honda Civic z ne najslabšim motorjem je pod 25K €. S tem, da ima Honda že v osnovnih paketih vso možno opremo, ki si jo zaželiš. Potem je bila vedno znana. Seveda si lahko zraven nabiješ še povsem nepotrebne pritikline. Rang, ki ga omenjaš, je rezerviran za Type R, ki pa ga seveda šofer tvojega kova niti iz salona ne bi znal zapeljati, tako da o tem lahko nehava debatirat.
Kar se pa varnosti tiče, je bila Honda vedno visoko pri vrhu. Ampak varnost tako ni bila tvoj glavni odločitveni naboj za SUV-a, kajne?
Lej, jaz imam avto z nizkim težiščem brez V6 mašine, vendar vseeno spodobno konjenico. Te vzamem na izziv za eno turo po ovinkih ali pa samo čez Lj krožišča, verjemi mi, da niti moje riti ne bi videla;-) Sem zadnjič testirala tvojega ekvivalenta, mislim, kolk je pa to štorasta zadeva, res, kr neki, v krožišču sem se oklepala volana, da ne bi slučajno ven padla :DDD
[/quote]
Ta itak ne zna vozit, saj vidiš da omenja 4×4, v povezavi z lego
[/quote]
Spet nekdo, ki nima pojma, pa bi rad sodeloval v debati. Tempomat ima danes že skoraj vsak avto, ni, da je to nekaj, kar je rezervirano za kvazi teren(čk)e. Gonit po ravnem tudi zna vsak, ne rabi bit športen avto ali pa terenc. Udobnost vožnje je pa skupek mnogo faktorjev, ne samo višine, čeprav je še kako pomembna. Najprej sedeži (glej, glej, športno naravnani modeli imajo po pravilu bistveno boljše) itd. itd. Se odpre ena čisto druga debata, ampak pustmo stat. Dejstvo je, da se v dobrem športnem avtu še nisi peljala.
Se vidi, da si nakladač. Niti toliko nisi, da bi šel preverit Hondin cenik, preden butališ. Honda Civic z ne najslabšim motorjem je pod 25K €. S tem, da ima Honda že v osnovnih paketih vso možno opremo, ki si jo zaželiš. Potem je bila vedno znana. Seveda si lahko zraven nabiješ še povsem nepotrebne pritikline. Rang, ki ga omenjaš, je rezerviran za Type R, ki pa ga seveda šofer tvojega kova niti iz salona ne bi znal zapeljati, tako da o tem lahko nehava debatirat.
Kar se pa varnosti tiče, je bila Honda vedno visoko pri vrhu. Ampak varnost tako ni bila tvoj glavni odločitveni naboj za SUV-a, kajne?
[/quote]
Honda mi je carska. HR-V pa najbolj! 😉
Ja, tudi Alfa Romeo ima krasnega SUV-a in seveda tudi Porsche:))
[/quote]
Samo ena beseda v zgornji trditvi je preveč, vse ostalo drži;-)
Dejstvo je, da šofer po srcu nikoli ne bo kupil takega avta, ki ni ne tič, ne miš. Seveda pa proizvajalci niso neumni, vsak rad zasluži in ponudba sledi povpraševanju. In to je to. Da je pa dosti ljudi ovc, je pa naslednje zgodovinsko dejstvo…;-)
Je pa kar precej razlike al je SUV al pa parketni terenec (kvazi SUV). Če ga imaš in ga tudi uporabljaš za to kar je namen potem je 4×4 obvezen, dizel, močno konjenico z močnim navorom in zaporo diferenciala. Praviloma je orenk terenec tudi težji. Da bi z njem divjal… jaaa ne vem no mojega stisnem nekje 160-180 ampak to ni glih brzina zanj. Tam okoli omejitve se najbolje pelje.
Z kvazi SUVjem… jajci na visokih ferdih švoh motorjem samo sprednjim pogonom pa nimaš kaj delat po terenu. Tisto je samo za šminko špilat pa it v štacuno po špežo.
Daj ne nori 😁…smešen je ta tvoj post…. ko je bila karantena smo se eni prav lepo vozili okrog…. ham ham ham…. si bil verjetno takrat na dieti. 😁
vožnja ni samo gas bremza… pospešek gas btemza. to je za kozlat in brutalna vožnja. ne glede koliko konjev maš…. najpomemnejši je tisti za volanom. Če skozi voziš zalepljen komu za rit, ne vem kje je tu užitek. Cesta ni enako kot poligon, varnostna razdalja mora bit. Pa 0.0 in brez ostalih dodatkov. Hitrost in adrenalin sta vsekakor užitek, ampak ne v mestu. Ti si ziher eden od tistih, ki na semaforju turirajo ves čas 😁. Zabavni ste.
Kakorkoli, srečno vožnjo tudi tebi
Alfa Romeo je podlegla, ker je bilo to nujno za preživetje. 😉
Ampak glede na to, da Ferrari razvija svojega SUV-a gre očitno res vse v maloro.
[/quote]
Stelvio, meni je všeč.
https://www.topgear.com/car-reviews/alfa-romeo/stelvio/verdict
Nisem neki strasni ljubitelj SUV. Me pa vsake toliko kak pritegne. Svojčas me je mikal Volvo XC60, pa me potem ni prepričal. Sedaj pa me skomina spet ena zverinica… MB GLA250 AMG.
[attachment=0]gla2.jpeg[/attachment]
[attachment=1]gla1.jpeg[/attachment]
Zakaj? Po občutku. Nekateri avtomobili se me dotaknejo. Merketinški prijemi pač, ki v določenem primeru vpliva name. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.