Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ljubitelji SUV-ov, pofočkajte se tule in povejte

Ljubitelji SUV-ov, pofočkajte se tule in povejte

Pravite da so SUV-i dragi pa toliko jih je na cestah…Leasing na polno, tako da dajte si duška :D. Nov suv bmw na keš kupi samo komur je vseeno da bo po 5 letih izgubil 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti

Moj najljubši je Audi Q5. Da ne bo kdo rekel, da tak avto ne naredi vtisa na človeka! Ampak.
Nimam dovolj visoke plače zanj. Nočem pa nekega Peugeota ali Renaulta ali VW.
Q5 ali pa nič!!! OK, mogoče bo denar za rabljenega, če že novega ne morem kupiti.

Sanja svinja o kukuruzu. Za tiste prave dirkače so pa itak radarji.

Q5 mi že 5 leto odlično služi….naj tako ostane…ni ga čez quattro pogon 👍

Imamo 2 leti staro Vitaro. Ni prav velika, če primerjam s kakšnimi suvi, ki so ogromne ladje, ampak za nas 3 je prav super! Lepo se pelje, za parkiranje si pomagaš s kamero, udobna je in niti ne požre veliko bencina. Je pa en, ki mi je še lepši in mi je bolj všeč, ampak je kar drag – Mazda CX5. Kako lep in eleganten avto! Če bomo dovolj denarja nabrali….. ni rečeno, da ne bo nekoč naša!

Škoda, da nisi kar svojega z zlatnimi felgami slikal in z bunko prestavne ročice iz največjega diamanta na svetu. Pa drugič.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

na nazdico sem pozabila jaha, ta je pred vsemi… res top ta model

Da so suvi in manjše piksne imenovane suvići neuporabni, je znano dejstvo. Da je lega na cesti katastrofalna, vedo večinoma samo lastniki, ki tega seveda ne bodo priznali.
Včeraj sem to videl na lastne oči. Se peljem po ac ene 130, mimo ga prižge škoda kodiaq z ene 170 pomoje. In gre cesta v ovinek. Avtocesta. Vemo da avtocesta nima nekih blaznih ovinkov, ampak na dolgo speljane zavoje. In ta piksna se je v tem rahlem zavoju tako nagnila, da enostavno nisem mogel verjeti, kaka skropucala se izdelujejo leta 2020 in da celo obstajajo ljudje, ki to kupijo.
Šokiran sem tudi nad današnjo novodobno invalidnostjo. Danes vsi rabijo visoko sedenje, da lažje vstopajo in podobne buče. Pa to se ne pogovarjamo o 80 letnikih, ampak 40 in manj.

Imam kolega ki je padel na marketing in kupil suvića za družinski avto, velikosti golfa. Prvo je prodajal iste argumente kot se tukaj berejo. Visoko sedenje pa te fore. Po parih letih maltretiranja družine v tej piksni je priznal svojo napako in šel nazaj na karavana. O visokem sedenju kako je fajn naenkrat več ni govora

Mi imamo Renault Kadjar in je odlična družinska zadeva. Porabi cca 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več goriva. Ne vem točno o kakšnih “katastrofalnih” voznih lastnosti nekateri govorite. To govorijo tisti, ki vozijo 180 po ovinkastih cestah in končajo v rubriki kronika?

Za 25 tisoč eur dobite dobro opremljen in udoben družinski avto, ki je primeren tudi za daljša potovanja.

Kadjar!?!? To je v osnovi MEGANE! Napihnjen megane je družinski avto?? Eni imate res nizke zahteve glede prostornosti.

Ne ni. V osnovi je Kadjar, še najbolj podoben Qashqai-u s katerim si tudi delita podvozje. Dokaj podoben je tudi Tuscon.

Za družino (ne)košarkašov s enim ali dvema otrokoma je prostora več kot dovolj. Za kaj več, si je potrebno kupiti kombi 🙂

Meni so všeč Landroverji, pa kaj, ko so samo dizli.

Ne razumem, v čem je problem nagnjenosti. To je osnovna fizika, da se ti višji avto nagne bolj kot nižji. Potnik tega sigurno ne občuti, ne govori neumnosti. In preden šinfaš SUV-kot kot take, raje povej, kakšen krš je kolega kupil. To pa ne, ne?

O katastrofalnih voznih lastnostih govorimo tisti, ki vemo, kaj je užitek pri vožnji, pa konec koncev tudi varnost. Nižje težišče avta = boljše vozne lastnosti, avto bolje obvladljiv. Zakaj neki so vsi super športni avti nekaj cm nad tlemi? Enkrat je nekdo SUV-e lepo poimenoval lojtrniki, za tiste, ki veste, kaj to je. In natanko tako se počutim vsakič, ko se slučajno peljem s kakšnim od znancev. BMW, Mercedes, Škoda, whatever, razen notranje opreme vse isto sranje.

BTW, sem ženska.

Jaz vendar ne iz tvojih razlogov( preseravanje) ampak ker je delovna mula ampak zaradi preseratorjev bomo v kratkem morali placevat več dajatev državi
Pred blokom stoji ranger ker se vozi v trgovino! Adijo!

O katastrofalnih voznih lastnostih govorimo tisti, ki vemo, kaj je užitek pri vožnji, pa konec koncev tudi varnost. Nižje težišče avta = boljše vozne lastnosti, avto bolje obvladljiv. Zakaj neki so vsi super športni avti nekaj cm nad tlemi? Enkrat je nekdo SUV-e lepo poimenoval lojtrniki, za tiste, ki veste, kaj to je. In natanko tako se počutim vsakič, ko se slučajno peljem s kakšnim od znancev. BMW, Mercedes, Škoda, whatever, razen notranje opreme vse isto sranje.

BTW, sem ženska.
[/quote]

Dirkalni avtomobili so vse prej kakor višek udobnosti. Takšni avtomobili tudi nimajo sistema
za zagon. Imajo pa druge specifike(spoilerji, varnostna kletka), zaradi katerih so prilagojeni za svoj namen.

Užitek pri vožnji? Pri tem mislite, da vožnjo v ovinek s 2x dovoljeno hitrost? Ker pri normalnih predpisanih hitrostrih, je popolnoma vseeno ali vozike Karavana, Limuzino ali pa SUV. Iz stališča varnosti je precej bolj pomenbno kako preživite čelno trčenje – bodisi v drugi avtomobili pa v statično oviro. Verjemite, da takrat želite biti čim višje in v čim težjem vozilu 🙂

Kakšen avtomobil bi vi kupili za 25k, da bi bil udoben, imel dovolj prostora za noge na vseh 4. sedežih, omogočal dober pregled in bi večino časa vozili do 70 km/h

Vozim Peugeot 5008 in sem zadovoljen. Ogromno prostora, udoben, visok in funkcionalen.

Dirkalni avtomobili so vse prej kakor višek udobnosti. Takšni avtomobili tudi nimajo sistema
za zagon. Imajo pa druge specifike(spoilerji, varnostna kletka), zaradi katerih so prilagojeni za svoj namen.

Užitek pri vožnji? Pri tem mislite, da vožnjo v ovinek s 2x dovoljeno hitrost? Ker pri normalnih predpisanih hitrostrih, je popolnoma vseeno ali vozike Karavana, Limuzino ali pa SUV. Iz stališča varnosti je precej bolj pomenbno kako preživite čelno trčenje – bodisi v drugi avtomobili pa v statično oviro. Verjemite, da takrat želite biti čim višje in v čim težjem vozilu 🙂

Kakšen avtomobil bi vi kupili za 25k, da bi bil udoben, imel dovolj prostora za noge na vseh 4. sedežih, omogočal dober pregled in bi večino časa vozili do 70 km/h
[/quote]

Lej, več kot očitno si lesen, če ne ločiš občutka med vožnjo bolj športno naravnanega avtomobila in pa lojtrnika. Ti je oproščeno, ker verjetno še nisi imel priložnosti primerjave. Samo ne tupi prosim tukaj gor, da ni razlike, in je vseeno, ali sediš v kanti ali avtomobilu.

Kar se pa varnosti tiče, je edini merodajni kriterij ocena varnosti posameznega modela. Ne boš verjel, ko sem pred dobrimi 10 leti kupovala avto, je takrat imela najvišjo oceno NCAP Honda Civic (ki je šla z menoj domov). Upam, da se strinjava, da je Honda bolj na športni strani, vsaj takrat je bila (naslednji modeli so neprebavljivi). Hkrati je imela prtljažnik ranga Volvo XC60 (!!!). Evo ti torej odgovor na tvoje vprašanje, kateri avto za 25K za družino. Pa še odlične vozne lastnosti ima.

[/quote]
“Ker pri normalnih predpisanih hitrostrih, je popolnoma vseeno ali vozike Karavana, Limuzino ali pa SUV. Iz stališča varnosti je precej bolj pomenbno kako preživite čelno trčenje – bodisi v drugi avtomobili pa v statično oviro. Verjemite, da takrat želite biti čim višje in v čim težjem vozilu :)”

Ne drži. Ogromna razlika je že pri slabih vremenskih razmerah – slabem cestišču, ovinkih, da o vetru ne govorim. V vseh slabših vremenskih razmerah je vožnja s SUV-om neprimerno težja in tudi nevarna.
Čelno trčenje? Pri hitrosti 130 si pašteta tako v SUV-u kot kakšnem drugem. Pri karambolčkih po mestih pa seveda drži, da je višina in teža pomembna, ampak potem je najbolje, da si vsi kupimo tovornjake :-))))

Pa valjda ne živiš v takih iluzijah, da misliš, da se kdo na cesti ustraši terenca? Kaj pa ti bo naredil terenec? Se namerno zaletel vate? Daj no … Na škodi bo on sam, pa še kriv za povzročitev nesreče. Nihče se ne boji teh morbidno debelih avtomobilov, ki jih ljudje, tako kot je to že omenjeno v drugih postih, uporabljajo za vožnjo do shopping centrov. Notri pa po navadi sedijo izumetničene koke s plastičnimi krempeljci, tetoviranimi obrvmi in kičastimi mobiteli, od katerih se ne morejo odlepiti niti med vožnjo. Ali pa neki tipi, ki rabijo podaljšek. Od nekdaj se ve, da so vpadljive makine podaljški za moške. Ampak podaljške rabi tisti, ki ima kratkega, ne?

suv je ša ena merketinška poteza, za razširitev ponudbe..
komot preskočim..
berem včasih opremo kakih novih modelov..
pa ni da ni..
sam vprašam se kdaj in kdo to rabi..
vsi sami odlični in varni vozniki..
kdo potem rabi “lane assist”?
potem zaviranje za pešce..
vse deluje tako, kot da se na cestah masakriramo in zaletavamo..in
vse sami debili v avtu, ki se vmes ličijo in afne guncajo..
in bodo te pritekline naredile red in mir..
npr pomoč pri speljevanju v klanec..
a to res kdo rabi..
a smo tako daleč padli..
a ni del izpita speljevanje, z nožno in ročno..
ker potemtakem, traktorji odpadejo.. prepoved.. za vse B kategorijaše..

Lej, več kot očitno si lesen, če ne ločiš občutka med vožnjo bolj športno naravnanega avtomobila in pa lojtrnika. Ti je oproščeno, ker verjetno še nisi imel priložnosti primerjave. Samo ne tupi prosim tukaj gor, da ni razlike, in je vseeno, ali sediš v kanti ali avtomobilu.

Kar se pa varnosti tiče, je edini merodajni kriterij ocena varnosti posameznega modela. Ne boš verjel, ko sem pred dobrimi 10 leti kupovala avto, je takrat imela najvišjo oceno NCAP Honda Civic (ki je šla z menoj domov). Upam, da se strinjava, da je Honda bolj na športni strani, vsaj takrat je bila (naslednji modeli so neprebavljivi). Hkrati je imela prtljažnik ranga Volvo XC60 (!!!). Evo ti torej odgovor na tvoje vprašanje, kateri avto za 25K za družino. Pa še odlične vozne lastnosti ima.
[/quote]

Nova Honda Civic s spodobno opremo stane cca 35 000 – 40 000 eur

Glede na euroncap 4 od prvih 5 mest zaseda takšen ali drugačen Mercedez. Na 6 mestu je Clio.

“Ker pri normalnih predpisanih hitrostrih, je popolnoma vseeno ali vozike Karavana, Limuzino ali pa SUV. Iz stališča varnosti je precej bolj pomenbno kako preživite čelno trčenje – bodisi v drugi avtomobili pa v statično oviro. Verjemite, da takrat želite biti čim višje in v čim težjem vozilu :)”

Ne drži. Ogromna razlika je že pri slabih vremenskih razmerah – slabem cestišču, ovinkih, da o vetru ne govorim. V vseh slabših vremenskih razmerah je vožnja s SUV-om neprimerno težja in tudi nevarna.
Čelno trčenje? Pri hitrosti 130 si pašteta tako v SUV-u kot kakšnem drugem. Pri karambolčkih po mestih pa seveda drži, da je višina in teža pomembna, ampak potem je najbolje, da si vsi kupimo tovornjake :-))))
[/quote]

V težkih razmerah se za vsak avtomobil stopnja nevarnosti poveča za 10x.

Na kakšni cesti, kjer lahko srečate drugi avtomobil ali pa vam na cesto lahko priteče divjad vozite 130? Ja seveda mene briga kaj se bo zgodilo, če bo kakšen “kre*en” pri rahjo povišani hitrosti(verjetno znotraj naselja) prehiteval v škarje. Verjemi, da mi je njegova varnost v tistem trenutku zadnja skrb 🙂

V težkih razmerah se za vsak avtomobil stopnja nevarnosti poveča za 10x.

Na kakšni cesti, kjer lahko srečate drugi avtomobil ali pa vam na cesto lahko priteče divjad vozite 130? Ja seveda mene briga kaj se bo zgodilo, če bo kakšen “kre*en” pri rahjo povišani hitrosti(verjetno znotraj naselja) prehiteval v škarje. Verjemi, da mi je njegova varnost v tistem trenutku zadnja skrb 🙂
[/quote]

Ne vem sicer, kaj točno želiš povedati, bistvo pa je, da so SUV-i na cestah veliko slabše vodljivi in zaradi višine problematični pri sunkih vetra, enako kot kombiji in tovornjaki (le malo manj). Že vožnja po primorski avtocesti ali Vipavski dolini ti pokaže lastnosti avtomobilov.
Pa tudi sicer ni govora o težkih razmerah, ampak že pri vožnji skozi krožišča in ovinke, kar ni nič ekstremnega. Avto se ceste pač ne drži tako kot se je držijo nižji avtomobili.

Ne vem sicer, kaj točno želiš povedati, bistvo pa je, da so SUV-i na cestah veliko slabše vodljivi in zaradi višine problematični pri sunkih vetra, enako kot kombiji in tovornjaki (le malo manj). Že vožnja po primorski avtocesti ali Vipavski dolini ti pokaže lastnosti avtomobilov.
Pa tudi sicer ni govora o težkih razmerah, ampak že pri vožnji skozi krožišča in ovinke, kar ni nič ekstremnega. Avto se ceste pač ne drži tako kot se je držijo nižji avtomobili.
[/quote]

Jaz vozim Q5 quattro pa ni nikakršnih problemov z vodljivostjo. Če že SUV moraš kupiti takega z 4 kolesnim pogonom, drugače je brezveze…..avto se drži ceste kot vlak tirnic

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close