Vili Resnik zdaj
Ma ne kupim te zgodbe … da ni zelel govorit o svojem tezkem otrostvu … dokler je bila mati ziva. Kot, da ni tega ze prej vedela !?
Od vedno je veljalo, da niso brez razloga odvzeli otroke iz problematicnih okolji. In
Ce ga do 55ega leta to ni motilo in tezilo, ga zagotovo tudi zdaj ne.
Malo je potonil v pozabo. Pa zelo neokusno zbuja pozornost. Ni on neka huda perla. In ne ni ga srecala pamet na stara leta … Zvezdana pa itak povabi samo … vemo koga.
Narcisoidnost na3.
Se vedno mi ni jasno, zakaj mora nekdo po pol stoletja, od kar je to minilo, razlagat kaj se mu je dogajalo.
Odvzet ali oddan je povsem eno in isto. In ce ni bil mali vreden niti toliko, da bi preverili v kaksnih razmerah zivi … nimam besed.
Zdaj me lahko vsi po vrsti kamenjate. Sem ena od mnogih, ki sva z mozem posvojila 10 dni starega otroka. Pred 35imi leti.
In ne mi razlagat, da CSD ni preverjal kdo smo in v kaksne razmere bodo oddali otroka. Kaksna potrdila sva morala pridobit. O nekaznovanosti je se najmanj.
V tistem letu, ko je bil otrok po takratnem zakonu, otrok v reji. So najmanj 8x prisli na “obisk” nenapovedani.
Sele po tem smo dobili odlocbo o posvojitvi.
Preberi se enkrat! Sem napisala //pred 35imi leti//.
Takrat se ni bila posvojitev ” trzna nisa” lakomnih ruskih in afriskih brezsrcnezev.
Takrat so otroci “prihajali” iz bivsih bratskih republik bivse Juge. In, ja verjetno ti je povsem nedoumljivo, da sva midva posvojila otroka v Ljubljani. In nisva bila edina. Direktno iz porodnisnice.
A bo sedaj dovolj pojasnjevanja?!
Vse dobro in lepo in ne kar nekaj na pamet “pametovati”, ce ne poznas dejstev.
Forum je zaprt za komentiranje.