Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 15 letnik naj bi dobil za darilo telefon . Joče .

15 letnik naj bi dobil za darilo telefon . Joče .

Mu je stric obljubil za darilo tel za rd, vesel sel z njim v trgovino, potem pa mu je hotel kupit najcenejsega . Sin je razocaran do konca. Noce takega fona, ker imajo baje vsi prjatli fone za 300 eur naprej. Imajo vasi najstniki vsi fone za velik dnar?

Stric bi se moral najprej pozanimati kakšne želje imajo 15 letniki. Ne pa da mu že vnaprej neki obljubi. Normalno da je bil pubec razočaran, jaz bi tudi bila

Hvala Bogu živim v okolju, kjer znamka telefone ne pomeni nič!
Dar za rojstni dan in to, ker glih 15 ica, kvečjemu lahko sprejme dar do 50 eur.
Vse ostalo je lakomnost.

300€ je velik denar za tel? To je cisto normalna cena

Ej, a ai ti na novo zaposleno v sektorju pospesevanja debat?

Ker danes so pa mega neumne fore objavljene, res.

Ej, a ai ti na novo zaposleno v sektorju pospesevanja debat?

Ker danes so pa mega neumne fore objavljene, res.
[/quote]Izvirno 🙂

A da bi komu na misel prišlo, da bi mladostnika naučil kako sam pošteno zadovolji svoje želje, vam pa ne pride?

kakor ste mulca razvadili, tako pa imate

Pri nas če ni iphone, hčera sploh ne bi nikomur povedala, da ima nov telefon. Ko je zgubila stari telefon, je čakala nekaj mesecev, da so bili na zalogi in smo ga lahko kupili spet s popustom. Rajši pol leta brez kot karkoli drugega. Drugače pri ničemer ni zahtevna, uboga, je odličnjakinja…ampak telefon je statusni simbol…tko je…

Telefon ni statusni simbol!
Telefon si za statusni simbol želi peščica.To pa ja.
In sem vesela, da vsaj nekateri-večina ne sledimo trendu marketingpotez.

Hahaha, no, naš je pri 17 usjal hud telefon in je dobil na začasno uporabo starega od nečakinje s Hello Kitty nalepkami, ga je nosil brez problema, nihče mu ni nič rekel, še pozneje si ga je njegov sošolec sposodil, ko je usjal svoj telefon.
Gkede telefonov in najstnikov, jasno, da hočejo zmogljivejše telefone, ja, pa naj za rd naberejo denar in si sami kupijo. Stric je bil pripravljen dati nek znesek, nekaj bi daki drugi sorodniki, nekaj starši, nekaj našpara od žepnine in ima telefon po svoji želji.

Stric je naredil osnovno napako, ker je obljubil telefon – drugič naj da nekaj denarja, kar pa zmanjka za nečakove želje naj pa sam zbere. Pa bo hitro ugotovil, da je treba v življenju nastavit prioritete glede an to kaj si lahko privoščiš in koliko si za nekaj pripravljen naredit.
Nič pa ni narobe, da mu ni kupil telefona za 300 evrov in več in nič ni narobe, če sine zdaj toči krokodilje solze – to je priprava na življenje, pač ne dobiš vedno vsega kar si želiš.

Naloga staršev je pa, da mulcu dopovesta, da to kaj imajo njegovi sošolci ne definira vrednost posameznika in da naj si izbere cilje, ki mu bodo nekoč omogočili, da si bo sam brez problema privoščil tak telefon kot si ga danes ne more, brez da se ozira na to kaj drugi imajo in on nima. Najbolj občudujem tiste starše, ki svoje otroke znajo naredit tako samozavestne, da jih prav boli kaj imajo in kaj si želijo drugi. To bi bilo moj osnovni cilj, če bi imela otroka.

Hahaha, no, naš je pri 17 usjal hud telefon in je dobil na začasno uporabo starega od nečakinje s Hello Kitty nalepkami, ga je nosil brez problema, nihče mu ni nič rekel, še pozneje si ga je njegov sošolec sposodil, ko je usjal svoj telefon.
Gkede telefonov in najstnikov, jasno, da hočejo zmogljivejše telefone, ja, pa naj za rd naberejo denar in si sami kupijo. Stric je bil pripravljen dati nek znesek, nekaj bi daki drugi sorodniki, nekaj starši, nekaj našpara od žepnine in ima telefon po svoji želji.
[/quote]:))))kolk ste pa dans zabavni

Oh Miško☺️ kako kaj? Pa daj nasvet kako mladostnik sam pošteno zadovolji svoje želje? To še odrasli ne znajo, večinoma😉

[/quote]

Glede na to, da to zgodbico pišeš že par let, ste se maniji s telefoni izognili, zato ne pametuj, ker je tvoj sin druga generacija.

Drugače pa ja, da ti telefon zdrži dve leti konkretne uporabe, se začne nekje pri 250. Kar smo kupovali ceneje, so bili zmeraj kakšni problemi in telefon ni zdržal. Ni finta v tem, da ne bi hotel kupiti cenejšega telefona, ampak nima smisla, ker so klump. Začnejo se obešat, crkovat, zmanjkuje prostora. In potem ugotoviš, da mečeš denar skozi okno.
P. S. cenejše smo kupovali še mi, dražje si otroka kupujeta sama s svojim denarjem. Ne iPhone in ne presežejo 300 evrov.

Moja 15-letnica ima fon za 300,00€. Ampak si ga je sama kupila s svojim denarjem.

Se spomnim, ko sem bila v os in so imeli sosolci enake cevlje, meni je pa mami kupila malo drugacne. Kako sem bila nesrecna. Ce danes pogledam so bili cevlji boljsi in lepsi ampak, jaz sem hotela enake kot ostali. Zdajpa hocemo od otrok, da bodo drugacni.

Ce smo bili take ovcke tudi mi?

Od kje otroku svoj denar? A hodi v sluzbo?

Glede na to, da to zgodbico pišeš že par let, ste se maniji s telefoni izognili, zato ne pametuj, ker je tvoj sin druga generacija.

Drugače pa ja, da ti telefon zdrži dve leti konkretne uporabe, se začne nekje pri 250. Kar smo kupovali ceneje, so bili zmeraj kakšni problemi in telefon ni zdržal. Ni finta v tem, da ne bi hotel kupiti cenejšega telefona, ampak nima smisla, ker so klump. Začnejo se obešat, crkovat, zmanjkuje prostora. In potem ugotoviš, da mečeš denar skozi okno.
P. S. cenejše smo kupovali še mi, dražje si otroka kupujeta sama s svojim denarjem. Ne iPhone in ne presežejo 300 evrov.
[/quote]

Tole pa ne drži. Pri telefonih se gleda specifikacije, ne pa cene. Če nočeš, da zmanjka prostora, pač kupiš takega, ki ga ima dovolj – koliko rabiš? Za enega povprečnega uporabnika se dobi ok telefon, ki zdrži več kot 2 leti, brez problema, pa ni treba dati niti 150 evrov. Če ga naročiš iz tujine, pa sploh. Ni pa Samsung ali kaj pidobnega, seveda, a dela super ali še bolje. Recimo Xiaomi je ena taka znamka, kjer dobiš veliko za malo denarja.

Ubogo dekle, mentalno zaostali starši, kaj ste naredili iz otroka ? Pa ja ne meniš da bo vedno lahko furala nek status, mar ni bolje danes malo manj , lažje bo prenašala poraze v življenju, kateri pa bodo nedvomno prišli.

Tole pa ne drži. Pri telefonih se gleda specifikacije, ne pa cene. Če nočeš, da zmanjka prostora, pač kupiš takega, ki ga ima dovolj – koliko rabiš? Za enega povprečnega uporabnika se dobi ok telefon, ki zdrži več kot 2 leti, brez problema, pa ni treba dati niti 150 evrov. Če ga naročiš iz tujine, pa sploh. Ni pa Samsung ali kaj pidobnega, seveda, a dela super ali še bolje. Recimo Xiaomi je ena taka znamka, kjer dobiš veliko za malo denarja.
[/quote]

Kaj pa je povprečni uporabnik? Nekdo, ki ima telefon samo za telefoniranje? To 15-letniki pač niso, ne? Seveda lahko kupiš telefon z več prostora, ampak a veš, da to stane? 🙂 Tudi telefon iz tujine smo kupili. Po enem letu ga vržeš v smeti in nimaš se komu žalit.
Ne pametuj mi, prosim, ker kupujem pametne telefone, odkar so se pojavili na trgu. Specifikacije si lahko nekam vtakneš, ko je kitajski telefon fuč zaradi baterije. Tudi Huaway je dobra firma, ampak ne za 150 evrov. To je še zmeraj klump, ki preverjeno ne zdrži dve leti.

15 letnik joče zaradi telefona…..

Ja, vsi naši otroci imajo telefone v vrednosti tam okrog 1000 €.
Zadovoljna?
Prav, da joče, jaz bi tudi.

Kaj pa je povprečni uporabnik? Nekdo, ki ima telefon samo za telefoniranje? To 15-letniki pač niso, ne? Seveda lahko kupiš telefon z več prostora, ampak a veš, da to stane? 🙂 Tudi telefon iz tujine smo kupili. Po enem letu ga vržeš v smeti in nimaš se komu žalit.
Ne pametuj mi, prosim, ker kupujem pametne telefone, odkar so se pojavili na trgu. Specifikacije si lahko nekam vtakneš, ko je kitajski telefon fuč zaradi baterije. Tudi Huaway je dobra firma, ampak ne za 150 evrov. To je še zmeraj klump, ki preverjeno ne zdrži dve leti.
[/quote]

Glej, ni res, imamo vsi telefone pod 150 evrov, večinoma Xiaomi, stare od nekaj mesecev do treh let. Vsi delajo super, baterija drži, prostora je dovolj. Stara mama ima slabšega, najstnik malo boljšega. Povej mi, kaj rabiš, in ti ga najdem 😉

jaz bi dal mamo čez koleno, pa tolkel, dokler mulc ne bi nehal cmerat.
telefona pa ne bi dobil prej kot bi prišel k pameti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close