Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poli salama – kaj je v njej?

Poli salama – kaj je v njej?

Pozdravljeni, zanima me, če kod iz prve roke ve, če je res, da še vedno za Poli salamo zmeljejo meso z kostmi vred. Vem, da so to delali pred leti, ker je bil takrat tam zaposlen, nekdo, ki ga poznamo. Zanima pa me, če se Poli salama in hrenovke pripravijo tako, da celo kuro brez drobovine zmeljejo …

Ti si zmesana v glavo.

Poznam cloveka ki dela v zivilski industriji, sicer ne mesnopredelovalni, ampak kolikor on pravi, imajo stalno toliko inspekcije in nadzora in take kazni, ce bi bilo noter kaj, kar ne pise na deklaraciji, da sem skoraj ziher, da ne morjo kar nekaj metat noter.

Ne s perjem, ampak s kostmi, mastnimi deli.

Kaj zmeljejo ne vem, dodajajo pa mocne ojacevalce okusov, ker nas pes, ko je najbolj bogi in nic ne poje, za Poli salamo vedno odpre usta.

Recepti se ne spreminjajo. V Poli salami so zmleti celi oskubljeni piščanci, s kljuni in parklji vred.

Pri proizvodnji čudovitih piščančjih klobas in hrenovk se uporablja MDM ( mecanicali deboned meat). MDM se pridobiva z mletjem vseh piščančjih kosti, na katerih so ostanki mesa. Kosti se fino zmeljejo in nato pod velikim pritiskom stiskajo ob luknjačo z drobnimi luknjicami. Tako se pridobi pasta iz mesa in vseh mehkih tkiv.

Dober tek!

A je potem dosti kalcija v tej salami?

Ne vem zate, ampak jaz meso uživam z velikim spoštovanjem do živali, ki ga je dala. S kostmi in drobovino vred. Toliko bolje, če se lahko uporabi še manj simpatične dele na tak način, da niso nič moteči. Imam vsaj malo manj slabo vest zaradi tistega zaklanega pišeka.

Pa ne bom povedala, kaj si mislim o ljudeh, ki se jim zdi, da so samo najbolj okusni deli živali dovolj dobri za njih, kaj se zgodi z manj nobel deli, jih pa ne zanima.

Ne vem zate, ampak jaz meso uživam z velikim spoštovanjem do živali, ki ga je dala. S kostmi in drobovino vred. Toliko bolje, če se lahko uporabi še manj simpatične dele na tak način, da niso nič moteči. Imam vsaj malo manj slabo vest zaradi tistega zaklanega pišeka.

Pa ne bom povedala, kaj si mislim o ljudeh, ki se jim zdi, da so samo najbolj okusni deli živali dovolj dobri za njih, kaj se zgodi z manj nobel deli, jih pa ne zanima.
[/quote]

Zakaj pa imajo potem te nobel in spoštljive klobase takšno ceno, kot da bi bile narejene iz čistega mesa?
V Avstriji je na primer uporaba MDM prepovedana.

Ja, res je bogata s kalcijem. Samo tega ne reklamirajo.

Kurlji parklji so bajdevej specialiteta v Aziji in jih stiskajo not, ker jih raje drago prodajo Kitajcem. Vse.

So pa kurji parklji najboljši vir naravnega , človeku najbolj podobnega kolagena – brez zajebancije. ZA kolagenska veivna tkiva v koži in obsklepnih tkivih.

Tudi zato so Kitajci vedno tako mladostnega videza – daš skupaj 20,30 letnike pa ne več, koliko je kdo točno star …. 😀

Se pa dodajajo v te “obarjene” izdelke ( hrenovke, klobase,mesni siri, ipd), “tekoče začimbe”.

Meni je Poli linija preobremenilna za želodec – nenormalno se mi spahuje, smrdljivo po teh salamah in vseh piščančjih njihovih hrenovkah. premočan začimben okus mi je.

Sicer pa tudi že cca ene 3 leta je nem nobenih teh barjenih izdelkov, vključno s Poli linijo in je moje počutje bistveno boljše……. Manj bolečin v sklepih, obsklepnih tkivih, ni vnetij.

Bi pa kurje parklje z veseljem iz kakšne župve za poglodat, sam se jih ne dobi toliko – tudi od domačih rejcev ne….

Odgovor na objavo uporabnika
hrwea, 29.01.2018 ob 16:48

Ne s perjem, ampak s kostmi, mastnimi deli.

Hahahha Ja sejj je res

Dajte no ne pretiravajte ,delam sicer v drugi panogi kjer se proizvajajo kozmetični izdelki ,toliko kontrole kot je imamo se mi zdi že pretiravanje ,ampak mora bit tako.Vse se vodi ,evidenca za vsak posamičen izdelek gre na pregled v laboratorij.Čim je malo odstopanja ni šans ,da se izdelek dela dalje ,zavrže se celoten polizdelek,ki je količinsko pol tone ali tona .Verjamem,da je pri hrani še bolj pomembno .Pri nas se vzorci hranijo zelo dolgo zaradi sledljivosti izdelka zato ima vsaka linija svojo kodo in štev.če bi bilo kasneje karkoli ,da se lahko hitro ugotovi tako,da površnosti ni in bog ne daj,da gre kaj narobe

Bina996, si pa zelo naivno bitje. Seveda dajo v Poli salamo najboljše meso, ostanke pa potem prodajo po trgovinah in mesnicah ???

Ah mi smo se dobri ce poli jemo

Kaj pa delajo kitajci

Omg vse kar leze pozrejo. Oni so pa gravz od gravza. Ampak ce zmanjka hrane . Mi pocrkamo prvi

Bina996, 21.10.2023 ob 08:50

Dajte no ne pretiravajte ,delam sicer v drugi panogi kjer se proizvajajo kozmetični izdelki ,toliko kontrole kot je imamo se mi zdi že pretiravanje ,ampak mora bit tako.Vse se vodi ,evidenca za vsak posamičen izdelek gre na pregled v laboratorij.Čim je malo odstopanja ni šans ,da se izdelek dela dalje ,zavrže se celoten polizdelek,ki je količinsko pol tone ali tona .Verjamem,da je pri hrani še bolj pomembno .Pri nas se vzorci hranijo zelo dolgo zaradi sledljivosti izdelka zato ima vsaka linija svojo kodo in štev.če bi bilo kasneje karkoli ,da se lahko hitro ugotovi tako,da površnosti ni in bog ne daj,da gre kaj narobe

Saj nihče ne trdi, da ni kontrole. Vse, kar je v poli, je dovoljeno in v mejah regularnega. Samo, da se ljudje ne zavedajo, kaj vse je dovoljeno. Ja, tudi “mehansko izkoščičeno meso”, po domače: odstranjene večje kosti in potem vse zmleto in zmešano s kemijo. Vse v mejah dovoljenega.

Saj so zadnjič na tarči ugotovili, da ima bio solata iz italije več pesticidov kot domača navadna. Ampak tisti pesticid je po eu regulativi dovoljen za bio predelavo. Tako da je vse ok, menda.

Sestavine: piščančje meso 72,00 %, voda, piščančje kožice, sol, dekstroza, stabilizator E450, prehranske vlaknine, antioksidant E301, začimbe, ekstrakti začimb, konzervans E250.

Pa še nekaj o E250, za dober tek:

Natrijev nitrit je naravno prisoten mineral, katerega je mogoče izkopati ali kemično pridobiti iz natrijevega nitrata (E251).

Nitrit je sol, ki je v velikih odmerkih strupen, na splošno so nitriti v velikih količinah zelo nevarni in lahko povzročijo smrt. Pod določenimi pogoji (med kuhanjem) lahko nitriti v mesu tvorijo nitrozamine, ki so rakotvorni, tudi v samem želodcu lahko pride do podobnih reakcij in tvorjenja nitrozaminov. Poleg rakotvornosti se nitritu pripisuje tudi povzročanje hiperaktivnosti. Ni primerno za nosečnice in dojenčke do 3 oziroma 6 mesecev starosti, saj imajo le-ti drugačen tip hemoglobina, ki hitreje reagira na nitrite kot normalen hemoglobin. Zaradi tega tudi ni primeren za posameznike, ki trpijo za prebavnimi motnjami zaradi zmanjšane želodčne kisline.

Maksimalni predpisan odmerek je 22 mg/kg telesne mase. Skupina FAO / strokovni odbor WHO za aditive v živilih je določil za sprejemljiv dnevni vnos (ADI) 0-0.06 mg/kg telesne teže. Uporaba natrijevega nitrita je prepovedana na Norveškem, Švedskem, v Kanadi in Nemčiji.

Uporablja se za zorenje mesnih in ribjih izdelkov, saj preprečuje razmnoževanje bakterij, v največji meri bakterije Clostridium botulinum, ki lahko povzroči botulizem. Kot konzervans nastopa predvsem v izdelkih kot so šunka, slanina, hrenovke, prekajene ribe, usoljena govedina, itd. Mesu daje zaželjeno rdečo barvo in aromo, brez nitrita bi bila barva mesa bolj sivkasta.

Drugi vplivi na zdravje: prekomerno uživanje lahko povzroči, da hemoglobin izgubi sposobnost prenašanja kisika. Zgodnji simptomi vključujejo razdražljivost, pomankanje energije, glavobol, omotico, bruhanje, drisko, oteženo dihanje, pomodrelost na področju ustnic in oči, tudi dlani in stopal. Ob nepravočasnem zdravljenju so možne tudi poškodbe možganov in smrt.

hrwea, 29.01.2018 ob 16:04

Pozdravljeni, zanima me, če kod iz prve roke ve, če je res, da še vedno za Poli salamo zmeljejo meso z kostmi vred. Vem, da so to delali pred leti, ker je bil takrat tam zaposlen, nekdo, ki ga poznamo. Zanima pa me, če se Poli salama in hrenovke pripravijo tako, da celo kuro brez drobovine zmeljejo …

Ah, kje pa, kakšne kosti?

Zdaj notri zmeljejo mehke dele, oči, jezik, črevca…….

Pa dober tek. ?

Pitkapotka11, 29.01.2018 ob 16:09

Poznam cloveka ki dela v zivilski industriji, sicer ne mesnopredelovalni, ampak kolikor on pravi, imajo stalno toliko inspekcije in nadzora in take kazni, ce bi bilo noter kaj, kar ne pise na deklaraciji, da sem skoraj ziher, da ne morjo kar nekaj metat noter.

???? dobra fora! Potem pa beres odpoklic izdelkov ?????

Naš maček ima izostren okus. Kar je umetnega še povohati noče. Poli salamo je oboževal, sedaj se je kako leto že od daleč ogne. Tako, da verjamem, da so dodali nekaj fajn umetnega…

V Poli salami je zmleto najslabše meso. Tako, ki bi ga doma odrezali in vrgli psu ali mački.

Zdaj veste, 21.10.2023 ob 13:02

V Poli salami je zmleto najslabše meso. Tako, ki bi ga doma odrezali in vrgli psu ali mački.

Res je v poli in hrenovke skrijejo zmlete najslabše kose , ki bi jih  sicer težko prodali . poznam kar nekaj ljudi zaposlenih v PP , ki teh dveh izdelkov ne jejo . Pa mi lahko kar verjamete tudi žlahta je bila in še je zaposlena tam .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close