Kaj jesti, da ne bom vsak dan jedla mesa? :D
Nimam pojma, kaj bom kuhala naslednjih 7 dni, ker nikoli ne pišem jedilnika v naprej, lahko ti pa povem, kaj bom kuhala danes, in kaj sem kuhala zadnjih 7 dni.
danes: polnjene bučke (polnila jih bom s skuto in zelenjavo ki se valja v hladilniku)
včeraj: pečene bučke in paradižnik s skuto
torek: ostanki koruzne juhe, tuna in paradižnik
ponedeljek: koruzna juha
nedelja: v pečici pečena buča in piščančja bedra
sobota: nisem kuhala, kosilo v restavraciji
petek: prelena za kuhanje, jedla solato
Rada imam zelenjavo, meso jem poredko. Ko mi zapaše si ga naredim. Finance niso problem in mi na hrani ni potrebno šparati. Jem zmeraj tisto, kar mi v danem trenutku zapaše. Koliko zapravim za hrano na mesec nimam pojma.
Mi jemo zelenjavo, sadje, tega je sedaj v izobilju, žitarice, …
En kup idej za glavni obrok:
Testenine z zelenjavno polivko, solata
ajdova kaša s porom (ali gobami, ali mešano zelenjavo), solata
zelenjavne enolončnice na 1000 načinov
Rižote na 1000 načinov
Kuskus, kvinoja, ješprenj…
Kremne juhe in poobedek (palačinke, sadni cmoki, strjenke, sladoled, …)
Za zajtrk sadje, glavni obrok kot zgoraj… večerja solate… vmes po potrebi jogurt, sadje, kava… kakšna sladkarija za “moč” 🙂 Pri vseh obrokih za bolj lačne še kos kruha (polnozrnatega, z semeni, …). Občasno mlečni izdelki (kefir, kislo mleko, jogurt, sir, skuta… in seveda jajca.
Toliko je živil, da pozabimo na meso (in ribe)… ki je na jedilniku res redko.
danes skutne štruklje in zelenjavno juho
jutri mogoče krompir in lososa iz pečice
enkrat bodo kaneloni s šunko in sirom
enkrat recimo široki rezanci s polpeti iz mletega mesa z mocarelo
pa špinačni zavitek s feto
in kus-kus z omako iz škampov iz zelenjave
pa riž in piščančji zrezki na žaru
ma, nimam pojma, jaz kar improviziram – porabim, kar imam v hladilniku, špajzi in zamrzovalniku…
Moj dragi je opravilno popolnoma sposoben in ni invalid, kar pomeni, da je popolnoma sposoben poskrbeti za svojo hrano. Če je tisto, kar skuham jaz, je brez pritoževanja in še pohvali. Enako jaz, če jem tisto, kar je naredil on. Če mu ni všeč lahko kuha sam zase.
Sicer pa najina veza temelji na vsem drugem kot na hrani, kar pomeni, da večino časa ne jeva skupaj ter kuhava vsak zase. Moj ima veliko raje srečno, zdravo, fit in zadovoljno partnerko ki ima čas za vse živo kot pa ženo, ki bi bila večino časa obremenjena s tem kaj bomo pa danes jedli. Jaz pa enako.
Jeva zato, da preživiva in imava dovolj moči za vsakodnevna opravila ne zaradi tega, ker bi nama bil to največji užitev v življenju. Užitke iščeva drugje.
Mi moramo imeti meso vsak dan, sicer bi mož popi*dil. On je tako hud mesojedec, da ga redko srečaš! Mesa poje na kile. Jaz in oba otroka skupaj ne pojemo toliko mesa kot mož. Tako da… potrebe ljudi po mesu so različne.
Ne morem pa kuhati različno zase in za otroka, pa posebej nekaj za moža. Tako imamo meso vsak dan. Seveda naredim tudi mineštre, zelenjavne juhice, palačinke, rižev narastek, sladke štruklje… vse sorte v bistvu in tudi to mož zelo rad je. Ampak vseeno mora biti tudi meso, sicer zanj ni popoln obrok.
jemo vse, danes pa bo ajdova kaša z mesom ter solata.
jutri gobova juha ( pa ne iz vrečke) s hrenovko, šmorn solata
v soboto verjetno zunaj perutničke, bučke,papriko,ribe..
v nedeljo bom verjetno pohala svinjske zrezke, restan krompir, solata
v pon bo pire in špinača, ali krompirjeva juha + palačinke
torek čufte, sreda rižota s piščancem
za večerjo ostanki kosila ali narezana zelenjava za grickat…
lp
Dobro, no, pač ne znata kuhati in imata šibke kulinarične kriterije in sta k sreči našla en drugega.
To je podobno, kot bi se kdo, ki seksa z ženo enkrat na dve leti, hvalil, da sta z ženo pač presegla nivo telesnosti in sta osebnostno napredovala. Jebiga, sta pač aseksualna, ni sicer nič posebnega, ni se pa tudi za hvaliti s tem.
Dobro, no, pač ne znata kuhati in imata šibke kulinarične kriterije in sta k sreči našla en drugega.
To je podobno, kot bi se kdo, ki seksa z ženo enkrat na dve leti, hvalil, da sta z ženo pač presegla nivo telesnosti in sta osebnostno napredovala. Jebiga, sta pač aseksualna, ni sicer nič posebnega, ni se pa tudi za hvaliti s tem.
[/quote]
Nisem vedela, da to, da mi hrana ni najpomembnejša stvar na svetu pomeni, da ne znam kuhati ali imam “šibke kulinarične kriterije”.
V vednost, sem odlična kuharica, samo v življenju so stvari, ki so mi pomembnejše od tega da skuham dobro kosilo za moža. Veliko raje se pohvalim s hribom, ki sva ga osvojila, maratonom, ki sem ga pretekla, novim tujim jezikom ki sem se ga naučila, novo aplikacijo, ki sem jo spisala, knjigo ki sem jo prebrala,… kot pa s tem kako slastno kosilo sem postavila pred dragega v nedeljo ob 12h. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.