Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj jesti, da ne bom vsak dan jedla mesa? :D

Kaj jesti, da ne bom vsak dan jedla mesa? :D

Povzetek: vedno, ko se kakšno pikico ne strinjaš z nekom, ki je tako oh in sploh superioren nad navadnimi smrtniki, padeš v pasivno agresiven golaž jokcanja in stokcanja “oh, kako je svet grd, oh, kako so ženske nesramne, oh, kako nas vsi tlačijo nazaj v drek.” Ja, nas tlačijo, ampak prav taki, ki nam šopajo, da so one nadsposobni, vsi ostali, ki jih obdajamo, smo pa navadna tesla, katerih edini dosežek je kuhalnica in plenica.

glavo gor, ne daj se tej sivini, ki je zavladala na mon-u…lep sončen pozdrav,

K.

Jesti meso vsaki dan ni pretiravanje, ampak nuja.
Bi radi izgledali kot vegetarijanci, vegani??? Pri njih ne veš, če je to sploh še živo bitje, ko pride mimo. Podhranjeni, depresivni, naveličani življenja …

Hvala vsem, ki ste prispevali svoje ideje!

Za naju odlična. 🙂
In kdo točno si ti, da se čutiš poklicano soditi mojo vezo? 🙂
[/quote]

ne sekiraj se ti zame.
se boš lahko zase, ko te bo dec, če je sploh dec, dal na čevelj…
[/quote]

Zanimiva je ta teorija: v zvezi kjer moški ne dobi vsak dan mesa na krožniku ni dobra zveza …
Poznam kar nekaj moških, ki niso vegiji, vegani, presnojedci, pa vseeno nimajo preveč radi mesa… morda občasno, nikakor pa ne vsak dan.

Nikakor pa način prehranjevanja ne more izražati kvalitete partnerstva.
Zastarela je miselnost, da se slabo prehranjuje, kdor ne je mesa… ekološka zelenjava je bistveno bogatejša prehrana kot meso in sveža pripravljena hrana z domačega vrta pomeni precej višji standard prehrane.

Ne rabim jesti mesa vsak dan, se da čist super jedi narest brez, samo malo je treba pomisliti in se zorganizirati. Vse v mejah normale, to se mi zdi da je najbolj zdrava varianta.

Zakaj pa brez mesa? Mi jemo meso vsak dan. Zddaj poleti recimo, skuham gosto zelenjavno juho, kos mesa na žaru in paradaj ali kumara, kar komu paše, pa je kosilo. Danes meso z žara in solata paradajz, kumare,paprike in čez nariban sir. Včeraj bučke poljnjene z mletim mesom, predvčerajšnjim ribe in kuhan krompir s špinačo.
Meni meso paše, imam ga rada, nasiti me na polno in ga jem vsak dan.

ne sekiraj se ti zame.
se boš lahko zase, ko te bo dec, če je sploh dec, dal na čevelj…
[/quote]

Zanimiva je ta teorija: v zvezi kjer moški ne dobi vsak dan mesa na krožniku ni dobra zveza …
Poznam kar nekaj moških, ki niso vegiji, vegani, presnojedci, pa vseeno nimajo preveč radi mesa… morda občasno, nikakor pa ne vsak dan.

Nikakor pa način prehranjevanja ne more izražati kvalitete partnerstva.
Zastarela je miselnost, da se slabo prehranjuje, kdor ne je mesa… ekološka zelenjava je bistveno bogatejša prehrana kot meso in sveža pripravljena hrana z domačega vrta pomeni precej višji standard prehrane.
[/quote]

kaj pa ima meso veze z “dobro zvezo”‘
se ti mogoče tudi bele miške prikazujejo???

A to so kao jedilniki brez mesa?

Sama sem upala, da bom dobila kakšne pametne ideje za brezmesna kosila. Namesto tega pa je pod tem vprašanjem polno popolnoma zgrešenih predlogov (mesne ideje) in neka osebna pričkanja neznancev na forumu.
Pa ko smo že pri debati o mesu le to sploh ni esencialnega pomena za naš obstoj. In kdo bi si mislil, da niso (vsi?) vegetarijanci in vegani posušeni, shirani in depresivni. Je pa problem, če ti manjkajo osnove iz pouka gospodinjstva o prehrambeni piramidi. Pomembno je, da si sestaviš polnovredni obrok. Ja, tudi brez mesa se to da.

Torej predlogi za kosila:
Pečena zelenjava (krompir, korenček, čebula, paprika), fižolovi polpeti, paradižnikova solata
Gobova/zelenjavna juha in ajdovi žganci
Pečena polenta in zelenjavna omaka
Kuskus/bulgur v solati (paradižnik, kumare, bučke, mocarela)
Prebranec/pasulj brez mesa
Brezmesna jota
Rižote z zelenjavno
Musaka iz melancanov in krompirja
Zelenjavna lazanja
Pečene rdeče paprike polnjenje z mladim sirom in pire krompir
Sir na žaru in skleda solate
Testenine z kremno bučkino omako
Štruklji
Stročji fižol v paradižnikovi omaki
Zeljne krpice
Tortilje polnjene z zelenjavo in humusom

Včasih je treba malo domišljije uporabit in niti ni potrebno ničesar nadomeščat. Pač malo več poješ, ker ena porcija dodatne zelenjave nikomur ne bo škodila.

Zajci ne jedo kuhane zelenjave.

Zajci ne jedo kuhane zelenjave.
[/quote]

Normalni ljudje imamo tudi raje surovo.

Zakaj pa brez mesa? Mi jemo meso vsak dan. Zddaj poleti recimo, skuham gosto zelenjavno juho, kos mesa na žaru in paradaj ali kumara, kar komu paše, pa je kosilo. Danes meso z žara in solata paradajz, kumare,paprike in čez nariban sir. Včeraj bučke poljnjene z mletim mesom, predvčerajšnjim ribe in kuhan krompir s špinačo.
Meni meso paše, imam ga rada, nasiti me na polno in ga jem vsak dan.
[/quote]

pač enim meso ne paše, je to res težko razumet?
moja otroka sta od malega vege, pa mi2 z možem nisva.
kot najstnika sta začela jest meso, očitno sta ga rabila, ko sta dosegla višino, sta meso spet zreducirala na minimum.
meni osebno meso sploh ni dobrega okusa, jem ga zelo redko, čeprav kakšen res dober čevap pa res kdajpakdaj zapaše .. 2x letno.
če bi meso jedla vsak dan bi mi črevo popolnoma zaštopalo 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Madajno, 24.08.2017 ob 09:28

Poobedki, sadje, kruh, jogurt, sladkarije so čisto nepotrebni za zdravo prehranjevanje. To je le “mašilo” ali kako bi rekla, da je obrok bolj pester.
[/quote]
In kaj je narobe z jogurtom? In kruhom? Sadjem? Saj ne mores samo od buck zivet. Za sladkarije se pa strinjam.

kakšne vse komentarje berem se kr za glavo držim. ne gre brez egota nesramnosti kritiziranja drig čez drugega namesto pisanja dobrih idej za kuhanje se negdo najde za ocenjevanje drugih kaj in kako se negfo prehranjuje?

Anonimno 9523, 30.06.2021 ob 14:11

kakšne vse komentarje berem se kr za glavo držim. ne gre brez egota nesramnosti kritiziranja drig čez drugega namesto pisanja dobrih idej za kuhanje se negdo najde za ocenjevanje drugih kaj in kako se negfo prehranjuje?

budalo, odgovarjaš na 4 leta staro temo

repo, zelje, fizol in krompir na 101 nacin.

Majmuni, 4 lete stare teme odpirate, ker je vse pobegnilo stran od tega schiesse foruma.

Scheisse:)

vegivegi, 24.08.2017 ob 08:53

o madona

a vaši dedci se strinjajo s taki jedilnikom al mate doma same shirance?

mene moj pošlje nekam da mu kuham vsak dan samo zelenjavo…saj pa nismo zajci.

Tudi pri nas meso 2 do 3 krat tedensko. Možu paše malo več, tako da občasno nadoknadi s pršutom.  Je pa zdrav kot riba, v mladosti je bil športnik in je nekaj mišičevja kar obdržal.

Sicer pa jemo veliko zelenjavnih enolončnic, testenin z različnimi omakami, v zadnjem času več žitaric kot riža in krompirja, zelenjave pa sploh veliko. Precej pojeva tudi jajc in sira, pozimi veliko fižola.

vauvauvau, 24.08.2017 ob 09:11

Zakaj se pa cela družina možu prilagaja?? Otroci in ti trpite, zato ker bi on rad jedel na kile mesa?

Ene ženske res niste resne, da celo družinsko življenje prilagajate enemu članu, kot da je on kaj več.

Pri nas sem mesojeda jaz, moz ne.

Vsk dan jemo meso, vsk si vzame, kolikor sam hoce. Pa to ne pomeni, d poleg mesa ne jemo tudi drugih zivil.

Vsak dan je juha, bistra mesn li kremna zelenjavna ali kaj tretjega podobnega juhi na osnovi zelenjave in brez mesa. Zraven seveda solata ali kaksna toplotno obdelana zelenjava in priloga. Jaz pojem minimalno priloge, dober kos mes in veliko zelenjave, moz veliko priloge, mesa za okus in nekaj zelenjave, ostali pa vsak po svoji volji. Ce ni tako komolet kosilo, je potem zelenjavna enoloncnica z mesom, spet si vsak nadeva kolikor zeli mesa.

Ce kdaj slucajno ni mesa za kosilo, je za vecerjo.

Zakaj bi kuhala brez mesa?

Sploh mi je pa smesno, ko eni nastevate ribe, skampe, hrenivke, pica sunko in podobno – to je meso ali mesni izdelek, sploh pa, raje kos mes kot pa hrenovko ali pica sunko!

Jao spet tema kjer ljudje ki ne znajo druzga skuhat k šnicl in krompir pametujejo kako vsi ostali ki znajo še kaj drugega nimajo pojma o kuhanju :).

Tista ki pa kuha kile mesa za moža naj se pa ne sekira. Boste kmalu lahko jedli kar boste želeli. So z razlogom bolezni srca in ožilja še vedno prvi vzrok smrti (predvsem pri moških) v sloveniji in na splošno v zahodnem svetu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close