ženski parfum – univerzalen?
http://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Coco-Mademoiselle-611.html
Tukaj si preberi o tem parfumu. Iščeš potem očitno nekaj s citrusi, pa na sladko povleče, orientalsko, pačuli je očitno zraven. Prebrskaj malo po komentarjih spodaj, dostikrat napišejo, če odkrijejo kakšno podobno cenejšo različico. In potem se oborožen s tem znanjem odpravi v drogerijo. Še vedno obstaja možnost, da zgrešiš, ampak je pa veliko manjša, kot če sploh ne veš, v katero smer bi šel. Ne poznam pa parfuma, da bi ti znala povedati, kateri je podoben.
Niti ni bilo mišljeno, da vzame katerega tam na levi strani. To so tudi dragi parfumi. Mišljeno je bilo, da na podlagi tega parfuma ugotovi, kaj naj bi bilo v parfumu, ki bi ji lahko bil všeč. Je pa vsekakor vedno tvegano kupovati parfum za drugega, vedno. No, Fragrantica je meni blazno pomagala, ker sem na tej strani našla poceni parfume z zelo podobnim vonjem tistim parfumom, ki so mi všeč, pa si jih ne morem privoščiti. Na primer 5th Avenue NYC Premiere Elizabeth Arden (ki stane 15 evrov) je meni dobra zamenjava za Addict (ki v enaki količini stane 95 evrov).
Parfum za darilo kupi edino pod pogojem, da veš, da je nekomu všeč točno določen parfum. In potem seveda kupi izključno tistega, ne nekega nadomestka. Tudi, če nekje nekdo predlaga, da je parfum X super nadomestek parfuma Y, so okusi tako različni in specifični, da ni nujno, da bo osebi tudi dejansko všeč. Torej, če je tisti specifičen parfum predrag, naštudiraj neko drugo darilo.
Jest sm nad parfumi vedno razočarana. Sem imela 3 testerje. 2 od njim sta mi zelo dobro dišala, zato sem ta 2 parfuma potem dejansko tudi kupila. Oba parfuma, ki sem ju dejansko res kupila sta mi smrdela in delovala dobesedno kot cenena ponaredka. Zato sedaj ne kupujem več sploh parfumov, samo še nekaj v smislu Naomi ipd., Vanderbild. Za 10-15 €.
Mi je pa vsekakor razumljivo, zakaj ne moreš dobiti testerjev po teh trgovinah…. itak, če si potem tako razočaran nad izdelkom je razumljivo, da ne dobiš testerja, kot sem bila jaz.
Sedaj se sploh ne morem znebiti občuteka, da nam prodajajo neko tretjerazredno robo ali celo ponaredke nekje s Kitajske.
Zato ker ne veš, da se mora eau de parfum vedno, toaletna voda pa priporočljivo hranit v hladilniku, ker se le tako ohranijo vse lastnosti in dišavne sestavine od vrha do dna piramide.
Jst imam enega Coco Chanelle Madmoiselle že cca 5 let v hladilniku, ga občasno rabim , pa je vonj popolnoma enak, kot tisti dan, ko je bil odprt – tiptop.
Parfumi so zelo delikatna, nepredvidljiva reč, saj na vsaki koži reagirajo drugače. Celo na istem uporabniku se v posameznih situacijah ali obdobjih lahko obnašajo drugače, odvisno npr. od hormonskega ravnovesja, prehrane, …
Od samega začetka, to je zadnjih 15 let, je Coco Mademoiselle zame eden izmed nepogrešljivih, moj signature pafrum pa je Gucci II – če ti ta informacija kaj pomaga. Starost 40+.
Na tvojem mestu ne bi tvegala. Če ji je všeč Chanelov parfum in je tebi previsok cenovno razred, se prosim lepo, ne sili z nakupom, ker boš najverjetneje falil in kaj lahko se zgodi, da bosta na koncu oba slabe volje. Pustimo zdaj floskule, da se podarjenemu konju ne gleda v zobe, pa vendar se mi zdi, da bi jo rad pozitvino presenetil.
Saj je res, da smo si različni, ampak parfum je eno od daril, kjer lahko najbolj zgrešiš, pa če so tvoji nameni še ne vem kako dobri.
Sama osebno nisem obremenjena z znamkami ali kozmetiko nekega high cenovnega razreda, ampak parfum mora biti pa top klasika. Vse kar je manj ne dam nase, povrhu vsega se mora na koncu tudi dobro izdišati na meni.
Če je tvoja zbranka glede parfumov samo par procentov taka kot jaz, boš 99,99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kiksnil do neba.
Lahko pa ji podariš neoseben bon na zelo oseben način, pa naj si kupi po svoji izbiri.
Kot so že predhodnice napisale, NE kupi nadomestka. Če ji je vonj top, ga noben še tako dober ponaredek ne bo zadel.
Drugače pa prvič slišim, da se parfumi, pa naj bo to edt ali edp shranjujejo v hladilniku. Parfum zadrži svoje arome nekje do 18 mesecev po prvi uporabi, shranjen naj bi bil na temnejsem mestu, nekje normalne sobne temperature (cca. 18-20°C). Po 5.letih pa nima niti slučajno istega vonja, tako da ne bluzi…
Ker vidim, da sem mogoče bila narobe razumljena. Nisem mu svetovala nakupa nadomestka, še manj ponaredka. In sem mu tudi napisala, da je parfum darilo, s katerim lahko hudo mimo udariš. Sem mu pa napisala, kaj so sestavine tistega parfuma in napisala, da če že kupuje, naj gleda v tisto smer. Mogoče bi damici bil kakšen parfum za 20 evrov bolj všeč kot ta za 100, pa še bolj obstojen bi bil. Kdor zelo dobro preišče stran fragrantica, najde prečudovite dragulje po ceni 10, 20 evrov.
Kaj pa če ji kupiš kakšen drug izdelek od Coco Mademoiselle? Mleko za telo ali kaj podobnega?
CM je tako zeloooo popularen, meni niti ni všeč, razumem pa njegovo popularnost. Nanj spominja Miss Dior EDP, ki je meni boljši, a seveda se o okusih ne razpravlja. Problem je, ker je ta spet v višjem cenovnem rangu. So pa med njima spet nianse, ki seveda lahko nekomu naredijo parfum všečen, nekomu drugemu pa ne. Pa pazi, ker CM sta tudi EDT in EDP, pa seveda čisti parfum, ki pa ga tvoja prijateljica najbrž nima.
Sicer sem pa izrecno proti kupovanju parfumov za darilo, razen če res veš, kaj drugi osebi ustreza. Je preveč delikatno in imamo tako različne okuse, da lahko zelo hitro sfališ. Sama sem jih dobila nekaj, samo enega porabila do konca.
Strinjam se tudi s pregledom Fragrantice, vem da je en dosti cenejši, ki naj bi bil zelo podoben CM mislim da je nekaj z Ling in Syst…. Ne spomnim se točno, zdaj pa tudi ne najdem. A prosim, preberi še enkrat prejšnji odstavek:)
Ta parfum meni niti pod razno ni vsec[/quote]
Kater pa ti je ? Da vidim kkašen gnil okus maš…[/quote]
Samo gnil moki lahko izjavi, da ima ženska gnil okus, če ji ni všeč parfum po njegovem okusu.
Ali ni cela ta tema posvečena ravno temu, da ne kupujmo parfumov za darila, ker imamo ženske za vonjave specifičen okus.
Meni recimo niti eden od top 5 najbolj prodajanih svetovnih parfumov ne potegne, niti Ch 5, niti Opijum… ti vonji sodijo v drug čas.
Kater pa ti je ? Da vidim kkašen gnil okus maš…[/quote]
Samo gnil moki lahko izjavi, da ima ženska gnil okus, če ji ni všeč parfum po njegovem okusu.
Ali ni cela ta tema posvečena ravno temu, da ne kupujmo parfumov za darila, ker imamo ženske za vonjave specifičen okus.
Meni recimo niti eden od top 5 najbolj prodajanih svetovnih parfumov ne potegne, niti Ch 5, niti Opijum… ti vonji sodijo v drug čas.[/quote]
Mogoče imaš pa tko sofisticiran okus, da ti je všeč samo kakšen issey miyake, kenzo, DKNY itd ??? Če ti tud to ni všeč, potem imaš res gnil okus…sicer pa nisi sploh omenila tvoj omiljeni parfum, tko da predvidevam da ga sploh nimaš in da potemtakem smrdiš…
Meni recimo niti eden od top 5 najbolj prodajanih svetovnih parfumov ne potegne, niti Ch 5, niti Opijum… ti vonji sodijo v drug čas.[/quote]
Mogoče imaš pa tko sofisticiran okus, da ti je všeč samo kakšen issey miyake, kenzo, DKNY itd ??? Če ti tud to ni všeč, potem imaš res gnil okus…sicer pa nisi sploh omenila tvoj omiljeni parfum, tko da predvidevam da ga sploh nimaš in da potemtakem smrdiš…[/quote]
Umiri se človek, spodaj sem napisala, saj se ti ni treba vedno prepirati.
Pa tudi, če ne bi uporabljala parfuma, ne smrdim.
Omiljeni = priljubljeni
Forum je zaprt za komentiranje.