ženski parfum – univerzalen?
ta je moj najljubši, samo ta je drag kot žafran 🙂
res je, da ga tudi imaš za nekaj časa in da res drži vonj… samo naenkrat, ko se ga kupuješ, je pa potrebno nekaj cvenka odštet, čeprav je res,da se splača[/quote]
Itak da se…ni za brezveze med najdražjimi parfumi …[/quote]
Menda se ne bomo o parfumih kregali.
Jaz sem še ena, ki Jadora ni marala. Kupila sem ga leta 2001. Na prvi voh mi je bil všeč, pa toliko so ga reklamirali. Napaka. Če po navadi parfum porabim v treh mesecih, sem tega vlekla nekaj leta. Ker mi to ni bilo to. Mi pač to ni bilo to. In ne vidim, kako bi si nekdo, ki ima rad sladke parfume, lahko kaj pomagal z njim.
Da pa se razumemo, da to, da je parfum obstojen, nima nobene zveze s tem, koliko stane. Ti lahko zdaj naštejem cel kup parfumov, ki stanejo nad 100 evrov, pa niso obstojni. In tudi Jadore ni med najobstojnešimi parfumi, če sva ravno pri tem. Pa tudi silaže nima ne vem kakšne. Obstaja pa cel kup parfumov, ki stanejo okoli 20 evrov, zelo lepo dišijo (to je spet stvar okusa) in so zelo obstojni in imajo močno silažo (to pa za razliko od okusa ni relativno).
In ne moreš zdaj poniževati ljudi, ki nimajo toliko denarja, da bi kupovali drage parfume. Jaz priznam, da pri vseh stroških, ki jih imam, niti pod točko razno ne morem kupovati dragih parfumov. To pa ne pomeni, da ne morem lepo dišati. In na tej spletni strani, ki sem jo objavila (ki parfumov ne prodaja, da se razumemo), sem našla zase parfume za 15, 20, največ 25 evrov, s katerimi sem zelo zadovoljna in srečna, predvsem pa so pravi za moj nos.
Ga pa ni in ga ne bo parfuma, ki bi bil všečen vsakemu nosu.
Moj trenutno najljubši parfum je Black Sugar od Aqualina, 100 ml dobiš za 22 evrov. Ker je obstojen, traja teh 100 ml dolgo.
Groza, očitno imamo mone res gnil okus, ker sem tudi sama ena izmed tistih, ki ji Dior J’adore smrdi. 🙂 Ja, smrdi. Po drugi strani pa mi npr. YSL Manifesto l’elixir noro diši. Ali pa YSL Black opium. Pa Chloe Love story in Calvin Klein Endless euphoria. In še mnogo drugih. Verjamem pa, da spet kateri drugi kateri izmed naštetih (ali pa morda celo vsi 😀 ) ni všeč. Zakaj? Ker so okusi različni in prav je tako. Isti parfum lahko na dveh ženskah diši (ali smrdi) popolnoma drugače. Univerzalni parfum, ki bi bil všeč vsem, ne obstaja.
No, bom pa takole povedal…imam dokaj sofisticiran okus in zame so vsi diorji, kleini, YSL , armaniji itd, vsi isti šmorn…vsi smrdijo po alkoholu in noben ne izstopa….velja za ženske in moške parfume…
Trenutno imam Cartier Declaration in Kenzo Power …tisti ki reče da mu smrdita oz nista nič posebnega, naj gre h zdravniku surlo popravit…
Itak da se…ni za brezveze med najdražjimi parfumi …[/quote]
Jaz sem še ena, ki Jadora ni marala. Kupila sem ga leta 2001. Na prvi voh mi je bil všeč, pa toliko so ga reklamirali. Napaka. Če po navadi parfum porabim v treh mesecih, sem tega vlekla nekaj leta. Ker mi to ni bilo to. Mi pač to ni bilo to. In ne vidim, kako bi si nekdo, ki ima rad sladke parfume, lahko kaj pomagal z njim.
Da pa se razumemo, da to, da je parfum obstojen, nima nobene zveze s tem, koliko stane. Ti lahko zdaj naštejem cel kup parfumov, ki stanejo nad 100 evrov, pa niso obstojni. In tudi Jadore ni med najobstojnešimi parfumi, če sva ravno pri tem. Pa tudi silaže nima ne vem kakšne. Obstaja pa cel kup parfumov, ki stanejo okoli 20 evrov, zelo lepo dišijo (to je spet stvar okusa) in so zelo obstojni in imajo močno silažo (to pa za razliko od okusa ni relativno).
In ne moreš zdaj poniževati ljudi, ki nimajo toliko denarja, da bi kupovali drage parfume. Jaz priznam, da pri vseh stroških, ki jih imam, niti pod točko razno ne morem kupovati dragih parfumov. To pa ne pomeni, da ne morem lepo dišati. In na tej spletni strani, ki sem jo objavila (ki parfumov ne prodaja, da se razumemo), sem našla zase parfume za 15, 20, največ 25 evrov, s katerimi sem zelo zadovoljna in srečna, predvsem pa so pravi za moj nos.
Moj trenutno najljubši parfum je Black Sugar od Aqualina, 100 ml dobiš za 22 evrov. Ker je obstojen, traja teh 100 ml dolgo.[/quote]
če se kdo hoče zdaj kregat, si to tio… ker kao ti si povedala in mora bit po tvoje… čeprav, pišeš, da ti je parfum stal v omari, da ga ne maraš, ampak pametna si pa najbolj kot bi bila najbolj redna uporabnica le-tega. Ampak naj bo po tvoje, oz. kar mora bi, ker ti si admin ane… pač ko se oglasiš mora bit po tvoje.
Ok se ti klanjamo, parfum smrdi, je neobstojen, drag za brezveze, v glavnem, s tvojimi besedami, napaka… happy si srečna… mi ostali pa bomo svoje mnenje in realne izkušnje in mnanja zadržali zase v svojem življenju… na tvojem forumu bomo pa prigovarjali tebi,da boš happy
Pa še nekaj.
Isti parfum diši različno na različnih ljudeh. Pravzaprav diši različno tudi pri istem človeku v različnih obdobjih. L’Eau d’Issey recimo uporabljam odkar je prišel na trg in v četrt stoletja ga nosim različno.
Podobno kot opal, ki mi v različnih obdobjih spreminja barvo – se še komu to dogaja?
Moj trenutno najljubši parfum je Black Sugar od Aqualina, 100 ml dobiš za 22 evrov. Ker je obstojen, traja teh 100 ml dolgo.[/quote]
če se kdo hoče zdaj kregat, si to tio… ker kao ti si povedala in mora bit po tvoje… čeprav, pišeš, da ti je parfum stal v omari, da ga ne maraš, ampak pametna si pa najbolj kot bi bila najbolj redna uporabnica le-tega. Ampak naj bo po tvoje, oz. kar mora bi, ker ti si admin ane… pač ko se oglasiš mora bit po tvoje.
Ok se ti klanjamo, parfum smrdi, je neobstojen, drag za brezveze, v glavnem, s tvojimi besedami, napaka… happy si srečna… mi ostali pa bomo svoje mnenje in realne izkušnje in mnanja zadržali zase v svojem življenju… na tvojem forumu bomo pa prigovarjali tebi,da boš happy[/quote]
Hallo? Kje je ona to napisala? Se vam je tako težko sprijaznit, da vaš parfum ne diši vsem?
Meni smrdi. Napadi zdaj še mene.
Ok se ti klanjamo, parfum smrdi, je neobstojen, drag za brezveze, v glavnem, s tvojimi besedami, napaka… happy si srečna… mi ostali pa bomo svoje mnenje in realne izkušnje in mnanja zadržali zase v svojem življenju… na tvojem forumu bomo pa prigovarjali tebi,da boš happy[/quote]
Hallo? Kje je ona to napisala? Se vam je tako težko sprijaznit, da vaš parfum ne diši vsem?
Meni smrdi. Napadi zdaj še mene.[/quote]
ona je napisala zgoraj- “da se razumemo” to je tipično diktatorako… da se razumemo, tako kot jaz rečem tako je, pa čeprav nimam izkušenj…- in je napisala,d a se razumemo, hitro se razdiši -. čeprav po mojih izkušnjah to nikakor ne drži, ampak ker je ona tako rekla, da se razumemo, tako mora biti očitno… in nima nihlče drug pravico do drugačnega mnenja… pa čeprav smo ga redno uporabljali in imamo očitno več izklušenj kot ona…
jaz nikogar nisem napsdla, ker ima drugačen okus kot jaz, ona je taka, ona je govorila,d a se razumemo, parfim je napaka, itd. ne jaz… kaj se imamo za razumet… če ima ona takšno mnenje naj ga ima, samo ga ni potrebno vsiljevati drugim diktatorsko s tem da se razumemo, da nihče drug nima pravico do svojega mnenja, sploh, ker je napisala,d a ji je stal v omari, dela se pa najbolj pametno kot da bi imela največ izkušenj kot redna uporabnica…
tako,d a ti očitno ne znaš brat kaj sem jaz napisala in s čem se v njenem napisanem nisem strinjala – ne z različnimi okusi, ampak z njenim pametovanjem o parfumu in kako da je ni vreden denarja, ker da se razdiši ipd. in vse – pa sploh kao redna uporabnica ni. to sem sem izpostavila… ne samo všečnost dišave…
tako,d ati ne napadaj mene s hlaooo… ker očitno nič ne razumeš od napisanega.
pač ti srmdi, še dobro, te ne bo veliko v moji bližini… :))
evo dodajam še nekaj drugih mnenj in opisov o parfumu s strani uporabnic za bolj širšo sliko sliko o parfumu J’adore od Diorja
http://www.planet-lepote.com/kozmetometer/dior-jadore/total/20
evo dodajam še nekaj drugih mnenj in opisov o parfumu s strani uporabnic za bolj širšo sliko sliko o parfumu J’adore od Diorja
http://www.planet-lepote.com/kozmetometer/dior-jadore/total/20%5B/quote%5D
Ampak meni se vedno ni vsec …
tudi prav, če ti ni, tudi na linku, če pogledaš ni vsem… so pa tiste, ki so redne uzporabnice podale izkušnje z obsotnostjo parfuna, ki pa je v pretežni večini v nasprotju s tem kar žogca piše, ki ga niti ne uporablja. In jaz po svojih izkušnjah uporabe lahko rečem,da mi je eden izmed obstojnejših perfumov…
pač nalimala sem še rezlična mnenja, od več ljudi se dobi lahko iz več strani bolj realna slika.
meni pa je najljubši… so mi še tudi nekateri drugi všeč, ampak ta mi je najljubši.
Meni smrdi. Napadi zdaj še mene.[/quote]
ona je napisala zgoraj- “da se razumemo” to je tipično diktatorako… da se razumemo, tako kot jaz rečem tako je, pa čeprav nimam izkušenj…- in je napisala,d a se razumemo, hitro se razdiši -. čeprav po mojih izkušnjah to nikakor ne drži, ampak ker je ona tako rekla, da se razumemo, tako mora biti očitno… in nima nihlče drug pravico do drugačnega mnenja… pa čeprav smo ga redno uporabljali in imamo očitno več izklušenj kot ona…
jaz nikogar nisem napsdla, ker ima drugačen okus kot jaz, ona je taka, ona je govorila,d a se razumemo, parfim je napaka, itd. ne jaz… kaj se imamo za razumet… če ima ona takšno mnenje naj ga ima, samo ga ni potrebno vsiljevati drugim diktatorsko s tem da se razumemo, da nihče drug nima pravico do svojega mnenja, sploh, ker je napisala,d a ji je stal v omari, dela se pa najbolj pametno kot da bi imela največ izkušenj kot redna uporabnica…
tako,d a ti očitno ne znaš brat kaj sem jaz napisala in s čem se v njenem napisanem nisem strinjala – ne z različnimi okusi, ampak z njenim pametovanjem o parfumu in kako da je ni vreden denarja, ker da se razdiši ipd. in vse – pa sploh kao redna uporabnica ni. to sem sem izpostavila… ne samo všečnost dišave…
pač ti srmdi, še dobro, te ne bo veliko v moji bližini… :))[/quote]
Opažam, da ji težiš enako kot si ji včeraj v temi o tistem stanovanju. Kje je ona napisala, da ta parfum smrdi? Nikjer. Uživaš, da ji najedaš. Jutri boš spet nekaj našla, da boš romane pisala o enem njenem stavku.
Opažam, da ji težiš enako kot si ji včeraj v temi o tistem stanovanju. Kje je ona napisala, da ta parfum smrdi? Nikjer. Uživaš, da ji najedaš. Jutri boš spet nekaj našla, da boš romane pisala o enem njenem stavku.[/quote]
…ki ga bo za začetek interpretirala po svoje, tako da bo napad v resnici namenjen temu, kar si bo ‘nmmn’ predstavljala, ne pa temu, kar bo Žogca eventuelno napisala.
Dragi originalni avtor, kot vidis po zgornjih odgovorih, je okus za parfume precej subjektivna stvar in verjetno ne obstajata dva cloveka (sploh pa ne zenski), ki bi se o tem povsem strinjala.
Zato tudi univerzalno vsecen parfum ne obstaja.
Meni naprimer J’adore smrdi po stari omari – ceprav imam sicer rada belo cvetje na katerem temelji (nor Serge Lutens A la nuit ali Annick Goutal Songes).
Ce zenske ne poznas zelo zelo dobro ji parfuma raje ne kupuj, na Coco Mademoiselle mene sicer spomni Guerlain Idylle http://www.salma.si/guerlain/idylle-parfumska-voda-za-zenske/ ali se bolj Guerlain Idylle Eau sublime http://www.salma.si/guerlain/idylle-eau-sublime-toaletna-voda-za-zenske/, ki sta prav tako namenjena mlajsi populaciji in sta meni osebno celo ljubsa, nista pa v nobenem pogledu kopija Chanela.
Vso sreco
Opažam, da ji težiš enako kot si ji včeraj v temi o tistem stanovanju. Kje je ona napisala, da ta parfum smrdi? Nikjer. Uživaš, da ji najedaš. Jutri boš spet nekaj našla, da boš romane pisala o enem njenem stavku.[/quote]
Očitno ti uživaš,da najedaš mene, ker me očitno zasleduješ in se vame vpikuješ, jaz sem repšlicirala njej ne tebi… ampak ti mene napadaš… in replicirala sem nestrinjanje s tem, ker je pisala,da naj bi po njenem veljalo za parfum, ki ga sploh kao ne uporablja, ker ji je ostal v omari… a zmoreš to razumeti… na to se je nanašalo moje nestrinjanje, ne na okus do vonjave – torej všečnost ali ne…očitno tega ne zmoreš razumeti pa čeprav to večkrat ponavljam
lahko jo zagovarjaš – ampak, da je totalno nezanesljiva v svojih besedah, je pa dokazala v včerajšnji temi o stanovanju, kjer sem ja liogično ji argumentirala na njenih besedah, ki jih je obračala in takisto je to počela kot tudi v temi o božični večerji… nas je več to opazilo…
…ki ga bo za začetek interpretirala po svoje, tako da bo napad v resnici namenjen temu, kar si bo ‘nmmn’ predstavljala, ne pa temu, kar bo Žogca eventuelno napisala.[/quote]
ne gostpa, to najbrž velja za vas, jaz sem svoje nestrinjane argumentirala in ni v predstavah… to velja za vas, ki ste se zdaj odločili spraviti name, dajte si duška gospa senza :))
…ki ga bo za začetek interpretirala po svoje, tako da bo napad v resnici namenjen temu, kar si bo ‘nmmn’ predstavljala, ne pa temu, kar bo Žogca eventuelno napisala.[/quote]
ne gostpa, to najbrž velja za vas, jaz sem svoje nestrinjane argumentirala in ni v predstavah… to velja za vas, ki ste se zdaj odločili spraviti name, dajte si duška gospa senza :))[/quote]
Po tvoji lastni interpretaciji besede “Da se razumemo…” pritičejo diktatorjem oz. so zate diktatorski način izražanja, je tako?
O tem govorim, kaj si boš pa zraven namislila, se me pa ne tiče. Ampak, če ti je v uteho, ti lahko napišem, da si žrtev. Vsi se spravljajo nate, ti pa mala, nedolžna in neškodljiva ptičica, a ne?
Forum je zaprt za komentiranje.