Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V mleku v prahu našli kemikalije

V mleku v prahu našli kemikalije

TEST
V mleku v prahu našli kemikalije
Mamice, ki imajo težave z dojenje, se zanašajo na to, da je mleko v prahu, ki ga dajejo svojemu otroku, zdravo … Oziroma da v mleku vsaj ni kemikalij, a očitno ni tako.
Ir. K. / Berlin 13. 2. 2015, 07:13

Nemška organizacija Öko-Test je pod drobnogled vzela 14 različnih izdelkov in prišla do skrb vzbujajočih zaključkov. Le dve vrsti mleka v prahu sta bila ocenjena z “dobro”, štiri blagovne znamke so na testu padle, šest izdelkov pa so ocenili z “zadovoljivo”.

Tetst je tudi pokazal, da visoka cena še ne zagotavlja kakovosti. Zmagal je namreč najcenejši izdelek Milasan Anfangsmilch 1.

Öko-Test je rezultate testa označil za porazne. V vseh vzorcih so našli klorat, ki zavira delovanje ščitnice in škodi rdečim krvnim celicam, mikrobe, ki pričajo o nehigieničnih pogojih proizvodnje, in tudi druge škodljive snovi, piše RTL. “Proizvajalci so bili pozvani, naj nemudoma znižajo vrednosti. Neverjetno, da se doslej na tem področju še ni veliko premaknilo,” piše Öko-Test.

Proizvajalca Rossmann so na primer na problematične snovi opozorili že leta 2013, a brez večjega uspeha. Alnatura, Holle in Milupa pa so po tem aktualnem testu napovedali, da bodo vsebnost škodljivih snovi v otroški hrani zmanjšali.

Öko-Test priporoča naslednje izdelke:
1. Milasan Anfangsmilch 1 (ocena dobro)
2. Nestlé Beba Pro 1 (ocena dobro)
3. Hipp Bio Combiotik Bio-Anfangsmilch 1 (ocena zadovoljivo)

Najslabše so se odrezali:
1. Milupa Milumil 1 Anfangsmilch (ocena neustrezno)
2. Holle Bio-Anfangsmilch 1/Demeter (ocena neustrezno)
3. Aptamil mit Pronutra Anfangsmilch 1 (ocena nezadovoljvo)

ok, kaj pa ste do zdej mele v mislih da so mleka v prahu če ne kemija al pa vsaj del kemije?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

mleko v prahu naj bi blo mleko, kateremu so odstranili tekočine (vodo, pa še kar je drugih tekočih zadev) oz strokovno rečeno so ga dehidrirali…

prlibližno (precej groba primerjava) tko kt če bi cukr odstranil iz krofa…. krof se zarad tega nč ne spremeni. Isto naj bi blo z mlekom

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Men se pa ob tem poraja vprašanje. Zakaj se dojenčkom več ne dela pomurkinega mleka v prahu, ker kolikor vem, je bilo včasih samo to mleko, pa tisto original od viola krave?

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

meni se pa ob tem poraja vprašanje, zakaj otrokom ne dajete pravega kravjega mleka, potem ko ste prenehale z dojenjem…

…in zakaj prezgodaj prenehat z dojenjem? Da potem otrok pije kemikalije v prahu z mlekom?

Kaj pa če bi šli k sosedu po domače mleko?
(če je sploh še kaka krava v vasi….)

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

…in zakaj prezgodaj prenehat z dojenjem? Da potem otrok pije kemikalije v prahu z mlekom?

(če je sploh še kaka krava v vasi….)[/quote]

No, najbrž ne morejo vse dojiti svojega otroka celo leto ali več. 😉

Saj tudi kmetu ne moremo več zaupati.Kaj dajejo v krmo,kakšno krmo imajo,našli so že marsikaj od antibiotikov,pesticidov …..

mleko v prahu naj bi blo mleko, kateremu so odstranili tekočine (vodo, pa še kar je drugih tekočih zadev) oz strokovno rečeno so ga dehidrirali…

prlibližno (precej groba primerjava) tko kt če bi cukr odstranil iz krofa…. krof se zarad tega nč ne spremeni. Isto naj bi blo z mlekom[/quote]

nej bi, v praksi pa to pomen, da je treba še par stvari dodat zato da je zadeva obstojna pol so pa že kemikalije.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

vprašanje če ga sploh še delajo..jaz ga že zlo dolgo nism vidu po štacunah

Zakaj mojemu otroku dajem to “umetnoˇ mleko? mogoče zato, ker nisem imela dovolj svojega, do 3meseca sem se matrala z črpanjem, ker se hčerka ni hotla dojit. Tako sem se dobesedno matrala 3m da sem si vsaj nekaj načrpala, ker je materino mleko tako oh in sploh. Končala sem pri 3m ko sem v celem dnevu si načrpala slabih 20ml.
Zato je nam to mleko bilo nuja, zakaj ne mleko od sosedovega kmeta? (oz. njegove krave 🙂 ), ker je to mleko premočno in vsebuje kar nekaj snovi, ki za tako majhne otročke niso primerni. To mleko pa naj bi bilo najboljši približek materinemu in tistemu kar tako majhno bitje potrebuje in je res žalostno, da se proizvajalci ne morejo potruditi in prodajati kvalitete, vsi vemo da ta mleka niso ravno poceni.

vprašanje če ga sploh še delajo..jaz ga že zlo dolgo nism vidu po štacunah[/quote]

Se mi zdi, da še, bom jutri preverila, itak ga pa rabiš, če delaš rafaelo doma. 😉

http://www.pomurske-mlekarne.si/sl/izdelki/mlejko/mleko-v-prahu/21/

prlibližno (precej groba primerjava) tko kt če bi cukr odstranil iz krofa…. krof se zarad tega nč ne spremeni. Isto naj bi blo z mlekom[/quote]

nej bi, v praksi pa to pomen, da je treba še par stvari dodat zato da je zadeva obstojna pol so pa že kemikalije.[/quote]

ni nujno..soli, sladkorji pa kar je še takih zadev ki recimo vežejo vodo nase, spremenijo pH in s tem onemogočijo preživetje bakterijam..tega je več kot dovolj. Vprašnje pa je, ali je to dovoljeno/zaželjeno tle rabiti zaradi celega kupa drugih zadev…

tud razne fore kot so filtacija, ultrafiltracija znajo/bi znale nadomestii tele hece, sam potem je spet..ko odpreš moraš to precej hitro porabt, ker nima nč proti mikroorganizmom, pa stroški znajo seči v nebo (kdo bo to potem kupoval…)

potem je pa tko kt si že ti napisal… kemija. Sam spet je vprašanje kolk so te zadeve nevarne, razgradljive, kaj je z njihovimi razpadlimi produkti

pač te zadeve niso tako črno ble, kot piše da so na papirju…..

ja tle je pač ena in edian srednja pot kompromis med vsemi vpetimi..

Avtorja prosim če mi lahko da kakšen link do teh rezultatov, ker prav na strani od Oko-testa je treba plačat.

Hvala

ne razumem, kako so lahko mame tako malomarne, da dajo otroku sploh umetno mleko…ker po raziskavah, je nezmožno dojenja samo par procentov mam…da tako malemu bitju, ki je ravno prišel, oziroma je na svetu še mesec ne, zlivaš to kemijo v telo..hvala bogu, da sem dojila, čeprav sem se pri prvem matrala ko hudič, dokler nama je steklo..seveda pa ni ga čez komot pri mamicah..pa flaša pa gotovo…nimam mleka, pa kaj še…

http://www.zurnal24.si/v-mleku-v-prahu-nasli-kemikalije-clanek-245146

Ne obsojaj, ker nekatere se morda tudi trudijo na vse pretege, pa jim ne gre. Kar se pa komotnosti tiče, je pa po moji logi velik bolj komot imeti mleko v dojkah, kot pa v termovski in ne verjamem, da si vse mame želijo biti po tvoje komot. 😉

Saj tudi kmetu ne moremo več zaupati.Kaj dajejo v krmo,kakšno krmo imajo,našli so že marsikaj od antibiotikov,pesticidov …..[/quote]

Zato pa izbereš tistega, ki krmi kravo s senom…. ampak kaj ko teh skorajda ni več, ker se ne kao splača….

Na takih primerih se pokaže kaj se splača, da ni vse denar, ko ti otroka zvija od kemije…
So ljudje, ki so razprodali živali, zemljo, ker se ni izplačalo… in sedaj tako sr,anj,e “krmijo” otrokom…

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Saj ni nujno, da je od krav. Kozje je dosti boljše. Stavim, da boljše od tega kupljenega 😉

Samo kdo bo krmil in molzel kozo? 😛

Ne obsojaj, ker nekatere se morda tudi trudijo na vse pretege, pa jim ne gre. Kar se pa komotnosti tiče, je pa po moji logi velik bolj komot imeti mleko v dojkah, kot pa v termovski in ne verjamem, da si vse mame želijo biti po tvoje komot. ;)[/quote]

komot ni samo to, da vržeš joško ven in dojiš kjerkoli..mame, ki ne dojijo, so v prvi vrsti komot tako, da naštimajo možu, babici, teti flaško, ona pa lahko gre, magari za cel dan.., potem ponoči se lahko daš na off in spiš osem ur v kosu.. mož bo pa malega nahranil po flaški..itd..če pa ti dojiš, moraš biti nekje na tri ure pri otroku, ali pa tudi na uro, ko je otrok še majhen, ima poskok rasti itd…ga imaš non stop ob sebi…

[/quote]

tu zraven je že všteta možnost, popolna nezmožnost dojenja in seveda tudi premalo mleka…to je par procentov, vse ostalo je pa lenoba mamic.

Ne obsojaj, ker nekatere se morda tudi trudijo na vse pretege, pa jim ne gre. Kar se pa komotnosti tiče, je pa po moji logi velik bolj komot imeti mleko v dojkah, kot pa v termovski in ne verjamem, da si vse mame želijo biti po tvoje komot. ;)[/quote]

komot ni samo to, da vržeš joško ven in dojiš kjerkoli..mame, ki ne dojijo, so v prvi vrsti komot tako, da naštimajo možu, babici, teti flaško, ona pa lahko gre, magari za cel dan.., potem ponoči se lahko daš na off in spiš osem ur v kosu.. mož bo pa malega nahranil po flaški..itd..če pa ti dojiš, moraš biti nekje na tri ure pri otroku, ali pa tudi na uro, ko je otrok še majhen, ima poskok rasti itd…ga imaš non stop ob sebi…[/quote]

Dej no dej…….jaz govorim o normalni mamici z dojenčkom, ti mi daješ za primerjavo ene kurbaste babe……

lari fari.
daj ti otroku pravo mleko in ne poslušaj dohtarjev, ki samo skrbijo za to, da jim dela ne bi zmanjkalo.

nikoli ni bilo toliko alergij in kobajagi nekih petih in šestih in sedmih (moj Bog, kaj si bodo še vse izmislili) bolezni, kot jih je sedaj, ko otrokom futrate to kemijo…

Zanimivo bi bilo videti analizo koliko kemikalij pa vsebuje materino mleko. Zna biti precej več od tega kot vsebujejo ti pripravki, sploh v kakšnih okoljih, ki so bolj onesnažena in v primeru služb v lakirnicah, brusilnicah in podobno. Najbrž precej vel tud če doječa mati bolj ‘krepko’ je z dosti mesa in sploh predelanih izdelkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close