Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali res v Hoferju in Lidlu nakupujejo najbednejši

Ali res v Hoferju in Lidlu nakupujejo najbednejši

Zadnjikrat mi je bivši sodelavec opisal svoje nakupovanje v omenjenih trgovinah.
Bil je skrajno zgrožen in ni šparal na slabih besedah.
Kaj naj si mislim o njegovem slabem vtisu?

ma vam dogaja tale gverila danes :-))

upam da imaš kaj od tega …

mam mal smeha pa mentalnega treninga

Očitno imaš nas rajo z minimalnimi dohodki za bedno rajo, ki hodimo tja za svoje mizerne plače in pokojnine po tretjerazredno hrano

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Nisem pri bogatih, pa vendarle ne kupujem v Lidlu niti v Hoferju, niti Evrospinu. Mi ne potegnejo taki stili, sem že šla kaj pogledat, tudi kaj malega kupila. 1x pa nikoli več.
Ampak, ljudje ki so bili noter so res zgledali najrevnejši. Nekaj južnih delavcev, romov, pa ljudje, ki imajo minimalca. Nimam nič proti njim, da se narobe ne razume, ampak vseeno se mi zdi, da v takih trgovinah kupuje folk, ki so na socialnih transferjih.

In za te ljudi bi bilo potrebno nekaj narediti, samo Cigane izpustimo, ker hodijo na socialo in v boljše trgovine. Sram naj te bo, da tako govoriš o ljudeh, ki hodimo v te trgovine.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Tisti ki menite da Lidl/Hofer sta trgovini za reveže imate zelo slabo splošno razgledanost ali pa še nikoli niste bili v razvitejših državah kot so Avstrija, Nemčija UK….

SIcer pa menim da nekomu gredo takšne trgovine v nos, pa se tukaj nasaja z novo temo vsako uro.

Samo Lidl proda za 20x mercatorjev vrednosti raznoraznih proizvodov. Tako kot v vsaki verigi ima dobre in slabe izdelke za ugodno ceno. S tematskimi tedni pa vnaša pestrost in spoznavanje novih kulinaričnih doživetij.

Eni pa res niste normalni…. Kupuješ tam, kjer si lahko privoščič, ti je všeč in ti ponudba ustreza. In nihče nima pravice imet nekoga za slabšega, ker kupuje v določeni trgovini.
Skupaj z možem imava prihodek cca 4000 eur na mesec, kupujem v Lidlu, Hoferju, Eurospinu, Lecleruku, Sparu in Merkatorju. Ne kupujem edino v Jagru in Tušu, ker sta mi totalno nesimpatični trgovini.

Za 4000 € na mesec ti pa slovenščina rahlo šepa!
Ali prodajaš barvne kovine in železo?

Kaj naj si misliš? A je to sploh pomembno;briga me kaj si on o tem misli,pač ima pravico do svojega mišljenja npr.

Osebno kupujem v različnih trgovinah,določene artikle v Tušu,v Šparu,v Lidlu,v Hoferju – za čimmanj denarja kupiti najboljše (vsaj trudim se,kolikor se to da). Smo pa nekje v povprečju. Pridejo tudi situacije,ko moram kupiti za manj denarja,četudi slabšo kvaliteto in obratno.

Kaj si pa sosedov Francelj o tem misli,mi dol visi. Bi pa si jaz verjetno mislila,če bi do ljudi,ki kupujejo v omenjenih trgovinah,imel slabšalen odnos, da je on sam en velik revež. Eto.

Večina Slovencev ima tako nizke plače, da so po merilih zahoda klošarji, potem se ti pa taki nad Lidlom zmrdujejo?

Standardu povprečnega Slovenca pritiče Lidl7Hofer, spanje v hostlih, letenje z nizkocenovnikom..

To je dejstvo! pri nas narod sanja o previsokem standardu.

Za 4000 € na mesec ti pa slovenščina rahlo šepa!
Ali prodajaš barvne kovine in železo?[/quote]

Ne, ne prodajam barvnih kovin in tudi ne železa. Te še kaj zanima?

Imam večjo plačo od minimalne, pa še vedno rada nakupujem v Hoferju. Ostale diskontne trgovine (Lidl, Eurospin …) mi niso všeč, s Hoferjem sem pa prav zadovoljna. Dobra kvaliteta, še nad ničemer nisem bila razočarana, super cena, pa še blizu je.

Pred kratkim sem se s kolegom, pri katerem so doma zelo premožni, pogovarjala o tem. Pričakovala sem, da bo imel podobno reakcijo, kot bivši sodelavec v prvem prispevku, a je tudi sam rekel, da tam nakupuje. Še vesel je bil, ker je prevečkrat odziv ljudi, da so tiste trgovine za reveže, se je pa našla še ena taka, ki tam kupuje.

Jaz sem še iz stare šole in kupujem v tisti trgovini, ki mi je dosegljiva peš. Ne maram se vozit z avtom po nakupe. Lepo grem iz službe vsak dan, se mimogrede ustavim pri sadju in v štacuni. Ker imam samo Mercator v bližini, pač hodim tja. Zdaj so pa odpli Lidl čisto zraven. Prvič v življenju sem bila v Lidlu, in sem bila zadovoljna.

Aja, plače imam 1.800,00. Ni glih bogatija, minimalc pa tudi ne.

Sama, prijatelji in bližnji kupujemo v Lidlu, Hoferju, Evrospinu. Ne glede na višino dohodkov.

Na Gorenjskem, točno v Lescah, tako tudi v Guncljah in nasproti Merkatorja v Dravljah precej polni trgovini. Kupci se mi nikoli niso zdeli skoraj klošarji, kot zadeve opisujete tu gori. Sama sem s cenami nadvse zadovoljna, rada probavam tujo hrano. Opustila sem nakupovanje v Merkatorju, tudi zato ker se cen drži politična marža (visoke) na način, kakor so najboljšega soseda vodili. Da je prišla zadeva tja, kamor je prišla.

Tisti, ki pozna trgovine v Nemčiji, ve da je Aldi trgovina/diskont na zelo visokem nivoju v Nemčiji. Cene so nižje od naših za cca. 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Aldi in Hofer sta verigi dveh bratov, eden v Avstriji in južnem delu Nemčije (Hofer), ista veriga se v preostalem delu Nemčije imenuje Aldi. Lidl je v Nemčiji poceni diskont. Pri nas je na višjem nivoju.

grem v Hofer.

V Hofer grem grem po njihove BIO izdelke, ki so zelo kvalitetni in sploh ne tako poceni, potem pa še kaj zraven kupim. Mi je tudi všeč, ker je majhen in sem in-and-out v 20min max, v tistih ohromnih šparih, leclercih, merkatorjih pa zgubim vsaj 1h da vse najdem, pa še potem letam okoli in iščem neko malenkost po celi trgovini. Imam zraven bloka tudi mini Merkator, ampak ta je pa res slabo založen, tja grem samo po osnovno.

Jaz tudi opažam posebno strukturo ljudi, ampak mi je popolnoma vseeno in grem po določene reči v hofer. Imajo mi dobre bio jogurte, zelo dober moscarpone (500g okoli 2.2€), pa kakšne piškote itd.

Sm vidla tudi žene zdravnikov tam kupovat-tako da ne vem.
Se pa meni sploh ne zdi tako poceni-tako da tudi revež tam ne more kaj dosti kupit.
Cene primerljive z ostalimi trgovinami-razen določenih stvari.
Vsaj moka,olje,meso,sladkor,mleko…jaz dobim v našem mercatorju ceneje ali enako.Bomboni za tamalega Haribo-isto kot drugje.Zakaj bi potem tja hodila.
Mogoče po kajzarice-sam mi je predaleč .

Zame sta Hofer in LIdl dobri trgovini, sicer bi v Evropi že propadli. Kupujem in bom še kupovala tam , saj HARALDSA v mojem malem mestu pač ni. V London se mi pa ne ljubi iti zaradi ene malenkosti.

Očitno imaš nas rajo z minimalnimi dohodki za bedno rajo, ki hodimo tja za svoje mizerne plače in pokojnine po tretjerazredno hrano[/quote]

Hrana je prvo razred na saj imajo ti koncertni boljšo kontrolo živil kot naši mali proizvajalci./na trznicah/

Kdo pa danes še kupuje samo v eni trgovini? Vsaka trgovina ima svoje slabosti in prednosti. Torej greš vzet tisto kar imajo v akciji ali pa tisti artikel, kateri je cenovno ugoden in kvaliteten artikel. Pri meni se že dolgo časa ne dogaja, da bi vzel voziček, ampak košaro. Pa pač grem vsak drug dan ali mercator,spar,lidl, hofer, kalček… vsak ima nekaj boljsega, kar drugi nimajo in obratno… edino eurospin mi čisto nič ni všeč.

MEDO RAJKO?!…..DA SE NE BOMO MI SLUČAJNO KDAJ NAD TABO IN TEBI PODOBNIMI ZGRAŽALI…
RAJE JEZIK ŠPARAJ ZA KAJ BOLJ GLOBOKOUMNEGA IN SE NE DELAJ NORCA IZ LJUDI.
Zakaj pa misliš da si RAVNO TI tak biser med ljudmi?

Pa nebi rekel da v hofer in podobne, hodijo reveži… dokler vidiš pred trgovino novejše bmw-je ali pa kakšen drug novejši avto, južnjakov pa niti ne vidim toliko. Je pa spet odvisno od lokacije, kjer je več revščine, je verjetno bolj popularen hofer.

Z družino radi potujemo v tujino, hodimo na izlete, to pa precej stane. Zato VEDNO, VEDNO poskušam dobiti najbolj ugodne ponudbe in z veseljem hodim v zgoraj pljuvane trgovine. Pa ne samo to: z veseljem iščem izdelke, ki so označeni s “pred potekom roka” na poceni policah, in vedno pogledam na račun, koliko sem privarčevala. Super občutek! Da bi me bilo sram???? Zakaj le??!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close