Ali res v Hoferju in Lidlu nakupujejo najbednejši
Meni so takšni hohštaplerji, ki se zgražajo nad ljudmi v Lidlu, Hoferju ali Kiku, prav smešni. A Mercator in Spar sta pa na drugi strani tega spektruma? Božemili, vse to so samo štacune s hrano, nobena ni dovolj fensi, da bi postala statusni simbol.
Sama kupujem v štacuni, ki mi je najbližje, za določene izdelke se pa včasih odpeljem še malo dlje, ker so mi fajn. NIKOLI si ne ogledujem, kako so drugi oblečeni in v kateri “razred” (še ena zanimiva pogruntavščina slovenceljnev, ki jim ni jasno, kaj razredna družba sploh je) sodijo. Nabavim, kar rabim, in grem.
Bom pa priznala, da včasih vidim kakšno žensko, ki očitno kupuje najcenejše izdelke, in mi je kvečjemu hudo, da mora biti tako.
Ravno danes sem sel spet po dolgem casu spet v Hofer. Kruh je zanic – sem si pokvaril zelodec s tistimi trdimi zemljami, ki so sama skorja, vmes pa prazno. Vsec mi je pa kaka eksotika, recimo danes so imeli tiste ogromne datlje, pa sushi je fajn. Se vedno najde kaj uporabnega – ce ne drugega, imajo pa tono curkra. Aja, pa kup baterij za 2 eur. Kje se to najdes? Nikjer!
Ne kupujejo notri samo revezi, pac pa se mi zdi, da tisti, ki gredo po tocno dolocene izdelke. Redko kdo je imel v kosari vec kot 3-6 artiklov. Tako kot jaz.
Diskont pac. In temu primerno se tam nakupuje.
Ne pa da se d*kate, kaj je boljse. Diskont bo vedno diskont. Tehtnica med kvaliteto in kvantiteto.
Kar se tice pa prodajalk in prodajalcev…. Ma dej, meni se niso zdeli naspidirani. Sploh tisti med policami, se vlecejo tako kot povsod. Edino blagajna siba. Pa se ta se vmes ustavi, ko stranka kej zaj*be in potem cakamo minuto ali vec. In se nic ne zgodi.
V zadnjih dveh letih sta Hofer in Lidl postala draga in me res zanima, kolikokrat gredo zdaj ljudje lahko še po polno košarico hrane. Cene iz leta 2014 in danes so čisto nekaj drugega. Grem redko tja, pa sem opazila ogromno razliko. Tisti, ki hodijo tja redno, pa minimalnih podražitev sploh ne opazijo.
Kako je v Lidlu ne vem, ker ne kupujem tam. Se pa mimo Lidla v Vižmarjih vozim domov in folk iz tam ven hodi znerviran in beden. Vedno trobijo, kar zapeljejo ven, brez upoštevanja prednosti, na prostoru pod tablo prepovedna parkiranje in ustavljanje vedno stojijo vsaj trije avti, kar še dodatno oteži promet. Bi rekla, da v Lidl res hodi povečini nekulturen folk, pa brez zamere. Okoli špara, mercatorja ali hofra nikoli ne vidiš takega prometnega kaosa, kot pred Lidlom. Pa še to-tudi na inalidnem parkingu je večkrat kdo, ki tam nima kaj iskati.
Kuštrin parkira svojega mercedesa.
In ko se samo mimo pelješ, vidiš celo, kdo parkira na mestu za invalide. Zanimivo. A si ziher, da nisi ti tista, ki ne sledi prometu in povzroča prometni kaos?[/quote]
In ko se samo mimo pelješ, vidiš celo, kdo parkira na mestu za invalide. Zanimivo. A si ziher, da nisi ti tista, ki ne sledi prometu in povzroča prometni kaos?[/quote]
Avtorica, res je. V lidlu in hoferju kupuje samo najbednejši folk, ne samo to, tam je tudi zelo nevarno. Vem, da sta enkrat kupovala en par, in je šla punca pomerit hlače (sploh ne vem, kako si kupujejo tisto bedno robo), in je ni bilo ven iz štiblca za pomerjanje, in je fanta zaskrbelo; jo je klical – nič, je trkal gor po zavesi – nič. Potem pa je šel v štiblc in so bila tam ena zadnja vrata, je šel skozi njih in jo je našel v skladišču že omamljeno in zvezano in pripravljeno na transport v nemčijo (avstrijo? od koder je pač hofer).
Enkat v lidlu pa sta dve ženski od tega najbednejšega folka hotele ugrabit mojo teto. Sta jo že spravili pod svojo kiklo (je malo manjše rasti) in samo temu se lahko zahvalimo, da je malo prej ukradla modrc (najbednejša pač) in je zato zapiskalo na izhodu.
Pa ne sam to, na parkirišču stoji bel kombi in vabi noter mlajše kupke.
To je vse zanesljivo res.
Skratka, tja pod nobenim pogojem ne smeš ti.
Sem pri dobrostoječih, pa kupujem tudi v Hofru in Lidlu. Mi “potegne” tudi tak stil. Kupujem pa tavelike nakupe 2x mesečno v Leclercu najraje. ( Mercator in Spar sta skrajna sila, TUŠ izhod v sili).
Večkrat grem v Hofer, ker nam je določen asortiman bolj ustrezen , kot v Lidlu.
Nasplošno pa bo kar res, da v Lidl zahajajo malce manj razgledani ljudje in taki, ki kupujejo manj kvalitetna živila ( naprimer razne Baroni in podbone znamke, ki imajo tudi kar precej soli v izdelkih, pa izdelki narejeni na Poljskem, ipd.). Tega v Hofru (zaenkrat) še ni toliko. Posledično je Hofer tudi dražji od Lidla ( na voziček, košarico podobnih artiklov).
Evo, da ti malo razširim obzorje in ti razložim, kako vse vidim. Živim pač v bližini in točno mimo parkingov za invalide in vhoda na parking sploh hodim na sprehod, če dovoliš. In medtem se malo razgledam okoli. Niso ta napačno parkurana vozila edino, kar opazim. Ko pa grem domov ali od doma z avtom, pa skoraj ne doživim, da me ne bi kdo izsilil direktno iz Lidla. Pa tudi večkrat se je z avtom pri tem križišču za v Lidl potrebno prav ustavit, ker nikamor ne gre (zaradi izsiljevanja se zacikla), čeprav sem na presnostni. Kdor hodi mimo, lahko to potrdi. Ampak zate draga Yo, itak nobeno mnenje, razen tvoje, ne velja. Lep vikend!
Evo, se povsem strinjam z napisanim. Ne hodi za bozjo voljo tja, ker kaj si bodo pa mislili sosedje?!? Da o tem, da namesto pomaranc lahko cisto nic hudega slutec kupis koko sploh ne govorim. Si predstavljas, da se ti mularija nabases temi zadevami in se ti potem odbija po stanovanju kot kake pinkponk zogice? Ni to zate, verjemi nam.
Forum je zaprt za komentiranje.