Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › V resnici si vse želite poroke in samo lažete, da vam nič ne pomeni

V resnici si vse želite poroke in samo lažete, da vam nič ne pomeni

Ne reče se zastonj, da je poroka najlepši dan v življenju vsake ženske polek rojstva otrok seveda. Vsaka bi se poročila ampak se ne more to je tako drage moje pa če si priznate ali ne. Če papir nič ne pomeni ja potem je pa vse eno, če ga podpišeš a ni res.
Te čisto drugače gledajo povsot tudi v šoli od otrok, če si poročena.
Kako se pa predstavljate to je moj fant ha ha vidite jaz nimam teh problemov s ponosom rečem TO JE MOJ MOŽ in moj mož s ponosom reče TO JE MOJA ŽENA, kaj pa vaš to je moja koruznica ha ha ali to je moja partnerka kot da imata skupaj podjetje ha ha-

Pozabila si še napisati z bogatim moškim. Da, ne bomo izpadle hinavke.

Drži popovnoma.

Tudi jaz se strinjam. Če te ima moški rad te poroči če te pa nima ti pa govori, da papir ni nič važen in te ima samo za služabnico okrog se pa vlači z drugimi.

A je spet čas za to temo? Kar naprej eno in isto…

Tudi poročeni se vlačijo naokrog z drugimi. Večina, ne vsi.

Družina je mož + žena + otrok (otroci). Vse ostalo je larifari.

Daj no, nakladaj. Ali si pač moraš dopovedovati, da si kao srečna, ker si nekomu žena. Ker sama si menda ničvredno niče.
Sicer pa lahko komurkoli rečemo moj, moj, karkoli že.
Kaj pa če je “samo ” moja ljubezen?
V šoli jih pa en k….. briga, če si poročena ali ne. Pomembno je, da skrbiš za svojega otroka, ga vzgajaš in mu pomagaš, ko to potrebuje.
Imajo pa precej zaposlenih v socialnih službah, da se ukvarjajo s tistimi, ki so pretepeni, zlorabljani, zapostavljeni in posiljeni. Večina ima starše, ki so poročeni. Delala na takšnem področju 15 let in vem.
Važno je biti poročen, pa čeprav si totalni kreten.

Tudi poročeni se vlačijo naokrog z drugimi. Večina, ne vsi.[/quote]

Res je. Samo kupid pogledaš; skoraj vsi poročeni, ponujajo pa, kot bi bili samski: iskrenost, zaupanje, pogovore, čas, sprehode, druženje, skupno športanje. Samski so že redkost, pa obljubljajo tudi manj.
Prav cenim vezanega, ki se odkrito ponudi v stilu: tukaj sem zato, ker bi rad seksal in nič drugega. Sicer vsakega zavrnem, a vsaj odkriti so. Ne pa večina poročenih, ki oglašujejo storitve, kot bi bili samski.
Se ne čudim, da se mnoge osmoljenke nočejo več vezat. Toliko zlaganosti.. kako bi to človek lahko prebavil več kot enkrat?

Ne bo držalo!!!
Moj me je zaprosil pred 25 leti, rekla sem da, kasneje pa sva se odločila, da je škoda denarja za požrtijo, da nama poroka pomeni le list papirja in sva vseeno ostala srečna skupaj……………že 25 let…vsak dan sva bolj zaljubljena:)))

Spet se smešiš avtorica, tvoj mož je je tvoj mož samo na papirju, z mano pa uživa vsako prosto minuto, kako dober ljubimec je in še denar mi daje. Lepo skrbi še naprej zanj, on bo pa zame, ko bi vedela kaj vse stori zame 🙂

A veš, zakaj te povsoT drugače gledajo? Smiliš se jim, ker ima tvoj velecenjeni mož poleK tebe še en kup ljubic.

V bodoče pa pravočasno nabavi zalogo zdravil.

Avtorica, verjamem, da TI tako misliš. Verjetno še kakšna ženska. Verjemi pa tudi, da smo tudi drugačne.

Jaz NIKOLI v življenju nisem premišljevala, da bi se poročila in imela otroke. NIKOLI. Meni se je zdelo to poniževalno. Pa še kaj. Potem pa življenje prinese svoje in v tistih časih ni bilo mogoče živeti skupaj, če se ne poročiš. In sem se. Minimalnistična poroka v kavbojkah. Da je bila žlahta tiho. Od tega je 30 let.

In verjemi, res verjemi, da če bi bila mlada v teh letih, ko se ni treba poročit, ko si lahko koruznica, se ne bi poročila. Res ne.

avtorica je iz kakšne kmečke zakotne vasi, kjer se ukvarjajo s takimi starokopitnimi stvarmi. smešno no. pa avtorica, zgleda ti je bil res edini in največji cilj postat nekomu žena in ne še kaj več v življenju, glede na vse pravopisne napake, ki si jih naredila v postu :S svašta no.

Meni pa se zdi, da ni kmečka in napake so namerno napisane, da se je skrila kao. To je ena razočarana žena, prevarana, sama, žalostna, jezna na cel svet, edina tolažba ji je, da je poročena, ker ljubica od moža je zanjo “samo” ljubica, ženo ima pa na papirju uradno in to šteje preden se ji čisto odpelje zaradi kurbir.skega deca.

Dokazano dejstvo je, da se tisti grši in manj inteligenti poparčkajo in poročijo med prvimi. Ravno gledam bivše sošolke in sošolce in bo nekaj na tem…poročene/i tiste, ki so bili vedno “grdi rački” ali neopazni, pa otroka imajo tudi taki. Lepotičke pa vse še izbirajo in se zabavajo…(starost 25 let)

Jaz sem rajši poročena kot pa samo partnerka. Sicer vsak ve zase in živi po svoje.
Mislim pa, da dva, ki se poročita, se vsaj poskusita potruditi, da bosta vztrajala skupaj v dobrem in slabem.

Mora bit pa zlo hudo, da se mora nekdo poročit, da potem meni, da ga ljudje celo spoštujejo. Pa če potem res še menite, da vas nekdo potem spoštuje, celo samo zato, ker je nekdo poročen. Spoštovanje si človek zasluži, pa ne s papirjem od poroke.
In na tole, kar si ti povedala, bi te človek težje ali pa sploh ne, spoštoval, čeprav si poročena.
Saj v končni fazi nisi niti sama sposobna spoštovanje nuditi ali ga dati, če slučajno človek ne živi po tvojih pričakovanjih oz. kakor si si ti zamislila.
Ne razumem, zakaj bi imeli nekateri ljudje ob tem probleme, če si jih imela morda ti, predno si se poročila in jih imaš praktično še sedaj, če nečesa ne moreš prežvečiti?

Tudi poročeni se vlačijo naokrog z drugimi. Večina, ne vsi.[/quote]

Jap, je videti tega tudi med raznimi kosilci, žena pa še vseeno misli, kako živi v pravljici, ker mož vsak dan pravočasno prihaja domov ob uri.

Jaz bi se raje resno vprašala kaj je narobe s samozavestjo in samopodobo ženske, ki se počuti dobro šele, ko je poročena oz. nekomu žena? Se brez tega ne počutite vredno bitje ali kako? V bistvu žalostno…le pohlevne ženice, daleč od samozavestnih vase prepričanih žensk…

Tudi jaz se strinjam. Če te ima moški rad te poroči če te pa nima ti pa govori, da papir ni nič važen in te ima samo za služabnico okrog se pa vlači z drugimi.[/quote

tega ponavadi “srečno” poročene žene ?

Da so samo služabnice, za ostalo so pa ljubice ?

Pa s čim se eni ukvarjate, no?:-((( Če ni v glavah pošlihtano, ti noben papir ne pomaga. Ti pa seveda zelo oteži, ko se ločujete. Saj se ločujejo poročeni pari, kajne? Baje je statistika kar huda. Škoda, ker ne delajo tudi statistike za koruznike. Bi bilo zelo zanimivo. Pa žalostno je, da si ene merite vrednost po nazivu žena in podcenjujete tiste, ki to niso. Obratno še nisem zasledila. Torej je jasno, kdo ima tukaj problem.

Ja ene dejansko mislijo, da so kaj več vredne in boljše, če jih je vzel za ženo prvi, ki jih je povohal… plus nizka samozavest potem pa rabijo tako potrditev.

A veš kaj je problem pri poroki seveda pri ljudeh, ki dobesedno vzamejo v dobrem in zlu; ko pride zlo; pretepanje, posilstvo, varanje, trpinčenje……. predvsem ženske vztrajajo do konca življenja. Mož pa se ne spremeni ampak nadaljujeje svoje “poslanstvo”. Samo to.

Drugače pa je poroka čudovita. Drugače pa je partnerstvo čudovito. Ampak, da sta oba zrela človeka, ki se razumeta, čutita, sprejemata. In da sta dovolj zrela, da vesta da lahko pride do prekinitve zakona, veze in zato se ne počutita bedno, luzerja zato po prekinitivi ne izkoriščeta otrok in itd….

Kdor pa trdi da je samkost luzerstvo ste morali zelo trpeti, ko ste bili sami in verjetno prvega pobrali, ki je prišel mimo, da niste več luzarji v svojih očeh. Ste pa v očeh moža/žene.To je vedno tako. Luzerstvo ni samskost, ni poroka, ni končanje veze, luzerstvo je delno privzgojen, delno pa napačna predstava o življenju in največ pa poniževanje samega sebe. Da si več vreden, če nekaj imaš. Nisi več vreden, ko nekaj imaš. Si še vedno ti. Ker ob vsakem prepriru, manjku se spet počutiš luzer. Vedno te spremlja oznaka luzer. Zato raje to popravite, da se ne počutite luzerje za vsako malenkost, ko vam nekaj ni pogodbu. Ti ljudje, ki se imajo za luzerje so izredno posesivni, ljubosumni, težki, jezoritni, ignorantski, maščevalni, upravljivi.

nikoli in nikjer še nisem doživela, da bi me kdo drugače obravnaval ali gledal samo zato, ker nisem poročena…iz katerih hribov in dolin si ti avtorica? ali je to vse plod tvoje lastne domišljije, ker si tako uboga, da se počutiš dobro, ker si žena, poročena in se pred tem nisi počutila dobro in potrjeno kot samska, ali kot punca nekomu. morda si bila več let osamljena, preden si spoznala moža…

no, saj taki, ki se sploh ukvarjate s tem kaj morda misli okolica ste že itak ubogi. me veseli, da se zdaj končno počutiš ljubljena, ker se ti je uspelo poročit (srakazem).

in še nekaj, zelo ozkogledno je gledati na svet skozi svoje oči in skozi svoje želje, posploševati. to, da podpišeš tist papir in si daš zaobljube v cerkvi še zdaaaleč niso sanje in želja vsakega dekleta. nekaterim to ne pomeni nič ali se temu namerno izognejo, ker se s partnerjem tako odločita in jima ni do te ceremonije, da bi kao “potrdila” svojo ljubezen. nista pa nič manj srečna. velikokrat še bolj. poznam veliko več ločenih na drugi strani pa veliko koriznikov, ki so skupaj že ohoh let…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close