Ko te nekdo prijavi za delo na črno
Dobila sem pošto tržnega inšpektorata. Ker me včeraj ni bilo doma, je še na pošti, meni bo pa od straha razgnalo srce.
Je pa res, da delam nakit in sem nekaj kosov tudi prodala.
Ali je v pošti že morebitna kazen in kaj me časa?
Vem, da to ni prav, ampak zneski so tako majhni in tega je tako malo, da ne morem verjeti, da so se name spravli.
Sem pa veliko stvari tudi že podarila raznim društvom, sploh na FB, ko so kakšne dobrodelne akcije, saj se tega veliko nabere, delam rada, ker imam dosti idej, prodati pa tudi ne gre.
Ah, kaj sem si zakuhala! 🙁
Odgovora ne poznam. Vendar vprašanje….zakaj si ne urediš osebnega dopolnilnega dela? Jaz prodam par izdelkov letno pa imam to urejeno. Je čisto vseeno ali te dobijo pri eni verižici ali stotih. Je tako preprosto urediti te stvari, da je vsak jok, da zakaj so se nate spravili čisto brez veze.[/quote]
Bi takoj, pa delam še pol leta skrajšan delovni čas zaradi otrok, kasneje sem imela namen.
– zgovarjaj se, da je nekdo zlorabil tvojo identiteto in da se verjetno gre za kakšno drugo x.y z istim imenom in priimkom, če pa ti to ne uspe,
– Zgovarjaj se, da si zadeve podarjala.. Naj dobijo dokaz, da si za kakšno delo dobila plačilo!
Lahko pa da so ti poslali samo opomin, da tega ne počenjaj več. Ker če gre res le za nekaj izdelkov, potem dvomim, da bi ti res dosti težili.
Preberi si zakonodajo na tem področju – Zakon o preprečevanju del ana črno in išči haklce preko katerih se lahko rešiš. saj ne zagovarjam dela na črno, a mislim, (vsaj kolikor si povedala) močno pretiravajo, če se spravljajo nad tabo.
Kaj ima pa to veze? Osebno dopolnilno delo si lahko uredi čisto vsak ne glede na to ali zaposlena ali brezposelna. Stane te ne čisto nič. Če prodaš izstaviš račun in to je to. Razen davka na prodan izdelek nimaš nobenega drugega stroška. Ne prodaš nič, ne plačaš nič.
En obrazec izpiši na UE in bo mir. Da ne bo jutri spet štala.
seveda, na nekaj evrov se spravljat.Banda, naj privatnike lovijo,ki niti približno ne prijavijo vsega dobička.
Tudi tiste,ki likajo in delajo na črno zaslužijo za osnovne stvari,da ne mislite,da se služijo mastni denarci.
Poznam eno,ki dobiva 370 eur invalidske penzije in si ne upa mrdnit od doma,da bi še kak evro zaslužila,ker se boji,da bi jo sosedi prijavili.
Banda
Forum je zaprt za komentiranje.