Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odškodninska odgovornost družine umrlega delavca

Odškodninska odgovornost družine umrlega delavca

Podjetje Melamin toži družino v nesreči umrlega delavca, torej njegove starše in zunajzakonsko partnerico, za 60.000 evrov. Ker naj bi bil on kriv za delovno nesrečo. Meni to ni jasno. Tudi, če je res kriv, zakaj bi sedaj morali odgovarjati njegovi starši in partnerica? Ne razumem po kakšni logiki.https://www.rtvslo.si/crna-kronika/podjetje-melamin-tozi-druzino-v-nesreci-umrlega-delavca/755208

Odgovor na objavo uporabnika
sikapika, 20.08.2025 ob 19:03

Podjetje Melamin toži družino v nesreči umrlega delavca, torej njegove starše in zunajzakonsko partnerico, za 60.000 evrov. Ker naj bi bil on kriv za delovno nesrečo. Meni to ni jasno. Tudi, če je res kriv, zakaj bi sedaj morali odgovarjati njegovi starši in partnerica? Ne razumem po kakšni logiki.https://www.rtvslo.si/crna-kronika/podjetje-melamin-tozi-druzino-v-nesreci-umrlega-delavca/755208

sprevrženo vodstvo

Tožbo je podjetje že v naprej izgubili, zato ker družino zastopa Ćefurin, to je eno drugo so pa ugotovitve preiskovalcev, premalo delavcev na prečrpavanju, neurejeni papirji, na vejice se danes obešajo, ne pa da ti papirji in navodila manjkajo..

Če bi šlo za JU, bi bila tožba proti družini zaposlenega, ki naj bi povzročil neko škodo, svinjarija. Ampak ker gre za gospodarsko družbo, je verjetno kar pravilna, ker gospodarstvo ima vedno prav

Ni cisto tako.

Druzina umrlega je prva podala velik zahtevek na Melamin, ceprav je bil pokojni baje neposredno kriv, da je umrlo 7 ljudi in nastalo 37 mio € skode.

Temu se rece kontra zahtevek. Na koncu bo odlocalo sodisce.

Saj verjetno ne tožijo zaradi njegove (zaenkrat nedokazane) krivde. Mora biti kaj drugega, kajti logika, da tožiš sorodnike za dejanja umrle osebe, ne vzdrži trezne presoje.

Totalna bedarija.  Kako naj  svojci odgovarjajo za dejanja umrlega.  Na britof naj se gredo zmenit z njim.

To kar se gre Melanin je svinjsko na kvadrat.

Si predstavljate -mož gre v službo in umre na delovnem mestu. Pa se vam ne zdi da je moralno da družini pripada neka odškodnina?

V Melaninu je šlo veliko narobe, ugotovljenih je bilo veliko nepravilnosti, kar pomeni da niso izpolnjevali niti osnovnih varnostnih pogojev. Zakaj za nesrečo podjetje ne toži nadrejenih po celi liniji do vključno vodstva in lastnikov? Oni so vsi soodgovorni za nesrečo. Mogoče zato ker hočejo ustrahovat in uničit vsakogar ki se ne strinja z njimi?

Mimogrede ali bo kdo kazensko odgovarjal?

To je pa tako nizkotno, da ne vem če je kaj lahko nizkotnejšega. Kaj se grejo, protiofenzivo? Če so tako prepričani vase naj na sodišču dokažejo da niso krivi in je to to. Malo empatije, ampak od gospodarstvenikov tega ni za pričakovat. Svojci so užaloščeni, prizadeti, kako je lahko do tega prišlo, tožijo da dobijo neko zadoščenje.Da pa podjetje to naredi, ne vem, nisem še slišala za tak primer. Kakšen je bil sploh zaključek? Kako je lahko prišlo do tega?

Kaj bolj odurnega in gnjusnega pa že dolgo nisem slišala, da bi se podjetje tako obnašalo, do svojega zaposlenega, ki je v delovni nesreči umrl in še sodelavci zraven.

To je popolnoma nesprejemljiv odnos podjetja do družine. Kajti odškodnina družini se lahko dokazuje, za kar imajo so rekli, dokaze, torej nimajo kaj izgubiti.

Nimajo pa pravice tega terjati od družine, ki nikakor odgovorna za karkoli. Oni so domov dobili zoglenelega sina, moža ,očeta.

Fuj, da vas ni sram tam. Sram naj vas bo pred celo Slovenijo in pred poslovnimi partnerji.

Ljudje bozji, ce je kaj nesprejemljivo in groteskno je to to, da druzina cloveka, ki je najbrz odgovoren za smrt drugih 6 nedolznih ljudi, tozi firmo zaradi tega, kar je ta clovek naredil.

Tudi ostale druzine postopajo enako – njih pa firma ne tozi!

Varnost – varnost – varnost, da da da

Vse lepo in prav. Ni ga ukrepa, ki bi lahko preprecil, da zamisljen/malomaren/nepreviden delavec med seboj zmesa dve kemikaliji, ki sta pol Kocevja pognali v luft!

Melamin je dolga dolga leta delal brez nesrece. Ne verjamem, da so slampasti, drugace bi tam gorelo dvakrat letno, glede na to, s kaksno kemijo imajo oni opravka. Bo pa seveda Ceferin zraven nabasal vse mozno.

Kjer je dim, je ogenj. Najbrz je revez dejansko najbolj odgovoren za to nesreco

Mah, 20.08.2025 ob 21:50

Ljudje bozji, ce je kaj nesprejemljivo in groteskno je to to, da druzina cloveka, ki je najbrz odgovoren za smrt drugih 6 nedolznih ljudi, tozi firmo zaradi tega, kar je ta clovek naredil.

Tudi ostale druzine postopajo enako – njih pa firma ne tozi!

Varnost – varnost – varnost, da da da

Vse lepo in prav. Ni ga ukrepa, ki bi lahko preprecil, da zamisljen/malomaren/nepreviden delavec med seboj zmesa dve kemikaliji, ki sta pol Kocevja pognali v luft!

Melamin je dolga dolga leta delal brez nesrece. Ne verjamem, da so slampasti, drugace bi tam gorelo dvakrat letno, glede na to, s kaksno kemijo imajo oni opravka. Bo pa seveda Ceferin zraven nabasal vse mozno.

Kjer je dim, je ogenj. Najbrz je revez dejansko najbolj odgovoren za to nesreco

In kaj potem, če je odgovoren? S svojo odgovornostjo leži pokopan 2m pod zemljo. Kaj imajo s tem njegovi starši in partnerica, da jih firma toži?

Po mojem kontra tožba ker svojci njih tožijo za odskodnino

Anonimno944, 20.08.2025 ob 22:08

Po mojem kontra tožba ker svojci njih tožijo za odskodnino

in kaj potem sporočajo delavskemu razredu.
Glejte, če boste kaj pisnili …glejte kaj vas čaka.

To je absurd brez primere za evropsko sodišče o človekovih pravicah.

Če prav razumem novinarske povzetke, gre za to, da je umrli svojcem zapustil nekaj premoženja, skupno v višini 60.000 evrov. Melamin jih toži za to dediščino, ker meni, da je delavec odgovoren za škodo v višini več deset milijonov evrov. Dejansko so se zato odločili verjetno res zaradi prvotno vložene tožbe svojcev v višini 150.000 evrov. Če bi oboji s svojo tožbo uspeli, potem je Melamin dolžan izplačati zgolj 90.000 evrov. Skratka, kot vedno se gre za denar in Melamin želi s tem znižati svojo morebitno odškodninsko odgovornost.

moment apart, 20.08.2025 ob 22:17

Če prav razumem novinarske povzetke, gre za to, da je umrli svojcem zapustil nekaj premoženja, skupno v višini 60.000 evrov. Melamin jih toži za to dediščino, ker meni, da je delavec odgovoren za škodo v višini več deset milijonov evrov. Dejansko so se zato odločili verjetno res zaradi prvotno vložene tožbe svojcev v višini 150.000 evrov. Če bi oboji s svojo tožbo uspeli, potem je Melamin dolžan izplačati zgolj 90.000 evrov. Skratka, kot vedno se gre za denar in Melamin želi s tem znižati svojo morebitno odškodninsko odgovornost.

to se pravi, ko greste jutri na delo, pustite doma družino, otroke.
Se bog ne daj vrnete v krsti, bodo vaše domače terjali za odškodnino. Pa to je nedopustno in nesprejemljivo. Kot drugo pa s svojo močjo in aroganco, želijo ponižati celoten delavski razred.

Odškodninsks tožba mora temeljiti na predhodno ugotovljeni odgovornosti za nastalo škodo, te pa nimajo, ker mrtvemu niso mogli dokazovati krivde in tudi ni nikjer potrjena.

Firma lahko svojce toži za NJIHOVO povzročeno morebitno škodo, če jo delajo firmi, recimo z blatenjem ugleda.  Ne morejo pa svojcev tožiti za grehe preminulega.
Nekaj so mediji spet napihnili za večjo udarnost novice.

Tudi če je bil umrli delavec cesa kriv, bodo na sodišču gladko  izgubili, ali pa bo tozba zavrnjena. Ker  družina ni kriva za delo bližnjega, on je bil samostojna oseba in nicesar ni dedoval, ker je umrl. Ti ogabno nesposobni sprevrženci od vodstva pa bodo v tem življenju na vseh sodiščih za svoje  ogabno duvanje še drago plačali, ker vsega hudega vajeni organi so tokrat  ziher paf, tako da že komaj čakajo, da jih pošolajo.

Direktorja in vso soodgovorno golazen je treba javno obesiti.

Meni se to zdi max neverjetno. Ker kot sama razumem, ce sem jaz v delovnem razmerju, četudi nenamerno naredim napako in povzrocim škodo, tudi sbkatastrofalnimi posledicami, materino ne odgovarjam. Odgovarjala bi, ce bi nekaj naredila naklepno in mogoče tudi, da ce bi mi bila očitana huda malomarnost in nespoštovanje predpisov, že ob predhodnih ponavljajočih kršitvah.

Ker ce me pa lahko tožijo za vsako napako, pa dragi ljudje, glede na tako tveganje pa zaslužimo dosti premalo in potem nas pa morajo precej več plačati. Ti je pa tak potencia sranja in izsiljevanja za zaposlene, zive ali celo že pokojne, da ne morem verjeti.

Ce je vmes kakšen pravnik, predvsem za delovno zakonodajo, me zanima odgovor.

Anonimno 9014, 20.08.2025 ob 23:04

Direktorja in vso soodgovorno golazen je treba javno obesiti.

Ne klobasaj! Je vodstvo krivo, če je delavec naredil osnovno napako, ki je ne bi smel?

Se popolnoma strinjam! Ostali preberite še enkrat ta odgovor zgoraj!

Seveda odgovarjaš, vprašanje je le, kaj in kje delaš. Eno je pisarniško delo, nekaj drugega pa šofer tovornjaka ali upravljalec 10-tonske stiskalnice. Zdaj, kaj je nenamerno in kaj naklepno ali malomarno, je vprašanje za sodišče. Vsekakor pa ne dobiš bianco menice, če narediš škodo na delovnem mestu.

Po moje gre samo za to, da podjetje na koncu ne bo nič plačalo družini …

Delamo za slabo plačo. Večina za tako, da si ne more kupiti niti stanovanja.

In, če se naredi nesreča, na delu. Ta firma toži tvoje potomce za odškodnino…. Tole je pa dno od dna. Niti ne morem zastopiti kako ni sodišče te tožbe zavrglo. Tole ni normalno, meni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close