Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za verne ✝️

Za verne ✝️

Danes sem bila prisotna dobri debati, ali obeske križev in Jezusov na križih imeti obešene okrog vratu ali ne. Ali gre za sramoto, a gre za to da mi nismo poklicani nositi še Jezusov križ. Debata ni prišla nikamor, meni Jezus ne predstavlja breme,  ne molitve,, ne ikone, gre za to da se zbližujemo z Bogom in da v tem iščemo rešitve, spoštujemo verske simbole za različne priložnosti.Bilo mi je še rečeno, da je Jezusov križ njegov in ne nas, jaz pa se ne strinjam s tem. S tem pokažem da spoštujem njegovo žrtvovanje na križu, sploh pa je Jezus na križu največja zaščita pred demoni in čarovništvom. Lahko ga nosimo tudi v desnarnici ali torbici. Opazujte malo ljudi, ko bodo videli Jezusov križ okrog vašega vratu.

Predlagam, da ga obesiš svojim otrokom okrog vratu.

Vera se nosi v srcu. Vsi obeski so nepotrebni.

Jaz nisem verna. Ampak mi je od vseh verskih simbolov najbolj všeč Davidova zvezda,

Prav lepa in izjemno elegantna mi je.

Mislite, da bi bilo kaj narobe, če si jo omislim kot obesek na verižici?

mal spremljam -Bible beliverja-  / na You tubu ; Robert Breaker / …kateri je predelal sveto pismo že milijonkrat- on pravi, da se verjame samo v – Jezusovo kri – …dober v razlagi Biblije je tud Gary Wayne…itd,

MALIK : definicija: po božje čaščeno  bitje ali predmet; tudi napačni bog. Pren.; vzor,ideal.

3 Mz 26,1

Ne delajte si ničnosti in ne postavljajte si rezanih podob ne spominskih stebrov, tudi poslikanih kamnov ne postavljajte v svoji deželi, da bi se pred njimi priklanjali; kajti jaz sem , vaš Bog.

1 Kr 16,13

zaradi vseh grehov, ki sta jih zagrešila Bašá in njegov sin Elá in vanje zapeljala Izraela, da so s svojimi praznimi maliki jezili Gospoda, Izraelovega Boga.

Ps 115,4

Njihovi maliki so srebro in zlato, delo človeških rok.

Jer 10,5

Maliki so kakor strašilo na polju s kumaricami, ne morejo govoriti; nositi jih morajo, ker ne morejo hoditi. Ne bojte se jih, saj ne morejo škodovati, a tudi dobro storiti ni v njihovi moči.

Ezk 20,7

Rekel sem jim: Vsak naj odvrže ostudnosti, na katerih se pasejo njegove oči. Nikar se ne oskrunjajte z egiptovskimi maliki! Jaz sem Gospod, vaš Bog.

Ezk 22,4

S svojo krvjo, ki si jo prelilo, si si nakopalo krivdo, in s svojimi maliki, ki si jih napravilo, si se oskrunilo. Približalo si svoj dan in prišlo do svojih let. Zato te dam v zasramovanje narodom, v zasmeh vsem deželam.

Mdr 14,8

Preklet pa narejeni malik in njegov mojster, ta, ker ga je naredil, oni pa, ker ga imajo za boga, čeprav je minljiv.

Križec gor ali dol, manj pomembna tema. Je Sveto Pismo na polici in v glavi je pomembna tema. Si se navzela poganskih navlak v katolištvu/pravoslavju (svetniki, Marija, romanja, rožni venec, velikonočna jajca, božično drevo, moljenje za umrle, malokovanje…) – pomembna tema. Širiš evangelij – pomembna tema. Verjameš, da je tvoj praprapra dedek skala (evolucija) – pomembna tema. Verjameš, da je Jezus plačal dolg za tvoje napake, da jih tebi v peklu ni treba – pomembna tema. Odpuščaš svojim bližnjim – pomembna tema.

Križu je satanistični Vatikan skozi zgodovino naredil slabo reklamo in zato imam mešane občutke.

Kent Hovind

Ezk 6,6

Kjerkoli prebivate, bodo mesta razdejana in višave opustošene, da se razrušijo oltarji vaši ter opustošijo in uničijo grdi maliki vaši in da se posekajo sončni stebri vaši in iztrebijo stvarine vaše

Ezk 20,18

Njihovim sinovom sem rekel v puščavi: Ne ravnajte se po zakonih svojih očetov, ne držite se njihovih navad in ne oskrunjajte se z njihovimi maliki!

Ezk 20,39

Vi pa, Izraelova hiša, tako govori Gospod Bog, le pojdite služit vsak svojemu maliku! A pozneje me boste gotovo poslušali in mojega svetega imena ne boste več skrunili s svojimi darovi in maliki.

Zah 10,2

Maliki pa govore húdo in vedeževalci vidijo slepila, govore nične sanje in tolažijo s puhlobo. Zato blodijo kakor drobnica, mučijo se, ker ni pastirja.

Odgovor na objavo uporabnika
Darko510, 05.08.2025 ob 22:18

MALIK : definicija: po božje čaščeno  bitje ali predmet; tudi napačni bog. Pren.; vzor,ideal.

3 Mz 26,1

Ne delajte si ničnosti in ne postavljajte si rezanih podob ne spominskih stebrov, tudi poslikanih kamnov ne postavljajte v svoji deželi, da bi se pred njimi priklanjali; kajti jaz sem , vaš Bog.

1 Kr 16,13

zaradi vseh grehov, ki sta jih zagrešila Bašá in njegov sin Elá in vanje zapeljala Izraela, da so s svojimi praznimi maliki jezili Gospoda, Izraelovega Boga.

Ps 115,4

Njihovi maliki so srebro in zlato, delo človeških rok.

Jer 10,5

Maliki so kakor strašilo na polju s kumaricami, ne morejo govoriti; nositi jih morajo, ker ne morejo hoditi. Ne bojte se jih, saj ne morejo škodovati, a tudi dobro storiti ni v njihovi moči.

Ezk 20,7

Rekel sem jim: Vsak naj odvrže ostudnosti, na katerih se pasejo njegove oči. Nikar se ne oskrunjajte z egiptovskimi maliki! Jaz sem Gospod, vaš Bog.

Ezk 22,4

S svojo krvjo, ki si jo prelilo, si si nakopalo krivdo, in s svojimi maliki, ki si jih napravilo, si se oskrunilo. Približalo si svoj dan in prišlo do svojih let. Zato te dam v zasramovanje narodom, v zasmeh vsem deželam.

Mdr 14,8

Preklet pa narejeni malik in njegov mojster, ta, ker ga je naredil, oni pa, ker ga imajo za boga, čeprav je minljiv.

Ti si jehovc Đarmun? Al si sam bolan v betico?

Nima veze. Vse je sprevrženo z vero vred. Malikovanje je zgolj orožje za pranje. Beee. Bog je v nas samih ne pa v kiču za opominjanje njegovega poraza, aa tretji dan je od mrtvih vstal. Zakaj nimamo po kotih raje 1,2,3 veselimo se mi. Tk pa se ponižno bojimo, ker bo zadnja ura minila. Kriva je prva, ki se je začela.

nisem verna, 05.08.2025 ob 21:51

Jaz nisem verna. Ampak mi je od vseh verskih simbolov najbolj všeč Davidova zvezda,

Prav lepa in izjemno elegantna mi je.

Mislite, da bi bilo kaj narobe, če si jo omislim kot obesek na verižici?

Prebutal in opsoval te bo kvaziSlav t.i. “Slovenec”. V šoli boš dobila antisemitizem, ne boš se mogla zaposliti v Jugookupiranem Laibachu in Marburgu. Drugje lahko samo v proizvodnji v pokradenih tovarnah delaš.

Biblija uči, da čaščenje ljudi, kot božanstva,čaščenje stvari kot božanstva je gnusoba Bogu.

Kajti resnica je, da mrtva stvar, podoba, slika ne more uslišati molitve človeka niti pomagati, niti ščititi.

Prav tako navaden človek, ki ni božje utelešenje ne more biti bog in nima božjih moči, vsekakor pa je gnusnost v tem , da krade pozornost in s tem hvalo pravemu Bogu, ki je stvarnik vsega.

Zato naj bi bilo malikovanje, malik nekaj, kar naj bi pravi vernik zavračal.

Nikoli nisem dala nič na mnenja okolice. Imam svojo pamet in svojo voljo in svojo vero in spoštovanje do vseh verstev. Narode, ki se sramujejo svoje vere kaj lahko poimenujem s sužnji.
Ni ti potrebno verovati, spoštuj pa vero svoje dežele. Kajti kaj hitro se lahko zgodi, da boš prisiljen sprejeti vsiljeno tujo vero. Križec na verižici mi ne predstavlja kot osebno izražanje vere, kajti lahko nosiš to kot poklon, darilo. Sama ne nosim nobenih verižic. Meni pa to pomeni simbol vere, kateri pripadam. In prepričanje, da bi ti nosil Jezusov kriŽ, je povsem nepotrebno, kajti, ti z oporo vere, ki jo imaš…lahko svoj težek križ in preizkušnjo izročis Jezusu, da ti pomaga nositi tvoj križ.

5 Mojzes 4,15-31

Svarilo pred malikovanjem

5 Varujte torej skrbno svoje duše; zakaj nikakršne podobe niste videli v dan, ko vam je Gospod govoril na Horebu iz sredi ognja, 16 da se ne skazite in si ne naredite rezane podobe, obraza kakršnekoli podobe, slike moškega ali ženskega bitja, 17 slike katerebodi živine na zemlji ali katerega okriljenca, ki leta pod nebom, 18 slike katerebodi laznine na zemlji ali katere ribe v vodah pod zemljo; 19 ter da ne povzdigneš oči proti nebu, in ko ogleduješ sonce, mesec in zvezde, vso vojsko nebeško, da se ne daš premotiti, da bi jih molil in jim služil, ki jih je Gospod, Bog tvoj, razdelil vsem narodom pod vsem nebom. 20 Vas pa je Gospod vzel in peljal iz železne peči, iz Egipta, da bodite ljudstvo njegove dediščine, kakor se vidi danes. 21 In Gospod se je razsrdil nad mano zaradi vas, tako da je prisegel, da ne smem iti čez Jordan ter priti v tisto dobro deželo, ki ti jo daje v dediščino Gospod, Bog tvoj; 22 ampak umreti moram v tej deželi, ne smem iti čez Jordan, vi pa pojdete čezenj in dobite v last ono dobro deželo. 23 Varujte se torej, da ne pozabite zaveze Gospoda, Boga svojega, ki jo je sklenil z vami, in si ne delate rezane podobe v kakršnikoli obliki, kar ti je prepovedal Gospod, Bog tvoj. 24 Zakaj Gospod, Bog tvoj, je ogenj, ki uničuje, je Bog mogočni, goreči.

25 Ko boš rodil otroke in otrok otroke in boste že dalje časa domovali v deželi, pa se izpridite in si naredite rezano podobo ali kakršnokoli podobo in boste počenjali, kar je hudo v očeh Gospoda, vašega Boga, da ga dražite v jezo: 26 kličem danes nebo in zemljo za priči proti vam, da hitro in docela poginete s površja zemlje, v katero ste namenjeni iti čez Jordan, da jo posedete; ne ostanete dolgo v njej, temveč boste docela iztrebljeni. 27 In Gospod vas razkropi med ljudstva in malo vas ostane po številu med narodi, h katerim vas odpelje Gospod. 28 In ondi boste služili bogovom, rok človeških tvorini, lesu in kamenu, ki ne vidijo in ne slišijo, ne jedo in ne duhajo. 29 Ali odondod boste iskali Gospoda, Boga svojega, in ga našli, ko boste vpraševali po njem iz vsega srca in z vso dušo svojo. 30 V stiski, kadar te zadenejo vse te bridkosti, se v poslednjih dneh izpreobrneš h Gospodu, Bogu svojemu, in poslušal boš njegov glas. 31 Zakaj Gospod, Bog tvoj, je Bog mogočni, poln usmiljenja: ne odtegne se ti in te ne pokonča, tudi ne pozabi tvojih očetov zaveze, za katero jim je prisegel.

Darko, jebote čuk, a si kristjan al si Žid??? Kaj skoz navajaš Staro zavezo?! Za kristjane je pomembna Nova zaveza!

Dvajset let nisem prestopila praga cerkve. Zadnje čase ko se spet tako pljuva po krščanstvu pa z veseljem in ponosom obesim križ in se udeležujem svetih maš.

Ja, v današnjem svetu je pogumno priznati, da si kristjan.

Da te nekaj vprašam, 05.08.2025 ob 23:00

Darko, jebote čuk, a si kristjan al si Žid??? Kaj skoz navajaš Staro zavezo?! Za kristjane je pomembna Nova zaveza!

Ne bodi podlež in bedak.

Za vernika je pomembna tako “stara, kot nova zaveza”.

In vsekakor so tudi v “novi zavezi” opozorila glede malikov. Če bi ti kaj bralo bi to lahko vedelo in ne da obtožuješ, kot da si poslan, da ti komu sodiš, grešen, kot pa si.

——

1. pismo Korinčanom 10,14-22

Udeležba pri Kristusovem telesu in krvi. Izogibajte se malikovalskega bogoslužja

14 Zatorej, ljubi moji, bežite od malikovanja!

1. Apd 15,20

predpišimo jim le, naj se zdržé tega, kar je ognušeno od malikov, nečistovanja, mesa zadušenih živali in krvi.

2. Apd 17,16

Ko ju je Pavel v Atenah čakal, se mu je zbujala huda nevolja, ker je videl, da je mesto polno malikov.

3. 1 Jan 5,21

Otročiči, varujte se malikov!

4. Raz 9,20

In ostali ljudje, kateri niso bili pomorjeni po teh nadlogah, se niso spokorili od del svojih rok, da bi ne bili molili hudih duhov in malikov iz zlata in srebra in brona in kamna in lesa, ki ne morejo ne videti ne slišati ne hoditi;

2 Kor 6,16

Kaj ima božje svetišče skupnega z maliki? Vi ste namreč svetišče živega Boga, kakor je Bog rekel: »Prebival bom med njimi in med njimi bom hodil in bom njihov Bog in oni bodo moje ljudstvo.

1 Kor 8,4

Kar torej zadeva uživanje mesa, darovanega malikom, vemo, da malik ni nič na svetu in da ni Boga razen enega.

Eliza910, 05.08.2025 ob 23:04

Dvajset let nisem prestopila praga cerkve. Zadnje čase ko se spet tako pljuva po krščanstvu pa z veseljem in ponosom obesim križ in se udeležujem svetih maš.

Ja, v današnjem svetu je pogumno priznati, da si kristjan.

Prava Kristusova cerkev so ljudje verniki in ne STAVBE. To je preko Biblije tudi odkrito.

————–

Tudi omenja, da:

Skupna molitev

19 Povem vam tudi: Ako se na zemlji dva izmed vas zedinita v kateri koli prošnji, jima bo moj Oče, ki je v nebesih, vse storil. 20 Kajti kjer sta dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem jaz sredi med njimi.«

bi bilo dobro vprašati svete pravoslavne može na Sveti Gori Atos, isto vprašanje. Malikovanje in oblikovanje boga iz zaveze je vzeto iz konteksta!,ki nima veze z Jezusom. Veliko sem preromala po verskih središčih in potem so vsi ki imajo križ ali Jezusa na verizici malikovalci, norci, satanisti … O tem smo že pisali tu gor. Verjamem da v tem brezbožnem svetu bi bila jaz  izobčenka s križem ali Jezusom okrog vratu. Ne gre za malikovanje ali oblikovanje nekega drugega boga, gre za Odrešenika. Vse krščanske vere prodajajo spominke v ta namen, se pravi je potem vsa krščanska vera satanistična, brezbožja? Zanimivo kako lahko muslimani svoj polmesec nosijo s ponosom ali Židje svoje svečnike in zvezde brez sramu. Le Jezus ali križ okrog vratu pomeni herezijo in čudaštvo. Tema je bila odprta zgolj v razmislek in razpravo in ne za žalitev posameznikov. Doma imam kar precej Marijinih obeskov, križev in Jezusov, včasih dam kaj gor, včasih ne. Odvisno kam grem in od občutka.

Vsem želim lepo spanje in mirno noč poln angelov.

Grenivka422, 06.08.2025 ob 00:59

bi bilo dobro vprašati svete pravoslavne može na Sveti Gori Atos, isto vprašanje. Malikovanje in oblikovanje boga iz zaveze je vzeto iz konteksta!,ki nima veze z Jezusom. Veliko sem preromala po verskih središčih in potem so vsi ki imajo križ ali Jezusa na verizici malikovalci, norci, satanisti … O tem smo že pisali tu gor. Verjamem da v tem brezbožnem svetu bi bila jaz  izobčenka s križem ali Jezusom okrog vratu. Ne gre za malikovanje ali oblikovanje nekega drugega boga, gre za Odrešenika. Vse krščanske vere prodajajo spominke v ta namen, se pravi je potem vsa krščanska vera satanistična, brezbožja? Zanimivo kako lahko muslimani svoj polmesec nosijo s ponosom ali Židje svoje svečnike in zvezde brez sramu. Le Jezus ali križ okrog vratu pomeni herezijo in čudaštvo. Tema je bila odprta zgolj v razmislek in razpravo in ne za žalitev posameznikov. Doma imam kar precej Marijinih obeskov, križev in Jezusov, včasih dam kaj gor, včasih ne. Odvisno kam grem in od občutka.

Vsem želim lepo spanje in mirno noč poln angelov.

Ja, teta, vsa religija služi za prevlado in služenje. To da je Jezus spucal nesnago iz svetišč še veš? Kaj misliš da bi naredil danes, če bi se mal sprehodil po cerkvah?

Pravi vernik ve, da nakit ni bog. Ni verižica prispodoba nikogaršnjega trpljenja,ampak popoln absurd, da njegovi “privrženci” častijo in slavijo njegove muke. Buda ni ceu oklan na templju, nvem a kdo drug je trnjav v plenici posipan z zlatom. Hallo no? seveda bog želi, da se okitimo in preko tega pomnimo. Gravuro v srce in bo.

crazyfrog, 06.08.2025 ob 06:32

Pravi vernik ve, da nakit ni bog. Ni verižica prispodoba nikogaršnjega trpljenja,ampak popoln absurd, da njegovi “privrženci” častijo in slavijo njegove muke. Buda ni ceu oklan na templju, nvem a kdo drug je trnjav v plenici posipan z zlatom. Hallo no? seveda bog želi, da se okitimo in preko tega pomnimo. Gravuro v srce in bo.

Gravuro v srcu bi moral tudi živeti. Ali jo zares živiš? Ali nastavljaš drugo lice? Ali ljubiš bližnjega? Poglej v srce in se pokesaj.

Črno Srce, 06.08.2025 ob 06:39

Gravuro v srcu bi moral tudi živeti. Ali jo zares živiš? Ali nastavljaš drugo lice? Ali ljubiš bližnjega? Poglej v srce in se pokesaj.

eh kje. Nism nobena prfekcija. Se pa potrudim?

crazyfrog, 05.08.2025 ob 22:29

Nima veze. Vse je sprevrženo z vero vred. Malikovanje je zgolj orožje za pranje. Beee. Bog je v nas samih ne pa v kiču za opominjanje njegovega poraza, aa tretji dan je od mrtvih vstal. Zakaj nimamo po kotih raje 1,2,3 veselimo se mi. Tk pa se ponižno bojimo, ker bo zadnja ura minila. Kriva je prva, ki se je začela.

Tupa si ko toćak.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close