Za verne ✝️
Bog Abrahama, Izaka in Jakoba zahteva (ne prosi, ampak zahteva) od tistega, ki veruje vanj in ga ima za gospodarja, da casti samo njega. To je to, zelo preprosto. V stari zavezi je govora o tem, da so nekateri (ki so prisegli njemu) iz lastnih zemeljskih interesov začeli častiti tuje bogove-gospodarje ( kako sokatno- je danes kaj drugace?) Brezveze delate doktorsko disertacijo. Religije so polne simbolike, vsak obred in vsako dejanje je pečat.
Vsako nedeljo sem pri Sv. Maši. Molim večkrat dnevno. Sodelujem pri čiščenju lolalne cerkve. Hodim na romanje. Sodelujem pri vsakoletnih Šmarnicah. Pojem pri cerkvenem orkestru. A nikoli ne bom in nisem žalila nikogar in jih dajala v nič v imenu Boga. To ni božje dejanje. Tudi podobic ne nosim veliko. Bog je v nas samih. Podobica vidim, da je enim merilo moči oziroma poguma. Popolna zavedeno dokazovanje in nič drugega. Verovanje ni tekmovanje in ni sebičnost. V veri ni prostora za ego.
Pobožna, 06.08.2025 ob 08:51
Vsako nedeljo sem pri Sv. Maši. Molim večkrat dnevno. Sodelujem pri čiščenju lolalne cerkve. Hodim na romanje. Sodelujem pri vsakoletnih Šmarnicah. Pojem pri cerkvenem orkestru. A nikoli ne bom in nisem žalila nikogar in jih dajala v nič v imenu Boga. To ni božje dejanje. Tudi podobic ne nosim veliko. Bog je v nas samih. Podobica vidim, da je enim merilo moči oziroma poguma. Popolna zavedeno dokazovanje in nič drugega. Verovanje ni tekmovanje in ni sebičnost. V veri ni prostora za ego.
Nobena tercialka še ni bila dobra oseba. Tako da tudi če tebe ne spoznamo, ne bomo nič zamudili.
meni je kakršno koli prikazovanje križa smešno. To je bil mučilni instrument. In predstavljajte si, da Jezus pride na zemljo nazaj in vidi polno bedakov, ki mahajo s križi . Bi mu takoj bilo neprijetno, ko bi se spomnil, kako so njega pribijali. Kaj so to za eni grobijani, ki slavijo mučenje, bi si mislil.
Da križ razkazuješ, je kot da bi štrik razkazoval ali kaj podobnega. Morbidno.
Eliza910, 05.08.2025 ob 23:04
Dvajset let nisem prestopila praga cerkve. Zadnje čase ko se spet tako pljuva po krščanstvu pa z veseljem in ponosom obesim križ in se udeležujem svetih maš.
Ja, v današnjem svetu je pogumno priznati, da si kristjan.
Jp, nošenje križa na verižici je simbolna gesta upora proti degeneriranosti.
Da ne omenjamo, da ženska, ki to nosi, v očeh vsakega moškega takoj občutno zraste, ker veš da ima tradicionalne družinske vrednote.
Nasprotje tega so pa recimo velike vidne tetovaže in piercingi, po tem takoj veš, da je seksualno nedisciplinirana.
Ce vera ne bi obstajala, se ljudje ne bi med sabo pobijali in sovrazili.
“Sovrazniki ste neverniki in zaljivi.” je napisal nekdo zgoraj. Krscanarji mene ze cel lajf posiljujete naj se vam pridruzim. Sama se nisem slisala, da bo kdo komu rekel naj neha hodit v cerkev. Verniki ne znate bit verniki brez novacenja in posiljevanja drugih. Kaj pa so misionarji? A mislite, da vam je Madagaskar hvalezen, ker jim vsiljujete svojega boga? Da o vasi zgodovini ne govorim. Krvava, krvava, krvava…
Jaz, nevernik, nikomur nic nocem.
8409, 06.08.2025 ob 11:07
Jp, nošenje križa na verižici je simbolna gesta upora proti degeneriranosti.
Da ne omenjamo, da ženska, ki to nosi, v očeh vsakega moškega takoj občutno zraste, ker veš da ima tradicionalne družinske vrednote.
Nasprotje tega so pa recimo velike vidne tetovaže in piercingi, po tem takoj veš, da je seksualno nedisciplinirana.
Najbolj znajo bit prefukani cerkvenjaki. Mene je skor kap,ko sm pr 17ih na oratoriju, kot animatorka doživljala pecanje poročenih moških,ki so vsako nedeljo bli v cerkvi. Lepo vas prosim no. Si kot naša zakonodaja,dobro spisano v praksi pa popolno nasprotje. Seveda so ljudje,kot je grenivka, ki je vsaj na prvi vtis, čista dušica in govori iskreno kot ona čuti. Se grem pa stavit, da pa 3/4 mona družbeno fejka svoj odnos do boga, zrt lastnga ega. Spodobi se in pravično je ane.
crazyfrog, 06.08.2025 ob 11:16
Najbolj znajo bit prefukani cerkvenjaki. Mene je skor kap,ko sm pr 17ih na oratoriju, kot animatorka doživljala pecanje poročenih moških,ki so vsako nedeljo bli v cerkvi. Lepo vas prosim no. Si kot naša zakonodaja,dobro spisano v praksi pa popolno nasprotje. Seveda so ljudje,kot je grenivka, ki je vsaj na prvi vtis, čista dušica in govori iskreno kot ona čuti. Se grem pa stavit, da pa 3/4 mona družbeno fejka svoj odnos do boga, zrt lastnga ega. Spodobi se in pravično je ane.
In to bi še dodala, ker ravno lh. Mene je pa vedno, ko sm vidla lepo mlado žensko s križi okoli vratu zmrazilo ob pomisleku,kdo je šeu to naivno nedolžno bitje zlorabljat. Večino deklet, ki jih tako vidiš je zlorabljenih s strani cerkve. 10000 dojenčk so pozidali v cerkvene stene, ker so župniki pumpali nune. Ne zatiskajte si oči. In vse to ni dejanje boga. Tk da neumne krinke so samo KRINKE!
crazyfrog, 06.08.2025 ob 11:20
In to bi še dodala, ker ravno lh. Mene je pa vedno, ko sm vidla lepo mlado žensko s križi okoli vratu zmrazilo ob pomisleku,kdo je šeu to naivno nedolžno bitje zlorabljat. Večino deklet, ki jih tako vidiš je zlorabljenih s strani cerkve. 10000 dojenčk so pozidali v cerkvene stene, ker so župniki pumpali nune. Ne zatiskajte si oči. In vse to ni dejanje boga. Tk da neumne krinke so samo KRINKE!
Ti imaš resen problem sama s seboj!
Ja, -crazyfrog- imaš še kako prav…Na Irskem bodo začeli sploh izkopavati, ogromno je tega, je bilo javno objavljeno o tem…
To ti je ta sprijena in pokvarjena rimo- katolika…-false church. Po zapisih je samo nekaj cerkva ta pravih sledilcev Jezusu.
In rimo- katoliška sprega iz Vatikana to -ni…Poznavalec Biblije mislim , da je Evangelist, misijonar , dobro razloži zakaj ni rimo-katolik .
Lahko pogledate , ima objave na You tubu, ta je starejša… Robert Breaker – Why I am not a catholic –
Ampak Slovenci smo pač po tradiciji prenikov rimo- katoliki, morali k verouku in mašam hodit, čeprav nismo nič čutili, razumeli. Svetega pisma nam ni nihče približal …pa smo morali hodit na vsake cerkvene procesije …pač tam si svetil – ker se spodobi in pravično je.. in na stara leta odkrivamo marsikaj.
itak, prek staršev v prisilno vero, hodi k verouku pa birmi, rimokatoliško in drugih ver sploh ne moreš spoznat. in potem , ko birmo narediš se lahko iz ketne snameš in živiš razuzdano, kot je videno, pa varaš ,lažeš- greš samo v spovednico in ti je vse odpuščeno ……, to so nam kar v gene položili, državna vera je rimokatoliška. če hočeš pa potem sam odkrivaj, raziskuj, študiraj religologijo, …
Cveto421, 06.08.2025 ob 12:12
Ja, -crazyfrog- imaš še kako prav…Na Irskem bodo začeli sploh izkopavati, ogromno je tega, je bilo javno objavljeno o tem…
To ti je ta sprijena in pokvarjena rimo- katolika…-false church. Po zapisih je samo nekaj cerkva ta pravih sledilcev Jezusu.
In rimo- katoliška sprega iz Vatikana to -ni…Poznavalec Biblije mislim , da je Evangelist, misijonar , dobro razloži zakaj ni rimo-katolik .
Lahko pogledate , ima objave na You tubu, ta je starejša… Robert Breaker – Why I am not a catholic –
Ampak Slovenci smo pač po tradiciji prenikov rimo- katoliki, morali k verouku in mašam hodit, čeprav nismo nič čutili, razumeli. Svetega pisma nam ni nihče približal …pa smo morali hodit na vsake cerkvene procesije …pač tam si svetil – ker se spodobi in pravično je.. in na stara leta odkrivamo marsikaj.
Noro mi je, kako so eni ponosni na vse te grozote. Skupaj s tumasto avtorico.
crazyfrog, 06.08.2025 ob 11:53
Ko boš snel rožnata očala, boš videl lastne probleme?? saj imaš uradne zapise o odkritjih kosti v cerkvenih stavbah in ogromno javno podanih zgodb o manipulaciji. S križi okoli vratu se ne klanjate Gospodu,ampak podpirate vso to neslišno sranje institucije. Itaq bv argumentirat programu ane?
Ti očitno vere pa cerkve ne ločiš med seboj.
nisem verna, 05.08.2025 ob 21:51
Jaz nisem verna. Ampak mi je od vseh verskih simbolov najbolj všeč Davidova zvezda,
Prav lepa in izjemno elegantna mi je.
Mislite, da bi bilo kaj narobe, če si jo omislim kot obesek na verižici?
Davidova zvezda je hujša kot pentagram, ker ima še en krak zla več, je znak satanizma + 1 dodaten zlobni krak.
Ja, ja, je obletnica Hirosime. Stoletna gospa, Japonka, ki jo je doživela je rekla, zakaj človeštvo nič ne ukrene, da ni vojn.
V tem sodobnem času, bomo tudi mi se kakšno jutro zbudili v črn dež, saj bo samo dež, ko boš gnil pri živem telesu. Ker nihče ničesar ne ukrene in ima človek od teh vojn koristi. Dokler ne bo sam na bojnem polju.
Tako si tudi ti CF glasna in nespoštljiva.
Vera ne uči nič slabega, pobezljanemu ljudstvu pa primanjkuje spoštovanja do soljudi in narave.
Pa še Cveto, nismo imeli vsi staršev, ki so nam vsiljevali vero, da bi jo zaradi tega zasovražili. Pot do Boga najdeš sam, (ali pač ne), če ne prej, ko odrasteš. Nihče ti vere ne vsiljuje, ni pa nobene potrebe žaliti vero svoje dežele in avtorico z ne razgledanostjo. Žal opažam, da postaneš zelo zgovorna in žaljiva, ko ti sopiha še kakšen moški komentator.
Ko mi bo kdo znal razloziti – morda @Grenivka? – zakaj so po vseh cervah na steni namalani mali decki z luleki, deklice in odrasla dekleta so pa vsaj delno zagrnjena – sploh tam, kjer je cerkveno vprasljiva anatomija zenskega telesa.
Ali vam ni tale vas sef na nebu povedal, da je cloveka naredil po svoji podobi?
Se je pri zenski podobi zajebal in treba skrit hudicevo anatomijo?
No, ko mi bo to dejstvo znal nekdo logicno pojasniti, me bo, mogoce, kaksna cerkev celo videla od znotraj.
Forum je zaprt za komentiranje.